Hoe u uw bureaublad opneemt en een screencast maakt op Windows

hoe-uw-desktop-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 1

Screencasting kan in het begin een beetje ontmoedigend lijken. Open Broadcaster Software is een krachtig, gratis programma dat alles doet wat je nodig hebt, maar je hebt een paar minuten nodig om de interface te leren kennen.

Screencasts worden vaak gebruikt om te laten zien hoe software werkt, maar ze kunnen ook worden gebruikt om presentaties te geven of veel andere dingen te doen. Het maken van uw eigen screencast is eenvoudig, maar Windows bevat geen software om te helpen.Neem het scherm van uw pc of Mac op de gemakkelijke manier op met Camtasia

hoe-je-bureaublad-opnemen-en-een-schermcast-op-windows maken foto 2

Als je een schermopname wilt maken met de krachtigste, complete oplossing op de markt, dan ben je op zoek naar Camtasia. Het is een complete oplossing waarmee je geweldige screencasts met effecten en hoogwaardige bewerkingen kunt maken.

Of je nu lessen, tutorials of demo's probeert te maken, Camtasia is de beste oplossing op de markt. U kunt uw webcam tegelijkertijd opnemen om uit te leggen waar de kijker naar kijkt, of u kunt elke video afzonderlijk toevoegen en inline bewerken.

Download de Camtasia gratis proefversie vandaag nog

Screencasting 101: Open Broadcaster-software gebruiken

We raden aan om Open Broadcaster Software te gebruiken voor screencasts. Het is volledig gratis en open-source en stelt je in staat zowel live te streamen als een screencast op te nemen in een videobestand. Het werkt niet op Windows XP, maar u zou Windows XP sowieso niet meer moeten gebruiken.

Als je op Preview Stream klikt nadat je OBS hebt gestart, zie je alleen een zwart scherm. Dat komt omdat je geen bron hebt toegevoegd. Klik eerst met de rechtermuisknop in het vak Bronnen, wijs Toevoegen aan en selecteer Window Capture of Monitor Capture. Window Capture legt een enkel venster vast, terwijl Monitor Capture uw hele bureaublad vastlegt.

hoe-je-bureaublad-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 3

Nadat u deze heeft toegevoegd, wordt u gevraagd de instellingen voor uw opnamebron te configureren. Voor Monitor Capture werken de standaardinstellingen prima voor ons.

Klik op Preview Stream na het configureren van de instellingen en u ziet een live voorbeeld van uw bureaublad in het OBS-venster.

hoe-je-bureaublad-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 4

OBS waarschuwt ons dat we slechte prestaties zullen zien bij het vastleggen van onze desktop terwijl Aero is ingeschakeld, dus we willen Aero uitschakelen terwijl we screencasten. De fraaie grafische effecten creëren gewoon meer werk voor OBS en zijn niet nodig.

Klik in Windows 7 met de rechtermuisknop op uw bureaublad, selecteer Aanpassen en kies een van de thema's onder Basisthema's en thema's met hoog contrast om Aero uit te schakelen.

hoe-je-bureaublad-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 5

Als u uw screencast in een lokaal bestand wilt opslaan in plaats van deze via internet te streamen, moet u een instelling wijzigen. Klik op het menu Instellingen in OBS en selecteer Instellingen. Selecteer de categorie Uitzendinstellingen en schakel de modus van Live Stream naar Alleen bestandsuitvoer. Kies waar OBS uw stream naartoe zal sturen en configureer eventuele sneltoetsen die u hier wilt gebruiken.

Je moet nu OBS opnieuw opstarten - maak je geen zorgen, alle instellingen die je al hebt geconfigureerd, worden opgeslagen.

hoe-je-bureaublad-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 6

U kunt nu op de knop Opname starten klikken en uw screencast starten. Als u klaar bent, klikt u op Opname stoppen en vindt u uw screencast bij het bestand dat u hebt geselecteerd. Spreek in uw microfoon terwijl u de screencast opneemt en OBS voegt uw stem toe aan het videobestand.

Als u hierboven een van de sneltoetsen hebt geconfigureerd, kunt u deze in plaats daarvan gebruiken om de opname te starten en te stoppen.

hoe-je-bureaublad-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 7

Het videobestand dat OBS maakt, is een H.264 MP4-bestand met de resolutie van uw bureaublad. Als je je screencast wilt bewerken en onnodige bits wilt verwijderen, gebruik dan Avidemux om het videobestand te bewerken. Het is een eenvoudige, gratis en gebruiksvriendelijke tool voor het uitvoeren van een aantal basisvideobewerkingen.

