Hoe u uw pc op afstand kunt bedienen (zelfs als deze crasht)

Uw computer op afstand kunnen bedienen is een eeuwenoude nerdtruc. Maar hoe zit het met het wijzigen van BIOS-instellingen of het op afstand installeren van een besturingssysteem? Met Intel AMT KMS is dit binnen handbereik voor elke nerd met de juiste hardware.

Intel vPro is een beheerplatform dat is ingebouwd in Intel-processors en andere hardware waarmee bedrijven hun desktops en laptops out-of-band (OOB) kunnen beheren. Dat betekent dat de computers kunnen worden beheerd, of de computer nu aan of uit staat, en zelfs als het besturingssysteem is uitgevallen of er geen harde schijf aanwezig is.Met Core-processors introduceerde Intel Active Management Technology (AMT) 6.0, die een hele reeks nieuwe functies introduceerde, waaronder Keyboard Video Mouse (KVM) Remote Control. Dit betekent dat u met de juiste hardwareconfiguratie volledige externe toegang tot uw computer hebt, ongeacht in welke staat deze zich bevindt.

De meeste nerds zijn bekend met VNC-software die in uw besturingssysteem wordt uitgevoerd, maar Intel AMT KVM werkt op een hardwareniveau waardoor u op afstand kunt gaan met uw computer in het geval van een totale systeemstoring of zelfs zonder dat een besturingssysteem is geïnstalleerd. Laten we aan de slag gaan en Intel AMT KVM instellen, zodat u op afstand met uw computer kunt werken.

Bepaal of uw computer Intel AMT KVM ondersteunt

Omdat vPro is ontworpen voor zakelijk gebruik, ondersteunt niet elke Intel-processor Intel AMT KVM. Specifiek waarnaar u wilt zoeken, is een vPro-logo ergens op uw computer.

Opmerking: slechts enkele Core i5- en i7-processors ondersteunen vPro. Intel maakt momenteel geen i3-processor met vPro.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto

Als je geen logo op je computer kunt vinden, of als je de computer zelf hebt gebouwd, kun je controleren of je een van de volgende Intel Core-processors hebt. Als je dat doet, kun je KVM mogelijk inschakelen, zolang je een paar andere vereisten hebt.

Naast de ondersteunde processor moet je ook Intel's embedded video en Intel-netwerkkaart gebruiken. Beide zijn vereist omdat om out-of-band communicatie mogelijk te maken, de KVM-server ook directe toegang tot de netwerkinterface en weergave nodig heeft om de aangesloten machine precies te kunnen laten zien wat er wordt weergegeven.

Als u aan alle bovenstaande vereisten voldoet, gaat u verder met het configureren van Intel AMT KVM.

Hardware KVM inschakelen

Het eerste dat u moet doen, is de BIOS-breedsprakigheid inschakelen. Start uw computer opnieuw op en voer uw BIOS-configuratie in. Zoek naar iets met het label firmware-breedsprakigheid of boot-breedsprakigheid en zorg ervoor dat het is ingeschakeld. Evenzo, als er een optie is voor een AMT-installatieprompt, zorg er dan voor dat deze ook is ingeschakeld.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 3

Start uw computer opnieuw op en net na het BIOS-opstartscherm zou u een tweede installatiescherm moeten zien dat er ongeveer zo uitziet als de onderstaande afbeelding. Druk op dit scherm op Ctrl+P om de Management Engine BIOS Extension (MBEx) te openen om Intel AMT te configureren.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 4

Als AMT nog nooit op uw computer is ingesteld, wordt u om een ​​wachtwoord gevraagd. Voer admin in als standaardwachtwoord en u wordt automatisch gevraagd om een ​​nieuw wachtwoord aan te maken. Het nieuwe wachtwoord moet exact 8 tekens lang zijn en één hoofdletter, één kleine letter, één cijfer en één symbool bevatten. Voer het nieuwe wachtwoord twee keer in om door te gaan.

Opmerking: als admin niet werkt als het standaardwachtwoord, kunt u ook P@ssw0rd proberen, want dat is het standaardwachtwoord in de configuratiedocumentatie van Intel.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 5

Nadat u bent ingelogd op de MEBx, gaat u naar Intel Management Engine en selecteert u vervolgens netwerktoegang activeren.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 6

Typ Y om de waarschuwing te accepteren die verschijnt over het activeren van de ME-netwerkinterface.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 7

Selecteer vervolgens netwerkconfiguratie en vervolgens Intel(R) ME Network Name Settings.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 8

Selecteer de hostnaam en voer de naam van uw computer in. Technisch gezien zou je hier alles kunnen invoeren wat je wilt, maar het kan problemen met DNS veroorzaken als de Intel AMT-naam anders is dan de naam van je computer.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 9

Keer terug naar het hoofdmenu met behulp van de escape-toets en ga vervolgens naar de selectie van beheerbaarheidsfuncties. Druk op Y om verder te gaan dan het waarschuwingsbericht.

