Uw Windows-, Mac-, Linux-, Android- of iOS-scherm opnemen

hoe-je-windows-mac-linux-android-of-ios-schermfoto op te nemen

Screenshots zijn geweldig, maar soms moet je een video-opname maken om je punt echt over te brengen. U kunt het bureaublad van uw computer, het scherm van uw smartphone of het scherm van uw tablet opnemen.

Dit proces geeft je een videobestand, waarmee je kunt doen wat je wilt. Upload het naar YouTube of e-mail het naar een vriend. Stel een videozelfstudie samen of leg gewoon een probleem vast dat u ondervindt, zodat u het later kunt demonstreren.Neem uw Mac-, iPhone- of iPad-scherm op de gemakkelijke manier op

hoe-je-windows-mac-linux-android-of-ios-schermfoto op te nemen 2

Of je nu een schermopname wilt maken, een video van iets op je iPhone of iPad, of je moet een volledige tutorial maken met hoogwaardige bewerking, Capto is de beste tool voor de klus.

U kunt uw scherm samen met audio opnemen om instructievideo's te maken, u kunt video rechtstreeks vanaf een iPhone of iPad vastleggen, of u kunt video opnemen vanaf de webcam op uw Mac. En als je klaar bent, kun je de hoogwaardige video- en beeldbewerkingstools gebruiken om het perfect te maken.

En ze hebben een gratis proefperiode. U hoeft dus nergens voor te betalen, tenzij het doet wat u wilt.

Download vandaag nog de gratis proefversie van Capto

ramen

Windows bevat geen ingebouwde tool voor het maken van bureaubladopnamen. Er zijn veel tools om dit te doen, maar zorg ervoor dat u de junkware die in hun installatieprogramma's is gebundeld, vermijdt als u erop gaat jagen. Je kunt VLC eigenlijk gebruiken om je bureaublad op te nemen, en dat is een handige optie. De kans is groot dat je VLC al hebt geïnstalleerd, en het is een Zwitsers zakmes waarmee je snel je bureaublad kunt opnemen zonder iets anders te installeren.

hoe-je-windows-mac-linux-android-of-ios-schermfoto op te nemen 3

Voor meer geavanceerde screencasts raden we OBS (Open Broadcaster Software) aan. Het is een zeer krachtige, gratis, open-source tool waarmee je meer kunt doen. Voeg watermerken in, sluit een video van uw webcam in terwijl u uw bureaublad vastlegt, kies specifieke bureaubladvensters, enzovoort. OBS wordt veel gebruikt voor het streamen van videogames op Twitch.tv omdat het zo krachtig is, maar het werkt net zo goed voor het maken van een professioneel ogende video van je bureaublad.

Als je iets nog krachtigers wilt dat ook wordt geleverd met bewerkingsmogelijkheden, kun je betalen voor Camtasia, de beste software op de markt - maar wees gewaarschuwd, het is niet goedkoop. Gelukkig hebben ze een gratis proefversie, dus je kunt het testen voordat je koopt.

hoe-je-windows-mac-linux-android-of-ios-schermfoto op te nemen 4

Mac OS X

Mac OS X biedt een handige, ingebouwde tool voor schermopname. Het is een van de vele handige functies die verborgen zijn in QuickTime, wat meer is dan alleen de simpele mediaspeler waar het op het eerste gezicht op lijkt.

Om het scherm van je Mac op te nemen, open je de QuickTime-toepassing - druk op Command + Space om Spotlight-zoekopdracht te openen, typ QuickTime en druk op Enter om dit te doen. Klik op het menu Bestand op de menubalk, selecteer Nieuwe schermopname. U kunt vervolgens op het kleine menu rechts van de knop Opnemen klikken en kiezen of u ook audio van uw microfoon in de video wilt opnemen. Dit zal u toelaten om samen met uw acties te vertellen. Klik op de knop Opnemen om te beginnen wanneer u klaar bent.

hoe-je-windows-mac-linux-android-of-ios-schermfoto op te nemen 5

QuickTime minimaliseert zichzelf tot een klein pictogram aan de rechterkant van je menubalk en begint met opnemen. Klik op Stop als je klaar bent en je kunt een voorbeeld van je video bekijken en opslaan. QuickTime kan de video ook bewerken en onnodige stukjes wegsnijden.

Voor iets krachtigers kun je Open Broadcaster Siftware (OBS) proberen. Het is niet alleen voor Windows - het werkt ook op Mac. Als je iets krachtigers wilt dat ook wordt geleverd met bewerkingsmogelijkheden, kun je betalen voor Camtasia, de beste software op de markt voor zowel Macs als pc's, maar zoals we eerder vermeldden, is het niet goedkoop.

Linux

Er zijn nogal wat open-source schermopname-applicaties voor Linux, en je zult er waarschijnlijk veel van vinden als je de pakketbeheerder van je Linux-distributie opent en snel zoekt. Er is zelfs een manier om dit te doen met ffmpeg en andere commando's van de terminal, als je van dat soort dingen houdt.

Een van de meest populaire en oudste open-sourcetools hiervoor is recordMyDesktop, dat u kunt installeren vanuit het Ubuntu Software Center of de pakketbeheerinterface van uw Linux-distributie naar keuze.

Start recordMyDesktop en gebruik de opties om video- en audiokwaliteitsniveaus te kiezen. Deze tool kan uw hele bureaublad opnemen of slechts een klein deel ervan. recordMyDesktop werkt goed, biedt een eenvoudige interface en biedt de belangrijkste opties voor desktop-opname.

hoe-je-windows-mac-linux-android-of-ios-schermfoto op te nemen 6

Als je iets krachtigers wilt, probeer dan Open Broadcaster Software (OBS). Het is beschikbaar voor zowel Linux als Windows en Mac OS X.

