Overslaan en achterblijven in VLC oplossen bij het afspelen van high-definition videobestanden

hoe-te-repareren-overslaan-en-achterblijven-in-vlc-afspelen-highdef-videobestanden foto 1

VLC is de koning van alle media ... het speelt bijna alles af op elk platform, altijd en overal. Het is geweldig. De laatste tijd heb ik echter problemen met het overslaan van VLC wanneer ik high-definition mediastreaming via een netwerk afspeel.

Wijzig hoeveel VLC de video in de cache plaatst

Open eerst de voorkeuren van VLC door naar Extra> Voorkeuren te gaan.hoe-te-repareren-overslaan-en-achterblijven-in-vlc-afspelen-highdef-videobestanden foto 2

Klik vervolgens op Alles onder de optie Instellingen weergeven onder aan het venster. Klik op Invoer / Codecs in de linkerzijbalk.

hoe-te-repareren-overslaan-en-achterblijven-in-vlc-afspelen-highdef-videobestanden foto 3

Als het bestand dat wordt overgeslagen wordt afgespeeld vanaf een lokale harde schijf, zoek dan naar de optie Bestandscaching (ms) onder Geavanceerd aan de rechterkant. De cachewaarde wordt hier ingesteld in milliseconden, dus als u de waarde op 1000 instelt, wordt deze gedurende 1 seconde gebufferd (de standaardwaarde is 300 of 0,3 seconden). Het probleem met het te groot instellen van deze optie is dat als je handmatig naar een nieuw punt in het bestand wilt gaan, er een grotere vertraging zal zijn terwijl de inhoud weer wordt gebufferd.

Als het bestand dat u probeert af te spelen zich op een netwerkshare bevindt, kunt u de cachingwaarde voor Network Caching (ms) wijzigen.

hoe-te-repareren-overslaan-en-achterblijven-in-vlc-afspelen-highdef-videobestanden foto 4

Ter illustratie heb ik de waarde weergegeven die is ingesteld op 1 seconde, maar deze instelling kan worden gebruikt om zoveel te bufferen als je wilt, of het nu 5 seconden of 20 seconden is. Hoeveel u ook nodig heeft om het overslaan op uw netwerk te elimineren.

Toggle Hardwareversnelling (op sommige computers)

Lezer Oliver schreef ons om ons te laten weten dat hij zijn problemen kon oplossen door hardwareversnelling uit te schakelen. Normaal gesproken zou je hardwareversnelling van het decoderingsproces willen, maar in sommige gevallen kan het in conflict komen met je stuurprogramma's, en het is het proberen waard.

Klik in het paneel Voorkeuren op Eenvoudig in de linkerbenedenhoek en ga vervolgens naar naar Invoer / Codecs. Klik op de vervolgkeuzelijst Hardware-versnelde decodering en kies een andere optie of schakel deze volledig uit. (Je zou ook kunnen proberen het in te schakelen als dit nog niet het geval is.) Je kunt hier meer lezen over hardwareversnelling en hoe het werkt.

hoe-te-repareren-overslaan-en-achterblijven-in-vlc-afspelen-highdef-videobestanden foto 5

Probeer een andere video-uitgangsmodule

U kunt ook testen met een andere video-uitgangsmodule. Ga vanuit de weergave Alle of Geavanceerde instellingen naar Video> Uitvoermodules. Wijzig de vervolgkeuzelijst Video-uitgangsmodule om een ​​van de andere te proberen. Het gebruik van de DirectX 3D-video-uitgang zou een deel van de verwerking naar de videokaart moeten ontlasten, maar u kunt OpenGL of GDI testen om te zien of dit helpt. (Op mijn systeem is Direct3D sowieso de standaard.)

hoe-te-repareren-overslaan-en-achterblijven-in-vlc-afspelen-highdef-videobestanden foto 6

Verlaag de beeldkwaliteit als laatste redmiddel

Het volgende dat u kunt doen, is een optie aanpassen die een enorm verschil maakt bij het omgaan met high-definition media via een langzame I/O-verbinding: de beeldkwaliteit verlagen. Dit maakt het afspelen soepeler, maar ziet er natuurlijk een beetje slechter uit, dus probeer eerst de andere instellingen en gebruik dit alleen als laatste redmiddel.

