Hoe te migreren van Windows Live Mesh naar SkyDrive

hoe-te-migreren-van-windows-live-mesh-naar-skydrive foto

Windows Live Mesh wordt op 13 februari 2013 afgesloten. Als u nog steeds afhankelijk bent van Windows Live Mesh, moet u binnenkort op zoek naar alternatieven. Vergeet niet om uw bestanden ook vóór de deadline te downloaden!

Hoewel SkyDrive de opvolger is van Windows Live Mesh, heeft het een andere ontwerpfilosofie en biedt het minder functies. Veel Live Mesh-gebruikers zullen misschien verbaasd zijn over de ontbrekende functies wanneer ze overstappen naar SkyDrive.Synchroniseer bestanden op pc's en deel mappen, haal elk bestand op

Als u Windows Live Mesh alleen gebruikt om een ​​map met bestanden tussen uw computers te synchroniseren en ze online op te slaan, is Microsoft's SkyDrive de perfecte vervanging. Het geeft je een enkele map in Dropbox-stijl die automatisch synchroniseert wat je erin stopt. De inhoud van deze map is ook beschikbaar op de SkyDrive-website.

SkyDrive biedt ook de mogelijkheid om mappen met anderen te delen - u vindt de deelopties op de SkyDrive-website, niet in Windows Verkenner op uw bureaublad.

Voor een meer gedetailleerd overzicht van hoe de nieuwe SkyDrive werkt, lees: Bestanden synchroniseren en niet-gesynchroniseerde bestanden ophalen met SkyDrive

hoe-te-migreren-van-windows-live-mesh-naar-skydrive foto

Elke map synchroniseren

In tegenstelling tot Windows Live Mesh biedt SkyDrive niet de mogelijkheid om mappen op uw computer te synchroniseren. Als je dit toch wilt doen, kun je een symbolische link (ook wel symlink of softlink genoemd) maken met het mklink-commando.

U moet dezelfde opdracht uitvoeren op elke computer die u gebruikt. Hoewel dit niet de ideale oplossing is en niet zo gebruiksvriendelijk, kunt u elke map op uw computer synchroniseren met SkyDrive.

Meer lezen: Externe mappen synchroniseren met uw SkyDrive

hoe-te-migreren-van-windows-live-mesh-naar-skydrive foto 3

Peer-to-peer-synchronisatie

SkyDrive biedt niet langer de pc-naar-pc-synchronisatiefunctie in Windows Live Mesh. Microsoft wil u aanmoedigen om de cloud te gebruiken en uw bestanden daar op te slaan, niet op uw lokale computers. U kunt uw bestanden nog steeds tussen uw computers synchroniseren, maar u moet door de cloud gaan.

LogMeIn's Cubby biedt een DirectSync-functie die bestanden en mappen rechtstreeks tussen uw computers kan synchroniseren, waarbij de cloud volledig wordt overgeslagen. Veel voormalige Live Mesh-gebruikers lijken tevreden met deze service.

hoe-te-migreren-van-windows-live-mesh-naar-skydrive foto 4

Extern bureaubladtoegang

SkyDrive heeft geen geïntegreerde functie voor extern bureaublad. Als u alleen externe toegang tot uw bestanden wilt, kunt u de functie Remote Fetch in SkyDrive gebruiken. Met Remote Fetch kunt u elk bestand op afstand ophalen van een ingeschakelde computer. Dit is ideaal als u alleen externe toegang tot uw bestanden nodig heeft.

hoe-te-migreren-van-windows-live-mesh-naar-skydrive foto

Als u volledige externe bureaubladtoegang nodig heeft, moet u een andere oplossing gebruiken. Windows heeft een ingebouwde functie voor extern bureaublad, maar deze is moeilijker te gebruiken via internet en de externe desktopserver is niet beschikbaar in Home-versies van Windows.

Om de Remote Desktop-functie van Windows veilig via internet te gebruiken, kunt u een VPN-oplossing zoals LogMeIn Hamachi proberen. Nadat u een VPN hebt ingesteld en ermee bent verbonden, kunt u de functie Extern bureaublad in Windows en extern bureaublad gebruiken op andere computers die met het VPN zijn verbonden.

U kunt ook een andere oplossing proberen, zoals TeamViewer, VNC of de functie voor extern bureaublad die is geïntegreerd in Google Chrome.

hoe-te-migreren-van-windows-live-mesh-naar-skydrive foto 6

Internet Explorer favorieten synchroniseren

SkyDrive biedt geen synchronisatie van de favoriete websites die u in uw Internet Explorer-browser hebt opgeslagen. Als u echter Windows 8 gebruikt, is de synchronisatie van favorieten voor Internet Explorer 10 nu ingebouwd.

