Het volume van uw MP3-bestanden normaliseren of wijzigen

Heb je ooit naar MP3-muziekbestanden geluisterd die erg stil waren, terwijl andere erg luid waren? Het kan een behoorlijk vervelend probleem zijn en hier leest u hoe u het kunt oplossen.

MP3Gain

MP3Gain is een gratis hulpprogramma dat mp3-bestanden analyseert en bepaalt hoe ze voor het menselijk oor zullen klinken. Het zal dan de bestanden aanpassen zodat ze ongeveer dezelfde luidheid hebben, zonder de kwaliteit van de opname te beïnvloeden. Je kunt het op twee manieren gebruiken, namelijk de Track- of Album-modus.Track-modus corrigeert de mix van niet-gerelateerde nummers naar het niveau dat u selecteert. Terwijl de albummodus het hele album corrigeert door ze te relateren aan de andere nummers op het album.

Installatie en gebruik

De installatie van MP3Gain is eenvoudig door de installatiewizard te volgen. Als u meertalige ondersteuning nodig heeft, zorg er dan voor dat u de taalbestanden bijvoegt.

hoe je het volume van je mp3-bestanden kunt normaliseren of wijzigen foto 1

Het gebruik van MP3Gain is een vrij eenvoudig proces en kan uw bestanden in batches normaliseren. Klik eerst op Bestand(en) toevoegen of Map toevoegen en blader naar de bestanden die u wilt normaliseren. Of u kunt eenvoudig de gewenste bestanden naar de app slepen en neerzetten.

hoe-het-volume-van-uw-mp3-bestanden te normaliseren of te wijzigen foto 2

Bepaal nu het doelvolumeniveau. De standaardwaarde is 89dB, maar u kunt het niveau verhogen of verlagen op basis van uw voorkeuren. Klik vervolgens op Albumanalyse om het volume van elk bestand te analyseren. Deze stap is niet nodig, maar misschien ben je geïnteresseerd in de verschillen in trackvolumeniveaus. In dit voorbeeld gaan we door en analyseren we de bestanden.

hoe je het volume van je mp3-bestanden kunt normaliseren of wijzigen foto 3

Wacht nu terwijl MP3Gain het proces van het analyseren van de volumeniveaus voltooit.

hoe je het volume van je mp3-bestanden kunt normaliseren of wijzigen foto 4

Nu kunt u de analyseresultaten bekijken.

hoe-het-volume-van-uw-mp3-bestanden-foto-normaliseren of wijzigen 5

Nu is het tijd om het volume van de bestanden te normaliseren door op de knop Albumversterking te klikken en te wachten terwijl de bestanden zijn genormaliseerd.

hoe-het-volume-van-uw-mp3-bestanden-foto-normaliseren of wijzigen 6

Het proces is voltooid en u zult zien welke aanpassingen zijn gemaakt.

hoe je het volume van je mp3-bestanden kunt normaliseren of wijzigen foto 7

Nu kun je naar je favoriete muziek luisteren zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat één nummer echt luid en vervelend of te zacht is en het volume constant aan te passen.

Opmerking: als je deuntjes te hard of te zacht klinken, ga dan gewoon terug en pas de doelvolume-instelling aan en klik opnieuw op Track Gain.

hoe-het-volume-van-uw-mp3-bestanden-foto-normaliseren of wijzigen 8

Als geen van de instellingen lijkt te werken voor uw muziek en u wilt gewoon terugkeren naar de oorspronkelijke volumes, klikt u op de werkbalk op Versterking wijzigen en vervolgens op Wijzigingen in versterking ongedaan maken.

hoe-het-volume-van-uw-mp3-bestanden te normaliseren of wijzigen foto 9

Dit is een geweldig hulpprogramma om het volume van uw MP3-verzameling en thuisopnames te normaliseren. Hoewel de GUI gedateerd lijkt en er andere commerciële programma's zijn die meer functies hebben... in onze tests heeft MP3Gain goed werk geleverd en het is gratis.

We hebben het getest op Windows 7 x64, maar het zou ook in eerdere versies moeten werken.

Download MP3Gain voor Windows

Meer verhalen

Beheer het verzenden van 2010-documenten naar het web met Office Upload Center

Een van de belangrijkste nieuwe functies die in Office 2010 worden aangeprezen, is de mogelijkheid om documenten naar het web te uploaden om ze te delen en samen te werken. Vandaag bekijken we het gebruik van Office Upload Center om uw geüploade documenten te helpen beheren.

Maak tekst en afbeeldingen gemakkelijker leesbaar met het Windows 7-vergrootglas

Heeft u een verminderd gezichtsvermogen of vindt u het moeilijk om kleine lettertjes op uw computerscherm te lezen? Vandaag gaan we nader bekijken hoe u die moeilijk leesbare inhoud kunt vergroten met het vergrootglas in Windows 7.

Hoe u uw gratis upgrade van Office 2007 naar 2010 Tech Guarantee kunt activeren?

Heb je Office 2007 gekocht sinds 5 maart 2010? Zo ja, dan kunt u als volgt uw gratis upgrade naar Office 2010 activeren en downloaden!

Overgangen toevoegen aan diavoorstellingen in PowerPoint 2010

Het doornemen van een PowerPoint-presentatie kan soms een beetje saai worden. U kunt uw diavoorstellingen interessanter maken door overgangen tussen de dia's in uw presentaties toe te voegen.

Verbeter de kwaliteit van ePub eBooks met Sigil

Wilt u fouten corrigeren in uw ePub-geformatteerde eBooks, of ze zelfs opsplitsen in hoofdstukken en een inhoudsopgave maken? Zo kan dat met het gratis programma Sigil.

Voeg gratis Windows Live-apps toe aan uw website of blog

Wilt u Hotmail, Office Web Apps, Messenger en meer gebruiken op uw websitedomein? Hier leest u hoe u gratis Windows Live aan uw website kunt toevoegen.

Een statisch IP-adres toewijzen aan een Ubuntu 10.04 desktopcomputer

Als u een thuisnetwerk met meerdere computers hebt, kan het toewijzen van statische IP-adressen het oplossen van problemen eenvoudiger maken. Vandaag bekijken we het overschakelen van DHCP naar een statisch IP-adres in Ubuntu.

Bewaar links voor later lezen in Firefox

Wilt u een eenvoudige manier om links op te slaan en te beheren om later te lezen? De Save-To-Read-extensie voor Firefox maakt het gemakkelijk om zonder account te doen.

Algemene sneltoetsen toevoegen aan Windows Media Player

Gebruikt u Windows Media Player op de achtergrond terwijl u in andere toepassingen werkt? De plug-in WMP Keys voor Media Player voegt algemene sneltoetsen toe waarmee u Media Player kunt bedienen, zelfs als deze niet in focus is.

Bewerk ePub eBooks met uw favoriete HTML-editor

ePub eBooks worden tegenwoordig steeds populairder, maar vaak zijn ze gemaakt door andere bestandsindelingen te converteren. Hier leest u hoe u ePub-boeken kunt bewerken om onregelmatigheden te verwijderen en ze beter leesbaar te maken op uw apparaten.