Android

Met Android kunt u een video opnemen van het scherm van uw apparaat en deze opslaan als een mp4-bestand. Deze functie is toegevoegd in Android 4.4 en werkt nog steeds op Android 5. Hiervoor moet u uw Android-apparaat op een pc aansluiten en de opdracht adb gebruiken. Apps op je telefoon kunnen niet zelfstandig beginnen met het opnemen van je scherm - dit voorkomt dat apps een opname starten om vast te leggen dat je gevoelige gegevens invoert.

Verbind uw Android-apparaat met een Windows-, Mac OS X- of Linux-pc met een USB-kabel en gebruik de opdracht adb shell screenrecord om de weergave ervan op te nemen. Als je een geroot apparaat hebt, kun je ook een schermopname starten met een app op je apparaat, maar die app heeft rootrechten nodig.

hoe-je-windows-mac-linux-android-of-ios-schermfoto op te nemen 7

iOS

Apple biedt nu een handige, officiële manier om het scherm van een iOS-apparaat op te nemen. Dit vereist een Mac met OS X Yosemite en een iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 8 of nieuwer. Helaas is deze functie alleen beschikbaar voor Mac-gebruikers. Het is bedoeld voor ontwikkelaars om hun apps in actie vast te leggen, en iOS-ontwikkelaars zullen hoe dan ook Macs nodig hebben.

Als je een Mac en een iPhone of iPad hebt, kun je je iPhone of iPad erop aansluiten en de QuickTime-toepassing gebruiken om het scherm vast te leggen. Selecteer gewoon Nieuwe filmopname in plaats van Nieuwe schermopname, klik op de menuknop en selecteer het aangesloten iOS-apparaat in plaats van de ingebouwde webcam van uw Mac.

hoe-je-windows-mac-linux-android-of-ios-schermfoto op te nemen 8


U kunt uw bureaublad ook live streamen in plaats van het op te nemen. Op een desktop-pc of laptop werkt OBS heel goed voor livestreaming. U kunt uw bureaublad zelfs rechtstreeks vanuit VLC live streamen!

Meer verhalen

Je Sonos bedienen met je Apple Watch

Hoewel we onze Sonos-speler leuk vinden vanwege zijn uitstekende functionaliteit en bruikbaarheid op een overvloed aan apparaten, ontbreekt helaas een officiële Apple Watch-app, die de zaken echt zou afronden.

Hoe u uw Android TV kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Er komt een moment in het leven van elke gebruiker dat ze iets moeten terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Misschien gedraagt ​​het apparaat zich wankel en heeft het een nieuwe start nodig, raak je het kwijt of wil je om een ​​andere reden een schone lei. Het goede nieuws is dat het ongelooflijk eenvoudig is om de fabrieksinstellingen te herstellen

Hoe u handmatig alleen het actieve werkblad in Excel kunt berekenen

Als u grote werkmappen hebt met veel formules op de werkbladen, kan het herberekenen van de werkmappen lang duren. Standaard berekent Excel automatisch alle geopende werkmappen opnieuw wanneer u waarden in de werkbladen wijzigt. U kunt er echter voor kiezen om alleen het huidige werkblad handmatig opnieuw te berekenen.

Hoe .deb-pakketten te installeren zonder Ubuntu-software in Ubuntu 16.04

Ubuntu 16.04 is de eerste versie die de nieuwe vervangende software-app GNOME Software bevat, en er is al een opvallende bug. Momenteel is het in Ubuntu 16.04 niet mogelijk om applicaties van derden te installeren met behulp van de Software-app.

Toegang krijgen tot de veldtestmodus van uw iPhone (en uw echte signaalsterkte zien)

De iPhone heeft een verborgen veldtestmodus die allerlei technische details toont over signaalsterkte, zendmasten en meer. Het meeste is niet erg handig voor de gemiddelde persoon, maar je kunt het je de werkelijke signaalsterkte van je telefoon laten zien in plaats van hoeveel balken je krijgt. En

Documenten en PDF's met een wachtwoord beveiligen met Microsoft Office

Met Microsoft Office kunt u uw Office-documenten en PDF-bestanden versleutelen, zodat niemand het bestand zelfs maar kan bekijken, tenzij ze het wachtwoord hebben. Moderne versies van Office gebruiken veilige codering waarop u kunt vertrouwen, ervan uitgaande dat u een sterk wachtwoord instelt.

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt met de nieuwe Hue-app

Philips Hue is een echt cool verlichtingssysteem met Wi-Fi waarmee je je lichten rechtstreeks vanaf je smartphone (of vanaf andere smarthome-controlerende apparaten, zoals de Amazon Echo) kunt in- en uitschakelen. Het is een van de eerste stappen om van je huis een smarthome van de toekomst te maken. Hier leest u hoe u

Plex instellen (en films bekijken op elk apparaat)

Plex Media Server is een gebruiksvriendelijke manier om al je films, shows en andere media op één plek op te slaan en toegankelijk te maken vanaf elk apparaat, of je nu thuis of onderweg bent. Als u op zoek bent naar een hoofdpijnvrije manier om uw films overal te bekijken, dan is dit het wel.

Hoe vind je de geografische locatie van een computer met behulp van de opdrachtregel?

Er zijn veel manieren om de locatie van een computer te achterhalen via het IP-adres, maar hoe pak je dit aan als je besluit de opdrachtregel te gebruiken om de informatie te vinden? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties om een ​​lezer te helpen de informatie te vinden die hij zoekt.

Hoe u uw PlayStation 4 kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

Als je van plan bent je PlayStation 4 te verkopen, kun je deze als volgt resetten door je PSN-account te deactiveren en alle bestanden op de console te verwijderen om hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.