Hoe u op afstand gratis een back-up van uw gegevens kunt maken met CrashPlan

hoe-op-afstand-een-back-up-van-uw-gegevens-gratis-met-crashplan-foto

Het maken van een back-up van uw gegevens kan zo'n triviaal gemakkelijke aangelegenheid zijn dat u geen excuus hebt om het uit te stellen - en daarbij uw gegevens op het spel te zetten. Vandaag kijken we naar de CrashPlan-back-upsuite en hoe u deze kunt gebruiken voor gratis externe back-ups.

Een goede back-upoplossing is eenvoudig te gebruiken, maakt meerdere kopieën van uw gegevens (inclusief externe versies) en is zo goedkoop dat u ervoor blijft betalen. CrashPlan biedt een gratis en platformonafhankelijke oplossing die het zo eenvoudig maakt om een ​​back-up van uw gegevens te maken, zowel lokaal als op afstand, dat het crimineel is om dat niet te doen.CrashPlan: de basis

Wat is CrashPlan? U bent waarschijnlijk bekend met online back-upservices zoals Mozy en Carbonite. U installeert een applicatie op uw computer, koopt een account bij de cloudgebaseerde back-upprovider en uploadt vervolgens uw bestanden om ze veilig te bewaren. CrashPlan is als Mozy/Carboniet op steroïden. In plaats van u te beperken tot eenvoudige opslag in de cloud, biedt CrashPlan een back-upstrategie met meerdere lagen die het volgende omvat:

  • Cloudgebaseerde opslag (tegen betaling, maar zeer redelijk geprijsd)
  • Externe opslag (back-ups van vriend naar vriend)
  • Lokale netwerkback-up (back-up naar thuisserver of NAS-eenheid)
  • Mapback-up (back-up naar secundaire of externe harde schijf)

Als je gewoon de CrashPlan-software gebruikt zonder een CrashPlan-account, kun je gratis een back-up van je gegevens maken naar een secundaire schijf op je computer, een andere computer in je thuisnetwerk en naar de computer van je vriend/broer/moeder. Maak je geen zorgen over de gegevens wordt versleuteld via het Blowfish-algoritme. Wil je daar cloudgebaseerde opslag aan toevoegen? U kunt een back-up maken van 2-10 computers voor slechts $ 10 per maand met onbeperkte opslag - het is een schandalig koopje in vergelijking met andere cloudgebaseerde opslagoplossingen.

Voor deze tutorial gaan we ons concentreren op het gebruik van de computer van je vriend voor externe opslag; zelfs als je van plan bent CrashPlan te gebruiken voor lokale/netwerkback-ups, zal het lezen van de gids je een goed beeld geven van CrashPlan en het menusysteem.

Aan de slag: wat je nodig hebt en CrashPlan installeren

hoe-op-afstand-een-back-up-van-uw-gegevens-gratis-met-crashplan-foto 2

Voor deze handleiding heb je de volgende dingen nodig:

  • Een kopie van CrashPlan voor Windows, Linux of Mac.
  • Een gratis CrashPlan-account.
  • Een vriend/familielid met een breedbandverbinding en een kopie van CrashPlan

Nogmaals, we richten ons op het gebruik van de computer van uw vriend als externe back-uplocatie. Als je geen vriend hebt die wat ruimte op de harde schijf en/of hun breedbandverbinding wil delen, kun je deze tutorial gemakkelijk volgen om de back-up via het lokale netwerk te maken.

Het installeren van CrashPlan is eenvoudig. Download de applicatie, voer het installatiebestand uit, selecteer een locatie en installeer. Wanneer je CrashPlan voor de eerste keer na installatie start, zal het je vragen om een ​​account aan te maken. Ook dat is een eenvoudig proces, u hoeft alleen maar uw naam en e-mailadres in te voeren en een sterk wachtwoord aan te maken. Als u klaar bent met het proces, wordt u begroet met de CrashPlan-interface, zoals:

hoe-op-afstand-een-back-up-van-uw-gegevens-gratis-met-crashplan-foto 3

Het lijkt misschien een beetje traag voor de eerste minuut of zo terwijl het naar bestanden zoekt. Standaard controleert het uw gebruikersdirectory en indexeert het de bestanden daar. U kunt eenvoudig stations/mappen aftrekken of toevoegen aan uw back-up. Voor deze handleiding gaan we de grootte van de back-up aanzienlijk verkleinen, zodat we niet hoeven te wachten tot alle 16,2 GB in onze gebruikersmap is geseed. De grootte van uw externe back-up wordt alleen beperkt door uw breedbandsnelheid en de ruimte die uw vriend bereid is te delen.

