Hoe de Command- en Option-toetsen werken op een Mac

hoe-de-commando-en-optie-toetsen-werken-op-een-mac foto 1

Mac-toetsenborden hebben Option- en Command-toetsen, terwijl standaard pc-toetsenborden Alt- en Windows-toetsen hebben. De toetsenborden zijn verder vrij gelijkaardig, maar nieuwe Mac-gebruikers zullen deze verschillende toetsen moeten begrijpen.

Apple's Mac-toetsenborden hebben eigenlijk een Control-toets (Ctrl), maar de Control-toets werkt niet zoals de Control-toets in Windows. Sneltoetsen zoals Ctrl+C om tekst te kopiëren werken niet.De Command-toets

De Command-toets doet niets op zichzelf. Het is een wijzigingstoets die u kunt indrukken om sneltoetsen naar toepassingen uit te geven. Terwijl u bijvoorbeeld op Ctrl+C, Ctrl+X en Ctrl+V drukt om in Windows te kopiëren, knippen en plakken, drukt u op Command+C, Command+X en Command+V om hetzelfde te doen op een Mac.

Op deze toets staat het symbool ⌘. Dit symbool verschijnt in de menu's van de Mac om aan te geven wanneer je de Command-toets en een andere toets kunt indrukken om een ​​sneltoets uit te geven. De Command-toets had oorspronkelijk een Apple-logo erop, maar Steve Jobs dacht dat het weergeven van het Apple-logo in het originele Macintosh-menu te veel gebruik zou maken van het logo. Een ontwerper koos het ⌘-symbool om het te vervangen. Het is een oud symbool dat in Scandinavische landen wordt gebruikt om bezienswaardigheden aan te duiden - in Zweden is het het officiële teken voor een toeristische attractie.

Samenvattend, op een Mac drukt u waarschijnlijk op de Command-toets om sneltoetsen uit te geven. De Control-toets (Ctrl) is ook aanwezig, maar wordt niet voor zoveel dingen gebruikt.

De optietoets

De Option-toets werkt op dezelfde manier als de AltGr-toets op veel pc-toetsenborden, wat verklaart waarom er ook Alt op staat. Als u deze ingedrukt houdt en op een andere toets drukt, kunt u een speciaal teken typen dat normaal niet op het toetsenbord verschijnt. Als u bijvoorbeeld op Option+4 drukt met de Amerikaanse toetsenbordindeling, produceert u ¢, het cent-teken dat normaal niet op uw toetsenbord verschijnt. Net als andere modificatietoetsen wordt het ook gebruikt als onderdeel van sommige sneltoetsen.

Op deze toets staat het symbool ⌥. Dit symbool wordt overal in de Mac-menu's gebruikt om aan te geven wanneer u op de Option-toets kunt drukken, net zoals het symbool van de Command-toets. In tegenstelling tot de Command-toets hebben we geen geschiedenis die aangeeft waarom dit symbool is gekozen.

Als u bijvoorbeeld op het Apple-menu klikt, ziet u de sneltoets die is toegewezen aan Forceer stop. als je niet gewend bent aan het toetsenbord van een Mac, zien deze symbolen er misschien uit als hiërogliefen, maar ze zeggen eigenlijk dat je op Option+Command+Escape moet drukken om het dialoogvenster te openen waarin je applicaties geforceerd kunt afsluiten. Het is net als Taakbeheer op Windows.

Symbolen voor modificatietoetsen

Om de sneltoetsen uit te voeren die in Mac OS X worden weergegeven, moet u de symbolen kennen. Afgezien van ⌘ staat voor Command en ⌥ staat voor Option, ^ staat voor Control, terwijl ⇧ staat voor de Shift-toets.

Als u wilt wijzigen welke toets wat doet, kunt u dit aanpassen door op het Apple-menu te klikken, Systeemvoorkeuren te openen, het toetsenbordpictogram te selecteren en op Modificatietoetsen te klikken. U kunt hier ook de Caps Lock-toets op Geen actie instellen, waardoor de Caps Lock-toets op uw Mac effectief wordt uitgeschakeld.

hoe-de-commando-en-optie-toetsen-werken-op-een-mac foto 4

Optie- en Command-toetsen in Windows

Wanneer u Windows op uw Mac uitvoert via Boot Camp, worden de toetsenbordtoewijzingen gewijzigd zodat ze logischer zijn in Windows. De Option-toets functioneert als Alt en de Command-toets als de Windows-toets.

