Gesprekken opnemen op een iPhone

Dus je wilt een gesprek opnemen op je smartphone? Misschien is het een sollicitatiegesprek, een telefoontje naar de klantenservice of een bericht van een dierbare. Op Android zijn er weinig beperkingen (en veel van de onderstaande tips werken ook voor Android-telefoons). Het wordt lastig als je wilt opnemen met een iPhone.

Je zou denken dat daar een app voor zou zijn, maar Apple staat niet toe dat apps van derden rechtstreeks toegang krijgen tot de microfoon en de app Telefoon. Er zijn echter trucs in sommige apps en services om die beperking te omzeilen, waardoor u een meester in mobiel afluisteren kunt worden.Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de persoon aan de andere kant van de lijn vertelt dat u opneemt; afhankelijk van uw locatie, overtreedt u mogelijk een wet als u dat niet doet. Sommige Amerikaanse staten, zoals New York en zelfs de federale overheid, hebben alleen toestemming van één partij nodig, en dat ben jij. In Californië moeten alle partijen weten dat ze worden opgenomen. Speel op veilig: als de andere partij op afstand is, vraag dan toestemming.


Google Voice gebruiken

Als je dat gratis Google Voice-account al een tijdje niet hebt gebruikt, probeer het dan eens. Het biedt gratis voicemail, een gratis telefoonnummer en ja, zelfs gespreksopname. Om dat te laten werken, moeten 'Incoming call options' geactiveerd zijn in de Google Voice-instellingen, die je kunt bereiken via het hamburgermenu () in de mobiele app of via voice.google.com op de desktop.

Wanneer je oproepen beantwoordt naar je Google Voice-nummer, tik je op 4 op het numerieke toetsenblok van de Telefoon-app. Deelnemers horen een robotstem die aangeeft dat de opname is begonnen. Dit is de manier van Google om u legaal te houden, aangezien Alphabet Inc. geen deel wil uitmaken van een rechtszaak. Tik nogmaals op 4 of hang op om de opname te stoppen. U kunt in een gesprek zo vaak op de toets 4 drukken als u wilt om de opname te starten en te stoppen.

Aangezien Google Voice oproepen doorschakelt naar uw mobiele nummer, gebruikt u technisch gezien de app niet om de opname te maken. Het gebeurt allemaal op de servers van Google, die de Voice over IP (VoIP)-verbinding afhandelen. Hoewel het mogelijk is om te bellen met de Google Voice-app op je iPhone, is de opname beperkt tot inkomende oproepen.

De opnamen worden per e-mail naar u doorgestuurd en verschijnen in de lijst met voicemail-opnamen van Google Voice. U kunt over het algemeen het verschil zien tussen voicemailberichten en opgenomen gesprekken, omdat deze laatste waarschijnlijk van langere duur zijn, en zeggen 'Transcriptie niet beschikbaar'.

Hebben we al gezegd dat Google Voice gratis is? Het is; alles wat je nodig hebt is een Google-account.


Betalen voor een app

Op Android kunnen verschillende apps een gesprek rechtstreeks opnemen, tenzij de telefoonfabrikant dit blokkeert. Op de iPhone is het opnemen van telefoongesprekken geblokkeerd, punt uit. De apps die er zijn om een ​​gesprek op te nemen - en er zijn er nogal wat - hebben een oplossing, maar het zal je kosten. Dit is hoe het werkt.

Zodra u in gesprek bent, inkomend of uitgaand, maakt de app een 3-way conference call mogelijk. De derde 'beller' die wordt benaderd, is een opnamelijn, geleverd door een service van de ontwikkelaar van de app. Het is duidelijk dat 3-weg bellen een must-have-functie van je iPhone is om dit te laten werken, dus zorg ervoor dat je provider dit ondersteunt. In de VS doen de grote vier dat allemaal, maar sommige kleinere providers zoals SimpleTalk en Virgin Mobile niet - althans niet op een manier die deze apps ondersteunen.

Apps in deze ruimte zijn onder meer Call Recorder Lite en TapeACall Lite. Zoals de 'lite' aangeeft, zijn dit trial/cripple-ware - ze zijn gratis te proberen en zullen gesprekken opnemen zoals beschreven - maar slechts voor 60 seconden. Pony up voor de Pro-versies om langer te praten.

