Meerdere documenten tegelijk bekijken in Word

Als u aan meerdere Word-documenten werkt, kan het handig zijn om enkele of alle documenten tegelijk te bekijken. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u meerdere documenten kunt bekijken en zelfs een manier om verschillende delen van hetzelfde document tegelijkertijd te bekijken.

Om meerdere documenten te bekijken, opent u de documenten die u wilt bekijken en klikt u op het tabblad Weergeven. Voor dit voorbeeld hebben we twee documenten geopend.hoe-meerdere-documenten-in-een-in-word-foto-te-kijken 2

Klik in het gedeelte Venster van het tabblad Weergave op Naast elkaar weergeven.

hoe-meerdere-documenten-in-een-woord-foto-te-kijken 3

De twee documentvensters worden verkleind en naast elkaar geplaatst.

OPMERKING: U kunt slechts twee documenten naast elkaar bekijken. Als u meer dan twee documenten hebt geopend, wordt het dialoogvenster Zij aan zij vergelijken weergegeven. Selecteer een document uit de lijst dat u naast het huidige document wilt bekijken en klik op OK.

hoe-meerdere-documenten-in-een-woord-foto-te-kijken 5

Als u tegelijkertijd door beide documenten wilt bladeren, klikt u op de knop Synchroon scrollen in het gedeelte Venster van het tabblad Weergave in een van de twee documenten. Wanneer u in het ene document scrolt, schuift het andere document ook.

hoe-meerdere-documenten-tegelijk-bekijken-in-word-foto 6

Om terug te gaan naar de oorspronkelijke grootte en plaatsing van de twee documentvensters, klikt u op de knop Naast elkaar weergeven in het gedeelte Venster van een van de twee documentvensters.

hoe-meerdere-documenten-in-een-word-foto-te-kijken 7

Als u meer dan twee documenten wilt bekijken, kunt u uw geopende vensters stapelen om ze allemaal tegelijk te zien.

OPMERKING: Afhankelijk van de grootte van uw monitor kan het moeilijk zijn om meer dan drie of vier documenten te bekijken.

Om meerdere documenten te bekijken, opent u alle documenten die u wilt bekijken, klikt u op het tabblad Weergave (als dit nog niet actief is) en klikt u op Alles rangschikken in het gedeelte Venster.

hoe-meerdere-documenten-in-een-word-foto-te-kijken 8

De documentvensters worden verkleind en verticaal gestapeld. U kunt alle documenten tegelijk bekijken, maar u kunt slechts één document tegelijk doorbladeren en bewerken.

OPMERKING: De functie Alles rangschikken kan niet worden uitgeschakeld zoals de functie Naast elkaar weergeven. Om de documentvensters terug te brengen zoals ze waren, moet u ze handmatig vergroten of verkleinen door de randen te slepen en ze te verplaatsen door de titelbalken te slepen.

Word regelt geen documentvensters die zijn geminimaliseerd. Bovendien merkt u misschien dat het lint verdwijnt als u te veel documenten probeert te ordenen en de vensters te klein worden.

U kunt op de knop Maximaliseren in een documentvenster klikken om het formaat te wijzigen in volledig scherm.

hoe-meerdere-documenten-in-een-in-word-foto-te-kijken 10

Wanneer het venster is gemaximaliseerd, wordt de knop Maximaliseren de knop Terugzetten omlaag. Klik op de knop Omlaag herstellen om het venster terug te brengen naar de vorige grootte.

hoe-meerdere-documenten-in-een-word-foto-te-kijken 11

U kunt zelfs twee delen van hetzelfde document bekijken. Om dit te doen, klikt u op het Word-venster van het document dat u wilt bekijken en klikt u op Splitsen in het gedeelte Venster van het tabblad Weergave.

hoe-meerdere-documenten-in-een-word-foto-te-kijken 12

Het huidige document is opgesplitst in twee delen van het venster waarin u kunt bladeren en verschillende delen van het document afzonderlijk kunt bewerken.

