Opstarten vanaf een USB-station in VirtualBox

hoe-op-starten-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto

VirtualBox kan virtuele machines opstarten vanaf USB-flashstations, zodat u een live Linux-systeem kunt opstarten of een besturingssysteem kunt installeren vanaf een opstartbaar USB-apparaat. Deze optie is goed verborgen.

Omdat deze optie niet zichtbaar is in de interface en wat graafwerk vereist, werkt deze mogelijk niet altijd perfect. Het werkte prima met Ubuntu 14.04 op een Windows-host, maar wees niet verbaasd als je problemen ondervindt met sommige configuraties.Opstarten vanaf USB op een Windows-host

We zullen de verborgen functie in VirtualBox gebruiken die onbewerkte toegang tot schijven mogelijk maakt. Deze functie wordt niet weergegeven in de interface van VirtualBox, maar maakt deel uit van de opdracht VBoxManage. Zorg ervoor dat VirtualBox op uw systeem is geïnstalleerd voordat u aan dit proces begint.

Sluit eerst het USB-station met het besturingssysteem dat u wilt opstarten aan op uw computer. Druk op Windows-toets + R, typ diskmgmt.msc in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter om het venster Schijfbeheer te openen.

Zoek naar het USB-station in het venster Schijfbeheer en noteer het schijfnummer. Hier is het USB-station bijvoorbeeld schijf 1.

hoe-op-starten-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto

Sluit eerst alle geopende VirtualBox-vensters.

Open vervolgens een opdrachtprompt als beheerder. Open in Windows 7 het menu Start, zoek naar Opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren. Druk in Windows 8 of 8.1 op Windows-toets + X en klik op Opdrachtprompt (beheerder).

hoe-op-op-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto 3

Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster en druk op Enter. Deze opdracht verandert in de standaardinstallatiemap van VirtualBox. Als u VirtualBox in een aangepaste map hebt geïnstalleerd, moet u het mappad in de opdracht vervangen door het pad naar uw eigen VirtualBox-map:

cd %programfiles%OracleVirtualBox

hoe-op-op-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto 4

Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster, vervang # door het nummer van de schijf die u hierboven hebt gevonden en druk op Enter.

VBox Interne opdrachten beheren createrawvmdk -bestandsnaam C:usb.vmdk -rawdisk \.PhysicalDrive#

U kunt C:usb.vmdk vervangen door elk gewenst bestandspad. Met deze opdracht wordt een VMDK-bestand (Virtual Machine Disk) gemaakt dat verwijst naar de fysieke schijf die u selecteert. Wanneer u het VMDK-bestand als een schijf in VirtualBox laadt, heeft VirtualBox daadwerkelijk toegang tot het fysieke apparaat.

hoe-op-op-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto 5

Open vervolgens VirtualBox als beheerder. Klik met de rechtermuisknop op de VirtualBox-snelkoppeling en selecteer Als administrator uitvoeren. VirtualBox heeft alleen toegang tot onbewerkte schijfapparaten met beheerdersrechten.

hoe-op-starten-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto 6

Maak een nieuwe virtuele machine door op de knop Nieuw te klikken en de wizard te doorlopen. Selecteer het besturingssysteem op het USB-station wanneer daarom wordt gevraagd.

hoe-op-starten-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto 7

Wanneer u wordt gevraagd een harde schijf te selecteren, selecteert u Een bestaand virtueel harde-schijfbestand gebruiken, klikt u op de knop om naar het bestand te bladeren en navigeert u ernaar - dat is C:usb.vmdk als u niet uw eigen pad hebt geselecteerd .

hoe-op-starten-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto 8

Start de virtuele machine op en het zou het besturingssysteem moeten opstarten vanaf uw USB-station, net alsof u het op een normale computer opstart.

hoe-op-starten-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto

Merk op dat het USB-apparaat de eerste harde schijf in uw virtuele machine moet zijn, anders zal VirtualBox er niet vanaf opstarten. Met andere woorden, u kunt niet eenvoudig een standaard virtuele machine maken en het USB-apparaat later aansluiten.

