Hoe u het nostalgische gesis en de pop van een vinylplaat aan MP3-bestanden kunt toevoegen

hoe-je-nostalgische-sis-en-pop-van-een-vinyl-plaat-aan-mp3-bestanden toe te voegen foto 1

Hoewel de heldere en zuivere opname die digitale muziek mogelijk maakt, geweldig is voor een perfecte reproductie, is er iets te zeggen voor de kiekjes, het geknetter en het ploffen van een oude plaat in het spel. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u het geluid van een oude plaat kunt nabootsen met uw digitale muziekcollectie.

Beste How-To-nerd,Ik ben opgegroeid met het luisteren naar platen met zowel mijn ouders als grootouders, en ik zou heel graag dat geluid van die ervaring willen heroveren, ook al zijn de platenspelers en de platen zelf allang verdwenen. Ik weet dat ik altijd een echte platenspeler zou kunnen krijgen en op zoek zou kunnen gaan naar wat oude platen, maar ik bezit al veel van de muziek waar ik opgroeide en luisterde naar in digitale vorm.

Is er hoe dan ook dat ik het hele sis-en-pop-gedeelte dat hoort bij het spelen van oude platen op een draaitafel met mijn echte muziekcollectie kan recreëren? Ik sta open voor alle ideeën of suggesties die u zou kunnen hebben! Heel erg bedankt jongens!

Eerlijk

Vinyl nostalgisch

Hoewel het gesis en gekraak van oude platen eigenlijk het resultaat is van vuil, vuil en krassen op de plaat (en historisch als problematisch werd beschouwd omdat het de eigenlijke opname vervormde), komen we absoluut waar je vandaan komt. Ondanks het feit dat het vuile geluid niet bedoeld was om deel uit te maken van de luisterervaring, maakten ze wel deel uit van de luisterervaring van de plaat en ze maken net zo goed deel uit van onze herinneringen aan het luisteren naar oude en versleten platen als van de jouwe.

Gelukkig zijn we niet de enigen met onze goede herinneringen aan dat typische vinylgeluid; meerdere ontwikkelaars en enthousiastelingen hebben verschillende manieren gecreëerd om het geluid van oude platen te recreëren, zowel tijdelijk (met een tussenliggend geluidseffect) als permanent (door het geluidsbestand zelf te bewerken).

Laten we eens kijken naar enkele van deze trucs in volgorde van gebruiksgemak en hoe permanent ze zijn. Dit geeft jou (en alle lezers die thuis volgen) een kans om te zien of ze het geluid echt willen voordat ze zich aan het project committeren.

Op internet gebaseerde geluidsproductie

Bij MyNoise.net hebben ze een handige Dust 'n Scratches-geluidsgenerator die je kunt gebruiken om achtergrondgeluidseffecten aan je muziek toe te voegen. Dit is een geweldige oplossing, want het is niet alleen gratis, tijdelijk en gemakkelijk te gebruiken, maar je kunt het ook over elk ander geluid op je systeem heen leggen.

hoe-je-nostalgische-sissen-en-pop-van-een-vinyl-plaat-aan-mp3-bestanden-foto 2 toe te voegen

Je opent gewoon de webapp in je webbrowser en speelt vervolgens een andere geluidsbron af op je computer. Het kan een YouTube-video zijn, een MP3 of zelfs de geluiden van een videogame. De generatorgeluiden worden op een volledig tijdelijke manier eenvoudig over de bestaande geluiden op het systeem heen gelegd.

Verder is het eenvoudig om de geluidsgenerator aan te passen. Het wordt geleverd met een verscheidenheid aan voorinstellingen die verschillende afspeelinstellingen nabootsen (LP's, 78's, erg bekrast, stoffig, zelfs het geluidseffect aan het einde van de groef). Je kunt het op elk moment sluiten en weer naar je muziek luisteren zonder gesis en ploffen als je besluit dat je er niet om geeft.

Gebruik een mobiele app

Als je je muziek meeneemt en je wilt hetzelfde soort layer-over-effect dat we zojuist hebben benadrukt, zijn er verschillende oplossingen voor zowel iOS als Android die het bekijken waard zijn.

