De openbare wifi-hotspot op uw Comcast Xfinity-router uitschakelen

hoe-de-openbare-wifi-hotspot-op-uw-comcast-xfinity-router-uitschakelen foto 1

Als je een Comcast Xfinity-internetverbinding hebt en je huurt je kabelmodem bij Comcast, dan host deze waarschijnlijk een openbaar wifi-netwerk waarmee voorbijgangers verbinding kunnen maken. Als je dit niet leuk vindt, kun je dat xfinitywifi-netwerk uitschakelen.

Hoe werkt de Xfinity wifi-hotspot?

De kans is groot dat u uw modem bij Comcast huurt - kijk echt naar uw Comcast Xfinity-internetrekening en u zult waarschijnlijk een maandelijkse vergoeding van $ 10 zien voor het huren van die box. Als u de Comcast-box gebruikt, beheert deze niet alleen uw thuisnetwerk, maar ook een xfinitywifi-netwerk dat mensen in uw huis kunnen zien en waarmee u verbinding kunt maken.Dit is technisch gezien geen openbaar wifi-netwerk, maar het is bedoeld om door andere mensen te worden gebruikt. Ze hoeven alleen Comcast-klanten te zijn en hun apparaten te authenticeren (of Comcast betalen voor toegang) voordat ze verbinding kunnen maken met internet. Het is gunstig voor hen, en voor jou, want als je onderweg bent, kun je verbinding maken met de xfinitywifi-netwerken van andere mensen met je Comcast-inloggegevens.

Comcast zegt dat de xfinitywifi-verbinding apart wordt behandeld van uw normale internetabonnement. Dit betekent dat het geïsoleerd is van je wifi-thuisnetwerk en dat het gebruik ervan niet meetelt voor je internetbandbreedte. Er kunnen slechts vijf mensen tegelijk verbinding maken met dit netwerk, en al het internetverkeer dat plaatsvindt, wordt geassocieerd met de mensen die verbinding maken, niet met u.

Dit is dus niet echt een slechte zaak. In theorie zou het enige nadeel een klein beetje meer wifi-congestie en een praktisch niet-detecteerbaar extra beetje elektriciteit moeten zijn als de router meer werk moet doen.

Lees voor meer informatie over deze functie het gedeelte Home-hotspot op Comcast's Xfinity WiFi FAQ-pagina.

hoe-uit-de-openbare-wifi-hotspot-op-uw-comcast-xfinity-router foto 2

Schakel de hotspot op uw Xfinity-modem/router uit

We denken niet per se dat je deze functie moet uitschakelen, omdat het goed lijkt te werken - we hebben nog geen horrorverhalen of meldingen van problemen gehoord. En ja, je kunt verbinding blijven maken met deze xfinitywifi-hotspots, zelfs nadat je je eigen persoonlijke xfinitywifi-hotspot hebt uitgeschakeld. Maar als u het wilt uitschakelen, kan dat.

Toen Comcast deze functie voor het eerst uitrolde, moest je een telefoonnummer bellen en met de klantenservice praten om het uit te schakelen. Nu kunt u het online uitschakelen.

Ga om te beginnen naar de Comcast My Account-website in uw webbrowser. Meld u aan met uw Comcast Xfinity-account.

Klik op de koppeling Mijn services boven aan de pagina nadat u zich hebt aangemeld en klik vervolgens op het tabblad XFINITY Internet. Klik op de koppeling Uw thuishotspot beheren en gebruik de opties hier om uw thuishotspot uit te schakelen. (Je kunt het hier ook opnieuw inschakelen als het is uitgeschakeld.)

hoe-uit-te-schakelen-de-openbare-wifi-hotspot-op-uw-comcast-xfinity-router foto 3

Als u uw eigen modem gebruikt in plaats van een door Comcast geleverde modem te huren, ziet u een bericht dat u op dit moment uw XFINITY WiFi Home Hotspot-functie niet kunt beheren omdat u geen in aanmerking komende draadloze gateway in uw huis. Dit betekent dat uw hardware niet eens in staat is om een ​​xfinitywifi-hotspot te hosten, dus u hoeft niets te doen om het uit te schakelen.

hoe-de-openbare-wifi-hotspot-op-uw-comcast-xfinity-router-uitschakelen foto 4

Als deze pagina om welke reden dan ook niet werkt en u zeker weet dat u een draadloze gateway van Comcast huurt, moet u Comcast bellen op 1-800-XFINITY en de klantenservice vertellen dat u de XFINITY wilt uitschakelen WiFi Home Hotspot-functie.

Een betere oplossing: gebruik uw eigen modem en router

Zoals we al zeiden, dit xfinitywifi-netwerk is niet echt een slechte zaak. Als u een modem van Comcast huurt, is het grootste nadeel dat u onnodig $ 10 per maand in rekening brengt.

In plaats van door te gaan met het huren van een door Comcast geleverde modem/router, moet u in plaats daarvan uw eigen modem en router aanschaffen. Op een gegeven moment, toen de huurprijs van een modem $ 3 of $ 4 per maand was, was het misschien logisch geweest om gewoon de eigen modem van Comcast te gebruiken. Maar de vergoeding is geleidelijk gestegen en gestegen, en is nu tot maar liefst $ 10 per maand, of $ 120 per jaar. Het zou ons niet verbazen als Comcast het binnenkort weer verhoogt.

