Overschakelen van de Insider Preview van Windows 10 terug naar stabiel (zonder opnieuw te installeren)

hoe-om-schakelen-van-windows-10-en-8217;s-insider-preview-terug-naar-stabiel-zonder-herinstallatie foto 1

Wanneer u zich aanmeldt voor Insider Preview-builds, waarschuwt Windows dat u Windows mogelijk opnieuw moet installeren om terug te gaan naar de stabiele versie van Windows. Maar dit is een worstcasescenario en er zijn andere manieren om van het Insider Preview-spoor af te komen.

Overschakelen van Insider Preview-builds naar een nieuwe stabiele build

Als je de Insider Preview hebt gebruikt, heb je de mogelijkheid om het Insider Preview-programma te verlaten en terug te keren naar de stabiele versie van Windows 10 wanneer de build die je aan het testen bent stabiel wordt.Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u zich hebt aangemeld voor het Insider Preview-programma voorafgaand aan de release van de jubileumupdate van Windows 10. Toen de jubileumupdate uiteindelijk op 2 augustus 2016 werd uitgebracht, werd het onderdeel van de stabiele build of Current Branch. Omdat Microsoft korte tijd daarna geen nieuwe Insider Preview-builds uitbracht, waren de Insider Preview-branch en Current-branch hetzelfde - en je kon zonder problemen overschakelen naar stable.

Als je de Insider Preview-track wilt verlaten wanneer de build van Windows 10 die je aan het testen bent stabiel wordt, let dan op of de definitieve, stabiele versie op je apparaat arriveert. Dit zou moeilijk te missen moeten zijn als u Windows-releases bijhoudt. Microsoft zal een definitieve releasedatum aankondigen en deze zal ook in de pers worden gemeld.

U kunt de huidige versie van Windows op uw apparaat controleren door naar Instellingen > Systeem > Info te gaan. Controleer of het OS-buildnummer overeenkomt met het nummer van de nieuwste stabiele build die door Microsoft is verstrekt. U kunt de huidige stabiele buildnummers vinden op de website van Microsoft.

hoe-om-schakelen-van-windows-10-en-8217;s-insider-preview-terug-naar-stabiel-zonder foto 2 opnieuw te installeren

Als de huidige build op uw apparaat hetzelfde is als de huidige stabiele build op de website van Microsoft, kunt u naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Insider-programma gaan en de knop Insider Preview Builds stoppen gebruiken om u af te melden voor Insider Previews.

hoe-om-schakelen-van-windows-10-en-8217;s-insider-preview-terug-naar-stabiel-zonder-foto 3 opnieuw te installeren

Klik op Wilt u geen Insider-builds meer ontvangen? link om u af te melden. U blijft op de huidige build van Windows 10 totdat er een nieuwe stabiele build arriveert, of totdat u zich weer aanmeldt voor Insider Previews.

Met deze link kun je je alleen afmelden als je een stabiele build gebruikt. Klik erop als u geen stabiele build gebruikt en u wordt in plaats daarvan naar een Microsoft-webpagina geleid met meer informatie over wanneer u zich kunt afmelden.

hoe-om-schakelen-van-windows-10-en-8217;s-insider-preview-terug-naar-stabiel-zonder-herinstallatie foto 4

Snel terugdraaien na het inschakelen van Insider Previews

Als u zich de afgelopen 10 dagen net heeft aangesloten bij het Insider Preview-programma, kunt u mogelijk teruggaan naar de stabiele versie van Windows 10.

Ga naar Instellingen > Update en beveiliging > Herstel om te controleren of u dit kunt doen. Klik op de knop Aan de slag onder Ga terug naar een eerdere build als deze beschikbaar is.

hoe-om-schakelen-van-windows-10-en-8217;s-insider-preview-terug-naar-stabiel-zonder-herinstallatie foto 5

Ga na het terugdraaien naar Instellingen > Update en beveiliging > Windows Insider-programma en vertel Windows dat u geen Insider Preview-builds meer krijgt.

Als er geen manier is om Insider Preview-builds hier permanent uit te schakelen, komt dat omdat u een downgrade hebt uitgevoerd van een Insider Preview-build naar een oudere Insider Preview-build. U moet Windows 10 opnieuw installeren om u af te melden.

hoe-om-schakelen-van-windows-10-en-8217;s-insider-preview-terug-naar-stabiel-zonder foto 6 opnieuw te installeren

Als al het andere niet werkt: installeer Windows 10 opnieuw

Als het meer dan 10 dagen geleden is dat u zich hebt aangemeld voor het Insider Preview-programma en er is geen stabiele versie van Windows 10 die binnenkort beschikbaar is, dan is er geen gemakkelijke manier om u af te melden zonder Windows 10 opnieuw op uw pc te installeren (of te wachten tot de stabiele build komt uit).