MyNoise heeft in feite een gratis iOS-app die wordt geleverd met een handvol geluidsgenerators (en elke extra generator is 99 cent). Je kunt de vinylgeluidsgenerator voor weinig geld ophalen en overal genieten van exact dezelfde ervaring die je hebt met de web-app. Net als de web-app is het proces niet-destructief en wordt het rechtstreeks over je bestaande muziek gelaagd.

hoe-je-nostalgische-sissen-en-pop-van-een-vinyl-plaat-aan-mp3-bestanden-foto 3 toe te voegen

Andere iOS-apps die dezelfde geluidseffecten bereiken (en ook andere functies toevoegen, zoals albumhoezen en beheer) zijn VinylLove ($ 0,99) en AirVinyl ($ 0,99).

Als je Android gebruikt, kun je Vinyl Player (gratis) bekijken; helaas zijn er een heleboel apps op Android gewijd aan virtuele draaitafels (voor mixen/DJ-werk), maar er is maar één app die we konden vinden die zich richtte op het daadwerkelijk creëren van vinylgeluidseffecten.

Nogmaals, voor de nadruk: alle mobiele apps die we hier hebben aanbevolen, zijn niet-destructief. Ze brengen geen wijzigingen aan in uw daadwerkelijke geluidsbestanden en de geluidseffecten treden alleen op als de applicatie parallel loopt met het afspelen van uw muziek.

De werkelijke bestanden bewerken

Het is gemakkelijk om de geluidseffecten over je muziek te leggen en verandert de muziek niet permanent, maar wat als je een kopie van je muziek wilt maken met de effecten permanent toegepast? Hoewel we nooit zouden kunnen aanbevelen om je enige bestanden te bewerken (zoals de originele rip van een cd die je niet meer bezit), zijn er meer dan een paar redenen waarom je misschien een kopie wilt maken en de vinyleffecten permanent wilt toepassen. Stel dat u bijvoorbeeld een gebrande cd van een mp3-album wilde maken om in uw auto af te spelen met de vinylgeluidseffecten. Om dat te doen, moet je het hele album remixen met de geluidseffecten die aan de nummers zijn toegevoegd voordat je de cd brandt.

Gelukkig is deze truc misschien iets ingewikkelder dan de twee vorige voorbeelden van webgebaseerde en mobiele app-oplossingen, maar het is zowel gratis als vrij eenvoudig. Om mee te doen, heb je drie dingen nodig: een kopie van de gratis platformonafhankelijke geluidseditor Audacity, een gratis kopie van de Audacity-compatibele VST-plug-in iZotope Vinyl en een voorbeeldnummer om mee te spelen. (We hebben deze vertolking van de jazzstandaard Sweet Georgia Brown van Latché Swing uit het Free Music Archive gepakt als een geschikt vinylvoorbeeld.)

Hoewel het proces vrij eenvoudig is, zijn er twee punten waarop dingen frustrerend mis kunnen gaan. Eerst moet je een exemplaar van Audacity pakken dat ouder is dan de huidige 2.1.0-versie. Er is een bug in de huidige versie van Audacity waarbij het Register Effects-menu (dat u vraagt ​​om de VST-plug-in te installeren) vastloopt wanneer de Vinyl-plug-in om autorisatiegegevens vraagt. Download hier versie 2.0.6; u kunt upgraden naar de meest recente versie na het installeren van de plug-in. Ten tweede moet je een geldig e-mailadres gebruiken voor de registratiepagina van de Vinyl-plug-in, omdat ze je een registratiecode zullen sturen. De plug-in is gratis, maar werkt niet zonder die code.

Om zowel Audacity als Vinyl voor te bereiden, download en installeer je via de bovenstaande links. Zodra ze allebei zijn geïnstalleerd, voert u Audacity uit. U moet worden gevraagd om de Vinyl-plug-ins automatisch te registreren, zoals hieronder te zien is.

hoe-je-nostalgische-sissen-en-pop-van-een-vinyl-plaat-aan-mp3-bestanden-foto 4 toe te voegen

Plug desgevraagd de registratiegegevens in die door iZotope naar u zijn gemaild. Laad het MP3-bestand of een ander digitaal bestand dat u wilt bewerken in Audacity.

