Hoe u uw Android-vergrendelingsscherm kunt aanpassen met WidgetLocker

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto aan te passen

Zou het niet geweldig zijn om je Android-vergrendelingsscherm te gebruiken om je zaklamp in te schakelen, naar je camera te springen en anders de toegang tot je telefoon en informatie erop bliksemsnel te maken? Lees verder terwijl we u laten zien hoe.

Wat je nodig hebt

Smartphone-vergrendelingsschermen, Android en anderszins, worden jammerlijk onderbenut. Waar allerlei informatiewidgets en sneltoegangsknoppen zouden kunnen staan, is er meestal niets anders dan de schuifregelaar voor het slot en/of de beveiligingsinterface.Gelukkig maakt Android het heel gemakkelijk om te graven en te beginnen met aanpassen. Voor deze tutorial heb je maar een paar dingen nodig:

  • Een Android-apparaat met Android 2.1+.
  • Een kopie van WidgetLocker Lockscreen ($ 2,99 op het moment van schrijven).

We doen ons best om te profiteren van gratis-als-in-bier-tools, maar als het gaat om het reviseren van je Android-vergrendelingsscherm, zijn de opties meestal jammerlijk ondermaats / onvoldoende aanpasbaar. Drie dollar voor WidgetLocker Lockscreen, gezien de verscheidenheid aan aanpassingen die je kunt doen en de eenvoud waarmee je dit kunt doen, is een koopje.

Voorlopige configuratie en installatie van WidgetLocker

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto aan te passen 2

Hoewel we de WidgetLocker-installatie als volledig probleemloos hebben ervaren, zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden.

Ten eerste, als u een beveiligingsvergrendelingsscherm gebruikt (zoals een patroonvergrendeling of pincodevergrendeling), respecteert WidgetLocker de beveiligingsinstellingen op uw telefoon. Dit betekent dat WidgetLocker zichzelf over het bestaande lockscreen zal leggen. Iemand met ongeautoriseerde toegang tot uw telefoon kan knoeien met de LED-zaklamp of het belsignaal uitschakelen, maar ze moeten zichzelf nog steeds op de juiste manier autoriseren om toegang te krijgen tot de telefoonkiezer, sms-inbox of andere beschermde elementen van de telefoon.

Ten tweede, hoewel we geen problemen hadden met WidgetLocker-lagen over het patroonslot, was het een beetje schilferig met het PIN-slot. Uit wat we hebben verzameld tijdens het lezen van de WidgetLocker-documentatie, is dit meer een probleem met de implementatie van de PIN-vergrendeling dan met het feit dat WidgetLocker een probleem met hun product niet heeft opgelost.

Als u uw beveiligingsvergrendelingsscherm wilt wijzigen en/of tijdelijk of permanent wilt uitschakelen tijdens het gebruik van WidgetLocker, navigeert u naar Instellingen -> Locatie en beveiliging -> Schermvergrendeling wijzigen.

Dat gezegd hebbende, is het tijd om de applicatie te installeren. Ga naar Google Play om de app hier te kopen (als u om de een of andere reden Google Play niet kunt of wilt gebruiken, kunt u hier rechtstreeks bij het bedrijf kopen). Als het klaar is met installeren, tik je op Openen om de applicatie te starten.

WidgetLocker configureren

U wordt begroet met een mini-tutorial waarin enkele van de belangrijkste functies van WidgetLocker worden beschreven en gaat vervolgens naar de configuratie-interface. De configuratie-interface ziet eruit als het live vergrendelingsscherm, behalve dat er in het midden van het scherm de Tool Mode als volgt staat:

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto aan te passen 3

Als u een object ingedrukt houdt, kunt u het bewerken, verwijderen of de grootte ervan wijzigen, zoals te zien is in de onderstaande schermafbeelding:

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto-aanpassen 4

Als u op een ruimte zonder widget drukt, verschijnt het menu Toevoegen en wordt u gevraagd een schuifregelaar, toepassing, snelkoppeling of widget toe te voegen. Opmerking: de ruimte tussen twee schuifregelaars is technisch gezien niet vrij van widgets, u houdt tussen de twee schuifregelaars ingedrukt om het bewerkingsmenu voor de schuifregelaars te openen.

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto-aanpassen 5

Tussen de twee menu's kun je snel en eenvoudig het scherm wissen en fris beginnen of je verdiepen en de bestaande lay-out aanpassen. Laten we eens kijken hoe u een schuifregelaar kunt aanpassen om de LED-zaklamp in te schakelen. Klik en houd de ruimte tussen een van de standaardschuifregelaars ingedrukt. Selecteer Bewerken in het pop-upmenu.

Het eerste dat u ziet, is het themamenu voor die dia. WidgetLocker zit boordevol thema's die u kunt gebruiken om het uiterlijk van uw vergrendelingsscherm aan te passen:

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto aan te passen 6

Op dit scherm kunt u verschillende dingen doen. U kunt het thema wijzigen met het vervolgkeuzemenu en ook extra thema's downloaden. We zijn echter blij met het standaardthema, dus we gaan meteen beginnen met het aanpassen van de schuifregelaars. U kunt het aanpassingsmenu van de schuifregelaar openen door over de schuifregelaar te vegen zoals u zou doen als u het echt zou gebruiken; in plaats van de taak uit te voeren, wordt het menu geopend. Op een van onze sliders hebben we ervoor gekozen om de camerafunctie te vervangen door de LED-zaklampfunctie.