Waarschuwing: hiermee worden de bestanden op uw computer gewist. Maak eerst een back-up van uw belangrijke bestanden. Hiermee worden ook uw geïnstalleerde programma's gewist en worden eventuele wijzigingen in de systeeminstellingen ongedaan gemaakt, dus u moet uw software opnieuw installeren en daarna de systeeminstellingen wijzigen.

Als u allemaal een back-up hebt gemaakt en klaar bent om Windows opnieuw te installeren, gaat u naar de Microsoft Download Windows 10-website. Klik op de link Download tool now en voer het gedownloade bestand MediaCreationTool.exe uit.

hoe-om-schakelen-van-windows-10-en-8217;s-insider-preview-terug-naar-stabiel-zonder foto 7 opnieuw te installeren

Doorloop de installatiewizard van Windows 10 en selecteer Deze pc nu upgraden. De tool downloadt de stabiele versie van Windows 10 van Microsoft en gaat verder met het installeren op uw pc, ter vervanging van de onstabiele versie van Windows 10.

hoe-om-schakelen-van-windows-10-en-8217;s-insider-preview-terug-naar-stabiel-zonder foto 8 opnieuw te installeren

Nadat het installatieproces is voltooid, hebt u een nieuwe installatie van de meest recente stabiele build van Windows 10.

U hoeft zich achteraf niet af te melden voor het Insider Preview-programma. Windows 10 zal geen Insider Preview-builds opnieuw ontvangen, tenzij je je uiterste best doet om ze in te schakelen.

Meer verhalen

Google Now on Tap gebruiken, de beste nieuwe functie van Android 6.0

De grote kenmerkende functie van Android 6.0 is Google Now on Tap. Als onderdeel van Google Now, stelt Now on Tap Google in staat om het scherm te scannen wanneer u het opent, automatisch te raden waarnaar u wilt zoeken en u meer informatie te geven.

Hoe u op afstand elk bestand op uw pc kunt ophalen met OneDrive

OneDrive is misschien in de eerste plaats een cloudsynchronisatieservice, maar zelfs als u OneDrive niet als uw primaire cloudopslag gebruikt, heeft het één geweldige functie: hiermee hebt u op afstand toegang tot elk bestand op uw pc, zelfs als dat bestand niet in uw OneDrive-mappen.

Een Mac-geformatteerde schijf lezen op een Windows-pc

Windows kan normaal gesproken geen Mac-geformatteerde schijven lezen en zal aanbieden om ze in plaats daarvan te wissen. Maar tools van derden vullen de leemte op en bieden toegang tot schijven die zijn geformatteerd met het HFS+-bestandssysteem van Apple op Windows. Hiermee kunt u ook Time Machine-back-ups op Windows herstellen.

Een iPhone of iPad in de bewaakte modus zetten om krachtige beheerfuncties te ontgrendelen

De Supervised Mode is bedoeld voor organisaties, maar je kunt deze ook inschakelen op je eigen iPhone of iPad. De bewaakte modus geeft je een paar extra functies, zoals het verbergen van inbegrepen apps en always-on VPN's.

Tekst plakken op sites die het blokkeren inschakelen

Sommige bedrijven denken dat ze de beveiliging verhogen door uw mogelijkheid om te plakken in formuliervelden, zoals het wachtwoordveld, uit te schakelen. Maar in werkelijkheid is het enige wat ze doen gebruikers frustreren - en waarschijnlijk de beveiliging verminderen door wachtwoordmanagers te blokkeren. Hier leest u hoe u deze ergernis in Chrome kunt oplossen en:

Hoe u uw Uber-passagiersbeoordeling kunt zien

Na elke Uber-rit kunt u uw chauffeur beoordelen met vijf sterren op basis van hoe goed of slecht de rit was, maar u weet misschien niet dat Uber-chauffeurs u ook als passagier beoordelen. Hier leest u hoe u uw Uber-passagiersbeoordeling kunt bekijken.

Geek Trivia: Mijnbouwbedrijven analyseren welke ongebruikelijke bron om goud te vinden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt wijzigen

Uw Apple ID-wachtwoord is bijzonder belangrijk, dus het is van vitaal belang dat u het niet alleen heel geheim houdt, maar het ook van tijd tot tijd wijzigt, of in ieder geval zo vaak als nodig is.

Windows een geluid laten afspelen wanneer u op Caps Lock, Num Lock of Scroll Lock drukt

Heb je ooit de Caps Lock-toets per ongeluk aangezet terwijl je typt? Of per ongeluk de Num Lock-toets uitgeschakeld en vervolgens geprobeerd het numerieke toetsenbord te gebruiken? Maak je geen zorgen. Er is een instelling in Windows die u met een geluid kan waarschuwen wanneer u op een van deze toetsen drukt.

Hoe u een bladwijzer kunt maken voor locaties in het Windows-register

Het Windows-register biedt een schat aan mogelijke aanpassingen voor uw pc, maar het is een gecompliceerde structuur om in te werken. U kunt het een beetje gemakkelijker maken door uw favoriete locaties te bookmarken.