TapeACall Pro kost $ 9,99 per jaar - gebruikers worden elk jaar opnieuw in rekening gebracht, maar de opnameduur van gesprekken is onbeperkt. Call Recorder Pro kost slechts één keer $ 9,99, maar biedt slechts 300 minuten beltegoed; gebruikers moeten daarna een in-app-aankoop doen om op te nemen - en de credits zijn 10 ¢ per minuut. Opnames zijn beperkt tot 2 uur.

Een ander nadeel naast de kosten zijn de extra stappen die nodig zijn om een ​​gesprek op te nemen - het is niet zo eenvoudig als gewoon een toets op het numerieke toetsenblok indrukken. Maar ze kunnen midden in een telefoongesprek worden geactiveerd; daarna krijg je eenvoudig toegang tot opnames in de app en kun je ze naar wens afspelen, downloaden, delen of exporteren. (TapeACall is ook beschikbaar voor Android.)


Gebruik uw eigen voicemail—misschien

Als uw iPhone ondersteuning heeft (via uw mobiele provider) voor 3-weg bellen en visuele voicemail, heeft u een optie voor de goedkoopste oplossing van allemaal.

Als je in gesprek bent, wacht je tot de knop 'Gesprek toevoegen' gaat branden, zodat je een derde beller kunt toevoegen via 3-way calling. Zeg tegen de andere persoon dat hij moet wachten, klik op de knop en bel zelf. U blijft aan de lijn en luistert naar uw eigen voicemailbegroeting en vervolgens naar de toon die aangeeft dat u aan het opnemen bent. Tik op Oproepen samenvoegen. Alle drie de gesprekken zijn samengevoegd - en de derde neemt alleen de eerste twee op in uw eigen voicemail.

Later hebt u toegang tot de opname zoals u bij elk ander voicemailbericht zou doen. Vanaf iOS 9 kunt u voicemailberichten exporteren als audiobestanden.

Dit gaat niet voor alle providers werken. Op de mijne (AT&T) werd ik door mijn eigen nummer te bellen in het audio-voicemailmenu gedumpt en niet opgenomen. Je kunt altijd proberen de persoon aan de andere lijn te bellen - je gaat zeker rechtstreeks naar hun voicemail. Ze moeten je daarna alleen nog het opgenomen 'voicemail'-gesprek kunnen sturen. En dat is niet iets waar de meeste interviewonderwerpen bij betrokken willen zijn. Ook kunnen vervoerders een limiet hebben aan hoe lang ze u een voicemail laten opnemen. Test het met je telefoon en een vriend voordat je deze methode vertrouwt.

Als uw eigen voicemail niet werkt, kunt u de Slydial-service proberen (bel 267-SLYDIAL), waarmee u begroetingen kunt omzeilen en direct naar uw voicemail kunt gaan op bijna elke telefoon. Helaas speelt de gratis versie advertenties af wanneer je berichten achterlaat.

Een betere optie is een voicemailsysteem van derden, zoals Google Voice of Recordator. Voor dat laatste maak je een account aan en zet je je telefoonnummer in je contacten. Volg de bovenstaande stappen om Recordator in het gesprek samen te voegen, blijf praten en zodra je ophangt, zijn de MP3's van het gesprek beschikbaar op hun website. Recordator is niet goedkoop, met een startplan van 67 minuten voor $ 10, daarna 15 ¢ per minuut.


De hardware-opties

Het lijkt dwaas om meer hardware te kopen om vanaf de iPhone op te nemen - de meest geavanceerde hardware in je zak. Maar de mogelijkheid bestaat.

De eenvoudigste, laagst-technologische optie - afgezien van het bedienen van een recorder terwijl je over de luidsprekertelefoon blaast - is een kabel, het Olympus TP-8-telefoonopnameapparaat van $ 17. Het neemt niet rechtstreeks digitaal van uw iPhone op. In plaats daarvan heeft het een microfoon ingebouwd in het oorstuk. Steek het andere uiteinde in een recorder. Houd de iPhone vervolgens tegen uw oor om normaal te praten. De TP-8 legt elke kant van het gesprek vast via wat er uit de oorluidspreker van de iPhone komt, maar je kunt het gesprek nog steeds horen.