Controleer of de selectie van beheerbaarheidsfuncties is ingeschakeld in het onderste venster en selecteer vervolgens SOL/IDER.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 10

Controleer vanaf hier of SOL, IDER en Legacy Redirection Mode allemaal zijn ingeschakeld.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 11

Keer terug naar het vorige menu en selecteer vervolgens KVM-configuratie. Zorg ervoor dat KVM-functieselectie is ingeschakeld.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 12

Wijzig hier de gebruikersopt-in zodat de toestemming van de gebruiker niet vereist is voor een KVM-sessie.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 13

Schakel vervolgens beheer op afstand van het opt-in-beleid in.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 14

Druk drie keer op escape om het MEBx-menu te verlaten en druk op Y wanneer daarom wordt gevraagd als u zeker weet dat u wilt vertrekken.

Verbinding maken met vPro-machine

Nu KVM helemaal is ingesteld op de doelcomputer, hoeven we alleen nog software te installeren om ons verbinding te laten maken. Er zijn een paar verschillende tools waarmee u dit kunt doen, maar laten we beginnen met een gratis optie.

Intel maakt de Management Command Tool voor deze gelegenheid, vind het in de onderstaande link. Download en installeer de software op de computer waarmee u verbinding wilt maken.

Opmerking: voor deze instructie moet de externe computer zijn aangesloten op het netwerk met ethernet en ook op de voeding zijn aangesloten om op afstand te kunnen werken. Er zijn opties om draadloos in te stellen, maar we zullen hier niet op die opties ingaan.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 15

Nadat de software is geïnstalleerd, selecteert u bekende computer toevoegen.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 16

Voer de informatie voor de externe computer in.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 17

Nadat de machine is toegevoegd, selecteert u deze in het linkerdeelvenster en klikt u vervolgens op verbinden.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 18

Nadat een verbinding tot stand is gebracht, selecteert u het tabblad afstandsbediening en klikt u vervolgens op de pijl om de opties voor Remote KVM-instellingen te openen.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 19

Vanuit het nieuwe venster dat wordt geopend, drop-down de lijst voor KVM-status en selecteer alle poorten inschakelen.

Opmerking: als u alle poorten inschakelt, kunnen we verbinding maken met de gratis versie van RealVNC Viewer, maar u verliest bepaalde functionaliteit, zoals versleutelde verbindingen.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 20

Klik op OK en selecteer in het hoofdvenster KVM Viwer Standard Port om te testen en te controleren of de verbinding tot stand kan worden gebracht.

Er wordt een nieuw venster geopend met de externe computer in het venster. Dit zal werken, maar zal een RealVNC-merklogo hebben dat niet kan worden verwijderd.

Om van de RealVNC-branding af te komen, installeert u de zelfstandige RealVNC-viewer via de onderstaande link.

Zodra je de standalone viewer hebt geïnstalleerd of de draagbare versie hebt uitgepakt, voer je het programma uit en maak je verbinding zoals je normaal zou doen met elke VNC-server.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 22

U wordt gevraagd om uw Intel AMT KVM-wachtwoord.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 23

En er wordt een VNC-verbinding tot stand gebracht met de AMT KVM-server.

U weet dat u verbonden bent met de op hardware gebaseerde KVM-server omdat er een knipperend pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm is en een dunne rode rand op zowel de externe viewer als de lokale client.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 25

De gratis viewer werkt voor de meeste externe doeleinden, maar u verliest wat functionaliteit zoals IDE-omleiding, codering en de mogelijkheid om de machine aan en uit te zetten. Als u wilt profiteren van meer functies, moet u betalen voor de RealVNC Viewer Plus ($ 99).

Voordat u verbinding maakt met RealVNC Viewer Plus, gaat u terug naar de Intel Manageability Commander Tool en wijzigt u de KVM-status terug naar Alleen omleidingspoort.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 26

Open RealVNC Plus en maak verbinding met de externe machine.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 27

Accepteer de prompt om te bevestigen dat u verbinding maakt met de juiste machine.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 28

Voer vervolgens uw AMT-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

hoe-je-pc-op afstand-besturen-zelfs-wanneer-het-crasht foto 29

Zodra de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn geverifieerd, zou een extern venster moeten openen en zal er een banner aan de bovenkant verschijnen met wat extra functionaliteit.