Webcam-overlays, watermerken en andere trucs

Misschien wilt u een screencast opnemen met uw gezicht in de beeld-naar-beeld-modus, zodat u rechtstreeks met uw kijkers kunt praten. Dit is eenvoudig zolang je een webcam hebt. Klik hiervoor met de rechtermuisknop in het vak Bronnen, wijs Toevoegen aan en selecteer Video-opnameapparaat. Configureer het video-opnameapparaat en zorg ervoor dat uw webcam is geselecteerd. Klik vervolgens op Preview Stream en je ziet de video van je webcam in het voorbeeldvenster verschijnen. Klik op de knop Scène bewerken en versleep de uitvoer van uw webcam met slepen en neerzetten en het formaat ervan wijzigen totdat u de scène hebt gerangschikt zoals u die wilt. Als u klaar bent, kunt u op Voorbeeld stoppen klikken. Wanneer u begint met opnemen, wordt de uitvoer van uw webcam vastgelegd in het gebied waar u hem neerzet.

hoe-je-bureaublad-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 8

U kunt ook tekst- of afbeeldingsoverlays aan uw screencast toevoegen door andere soorten bronnen toe te voegen en deze op een vergelijkbare manier te positioneren. Deze overlays kunnen fungeren als watermerken, waardoor andere mensen geen krediet kunnen claimen voor uw screencast of mensen gewoon aan uw merk kunnen herinneren.

hoe-uw-desktop-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 9

U vindt meer opties voor het regelen van de video- en audiocodering, resolutie en microfooninstellingen in het dialoogvenster Instellingen. U kunt bijvoorbeeld de push-to-talk-modus inschakelen met een sneltoets voor de microfoon en andere microfooninstellingen configureren.

hoe-je-bureaublad-opnemen-en-een-screencast-op-windows-foto maken 10


Je kunt je desktop ook opnemen of zelfs streamen met VLC, maar je bent waarschijnlijk beter af met een speciaal screencasting-programma zoals Open Broadcaster Software.

Afbeelding tegoed: Mike op Flickr

Meer verhalen

Een Spigot Minecraft-server uitvoeren voor aangepaste multiplayer

De native LAN-ondersteuning van Minecraft is geweldig om games on-the-fly uit te voeren, maar als je een speciale, aangepaste server wilt, is Spigot de juiste keuze. Spigot is gebouwd op een plug-in-API genaamd Bukkit, die het aanpassen van je gameplay gemakkelijk maakt, en aangezien het Bukkit-project al bestaat sinds het begin van

Hoe Spotlight's zoekopdrachten op het internet op Mac, iPhone en iPad uit te schakelen

Mac OS X en iOS van Apple sturen uw Spotlight-zoekopdrachten via internet naar Apple. U ziet dan resultaten van Bing en voorgestelde websites, locaties en media-inhoud. U kunt dit uitschakelen en uw zoekopdrachten volledig lokaal houden, of u Spotlight nu op een Mac- of iOS-apparaat gebruikt.

Tegels toevoegen, verwijderen en aanpassen in het startmenu van Windows 10

Er zijn veel dingen veranderd met het Start-menu van Windows 7 naar Windows 10. Als je Windows 8 hebt overgeslagen, staat je misschien een hele aanpassing te wachten, vooral als het gaat om de menutegels van Start. We willen het hebben over hoe u ze kunt toevoegen, verwijderen en aanpassen.

Toegang krijgen tot lokale en USB-harde schijven in uw virtuele Hyper-V-machine

Het is buitengewoon handig om toegang te krijgen tot een lokale harde schijf (of het nu een interne schijf of een externe schijf is) die is aangesloten op uw Windows-computer vanuit een virtuele machine die draait in Hyper-V. Het is echter niet zo handig om erachter te komen hoe je dat doel precies kunt bereiken. Lees verder terwijl we je begeleiden

Geek Trivia: Greebles zijn een cruciaal element van het decorontwerp in welk filmgenre?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een tabel geheel of gedeeltelijk selecteren in Word

Net zoals het selecteren van tekst en afbeeldingen in Word een veel voorkomende taak is in Word, is het selecteren van inhoud in een tabel dat ook. Soms wilt u een enkele cel, een hele rij of kolom, meerdere rijen of kolommen of een hele tabel selecteren.

Uiterlijkinstellingen aanpassen op een Chromebook

Chromebooks en Chrome OS hebben een volledige bibliotheek met leuke, funky thema's die u kunt gebruiken om uw browse-ervaring op te fleuren. Niet alleen dat, maar met functies zoals Surprise Me, roteert je achtergrondbehang continu door het Google Image-archief om je een frisse afbeelding te geven om naar te kijken

Geek Trivia: Zwevende tijdlijnen zijn een cruciaal onderdeel van?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: het grootste irrigatieproject ter wereld bevindt zich in?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Bluetooth-koptelefoons en -luidsprekers gebruiken met Apple Watch (om naar muziek te luisteren)

De Apple Watch zit boordevol functies die op het eerste gezicht niet meteen zichtbaar zijn. De muziek-app op het horloge bestuurt onmiddellijk (en intuïtief) de muziek-app op je iPhone, maar hij kan ook op zichzelf staan ​​als zijn eigen Bluetooth-enabled iPod-achtig apparaat. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u het kunt koppelen aan