Als u een eerdere versie van Windows gebruikt, heeft u een andere synchronisatieoplossing voor favorieten nodig. We hebben een paar andere opties besproken, waaronder het plaatsen van uw map Favorieten in de SkyDrive-map of het gebruik van de Xmarks-browseradd-on van derden.

hoe-te-migreren-van-windows-live-mesh-naar-skydrive foto 7

Microsoft Office-instellingen synchroniseren

SkyDrive biedt niet de mogelijkheid om uw Microsoft Office-instellingen tussen uw computers te synchroniseren. Als je deze functie leuk vindt, zul je blij zijn te weten dat deze nu is geïntegreerd in Office 2013. Gebruikers die afhankelijk zijn van Live Mesh om hun Office-instellingen tussen computers te synchroniseren, moeten upgraden naar Office 2013 voor een meer naadloze ervaring.

hoe-te-migreren-van-windows-live-mesh-naar-skydrive foto 8


Geeft u de voorkeur aan een ander alternatief voor de Windows Live Mesh-functies die hier worden vermeld? Laat een reactie achter en deel alle oplossingen die je hebt gevonden!

Meer verhalen

Vrijdagpret: Poolverhaal

In de game van deze week ga je samen met een ijsbeer op zoek naar een warmere plek om te leven. In elke fase van de reis kom je uitdagingen tegen die overwonnen moeten worden om de reis voort te zetten. Kun jij de juiste manier van handelen bedenken of word je gewoon een ander blok ijs in de?

Hoe u uw Google Authenticator-referenties naar een nieuwe Android-telefoon of -tablet kunt verplaatsen

De meeste app-gegevens op uw Android zijn waarschijnlijk online gesynchroniseerd en worden automatisch gesynchroniseerd met een nieuwe telefoon of tablet. Uw Google Authenticator-inloggegevens zullen dat echter niet doen - ze worden om voor de hand liggende veiligheidsredenen niet gesynchroniseerd.

Hoe u uw bestanden kunt herstellen vanuit de Windows.old-map na het upgraden

Als je ooit je Windows-installatie hebt geüpgraded zonder te formatteren, ben je waarschijnlijk de map Windows.old tegengekomen die alle bestanden van je vorige installatie bevat. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om uw bestanden te herstellen.

Worden CPU-prestaties beïnvloed door leeftijd?

Uw computer voelt een beetje langzamer aan dan vorig jaar om deze tijd; is die verandering iets dat je kunt toeschrijven aan een verouderende processor?

Geek Trivia: NASA heeft de Apollo-re-entry-modules gemodelleerd naar welke natuurlijk voorkomende vorm?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

DIY Sunrise-wekker heeft een gepolijste constructie en perfecte tijdregistratie

We hebben een groot deel van de zonsopgangsimulators gezien, maar dit is verreweg de meest gepolijste build - alles, van het atoomklokcircuit tot de LED's, is allemaal netjes verpakt in een matte acrylbehuizing.

De aarde bij nacht [Video]

Deze nieuwe video van NASA biedt het helderste beeld van de aarde 's nachts ooit gezien, dankzij de Suomi National Polar-orbiting Partnership Satellite. Bekijk de video en de bijbehorende foto's om de prachtige uitzichten te zien.

Schijfstations: een bedreigde diersoort

Steeds meer computers verzenden sans-disc-drives, waardoor veel industrie-watchers de optische schijf een bedreigde diersoort noemen die op weg is naar buiten. Gebruik je nog steeds je schijf of laat je de schijf gaan?

Hoe de animaties op het startscherm van Windows 8 uit te schakelen

Wie houdt er niet van animaties? Ze laten alles er zo cool uitzien. Maar in sommige gevallen zijn animaties een afleiding, en hetzelfde geldt voor het startscherm van Windows 8 (de moderne gebruikersinterface). Gelukkig is er een heel eenvoudige manier om al die animaties uit te schakelen. Blijf lezen om erachter te komen hoe het werkt.

Windows 8 Stap voor stap Review: solide boek voor beginners

Het zal je misschien verbazen dat we een Windows 8-boek recenseren, vooral gezien het feit dat we onlangs ons eigen boek hebben gelanceerd, The How-To Geek Guide to Windows 8 - maar aangezien we (nog) geen paperback-versie hebben, kunnen we net zo goed geef je een andere optie.