Als je een recorder nodig hebt, koop dan een digitale recorder die input kan ontvangen via de 3,5 mm microfoonaansluiting. Een betrouwbare, goedkope en veelzijdige optie: de Olympus Digital Voice Recorder WS-852. Voor minder dan $ 60 werkt het op 2 AAA-batterijen, kan het ongeveer 1.400 uur aan audio bevatten en heeft het 3,5 mm-aansluitingen voor zowel een microfoon als een headset. Het beste van alles is dat het een USB-connector aan de bovenkant heeft, zodat je het op een pc kunt aansluiten en alle MP3-audiobestanden kunt downloaden, of bestanden naar een Micro SD-kaart in de sleuf aan de zijkant kunt kopiëren.

Een digitale recorder is leuk en zo, maar als je de telefoon gewoon in een recorder steekt, hoor je de oproep niet - als je de koptelefoonaansluiting gebruikt, worden de luidsprekers uitgeschakeld. Koop de Recap-C, een adapter van $ 99 die kan worden aangesloten op de 3,5 mm-aansluiting van een iPhone, met uitgang naar zowel een headset als een recorder. De secundaire recorder, aangesloten via een 3,5 mm mannelijk-naar-mannelijk extra audiokabel, kan uw favoriete recorder zijn. Het kan zelfs een ander iOS-apparaat zijn (of Android of pc, maar blijf waarschijnlijk voor de eenvoud bij de digitale recorder).

Een meer directe optie met veel minder kabels is de Esonic PR200 voor $ 109. Het neemt uw gesprek op via Bluetooth - u houdt de PR200 tegen uw hoofd om te praten en te luisteren, alsof het de telefoon is. De belknop in het midden van het apparaat kan oproepen beantwoorden op de Bluetooth-verbonden telefoon. Het beschikt ook over een USB-uiteinde, zodat u snel toegang hebt tot opnamen op de computer. Het zal ongeveer 144 uur aan gesprek bevatten voordat het de 4 GB aan opslagruimte vult. Het neemt ook op zoals elke digitale recorder zonder smartphone, omdat het een externe pin-hole microfoon heeft.

Esonic maakt ook de U2-recorder, een apparaat van $ 90 dat rechtstreeks wordt aangesloten op de 3,5 mm-telefoonaansluiting van een smartphone en het overneemt van uw oordopjes met een aangesloten microfoon. Het moet naar voren gericht zijn, zodat je er doorheen kunt praten en horen tijdens het opnemen. Het is oplaadbaar via USB - die verbinding is ook hoe u de opnamen op de pc krijgt, Windows of Mac. Het bevat ook 144 uur aan gesprek.

Vraagt ​​u zich af hoe u een extra telefoonnummer kunt krijgen voor gebruik met uw smartphone? Lees Branderaccounts 101.

Aanbevolen verhalen

Rapport: volgende iPhone heeft mogelijk geen gigabitsnelheid

Carriers bieden al gigabit LTE-snelheden aan, maar de volgende iPhone is mogelijk niet compatibel vanwege een modemprobleem, aldus Bloomberg.

Apple verduidelijkt hoe tips zouden moeten werken in iOS-apps

Apple wil natuurlijk 30 procent van dat lieve in-app-fooigeld krijgen.

Houd Delphi in de gaten terwijl auto-inspanningen zonder bestuurder toenemen

Grote autofabrikanten en startups zoals Lyft, Uber en Waymo halen misschien de krantenkoppen over zelfrijdende auto's, maar Delphi is er ook een om in de gaten te houden, zoals blijkt uit een nieuwe samenwerking met het Franse Transdev.

Nu kunt u live tv kijken en opnemen met Plex

Plex Live TV werkt met je kabelabonnement of konijnenoren en kan je helpen programma's te vinden op basis van wat je al in je collectie hebt.

Amazon's Echo-familie kan nu bellen en berichten verzenden

Amazon's nieuwe Echo Show kan videogesprekken voeren, maar de rest van de Echo-apparaten kunnen nog steeds meedoen aan het belplezier.