Navigeer naar Effect -> iZotope Vinyl in de menubalk.

Wat we ten zeerste aanbevelen, is onmiddellijk op de knop Voorbeeld in de hoek te drukken. Hierdoor worden de eerste vijf seconden of zo van uw opname afgespeeld zoals deze momenteel is (zonder toegepaste effecten). Luister een paar keer achter elkaar naar dat kleine fragment om als basislijn te dienen en je oor te kalibreren voor hoe dingen klinken zonder dat er filters zijn toegepast.

Als je eenmaal een goed idee hebt van hoe alles klinkt in een ongefilterde staat, kun je beginnen te rommelen met de presets en de effecten handmatig aanpassen. Het filter doet echt fantastisch werk door de effecten van vinyl en draaitafels als medium na te bootsen.

Als je klaar bent met sleutelen en tweaken, kun je je aangepaste instellingen opslaan met de knop Opslaan bovenaan en vervolgens op OK klikken om het effect toe te passen op het momenteel geopende audiobestand. Als je het leuk vindt hoe het allemaal klinkt, Bestand -> Opslaan (zorg ervoor dat je een kopie opslaat en je originele bestand niet overschrijft) en je bent in zaken.


Gewapend met de bovenstaande technieken heb je meerdere manieren om leuke vintage draaitafelgeluiden in je muziek te introduceren, zowel tijdelijk als, als je dat wilt, permanent in je muziek.

Meer verhalen

Geek Trivia: Lang voordat het World Wide Web Franse burgers genoten van online bankieren en meer met hoffelijkheid?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel tekst opmaken met behulp van het contextmenu in Word

Het dialoogvenster Lettertype in Word wordt gebruikt om tekst op te maken, zoals het wijzigen van het lettertype of de tekengrootte of het vet of cursief maken van tekst, en is op meerdere manieren toegankelijk. Een snelle en gemakkelijke manier is om het contextmenu te gebruiken.

Toegang krijgen tot het oude configuratiescherm in Windows 10 of Windows 8.x

Met het oude Windows Start-menu kon je het Configuratiescherm toevoegen als een menu of een vervolgkeuzelijst. Met Windows 8 of Windows 10 kunt u het Configuratiescherm vastmaken aan het startscherm en de taakbalk, maar eerst moet u weten waar het zich bevindt.

Geek Trivia: Credit Crunch, de praktijk van het krimpen van tv-showcredits om promo's uit te voeren, werd ontwikkeld door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Slimme lampen van derden toevoegen aan uw Philips Hue-systeem

Het Philips Hue-systeem was een van de eerste uniforme slimme lampsystemen op de markt en blijft ondanks de kosten terecht populair. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u goedkopere slimme led-lampen van derden in uw Hue-systeem kunt integreren voor dat geweldige Hue-gemak tegen een lagere prijs.

Snel verborgen tekst verwijderen uit een document in Word

Met Word kunt u inhoud in uw document verbergen voor weergave of afdrukken. Als u het document echter gaat distribueren, kan verborgen tekst eenvoudig worden weergegeven en bekeken door de mensen die toegang hebben tot uw document.

Hoe u uw smartphone gebruikt om het instappen in een vliegtuig een makkie te maken

Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om aan boord te gaan van veel van de meest populaire luchtvaartmaatschappijen met niets meer dan je smartphone en een beetje knowhow om op te starten. Vandaag gaan we je een paar tips en trucs geven om precies dat te doen.

Geek Trivia: welke van deze vloeistoffen wordt als de duurste op aarde beschouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Welke Roku moet je krijgen?

Roku's lijn van streamingboxen is nog steeds het populairst en verslaat Google's Chromecast en de Apple TV. Roku heeft onlangs hun hardware vernieuwd, maar er zijn nog steeds vier verschillende opties om uit te kiezen - niet de enige optie die je krijgt bij concurrerende apparaten.

Geek Trivia: Sinds de jaren 80 hebben Japanse boeren welk eigenaardig gewas verbouwd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!