Dit kan een beetje verwarrend zijn als je heen en weer gaat tussen OS X en Windows. U moet bijvoorbeeld op Command+C drukken om tekst in OS X te kopiëren, maar u moet op Ctrl+C drukken om tekst in Windows te kopiëren. Deze toetsen bevinden zich op verschillende plaatsen, dus het kan uw spiergeheugen verstoren. Om dit probleem op te lossen, kunt u SharpKeys gebruiken om de Command- en Ctrl-toetsen in Windows opnieuw toe te wijzen.

In Mac OS X kunt u desgewenst ook het dialoogvenster Modificatietoetsen gebruiken om de functies van de Ctrl- en Command-toetsen om te wisselen. Hierdoor zouden de sneltoetsen van uw Mac meer werken als de sneltoetsen op een Windows-pc.


De Command- en Option-toetsen lijken misschien een beetje vreemd, maar alles werkt ongeveer hetzelfde op een Mac. De symbolen ⌘ en ⌥ zijn op het toetsenbord afgedrukt, zodat u de sneltoetsen die overal in Mac OS X worden weergegeven, gemakkelijker kunt begrijpen.

Afbeelding tegoed: Wesley Fryer op Flickr

Meer verhalen

Excel-formules: relatieve en absolute celverwijzing en opmaak

In deze les bespreken we celverwijzingen, het kopiëren of verplaatsen van een formule en het opmaken van cellen. Laten we om te beginnen verduidelijken wat we bedoelen met celverwijzingen, die een groot deel van de kracht en veelzijdigheid van formules en functies ondersteunen. Een concreet begrip van hoe celverwijzingen werken, stelt u in staat om het meeste te krijgen

Gegevens van een oude harde schijf halen (zonder deze in een pc te plaatsen)

Je hebt een oude harde schijf (of drie) van eerdere computers bewaard en nu wil je de gegevens erop bekijken. Is er een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot de gegevens zonder uw huidige computer open te breken en de harde schijven erin te monteren?

De Lenovo Yoga 2 Pro: eerst laptop, daarna Yogi

In veel opzichten is een laptop een veel persoonlijker apparaat dan een traditionele desktopcomputer. Terwijl mijn desktop de machine is die ik 90% van de tijd gebruik, kan en gaat mijn laptop overal met me mee, meerijden in vliegtuigen en in auto's, bij me blijven op de bank en me volgen naar bed, al die tijd

Hoe kom je achter het IP-adres van een website?

Of je nu gewoon voor een beetje geeky plezier bent, of serieus het antwoord wilt weten, hoe kom je achter het IP-adres van een website? De SuperUser Q&A-post van vandaag kijkt naar het antwoord en hoe te weten of meer dan één website aan hetzelfde IP-adres is gebonden.

Geek Trivia: Het Yin en Yang-symbool verscheen voor het eerst niet in China, maar in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Flappy Doge - Een Flappy Bird-vervanging die je in je favoriete browser kunt spelen

Ben jij een van de personen die het downloaden van Flappy Bird naar je iPhone of Android-telefoon gemist heeft voordat het weekend voorbij was? Houd dan moed! Hoewel de officiële game nu misschien verdwenen is, zijn er enkele geweldige 'vervangingen' beschikbaar om de leemte op te vullen. Een van de beste is Flappy Doge, een geweldige

De handleiding voor niet-beginners voor het synchroniseren van gegevens met Rsync

Het rsync-protocol kan vrij eenvoudig te gebruiken zijn voor gewone back-up-/synchronisatietaken, maar sommige van zijn meer geavanceerde functies zullen u misschien verrassen. In dit artikel laten we zien hoe zelfs de grootste data-hoarders en back-upenthousiastelingen rsync kunnen gebruiken als een enkele oplossing voor al hun data

Excel-formules: een formule definiëren en maken

In deze les laten we u kennismaken met basisregels voor het maken van formules en het gebruik van functies. We zijn van mening dat een van de beste manieren om te leren is door te oefenen, dus we geven verschillende voorbeelden en leggen ze in detail uit. De onderwerpen die we zullen behandelen zijn onder meer:

Geek Trivia: Welke Star Trek-acteur is verantwoordelijk voor het uitvinden van de Klingon-taal?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Excel-formules: waarom heb je formules en functies nodig?

Deze How-To Geek School-les is bedoeld voor mensen die Excel gebruiken, of Excel proberen te gebruiken, maar geïntimideerd zijn door het concept van formules en functies. Het doel is om je in slechts een paar lessen een Excel-professional of op zijn minst een competente amateur te maken.