Een solide DOCSIS 3.0-modem - zoals de algemeen aanbevolen Motorola/ARRIS Surfboard SB6141 - kost u vooraf ongeveer $ 70. Na slechts zeven maanden heeft het zichzelf terugverdiend. Je hebt ook een draadloze router nodig als je nog geen aparte router hebt, maar dat betekent dat je een betere router kunt krijgen dan die van Comcast.

Houd er rekening mee dat, als u de telefoonservice van Comcast hebt, de modem die we hierboven aanbevelen, niet zal werken. Je hebt een modem met telefoniefuncties nodig. De apparatenlijst van Comcast beveelt een paar bekende compatibele modems aan met de telefoniefunctie.

Zorg ervoor dat u een modem koopt die door Comcast wordt ondersteund. Comcast houdt online een lijst bij met compatibele apparaten. Zodra u de modem hebt aangeschaft, kunt u deze verwisselen met uw bestaande modem en instellen. Hiervoor kan het nodig zijn om Comcast te bellen en hen te vertellen dat u een nieuwe modem heeft en de details ervan door te geven. Retourneer de modem die je huurt aan Comcast - zorg ervoor dat je een ontvangstbewijs krijgt waaruit blijkt dat je het aan hen hebt gegeven - en je zou goed moeten zijn.

Natuurlijk is er een nadeel aan het gebruik van uw eigen modem. Wanneer u een modem van Comcast huurt, zijn zij verantwoordelijk voor ondersteuning. Als het kapot gaat, zullen ze het vervangen of repareren. als je eigen persoonlijke modem kapot gaat, moet je een nieuwe kopen of contact opnemen met de ondersteuning van de modemfabrikant. Er is een voordeel aan huren - maar het is niet per se iets waard in de buurt van $ 120 per jaar.

hoe-uit-de-openbare-wifi-hotspot-op-uw-comcast-xfinity-router foto 5


Als u een Comcast-klant bent, moet u overwegen uw eigen modem te kopen in plaats van er een te huren. Hiermee wordt de openbare Xfinity Wi-Fi-hotspot afgesloten en bespaart u geld op uw rekening. Maar als u echt een hotspot moet blijven huren, kunt u deze functie op internet op zijn minst uitschakelen zonder de klantenservice van Comcast te bellen en in de wacht te staan.

Afbeelding tegoed: Mike Mozart op Flickr, Tom op Flickr

Meer verhalen

Kan het loskoppelen van een draagbare USB-harde schijf een computer beschadigen?

Hoewel velen van ons bekend zijn met het concept van het onjuist loskoppelen van een draagbare harde schijf, waardoor mogelijk gegevensverlies ontstaat, is het ook mogelijk dat uw computer ook beschadigd raakt? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geektool gebruiken om het bureaublad van uw Mac aan te passen

Geektool is een programma voor het toevoegen van aanpasbare widgets aan het bureaublad van je Mac. Geektool draait bijna volledig op shellscripts, die om de paar seconden worden bijgewerkt om nuttige informatie op het bureaublad weer te geven. Het aanpassen van Geektool wordt gemakkelijk gemaakt door verpakte scripts genaamd Geeklets, die kunnen worden geïnstalleerd

Moet u een 4K-computermonitor kopen?

Nieuwe 4K-monitoren dalen in prijs en zijn bijna overal verkrijgbaar. Ze zijn nu te vinden voor een paar honderd dollar, en we hebben geweldige verkoopprijzen gezien. Maar zijn ze het geld waard en moet je upgraden?

Geek Trivia: het punt op het aardoppervlak dat het verst van het centrum ligt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke van deze dieren draagt, ondanks populair geloof, zelden hondsdolheid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe MCEdit te gebruiken om het bouwen in Minecraft te versnellen

MCEdit is een krachtig programma van derden voor het bewerken van Minecraft-kaarten. MCEdit heeft veel tools en filters voor het bewerken en bouwen, en kan het bouwen van grote of complexe Minecraft-creaties versnellen.

Geek Trivia: Het laatste overlevende lid van een soort staat bekend als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aan de slag met Garageband op OS X

De voorverpakte tool van Apple voor audiobewerking en het schrijven van liedjes is niet moeilijk te bedienen, zelfs met minimale ervaring met het componeren van muziek. Garageband is verrassend krachtig omdat het zo licht van gewicht is en kan voor alles worden gebruikt, van eenvoudige audiobewerking tot de studio van een volledige songwriter.

Geek Trivia: het tegenovergestelde van winterslaap wordt genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u muziek van uw Apple Watch kunt verwijderen

Je kunt tot 2 GB aan muziek toevoegen aan je Apple Watch, zodat je naar muziek op je horloge kunt luisteren met een Bluetooth-luidspreker of -koptelefoon, zelfs als deze buiten het bereik van je iPhone is. Als u de muziek echter wilt verwijderen, is dat eenvoudig te doen.