Hoe u uw Android-startscherm organiseert voor optimale productiviteit

Het is fijn om veel applicaties op onze Android-telefoon te hebben, totdat we ons realiseren dat deze applicaties onze telefoon vervuilen door onze beperkte schermruimte in beslag te nemen. Dit zijn enkele tips om uw scherm te ordenen voor optimale productiviteit.

Mappen gebruiken om uw toepassingen te ordenen

De meeste Android-telefoons worden geleverd met 3 tot 5 startschermen die misschien niet genoeg zijn om al onze applicatiesnelkoppelingen te plaatsen, maar we kunnen mappen gebruiken om uw startschermsnelkoppelingen te groeperen in een aantal snelle pop-upmenu's.Zo maakt u mappen op ons startscherm: tik en houd uw startscherm een ​​paar seconden vast om het menu Mappen te openen.

hoe-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 2

Selecteer de optie Nieuwe map in het menu en u zou een lege map op uw scherm moeten zien.

Tik op de map en houd de mapkop ingedrukt om de naam ervan te wijzigen.

hoe-om-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 4

Sleep de juiste applicaties naar de map.

We gebruiken de vakantiemap om ons snel toegang te geven tot enkele handige applicaties die we gebruiken wanneer we reizen met onze Android. Kaarten, locaties en navigatie zijn vooral handig als we onderweg een bepaalde richting willen bepalen en de KLM-valutacalculator helpt ons om de wisselkoersen direct te berekenen.

Probeer de Folder Organizer

In plaats van mappen te maken en applicaties in deze mappen te plaatsen, kunnen we Folder Organizer gebruiken om snelkoppelingen naar onze Android-applicaties te groeperen door ze te labelen. Elke snelkoppeling kan meerdere labels hebben, zodat we één applicatie aan meerdere groepen kunnen toewijzen.

De eenvoudigste manier om Folder Organizer te installeren, is door Folder Organizer in het zoektekstveld in Android Market te typen. Er zijn twee versies van Folder Organizer, de volledige versie die je wat geld kost en de lite-versie die gratis wordt geleverd. We ontdekten dat de Lite-versie robuust genoeg is om de snelkoppelingen op ons startscherm te beheren.

hoe-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 7

Eenmaal geïnstalleerd, zal Folder Organizer sommige van onze applicaties labelen met het standaardlabel, de Folder Organizer zal bijvoorbeeld Angry Birds with Games labelen. We kunnen onze applicaties ook koppelen aan ons eigen aangepaste label om ze in een map te groeperen. Open het map-organizerscherm vanuit uw applicatiescherm om labels toe te wijzen aan uw Android-applicaties.

hoe-om-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteitsfoto te organiseren 8

Tik op het pictogram Labels om het labelscherm te openen.

hoe-om-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 9

Tik op het pluspictogram om een ​​nieuw label toe te voegen.

hoe-om-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 10

Geef het label een eigen naam. We creëren bijvoorbeeld een sociaal netwerklabel voor onze sociale netwerksoftware zoals Facebook, Twitter, Foursquare, TweetDeck, enz.

Tik op de pijlknop om het labelmenu te openen en tik op de knop Items om een ​​label aan uw toepassingen toe te wijzen.

hoe-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteitsfoto te organiseren 12

Kies Apps om een ​​label toe te kennen aan onze applicaties.

hoe-je-je-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 13

We hebben ervoor gekozen om Foursquare, Google Reader, Mobile Facebook, TweetDeck en Yammer te labelen als onze sociale netwerktoepassingen.

hoe-om-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 14

Zo ziet onze sociale netwerkmap eruit.

Hoewel we slechts een beperkt aantal startschermen op onze Android hebben, hebben we de mogelijkheid om mappen te maken om applicaties te groeperen op basis van hun context, zodat we sneller toegang hebben voor elke gelegenheid.

Minimaliseren van de noodzaak om over schermen te vegen

Hoewel we ons Android-startscherm kunnen configureren om maximaal zeven schermen te hebben, willen we de noodzaak om tussen schermen te vegen zoveel mogelijk minimaliseren door toegang te krijgen tot al onze essentiële applicatiesnelkoppelingen vanaf het hoofdscherm. Als we alle beschikbare ruimte op het hoofdscherm hebben gebruikt, kunnen we applicatiesnelkoppelingen in de zoekknop of de menubalk plaatsen.