Ga vanuit het menu Eenvoudige voorkeuren naar Input / Codecs en klik op het H.264-in-loop-deblokkeringsfilter overslaan). Verander het in Alles.

hoe-te-repareren-overslaan-en-achterblijven-in-vlc-afspelen-highdef-videobestanden foto 7

U kunt dit ook doen vanuit de weergave Alle voorkeuren in Input / Codecs > Video Codecs > FFmpeg, als uw video's geen H.264 zijn.

hoe-te-repareren-overslaan-en-achterblijven-in-vlc-afspelen-highdef-videobestanden foto 8

Hopelijk lost ten minste één van deze tips je bufferproblemen op.

Meer verhalen

Een ISO-image branden in Windows 7

Eindelijk biedt Microsoft de mogelijkheid om ISO-images op schijf te branden in Windows 7. Ik heb deze functie een paar keer gebruikt en het werkt ongelooflijk goed en is gemakkelijk te gebruiken.

Vrijdagpret: online flashgames om het weekend in te luiden

Soms kan het weekend hier niet snel genoeg komen. Om je te helpen het weekend in te gaan, een paar leuke online games om te spelen terwijl je wacht op het fluitsignaal, dus laten we meteen beginnen.

Stripboeken lezen op uw computer

Het lezen en organiseren van een stripboekenverzameling op uw computer is efficiënt en erg leuk. Vandaag zullen we een aantal gratis applicaties bekijken waarmee je je favoriete stripboeken op je computer kunt lezen.

Help kinderen online veilig te houden met KidZui

Een geweldig hulpmiddel om uw kinderen online veilig te houden, is KidZui, een browser met een kinderthema met meer dan 1 miljoen kindvriendelijke websites, foto's en video's. Vandaag nemen we een rondleiding door hoe het werkt.

Friday Fun: Track Mania Nations Forever

We hebben eindelijk weer een vrijdag gehaald ... TGIF en tijd voor wat plezier! Vandaag hebben we een leuk spel dat helemaal gratis is en van hoge kwaliteit. Track Mania Nations Forever is een racespel in arcade-stijl voor Windows dat je online kunt spelen.

Vrijdagplezier: raceplezier met SuperTuxKart Racer

We hebben eindelijk weer een vrijdag gehaald, dus het is tijd om achterover te leunen met een coole gratis racegame! Tux Racer is een gratis spel gebaseerd op het Mario Kart-concept, maar bevat in plaats daarvan de Linux-mascotte Tux.

Laat uw systeem automatisch oude downloads opschonen

Wordt uw downloadmap voortdurend vol met oude bestanden waarvan u zich niet eens herinnert dat u ze hebt gedownload? Natuurlijk kunt u altijd de inhoud van de map verwijderen en opnieuw beginnen, maar een betere manier is om uw computer te leren hoe deze voor u moet worden schoongemaakt.

Geek Fun: gebruik Double Vision om heimelijk televisie te kijken op het werk

Weer een glorieuze maandag, tijd om weer aan dat TPS-rapport te werken waarvan de baas vorige week tegen je schreeuwde dat je klaar moest zijn. Je wilt de baas laten zien dat je hard aan het werk bent om het rapport af te maken, maar het is al een week geleden - dus ze kunnen nog een dag wachten terwijl je de Family Guy van vorige week inhaalt.

Gebruik Sleep.FM om wakker te worden met internet

Dit artikel is geschreven door onze eigen Mysticgeek, een grote fan van Sleep.FM.

Maak een hyperlink in een Word 2007-stroomschema en verberg vervelende schermtips

Eerder vorig jaar hebben we gekeken naar Een stroomdiagram maken in Word 2007. Sindsdien heb ik een paar vragen ontvangen over het maken van koppelingen in stroomdiagrammen van Word 2007, dus laten we teruggaan en een kijkje nemen!