De How-To Geek-gids voor audiobewerking: basisruisverwijdering

de-howto-geek-guide-to-audio-editing-basic-noise-verwijdering foto 1

Wat zang neerleggen? Je eigen podcast starten? Hier leest u hoe u snel en gemakkelijk ruis van een rommelige audiotrack in Audacity kunt verwijderen.

Dit is het tweede deel in onze serie over hoe je audio kunt bewerken en muziek kunt maken met je pc. Zorg ervoor dat je het eerste deel van de serie bekijkt, waar we de basisprincipes van het gebruik van Audacity hebben behandeld, en bekijk vervolgens hoe je ook ondersteuning voor het MP3-formaat kunt toevoegen.Ruis verwijderen in Audacity

Open je bestand in Audacity en vind de grootste aaneengesloten stilte in de track. Wat we gaan doen, is een basislijn voor het geluid vinden, zodat Audacity weet waar het op moet letten. Je kunt de audio afspelen om wat stilte te vinden, maar als je dat eenmaal doet, druk je op de knop Stop en markeer je de stilte door met de linkermuisknop te klikken en te slepen. Het is net als het selecteren van iets anders, eigenlijk.

de-howto-geek-guide-to-audio-editing-basic-noise-verwijdering foto 2

Ga vervolgens naar Effect > Ruisverwijdering.

de-howto-geek-guide-to-audio-editing-basic-noise-verwijdering foto 3

Je ziet een venster verschijnen als volgt:

de-howto-geek-guide-to-audio-editing-basic-noise-verwijdering foto 4

Klik op de knop Ruisprofiel ophalen en het venster verdwijnt. Selecteer nu het gedeelte van de track waarvan u ruis wilt verwijderen. Voor mij was het alles, dus ik drukte op CTRL+A om alles te selecteren.

de-howto-geek-guide-to-audio-editing-basic-noise-verwijdering foto 5

Ga opnieuw naar Effect> Ruisverwijdering. Door de schuifregelaar voor ruisonderdrukking te verplaatsen, vertel je Audacity hoeveel je moet filteren. Hogere waarden zullen een agressievere verwijdering zijn, terwijl lagere waarden subtieler zullen zijn.

de-howto-geek-guide-to-audio-editing-basic-noise-verwijdering foto 6

U kunt op de knop Voorbeeld klikken als u naar een klein fragment van uw nummer wilt luisteren. Je kunt de andere twee schuifregelaars met rust laten en op OK drukken als je klaar bent.

Luister naar je nummer en als je het moet aanpassen, kun je altijd op CTRL + Z drukken om het ongedaan te maken en opnieuw te beginnen. Als u te veel reduceert, klinkt de track merkbaar een beetje afwijkend. Het is het beste om subtieler te zijn, op die manier klinkt de audio nog steeds natuurlijk.

De veranderingen zijn misschien niet zo duidelijk op de golfvorm, dus ik heb ingezoomd om de afvlakking van de golfvorm te illustreren. Zo ziet het eruit voor en nadat het effect is verwerkt:

de-howto-geek-guide-to-audio-editing-basic-noise-verwijdering foto 7

Geniet van uw ruisvrije audio.

Meer verhalen

Openbare toegang - Beste essentiële apps voor advocaten in 2016

Weet u dat de populariteit van advocaten de laatste tijd enorm is toegenomen? Nou, advocaten doorbreken de stereotypen van het niet gebruiken van de apps...

Openbare toegang - Zijn de huidige fintechs-betalingen verstoorders of procesverbeteraars?

'Disruptie' is tegenwoordig een hot woord in betalingen, gehanteerd als een zwaard door overhyped Fintechs en consultants om traditionele financiële instellingen te terroriseren om...

Openbare toegang - Black Mirror's satirische kijk op moderne technologie vandaag

Twee weken geleden maakte Netflix eindelijk een einde aan het raadspel rond seizoen 3 van de populaire show Black Mirror. De show verbeeldt de toekomst voor de mensheid met...

Openbare toegang - Smartwatch versus 'slimmer' horloge - De strijd om technische suprematie

De afgelopen jaren leek de smartwatch-industrie op een achtbaan. In het begin waren mensen enthousiast over het vastbinden van een klein Apple-apparaat op...

Openbare toegang - hier leest u hoe een VPN uw bedrijf sterker kan maken

Naarmate de technologie evolueert, evolueert de hele wereld mee. Moderne technologie heeft wonderen gedaan door de manier waarop bedrijven nu opereren te veranderen. En het krediet vooral...

Openbare toegang - The Public Access Weekly: goedkope sensatie

Kom op, kom op, lees de Public Access Weekly

Openbare toegang - Beste muziek-apps die elke muziekliefhebber bij zich moet hebben

Muziek is een goddelijke verslaving waar bijna iedereen op deze planeet last van heeft, hoewel de smaak van muziek kan verschillen, je kunt in feite geen persoon vinden die een hekel heeft aan muziek.

Mark Cuban: Ik verlies liever elke cent dan Trump als president

Ervoor zorgen dat Trump het presidentschap niet wint, kan hem wat fans kosten. En dat vindt hij prima.

De beste 4K-monitoren

Ga met de Dell P2715Q.

Hoe u uw thuisadres kunt wijzigen in Apple Maps

Apple Maps detecteert niet automatisch uw thuisadres. Als je verhuist, blijven Apple Maps en de bijbehorende widget je vertellen hoe lang het duurt om naar je vorige thuisadres te rijden, totdat je het je nieuwe adres geeft.