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto aan te passen 7

Eerst vegen we om toegang te krijgen tot het schuifmenu, daarna tikten we op WidgetLocker-acties om de LED-zaklamp als volgt te selecteren:

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto aan te passen 8

Nu kunnen we onze LED-zaklamp eenvoudig in- en uitschakelen vanaf het vergrendelscherm zonder de telefoon te openen en ermee te rommelen. Als je klaar bent met het aanpassen van de specifieke dia waarin je je bevindt, plak je 'Gereed' in de hoek.

Bijna elke functie van elk item in WidgetLocker kan worden aangepast. De standaard vergrendelschermklok kan bijvoorbeeld worden aangepast om informatie over de eigenaar op te nemen. Laten we dat nu aanpassen. Neem even de tijd om de klok ingedrukt te houden en selecteer vervolgens Bewerken. Scrol omlaag naar de onderkant van de lijst totdat u Eigenaarsinformatie ziet.

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto aan te passen 9

Met een snelle bewerking hebben we de standaard WidgetLocker-tagregel vervangen door een naam en e-mailadres voor contact. Er is niet veel voor nodig om schuifregelaars en andere pictogrammen te bewerken en toe te voegen om uw vergrendelingsscherm precies zo te configureren als u dat wilt. Na minder dan 5 minuten tweaken hadden we onze meest gebruikte apps/functies binnen handbereik:

hoe-je-je-android-vergrendelscherm-met-widgetlocker-foto aan te passen 10

We zullen de eersten zijn om toe te geven dat onze setup nogal utilitair is; we kijken er naar uit om te zien wat voor soort startschermlay-outs How-To Geek-lezers kunnen bedenken. Als je een bijzonder slimme lay-out samenstelt, of gewoon een echt geweldige widget tegenkomt die goed integreert met WidgetLocker, willen we er alles over horen in de reacties.

Meer verhalen

Screenshot Tour: XBMC 11 Eden Rocks Verbeterde iOS-ondersteuning, AirPlay en zelfs een aangepast XBMC-besturingssysteem

XBMC, de razend populaire, gratis en robuuste open-source mediacentersuite, heeft een nieuwe versie. XBMC 11 Eden barst van de nieuwe functies, verbeteringen en is zelfs beschikbaar als een stand-alone XBMC-gecentreerd besturingssysteem.

Geek Trivia: Bubble Wrap is oorspronkelijk uitgevonden om als wat te dienen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nieuwe tabbladen aan het einde Opent nieuwe tabbladen aan het einde van de Chrome-tabbalk

Chrome: als u liever nieuwe tabbladen aan het einde van de rij hebt geopend in plaats van naast hun bovenliggende tabblad, is New Tabs at End een eenvoudige Google Chrome-extensie die uw tabbladen naar de gewenste locatie verplaatst.

Pac-Man-verstopplek maakt hoge scores een fluitje van een cent

Deze interessante bug (functie?) in het originele Pac-Man-spel maakt het gemakkelijk om je voor de geesten te verbergen, wat zorgt voor een langlevende en goed gevoede Pac-Man.

Een aangepaste Ubuntu Live-cd of USB maken op de gemakkelijke manier

Er zijn verschillende manieren om aangepaste Ubuntu live-cd's te maken. We hebben in het verleden de Reconstructor-webapp gebruikt, maar sommige commentatoren hebben in plaats daarvan de Ubuntu Customization Kit aanbevolen. Het is een open-sourcehulpprogramma dat te vinden is in de softwarerepository's van Ubuntu.

Vraag het HTG: Omgaan met het verlopen van Windows 8 CP, Nintendo DS Save-back-ups, door elkaar gegooide audiotracks in Windows Media Player

Een keer per week verzamelen we enkele geweldige lezersvragen en delen we de antwoorden met iedereen. Deze week bekijken we wat we moeten doen als Windows 8 Consumer Preview verloopt, een back-up maken van je Nintendo DS-saves en hoe je door elkaar gegooide audiotracks in Windows Media Player-films kunt sorteren.

Geek Trivia: Welke gameconsole is ontworpen om drankgerelateerde schade te ontmoedigen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bewustzijn zorgt ervoor dat je niet gestoord wordt tijdens het luisteren naar muziek

iOS: je wilt naar je muziek luisteren, maar je wilt niet helemaal onbewust zijn van je omgeving. Wat doe jij? Installeer Awareness, een eenvoudige app die u waarschuwt als de microfoon van uw apparaat harde geluiden oppikt.

Hoe de Window Maker Desktop-omgeving op Ubuntu te installeren en te gebruiken

Window Maker is een Linux-desktopomgeving die is ontworpen om NeXTSTEP te emuleren, die uiteindelijk uitgroeide tot Mac OS X. Met zijn focus op het emuleren van NeXTSTEP, vermijdt het de taakbalken en applicatiemenuknoppen die in veel andere lichtgewicht desktopomgevingen te vinden zijn.

Op afstand afsluiten of opnieuw opstarten van Windows-pc's

Windows bevat Shutdown.exe, een eenvoudig hulpprogramma voor het op afstand afsluiten of herstarten van Windows-computers op uw lokale netwerk. Om Shutdown.exe te gebruiken, moet u eerst de pc's configureren die u op afstand wilt afsluiten of opnieuw opstarten.