hoe-meerdere-documenten-in-een-in-word-foto-te-kijken 13

U kunt het formaat van het gesplitste venster wijzigen door uw cursor over de dubbele lijn te bewegen die de twee delen van het document van elkaar scheidt, totdat deze verandert in een dubbele lijn met een dubbele pijl. Klik en sleep de dubbele lijnrand omhoog of omlaag om de grootte van de delen van het venster te wijzigen.

hoe-meerdere-documenten-in-een-op-een-in-word-foto te bekijken 14

Om de splitsing ongedaan te maken en terug te gaan naar een enkele weergave van uw document, klikt u op de knop Splitsen verwijderen (wat voorheen de knop Splitsen was).

hoe-meerdere-documenten-in-een-in-word-foto-te-kijken 15

Onthoud dat hoewel u meer dan één document tegelijk kunt bekijken, u slechts één document tegelijk kunt bewerken. Het momenteel actieve document dat kan worden bewerkt, is het document met de bestandsnaam op de titelbalk die NIET grijs is weergegeven.

Meer verhalen

Wat is de beste manier om twee computers met twee schermen te bedienen met één toetsenbord en muis?

Als u twee geweldige computers met twee monitoren hebt en gemakkelijk heen en weer wilt schakelen tussen beide met een enkel toetsenbord en muis, wat is dan de beste manier om dit aan te pakken? De SuperUser Q&A-post van vandaag biedt enkele geweldige suggesties voor de hemelse hardware-installatie van een lezer.

Geek Trivia: welke Amerikaanse munt is het meest kosteneffectief om te slaan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Apple TV instellen om uw persoonlijke iTunes-bibliotheek af te spelen

Als je al veel muziek en homevideo's in je iTunes-bibliotheek hebt staan, kun je deze eenvoudig allemaal naar je Apple TV streamen, en dus naar welke uitgangsbronnen deze ook zijn aangesloten.

Een achtergrondafbeelding op uw Android-apparaat selecteren

Uw Android-apparaat werd geleverd met een standaardafbeelding die is ingesteld als achtergrond op het startscherm. Als u echter een andere afbeelding als achtergrond wilt, kunt u dit eenvoudig wijzigen. Er zijn verschillende afbeeldingen opgenomen in het Android-systeem of u kunt een van uw eigen afbeeldingen gebruiken.

Waarom is de dialoog zo stil op mijn HDTV?

We zijn er allemaal geweest: de personages op het scherm praten en het is veel te stil, dus je zet het volume hoger en wordt twee seconden later door een luide explosie opgeblazen. Waarom is de dialoog zo stil en wat kun je eraan doen? Lees verder terwijl we u laten zien hoe u wilde schommelingen in de audio-uitvoer van tv kunt temmen.

Geek Trivia: welke wetenschappelijke meetschaal was oorspronkelijk omgekeerd vanuit zijn huidige staat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een applicatie openen op OS X met een sneltoetscombinatie

OS X lijkt voor zo ongeveer alles een sneltoets te hebben, en je kunt de meeste ervan wijzigen als ze niet bij je passen. Als u echter een applicatie met het toetsenbord wilt starten, moet u add-on-software gebruiken.

Hoe automatische horizontale lijnen in Word te verwijderen

Word maakt automatisch items op zoals aanhalingstekens, lijsten met opsommingstekens en genummerde lijsten, en horizontale lijnen. Wanneer u op zichzelf ten minste drie streepjes, onderstrepingstekens of gelijktekens in een alinea typt en op Enter drukt, worden de tekens automatisch geconverteerd naar een enkele, dikke enkele of dubbele horizontale

Je maakt geen goede back-ups, tenzij je offsite back-ups hebt

Back-ups zijn van cruciaal belang. Maar als u gewoon regelmatig back-ups maakt naar een externe harde schijf of USB-schijf in de buurt, mist u een belangrijk onderdeel van uw back-upstrategie. U hebt uw bestanden op afzonderlijke fysieke locaties nodig.

Wat is de werkelijke snelheid van SATA 3?

Bij onderzoek naar de snelheid van SATA 3 zijn de genoemde snelheid en het daadwerkelijke resultaat merkbaar verschillend, dus wat is er precies aan de hand? De SuperUser Q&A-berichten van vandaag helpen een nieuwsgierige lezer meer te begrijpen over hoe SATA 3 werkt.