Brengt de zoekknop niet het zoekvenster naar voren? Kan ik snelkoppelingen in de zoekknop plaatsen? Het antwoord op beide is Ja, met behulp van een handige applicatie genaamd Quick Settings waarmee we via de zoekknop toegang hebben tot de snelkoppelingen naar de systeeminstellingen. De eenvoudigste manier om Quick Settings te installeren, is door ernaar te zoeken via de Android Market.

hoe-je-je-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 17

Houd uw Android-zoekknop een paar seconden ingedrukt om het hoofdscherm Snelle instellingen te openen en tik vervolgens op de menuknop om het menu Aanpassen te openen.

Houd het sleeppictogram ingedrukt om het item met systeeminstellingen dat we in het hoofdscherm van Snelle instellingen willen zien, opnieuw te rangschikken.

De tweede plaats om snelkoppelingen te plaatsen is de menubalk met behulp van een applicatie genaamd de Smart Bar.

Smart Bar plaatst enkele handige hulpprogramma's op uw menubalk voor snelle toegang. U zou de Smart Bar vanaf uw Android-toepassingsscherm moeten zien zodra u deze via de markt hebt geïnstalleerd.

hoe-om-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 21

Tik op het Smart Bar-pictogram in het applicatiescherm om de Smart Bar-functies te gaan gebruiken.

hoe-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-organiseren foto 22

Tik op het menu SmartBar-instellingen om de hulpprogramma's van de Smart Bar aan te passen die we op onze menubalk willen plaatsen. Selecteer de hulpprogramma's die u wilt openen via de zoekknop door op het selectievakje te tikken.

foto-hoe-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-organiseren 23

Veeg de menubalk omlaag om toegang te krijgen tot de toepassingshulpprogramma's van de Smart Bar die we hebben geconfigureerd.

hoe-uw-android-startscherm-voor-optimale-productiviteit-foto te organiseren 24

Taakbeheer toont ons een lijst met actieve applicaties en het geheugen dat ze gebruiken. Application Manager is een hulpprogramma voor het back-uppen, herstellen en verwijderen van applicaties. Show Recent Apps geeft ons snelle toegang tot de meest recente 12 applicaties die we hebben gebruikt. Beëindig alle taken, maar de huidige maakt het geheugen van onze telefoon vrij door slapende applicaties te doden.

Mappen, Snelle instellingen en SmartBar zijn slechts enkele van de geweldige tools die ons snel toegang geven tot applicatiesnelkoppelingen op ons Android-startscherm. Natuurlijk zijn er andere manieren om onze applicatiesnelkoppelingen op het startscherm te beheren. Voel je vrij om andere productiviteitstips die je gebruikt om je Android-startscherm te ordenen met de andere medelezers te delen in het opmerkingengedeelte.

Meer verhalen

Apple staat op het punt om single sign-on voor Apple TV te lanceren

Het bedrijf heeft de functie overhandigd aan bètatesters om te zien hoe het in de echte wereld werkt.

Periscope introduceert Clinton- en Trump-maskers voorafgaand aan de verkiezingsdag

Stel je voor als een van de kandidaten tijdens je live-uitzending.

De waarheid over de geheime server van Trump en Rusland

Het is moeilijk om de hacks en barsten van de verkiezingen niet te volgen, zelfs als je dat niet wilt - elke dag is er een nieuwe beschuldiging of hysterische onthulling. Dus jij...

Code.gov is de open-source softwarehub van de Amerikaanse overheid

Het Witte Huis lanceert Code.gov om iedereen toegang te geven tot de open-sourceprojecten van de Amerikaanse overheid.

Het klinkt alsof Facebook Messenger binnenkort meer games zal hebben

Blijkbaar was basketbal nog maar het begin.

Blizzard bouwt 'Diablo' in 'Diablo 3'

We hoorden dat je Diablo leuk vindt, dus hebben we oude Diablo in je nieuwe Diablo gestopt.

'Hearthstone' gaat naar Gadgetzan

Er is een wapen dat piranha's schiet in de nieuwe uitbreiding. Ja serieus.

Google DeepMind en Blizzard werken samen voor 'StarCraft II' AI-onderzoek

Buig neer voor je nieuwe AI 'Starcraft' opperheren.

Sombra is officieel de nieuwe hackerheld van Overwatch

En ze is speelbaar op de Blizzcon-showvloer.

Overwatch League is de eSports-incubator van Blizzard

Er is een grote focus op het leren van spelers wat er nodig is om ook van amateur naar pro te gaan.