Uw back-up configureren

hoe-op-afstand-een-back-up-van-uw-gegevens-gratis-met-crashplan-foto 4

Afhankelijk van hoe groot de oorspronkelijke sweep was, wilt u misschien de grootte van uw back-up opnieuw configureren voordat u deze naar de computer van uw vriend dumpt. Kijk onderaan de interface in het gedeelte Bestanden en klik op Wijzigen. Daar vindt u een directorylijst met uw volledige gebruikersdirectory aangevinkt. Als uw back-upgrootte redelijk is, kunt u deze laten zoals hij is. Als het veel omvangrijke mappen heeft vastgelegd (zoals je hele MP3-verzameling bijvoorbeeld), kun je ervoor kiezen om lokaal een back-up van je muziek te maken in plaats van de tijd en bandbreedte op te kauwen en alles naar de computer van je vriend over te zetten. Zoals we hierboven vermeldden, hebben we ervoor gekozen om het aantal bestanden voor onze tutorial te verminderen om een ​​lange seed-tijd te voorkomen.

Nadat u de mappen hebt geselecteerd die u in uw back-up wilt opnemen, klikt u op de link Vriend in het gedeelte Bestemmingen. U ziet dit in het onderste gedeelte van het scherm:

hoe-op-afstand-een-back-up-van-uw-gegevens-gratis-met-crashplan-foto 5

Hier kunt u uw back-upcode krijgen (om te delen met een vriend die een back-up naar uw computer wil maken) of de code die ze u hebben gestuurd, invoeren. We gaan ervan uit dat je dit plan voor het delen van back-ups al hebt gewist met je vriend of familielid en hun code bij de hand hebt (en dus de uitnodigingsstap kunt overslaan).

Steek de code in de hand in het slot van de back-upcode van een vriend en klik op back-up starten. Het zal onmiddellijk beginnen met het maken van een back-up van de bestanden als uw vriend online is. Als het klaar is, zie je een scherm zoals dit:

hoe-op-afstand-een-back-up-van-uw-gegevens-gratis-met-crashplan-foto 6

Uw bestanden worden nu opgeslagen op de externe machine, een echte Poor Man's Cloud Storage. Het is vermeldenswaard dat als uw totale back-upgrootte klein is (bijvoorbeeld een paar GB aan documenten en foto's), het de moeite waard is om dit arrangement met meerdere vrienden op te zetten. U maakt een back-up van hun documenten en op uw beurt kunt u uw documenten en dergelijke over nog meer afgelegen locaties verspreiden.

Geavanceerde configuratie en back-upsets

hoe-op-afstand-een-back-up-van-uw-gegevens-gratis-met-crashplan-foto 7

CrashPlan is verbazingwekkend eenvoudig in te stellen, zoals we hebben gezien in de bovenstaande zelfstudiestappen (in slechts een handvol muisklikken kunt u een externe back-up instellen). Er zijn echter een paar dingen die u wilt aanpassen om optimaal te profiteren van de toepassing.

Het eerste dat u wilt aanpassen, zijn de back-upsets. Klik op Instellingen -> Back-upsets. Hier ziet u de originele back-upset die u hebt gemaakt, met het label Standaard. Met de functie Back-upsets kunt u individuele back-upsets maken voor verschillende scenario's. U kunt een back-upset maken die alleen uw kritieke documenten bevat om een ​​back-up te maken op de computer van een vriend die niet veel ruimte over heeft, een meer genereuze set voor een andere vriend die een thuisserver heeft met voldoende ruimte, en nog een andere (en meer complete set) voor back-up naar uw lokale USB-station. Elke back-upset kan onafhankelijk worden geconfigureerd en toegewezen aan uw unieke back-uplocaties.

Naast het configureren van uw back-upsets, wilt u ook naar Instellingen -> Netwerk gaan. De standaardinstellingen voor overdrachtssnelheden kunnen naar uw smaak wat zwak zijn. De software heeft de neiging om aan de conservatieve kant fouten te maken. Als u 's nachts back-ups maakt zonder dat andere apps strijden om bandbreedte, wilt u waarschijnlijk de uploadsnelheden verhogen.

