Mediabestanden streamen vanaf elke pc naar je PlayStation 3

Heb je ooit gewenst dat je videobestanden van je computer naar je tv kon streamen zonder de twee echt rechtstreeks aan elkaar te haken? Als je een PlayStation 3 hebt, heb je geluk, want dat is de nerdles van vandaag.

Als je je afvraagt ​​hoe je dvd's naar je pc kunt rippen, hebben we een artikel over dit onderwerp voor je, maar je kunt videobestanden streamen die je zelf hebt opgenomen of ergens vandaan hebt gedownload.Afbeelding door playstation-thema's

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 2

De mediaserver installeren

Films kijken vanaf verschillende apparaten was niet altijd mogelijk, maar een groep bedrijven sloeg de handen ineen om een ​​standaard genaamd DLNA te creëren die verschillende media-apparaten helpt met elkaar te praten. PS3MediaServer is een DLNA-compatibele Upnp Media Server geschreven in Java voor PlayStation 3 die draait op Windows, Linux of Mac, en dat is wat we vandaag zullen gebruiken. Let op: de meeste screenshots zijn voor de Linux-versie, maar de Windows-versie werkt op dezelfde manier.

Pak de nieuwste versie van PS3MediaServer en pak deze uit naar uw lokale harde schijf.

We hebben de juiste video-encoder/decoder nodig om PS3MediaServer uit te voeren, en als je op Debian gebaseerde Linux gebruikt, zoals Ubuntu, kunnen we al deze items krijgen door deze opdracht vanaf de console uit te voeren:

|__+_|

Het Windows-installatieprogramma heeft alle ingebouwde video-encoder/decoders, u hoeft er alleen voor te zorgen dat u de nieuwste JRE op uw machine hebt, en dan kunt u PS3MediaServer uitvoeren vanuit uw startmenu.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 3

Wanneer je het PS3MediaServer-archief in Linux uitpakt, zul je merken dat het bestaat uit een aantal tekstbestanden, een jar-bestand en een uitvoerbaar shellscript genaamd PMS.sh om de mediaserver uit te voeren.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 4

Vergeet niet eerst je PlayStation3 aan te zetten voordat je de mediaserver gebruikt.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 5

PS3MediaServer zal beginnen met het scannen van je lokale netwerk, en wanneer het zegt dat PS3 is gevonden!, betekent dit dat je klaar bent om films te streamen vanaf je PlayStation 3.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 6

Uw mediaserver instellen

PS3MediaServer ondersteunt transcodering, een formaatconversie van mediabestanden, waardoor u mediabestanden op uw computer kunt afspelen die mogelijk niet door PS3 worden ondersteund.

hoe-media-bestanden-streamen van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 7

We raden u aan de mediaserver te configureren om uw mediabestanden voor het gemak te transcoderen.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 8

We moeten er ook voor zorgen dat onze computernetwerkconfiguratie PlayStation in staat stelt om met onze mediaserver te praten. Voor Windows-gebruikers moet u ervoor zorgen dat u uw netwerkdetectie hebt ingeschakeld. Ga naar het configuratiescherm en open het menu Netwerkcentrum.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 9

Ga naar de geavanceerde instellingen.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-je-playstation-3 foto 10

En schakel de netwerkdetectieoptie in.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-je-playstation-3 foto 11

Zorg er voor Linux-gebruikers voor dat je firewall, als je die hebt, PS3 je computer op je lokale netwerk laat vinden. Voor ons hebben we ons PS3-IP-adres toegevoegd onder de Inbound-beleidsregel van Firestarter - een firewall voor Linux.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-je-playstation-3 foto 12

Soms bindt PS3MediaServer zich aan de verkeerde netwerkinterface van onze computer, en als gevolg daarvan kan onze PlayStation onze mediaserver niet vinden. Nadat we de algemene configuratie van de mediaserver hebben gewijzigd, verloopt alles soepel.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 13

Doe gewoon het volgende: open het tabblad Algemene configuratie en selecteer de juiste netwerkinterface die u hebt gebruikt in de optie Netwerken op interface forceren.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-je-playstation-3 foto 14

Als je klaar bent met het instellen van je PS3MediaServer, open je je PS3 XMB en zoek je naar je mediaserver.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-je-playstation-3 foto 15