We zullen in dit artikel niet alle extra voordelen van RealVNC Plus laten zien, maar het stelt je in staat om dingen te doen zoals rechtstreeks opnieuw opstarten in het BIOS en een .iso-bestand aankoppelen om een ​​heel besturingssysteem op afstand te installeren.

Met een op hardware gebaseerde KVM die beschikbaar is op standaard hardware, biedt het echt meer opties voor wat u kunt doen als u niet achter uw computer zit.

Intel Manageability Developer Toolkit

RealVNC gratis editie-viewer

Meer verhalen

Deze week in de geschiedenis van Geek: Microsoft wordt openbaar, geboorte van Albert Einstein, internet wordt oceaanoverschrijdend

Elke week bekijken we interessante weetjes en gebeurtenissen uit de geschiedenis van Geekdom. Deze week kijken we naar de eerste openbare aanbieding van Microsoft-aandelen, de geboorte van Albert Einstein en de verknoping van informatienetwerken over de Atlantische Oceaan.

Do Not Track Plus voorkomt dat websites u volgen

Do Not Track Plus is een Firefox-extensie die de do-non-track-header combineert met beveiligingslijsten voor uitgebreide trackingvermijding tijdens het surfen op het web.

Uit de doos met tips: Pre-installatie Prep Work maakt upgrades van servicepacks soepeler

Vorige maand heeft Microsoft Windows 7 Service Pack 1 uitgerold en, zoals veel SP-releases, wachten nogal wat mensen om te zien wat er gebeurt. Als je wilt updaten maar toch voorzichtig wilt zijn, biedt lezer Ron Troy een stapsgewijze handleiding.

50 jaar ruimteonderzoek [Infographic]

We hebben meer dan 200 missies de ruimte in gestuurd om de maan, de zon, planeten en meer te bekijken. Benieuwd waar ze allemaal zijn gebleven? Bekijk deze geweldige infographic om de lanceringen naar hun bestemming te traceren.

RetinaPad maakt Retina-display voor iPhone-apps op iPad mogelijk

RetinaPad is een iPad-applicatie die de Retina Display-resolutie op iPhone-applicaties activeert om de duidelijkheid op de iPad te vergroten. Het is een functie die ingebouwd zou moeten zijn, maar is momenteel alleen beschikbaar voor gejailbreakte iPads.

De How-To Geek-gids voor audiobewerking: knippen, bijsnijden en rangschikken

Audacity-beginners beginnen vaak met verheven projectideeën, maar soms missen ze de basis. Weten hoe je tracks moet knippen en trimmen, is de basis voor audiobewerking en is een fundamenteel startpunt voor het maken van meer uitgebreide arrangementen.

Albumhoezen weergeven voor het nummer dat momenteel wordt afgespeeld op uw bureaublad

Albumhoezen waren vroeger een onlosmakelijk onderdeel van muziek, toen het nog in platen- of cd-formaat kwam. Maar er is een manier om zelfs vandaag nog wat van die magie vast te leggen, met behulp van een gratis applicatie. Lees verder om te zien hoe!

Voeg Firefox's Awesome Bar Bookmark-zoekfunctie toe aan Chrome en Iron

Heb je een groot aantal bladwijzers opgeslagen in je Chromium-gebaseerde browser en heb je een snelle manier nodig om ze te doorzoeken? Kijk dan hoe gemakkelijk het is om door die bladwijzers te zoeken, net zoals Firefox-gebruikers doen met de AwesomeBar-extensie.

Vraag de lezers: wat is het eerste dat u doet nadat u een nieuw besturingssysteem hebt geïnstalleerd?

U hebt zojuist uw nieuwe besturingssysteem voor de eerste keer opgestart na een nieuwe installatie. Wat is het eerste dat je doet? Specifieke apps installeren? Instellingen aanpassen? Geniet van de nieuwe computergeur van een overzichtelijk besturingssysteem?

Hoe het geheime gouden pictogram van Google Chrome in te schakelen

Je realiseert je dit misschien niet, maar er is eigenlijk nog een ander pictogram verborgen in het uitvoerbare bestand van Google Chrome - en het is een hoogwaardige versie van hetzelfde logo, maar dan goudkleurig. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.