Als u een besturingssysteem vanaf het USB-station wilt installeren, moet u later een harde schijf toevoegen vanuit het instellingenvenster van de virtuele machine. Zorg ervoor dat het USB-station de eerste schijf in de lijst is.

hoe-op-starten-van-een-usb-drive-in-virtualbox foto 10

Linux- en Mac-hosts

Het proces is in principe hetzelfde op Linux- en Mac-hostsystemen. U moet dezelfde soort VBoxManage-opdracht gebruiken om een ​​bestand te maken dat de onbewerkte schijf vertegenwoordigt, maar u moet het pad naar het schijfapparaat op uw Linux- of Mac-systeem specificeren.

De Open Foam-wiki heeft enkele tips en tijdelijke oplossingen die u kunnen helpen dit proces aan te passen aan Linux- of Mac-hosts. Het gedeelte Een onbewerkte host-harde schijf gebruiken vanaf een gastgedeelte in de officiële documentatie van VirtualBox kan ook helpen.


Opstarten vanaf een standaard ISO-bestand is nog steeds de best ondersteunde manier om een ​​besturingssysteem te installeren - of gewoon op te starten - in VirtualBox of andere virtuele machineprogramma's. Indien mogelijk moet u ISO-bestanden downloaden en gebruiken in plaats van te rommelen met USB-drives.

Als je VMware gebruikt in plaats van VirtualBox, probeer dan de Plop Boot Manger te gebruiken om op te starten vanaf USB in VMware.

Meer verhalen

Windows-netwerken: de basisconcepten voor netwerkdeling

In deze les leer je verschillende netwerkconcepten: de werkgroep, de computernaam, het IP-adres, de netwerklocatie en de thuisgroep. Ons doel is dat u begrijpt wat deze concepten zijn en wat hun rol is bij het delen van netwerken.

Geek Trivia: welk iconisch Amerikaans eten was oorspronkelijk verpakt in flessen van Keulen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Windows-netwerken: gebruikersaccounts, groepen, machtigingen en hun rol bij delen

Deze How-To Geek School-les is bedoeld voor mensen die een eigen thuisnetwerk hebben met minimaal één Windows-pc of -apparaat. Het uiteindelijke doel is om u de kennis te geven die u nodig hebt om delen in Windows in te stellen en bestanden, mappen en apparaten te kunnen delen met andere pc's of apparaten in

Geek Trivia: welke seriemoordenaar werd gevangen via de metadata in een Microsoft Word-document?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: een voormalige Japanse militaire basis wordt nu overspoeld door Tame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Spring Blossoms Wallpaper Collection [Bonusgrootte]

Het noordelijk halfrond komt weer in bloei nu de lente is aangebroken, dus vul je bureaublad met de frisse, nieuwe groei van het seizoen met onze Spring Blossoms Wallpaper-collectie.

Geek Trivia: Walt Disney's laatste daad voor de dood was om de naam van welke acteur op te schrijven?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Ubuntu One Cloud Services zijn afgesloten

Het was geweldig zolang het duurde, maar Canonical heeft zijn nederlaag toegegeven met zijn Ubuntu One Cloud-service en is begonnen met het afsluiten. Maar maak je geen zorgen, er is nog tijd om ervoor te zorgen dat je een kopie van al je bestanden en muziek hebt en een nieuwe online cloudopslagprovider te vinden.

SysInternals Pro: afronden en de tools samen gebruiken

We zijn aan het einde van onze SysInternals-serie en het is tijd om alles af te ronden door te praten over alle kleine hulpprogramma's die we tijdens de eerste negen lessen niet hebben behandeld. Er zitten zeker veel tools in deze kit.

Hoe u uw mobiele telefoonsignaal gemakkelijk thuis kunt versterken

Een slechte signaalsterkte kan de schuld van uw provider zijn, of het kan zijn dat er signaalblokkerende materialen in de muren van uw huis zijn. Wat de oorzaak ook is, u kunt dat signaal versterken en het maximale aantal balken in huis halen. Of, beter nog, gebruik gewoon bellen via wifi op een moderne telefoon.