Hoe de terminal te openen naar een specifieke map in Linux

hoe-de-terminal-naar-een-specifieke-directory-in-linux-foto te openen

Standaard worden nieuwe Terminal-vensters geopend in uw thuismap. Als er echter een andere map is die u vaak gebruikt en waar u onmiddellijk toegang toe wilt hebben wanneer u de Terminal opent, is er een eenvoudige manier om dit in te stellen.

De |_+_| bestand in uw thuismap bevat opdrachten die worden uitgevoerd wanneer u een Terminal-venster opent. We kunnen dus een |__+_| . toevoegen commando om naar een specifieke map te gaan zodra het Terminal-venster wordt geopend. Om dit te doen, drukt u op Ctrl+Alt+T om een ​​Terminal-venster te openen. Zoals we al zeiden, bevindt u zich standaard in uw Home-map, en dat is waar u nu wilt zijn.We gaan het .bashrc-bestand bewerken, dus typ de volgende opdracht om het te openen. Je kunt elke teksteditor gebruiken die je wilt gebruiken, maar we gaan gedit gebruiken in ons voorbeeld.

|__+_|

hoe-de-terminal-naar-een-specifieke-map-in-linux-foto te openen

Scrol naar de onderkant van het .bashrc-bestand en voeg de volgende opdracht toe.

|__+_|

Het tilde-teken (~) is een snelkoppeling voor uw Home-directory, die in ons voorbeeld |__+_| is. Het volledige pad voor de map in de bovenstaande opdracht is dus |__+_|.

Vervang |__+_| met de map die u wilt openen wanneer u een Terminal-venster opent.

De volgende regel is een opmerking die we hebben toegevoegd boven de |_+_| commando, waarin wordt uitgelegd wat het commando doet. U hoeft geen opmerking toe te voegen, maar het helpt het .bashrc-bestand gemakkelijker te begrijpen te maken. Het hekje (#) aan het begin van een regel geeft aan dat die regel een opmerking is.

|__+_|

Nadat u de opdracht aan het bestand hebt toegevoegd, klikt u op Opslaan in de rechterbovenhoek van het venster om het bestand op te slaan.

hoe-de-terminal-naar-een-specifieke-map-in-linux-foto te openen

Sluit het .bashrc-bestand door op de X-knop in de linkerbovenhoek van het venster te klikken.

hoe-de-terminal-naar-een-specifieke-map-in-linux-foto te openen

U moet het Terminal-venster opnieuw starten om deze wijziging door te voeren. Om het Terminal-venster te sluiten, typt u exit bij de prompt en drukt u op Enter of klikt u op de X-knop in de linkerbovenhoek van het venster.

hoe-de-terminal-naar-een-specifieke-directory-in-linux-foto te openen

Druk nu op Ctrl+Alt+T om de Terminal opnieuw te openen. U bevindt zich onmiddellijk in de map die u hebt opgegeven in het .bashrc-bestand. U kunt nog steeds naar elke andere map navigeren, maar dit is handig als u het meest in deze map werkt.

hoe-de-terminal-naar-een-specifieke-directory-in-linux-foto te openen 6

Als u zowel Nautilus als de Terminal gebruikt om met bestanden te werken, kunt u een specifieke map in Nautilus openen vanuit de Terminal en een Terminal-venster openen naar een specifieke map vanuit Nautilus.

Meer verhalen

Wat is het hostproces voor Windows-taken en waarom worden er zoveel op mijn pc uitgevoerd?

Als je wat tijd besteedt aan het rondneuzen in je Taakbeheer-venster, heb je waarschijnlijk een proces gezien met de naam Hostproces voor Windows-taken. In feite heb je waarschijnlijk meerdere exemplaren van deze taak tegelijkertijd zien lopen. Als je je ooit hebt afgevraagd wat het was en waarom het er soms zo veel zijn,

Hoe maak je een screenshot op Linux

Linux is een krachtig en divers besturingssysteem, dus natuurlijk zijn de screenshot-tools voor het platform net zo krachtig en divers. De grote verscheidenheid van deze screenshot-tools varieert van eenvoudige en gebruiksvriendelijke tot krachtige opdrachtregeltools die de mogelijkheid bieden om scripts te maken en de

Een Windows-pc in een draadloze repeater veranderen

Een repeater bevindt zich binnen het bereik van uw wifi-netwerk en herhaalt deze, waardoor uw wifi-bereik verder wordt uitgebreid dan uw router alleen zou kunnen. Als je wifi maar de helft van je huis dekt, kan een repeater in het midden van je huis je wifi uitbreiden naar de rest van het gebouw.

Hoe emuleer je slepen en neerzetten zonder de muisknop ingedrukt te houden?

Het is normaal gesproken niet moeilijk om een ​​standaard sleepbeweging uit te voeren met een muis of trackpad, maar als u herstellende bent van een blessure, kunnen sommige activiteiten of bewegingen problematisch en pijnlijk zijn. Met dat in gedachten is de SuperUser Q&A-post van vandaag klaar om een ​​lezer met pijn te helpen.

Automatische verlichting aan uw kasten toevoegen

Lichtschakelaars zijn prima, maar voor zoiets als een kast of pantry is het erg handig om de lichten automatisch aan en uit te laten gaan. Hier zijn verschillende manieren waarop u automatische verlichting kunt toevoegen aan uw kasten, pantry's en andere gebieden waar u slechts een kleine hoeveelheid tijdelijk licht nodig heeft.

Geek Trivia: het sterkste wezen ter wereld, per verplaatst lichaamsgewicht, is dat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Privénavigatie inschakelen in elke webbrowser

Privé browsen bestaat al sinds 2005 in een of andere vorm, maar het duurde even voordat elke browser erachter kwam. Nu, welke browser u ook gebruikt, u kunt op internet surfen zonder een lokaal spoor van geschiedenis, wachtwoorden, cookies en andere soorten informatie achter te laten.

Een andere achtergrond instellen voor uw vergrendelscherm in Android Nougat

Er komt een moment in het leven van elke smartphonegebruiker dat ze gewoon dol zijn op twee verschillende achtergronden. Het is een moeilijke brug om over te steken - welke heeft voorrang? Hoe kun je beslissen? Het is ruw, man. Hier is een duidelijk antwoord: plaats er een op het vergrendelscherm en een op het startscherm.

Het ingebouwde klembord van Microsoft Office gebruiken

Het klembord van uw computer is waar inhoud die u knipt of kopieert tijdelijk wordt opgeslagen. Microsoft Office heeft zijn eigen klembord, maar dat is krachtiger.

Een gedeelde netwerkprinter instellen in Windows 7, 8 of 10

In de loop der jaren is Windows veel beter geworden over hoe het omgaat met netwerkprinters. Maar als u een printer via het netwerk wilt delen, moet u mogelijk nog wat werk verrichten om alles in gebruik te nemen. Hier is hoe het allemaal werkt.