Ten slotte, als u back-ups voor een vriend host, wilt u de back-ups op de meest geschikte schijf zetten. Standaard worden de back-ups opgeslagen op de schijf waarop u de applicatie hebt geïnstalleerd. U kunt dit wijzigen door naar Instellingen -> Algemeen -> Configureren te gaan en de Standaard back-uparchieflocatie onder aan het menu Instellingen inkomende back-up te wijzigen. Dit is zeker een stap die het waard is om met je vrienden te delen, zodat ze een optimale schijf kunnen kiezen om de back-ups op te slaan die je hun kant op stuurt.


CrashPlan is een robuust programma en na het volgen van deze tutorial heb je ten minste één, zo niet meerdere, externe back-ups. Als je optimaal gebruik maakt van de CrashPlan-software en abonnementsservice, heb je redundante lokale back-ups, externe back-ups bij je vrienden thuis en back-ups in de CrashPlan-cloud. Als dat u niet helpt om rustig te slapen, wetende dat uw gegevens veilig zijn, weten we niet zeker of iets dat wel zou doen.

Meer verhalen

Hoe iFunBox te gebruiken als een robuust iTunes-alternatief?

Als je van je iOS-apparaat houdt, maar geen fan bent van iTunes, is er een manier om je apparaat zonder te beheren. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u minder tijd kunt besteden aan het synchroniseren van bestanden en rondhangen met iTunes en meer tijd kunt besteden aan het genieten van uw apparaat.

RSS-feeds delen tussen Internet Explorer en Outlook met behulp van de algemene feedlijst

De Common Feed List is een lijst met geabonneerde RSS-feeds die wordt opgeslagen met uw Windows-gebruikersprofiel. RSS-clients, waaronder Windows Internet Explorer en Outlook, gebruiken deze lijst zodat u uw RSS-abonnementen op één locatie kunt configureren voor meerdere lezers.

Waarom Google Reader stierf: 4 alternatieven voor RSS-lezers

Google Reader zal binnenkort dood zijn, maar het is al lang stervende. Een afnemend gebruikersbestand, gebrek aan innovatie en gebrek aan massale aantrekkingskracht hebben het gedoemd. Mensen gebruiken andere soorten diensten om op de hoogte te blijven van hun favoriete websites.

Hoe en waarom alle apparaten in uw huis één IP-adres delen

Als u bent zoals de meeste mensen, geeft uw internetprovider u een enkel Internet Protocol-adres en deelt uw router dit met alle aangesloten apparaten in uw huis.

Geek Trivia: IV Is de Romeinse cijferaanduiding voor 4 overal, maar ...?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Doorways Wallpaper Collection Series 2

Er is altijd een mogelijkheid dat er een onverwachte reis of avontuur voor je ligt elke keer dat je door een deuropening gaat, dus pak je spullen in en bereid je voor om door te stappen. Verken de landen achter deze deuropeningen op uw bureaublad met de tweede in onze serie Doorways Wallpaper-collecties.

Durf door de onvriendelijke luchten te vliegen in een strijd om Air Supremacy met Rogue Sky

In een wereld waar luchtmacht en kanonnen bepalen wie de lucht zal regeren, raken een ballon genaamd Pumpkin en vier van zijn vrienden verstrikt in de strijd om de luchtmacht. Of het nu gaat om het overleven van een reis door een moeilijk stuk lucht, het vegen van mijnen of het vechten tegen een squadron vijandelijke

Geek Trivia: in de jaren tachtig was de Mobro 4000 extreem invloedrijk in wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste RSS-feeds toevoegen aan de Metro News-app

De Metro News-app op Windows 8 is onlangs bijgewerkt en heeft ondersteuning voor RSS-feeds toegevoegd. Hier leest u hoe u deze instelt.

Eenvoudig opmaakcodes in Word 2010 bekijken met CrossEyes

Bent u vanuit WordPerfect overgestapt naar Microsoft Word? Herinnert u zich de functie Reveal Codes in WordPerfect die het zo gemakkelijk maakte om precies te zien hoe uw document was opgemaakt? Welnu, je kunt die functie nu in Word krijgen met behulp van een gratis tool genaamd CrossEyes.