Hoe 7z en andere archiefbestanden op OS X te openen

hoe-te-openen-7z-en-andere-archiefbestanden-op-os-x foto 1

OS X heeft de ingebouwde mogelijkheid om ZIP-archieven te verwerken, maar voor andere archieftypen zoals RAR, Stuffit en vooral 7-Zip heb je add-on-software nodig. Gelukkig is er een gratis alternatief in de App Store dat je kunt downloaden en dat werkt prima.

De Unarchiver zou bekend moeten zijn bij veel Mac-gebruikers die ooit een betrouwbare manier nodig hadden om archieven uit te pakken die geen ZIP-bestanden zijn. De Unarchiver kan een uitgebreide lijst met archiefbestanden verwerken die veel verder gaan dan de eerder genoemde. Kortom, als u een archiefbestand heeft dat u moet uitpakken, is The Unarchiver uw hulpmiddel.hoe-te-openen-7z-en-andere-archiefbestanden-op-os-x foto 2

Wanneer u The Unarchiver opent, ziet u de voorkeuren. Het eerste tabblad is Archiefformaten. Zoals je kunt zien, zijn er nogal wat en een van de eerste is het 7-Zip- of 7z-formaat. Als 7z nog niet is geselecteerd, ga je gang en vink je het vakje ernaast aan, zodat je 7-Zip-archieven automatisch kunt openen met The Unarchiver.

hoe-te-openen-7z-en-andere-archiefbestanden-op-os-x foto 3

Als u alle door The Unarchiver ondersteunde archieftypen wilt openen, kunt u op de knop Alles selecteren klikken. Als u van gedachten verandert en archieven afzonderlijk wilt selecteren, klikt u op Alles deselecteren.

Het volgende is het tabblad Extractie, waarmee u kunt kiezen waar u archieven uitpakt. Standaard zal The Unarchiver u om een ​​doelmap vragen, maar u kunt ook dezelfde map kiezen als het archief, of een andere locatie.

Er zijn ook opties om nieuwe mappen voor uitgepakte bestanden te maken, de wijzigingsdatum in te stellen en te beslissen wat er gebeurt na het succesvol uitpakken van een archief.

hoe-te-openen-7z-en-andere-archiefbestanden-op-os-x foto 4

Wanneer u een archief met succes hebt uitgepakt, kunt u de uitgepakte map openen of naar de prullenbak verplaatsen.

Ten slotte is er het tabblad Geavanceerd. Het is onwaarschijnlijk dat u zich hier echt mee bezig hoeft te houden, dus we zullen het niet anders behandelen dan te zeggen dat het voornamelijk te maken heeft met bestandsnaamcodering en de betrouwbaarheidsdrempel.

hoe-te-openen-7z-en-andere-archiefbestanden-op-os-x foto 5

Zoals we je eerder hebben laten zien, zal het je standaard vragen om een ​​doelmap te kiezen wanneer je een archief opent met The Unarchiver. Hier is de doelmap Documenten, maar u kunt naar een andere locatie navigeren of een nieuwe map maken waarin u uw uitgepakte items kunt plaatsen.

hoe-te-openen-7z-en-andere-archiefbestanden-op-os-x foto 6

Wanneer je eindelijk je bestemming hebt gekozen en je bent klaar, klik je gewoon op de knop Uitpakken en de inhoud van het archief wordt erin gedumpt.

Houd er rekening mee dat The Unarchiver alleen uitpakt, je kunt er geen nieuwe archieven mee maken, hoewel je ZIP-archieven kunt maken met de ingebouwde mogelijkheden van OS X. Dat gezegd hebbende, als je archiefformaten blijft gebruiken (zoals de bovengenoemde 7-Zip variant) die je niet kunt openen, dan moet je zeker The Unarchiver uitproberen.

Voor het grootste deel zijn ZIP, RAR en 7z de enige archiefbestanden die u waarschijnlijk op een consistente basis tegenkomt. Terwijl OS X je bedekt met ZIP-bestanden, kunnen de andere je voor de gek houden. Gelukkig maakt The Unarchiver het je gemakkelijk door je een snelle manier te bieden om niet-gezipte archieven uit te pakken.

Als je op dit artikel wilt reageren of een vraag wilt stellen, laat dan je feedback achter op ons discussieforum.

Meer verhalen

Schermbeveiliging zoeken en instellen op Windows 10

Windows 10 heeft schijnbaar de mogelijkheid verwijderd om schermbeveiligingen op uw computer in te stellen. Maar maak je geen zorgen, ze zijn niet weg, ze zijn gewoon gedegradeerd tot een klein, moeilijk te vinden bedieningspaneel.

Hoe u uw Google-agenda kunt synchroniseren met Outlook

Als u Google Agenda gebruikt, maar ook Outlook gebruikt voor agenda-items, e-mail en contacten, zoekt u misschien naar een manier om de twee agenda's gesynchroniseerd te houden. Zoek niet verder. We laten u zien hoe u dit kunt doen met behulp van een gratis tool.

Een POP3-e-mailaccount configureren in Windows 10

Hoewel de meeste van de meegeleverde Windows 10-apps al een behoorlijk deel van de negatieve pers hebben gekregen, hebben enkele van de kernstukken van de puzzel, zoals de Mail- en Agenda-apps, zichzelf bewezen als waardige toevoegingen aan de algehele line-up. We hebben je al laten zien hoe je je Gmail-account kunt krijgen

Opmerkingen voor 2015-08-14

Een SSD in uw zak

Hoe kopieer je een geplande taak van een dode Windows-installatie naar een nieuwe?

Soms gaan onze computers gewoon dood als gevolg van onverwachte hardwareproblemen die niet onze schuld zijn, dus hoe lokaliseer en breng je 'zeldzame' of moeilijk te recreëren bestanden zoals geplande taken van de oude harde schijf over? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de oplossing om een ​​lezer te helpen het bestand op te sporen dat hij nodig heeft.

Geek Trivia: het hoofdkantoor van welk techbedrijf maakt een cameo als het hoofdkantoor van Cyberdyne in Terminator Genisys?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Timers, alarmen en stopwatches instellen in Windows 10

Als u Android of iOS gebruikt, bent u er waarschijnlijk aan gewend geraakt om alarmen en timers in te stellen en uw apparaat als stopwatch te gebruiken. Voor de langste tijd had Windows deze mogelijkheid tot nu toe niet.

Hoe de grootte van de cellen in een tabel in Word te bevriezen?

Wanneer u een tabel in Word maakt, kunt u de tabel automatisch laten aanpassen aan de inhoud. Soms wilt u echter de grootte van de cellen in de rijen en kolommen bevriezen, zodat ze niet veranderen. Dit is eenvoudig te realiseren.

Opmerkingen voor 2015-08-13

Lenovo installeerde stilletjes software op laptops, zelfs als je deze hebt gewist

Wi-Fi versus Ethernet: hoeveel beter is een bekabelde verbinding?

Wi-Fi is natuurlijk handiger dan bekabelde Ethernet-kabels. Maar Ethernet biedt nog steeds voordelen: hogere snelheden, lagere latentie en geen problemen met draadloze interferentie.