Je zult zien dat PS3 je lokale netwerk scant naar je mediaserver.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 16

Wanneer PS3 je mediaserver heeft gevonden, zou je je mediaserver moeten zien staan ​​onder het video-, afbeeldings- of fotomenu in de XMB.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-je-playstation-3 foto 17

Ga naar uw mediaserver en u zou de map met mediabestanden rechtstreeks vanuit de XMB moeten kunnen afspelen.

hoe-media-bestanden-streamen-van-elke-pc-naar-uw-playstation-3 foto 18

XMB-afbeeldingen werden geretoucheerd door de machtige Eric Z. Goodnight

Als je je films niet kunt afspelen, probeer dan de mediabestanden af ​​te spelen die door de mediaserver zijn geconverteerd naar een PlayStation 3-compatibel mediaformaat.

Dat is alles Mensen! Eenvoudiger dan dit wordt het niet. Leun achterover, ontspan, pak wat biertjes en geniet van de show met je vrienden.

Meer verhalen

Focus Booster is een gestroomlijnde en gratis productiviteitstimer

Als je op zoek bent naar een onopvallende timer die op de achtergrond verdwijnt, maar je toch helpt om je te concentreren en je werk in overzichtelijke tijdsdelen te verdelen, dan is de op Adobe Air gebaseerde Focus Booster de lichtgewicht tool voor jou.

RGB-en? CMYK? Alfa? Wat zijn beeldkanalen en wat betekenen ze?

Ze zijn er, op de loer in uw afbeeldingsbestanden. Maar heb je je ooit afgevraagd wat beeldkanalen zijn? En wat hebben ze met RGB en CMYK te maken? Hier is het antwoord.

Uw tweetstatistieken archiveren, zoeken en bekijken met ThinkUp

Bezorgd over het archiveren van uw tweets? Wilt u een krachtigere zoekopdracht? Wil je je tweetstatistieken zien? U kunt dat allemaal en meer doen door ThinkUp op uw thuisserver te installeren.

Desktopmeldingen inschakelen voor Gmail in Chrome

Vorig jaar heeft Google desktopmeldingen voor Google Agenda uitgerold, nu kun je ook Gmail- en Gchat-meldingen op je desktop krijgen. Lees verder terwijl we u helpen bij het configureren van beide.

Maak screenshots en bewerk ze in Chrome en Iron met behulp van Aviary Screen Capture

Ben jij iemand die graag (of moet) vaak screenshots maken tijdens het browsen? Nu kunt u het proces stroomlijnen voor het eenvoudig vastleggen en bewerken van screenshots met de Aviary Screen Capture-extensie voor Chrome en Iron.

Voer Android 3.0 uit op een gehackt hoekje

Als je niet preuts bent om met je Nook te rotzooien en je garantie ongeldig te maken, zweeft er een hack rond waarmee je Android 3.0 erop kunt installeren en de e-boeklezer kunt opladen tot een volwaardige tablet.

Hoe u die foto, afbeelding of bestand kunt herstellen die u per ongeluk hebt verwijderd?

Heb je ooit per ongeluk een foto op je camera, computer, USB-stick of ergens anders verwijderd? Wat u misschien niet weet, is dat u die foto's meestal kunt herstellen, zelfs vanaf de geheugenstick van uw camera.

Google Art Project neemt je mee naar wereldberoemde musea

Als je ooit door de gangen van verre musea hebt willen dwalen terwijl je nog in je hokje zat, dan is Google Art Project een ambitieus project dat je meeneemt naar tientallen kunstmusea over de hele wereld en je intens d...

Bureaubladplezier: Valentijnsdag-pictogrampakketten

Kijk je uit naar Valentijnsdag? Dan hebben we de perfecte manier om je desktop aan te passen voor de feestdagen met onze Valentijnsdag Icon Packs-collectie.

Hoe u bestanden draadloos kunt overbrengen tussen uw pc en Android-telefoon

Het koppelen van uw Android-telefoon om bestanden over te zetten is snel en efficiënt, maar er gaat niets boven het gemak van een draadloze bestandsoverdracht. Vandaag laten we u zien hoe u bestanden kunt overbrengen tussen Android en uw computer zonder een USB-kabel.