Hoe maak je aantekeningen op webpagina's met Microsoft Edge

aantekeningen-op-webpagina's-met-microsoft-edge-foto maken

Met Microsoft Edge, de nieuwe vervanging voor Internet Explorer, kunt u aantekeningen maken, schrijven, krabbelen en direct als notitie op webpagina's markeren. Daarna kunt u de webnotitie opslaan of delen. In dit artikel laten we u zien hoe u aantekeningen maakt in Microsoft Edge.Markuptools gebruiken

Open het menu Start en klik op Microsoft Edge. Tik of klik op Maak een webnotitie in de rechterbovenhoek om te beginnen met toevoegen aan de webpagina waarop u zich bevindt. Het webnotitiemenu verschijnt bovenaan en vervangt de adresbalk. Als de werkbalk en het tabblad paars en kastanjebruin van kleur zijn, geeft dit aan dat u momenteel die specifieke webpagina bekijkt of een webnotitie maakt.

aantekeningen-op-webpagina's-met-microsoft-edge-foto maken 3

U krijgt twee hulpmiddelen om aantekeningen te maken: een pen en een markeerstift. Klik of tik op het pictogram Pen en markeerstift om op de webpagina te schrijven of te markeren wat u leuk vindt. Klik of tik nogmaals op de tools om een ​​klein dialoogvenster te openen met inktkleuren en penpuntformaten, kies de kleur en het formaat volgens uw behoeften.

aantekeningen-op-webpagina's-met-microsoft-edge-foto maken 4

Als u enkele of alle krabbels die u op de webpagina hebt gemaakt, wilt wissen, klikt of tikt u eenmaal op het gumpictogram om de gewenste pen- of markeerstiftmarkeringen te wissen. Om alle pen- en markeerstiftmarkeringen op de webpagina in één keer te wissen, klikt of tikt u op het gumpictogram en selecteert u Alle inkt wissen.

hoe-te-maken-notities-op-webpagina's-met-microsoft-edge foto 5

Klik of tik op het pictogram Type om een ​​notitie in het vak te schrijven. U kunt uw opmerkingen overal op de webpagina toevoegen.

hoe-te-maken-notities-op-webpagina's-met-microsoft-edge foto 6

Klik of tik op het pictogram Clip om een ​​kopie van een omlijnd gedeelte van de webpagina naar het klembord te knippen. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop en houdt u de muis of het touchpad ingedrukt om het gewenste gebied op de webpagina te omlijnen. Laat de muis los en plak de afbeelding waar je wilt.

aantekeningen-op-webpagina's-met-microsoft-edge foto maken 7

Bewaar en deel uw notities

Als u op Afsluiten klikt, gaan al uw aantekeningen verloren en keert u terug naar de bladermodus, dus u wilt ze onmiddellijk opslaan of delen, dus klik of tik op het pictogram Opslaan en selecteer uw locatie van de webnotitie.

U kunt de geannoteerde pagina's opslaan in OneNote, Favorieten of Leeslijst in Microsoft Edge. Typ een naam, selecteer een map of maak een nieuwe map om webnotities op te slaan (alleen favorieten) en klik of tik op Toevoegen. U kunt de webnotitie op elk moment openen vanuit uw favorieten of leeslijst om ze bij te werken of te verwijderen. U kunt uw webnotities ook delen via Mail, Facebook of OneNote.

aantekeningen-op-webpagina's-met-microsoft-edge foto maken 8

Met Microsoft Edge is het heel eenvoudig om te krabbelen en aantekeningen te maken op het web. Hoewel u OneNote Clipper kunt gebruiken om een ​​webpagina in OneNote op te slaan, zijn de markeringshulpmiddelen in Microsoft Edge een grote toevoeging.

Meer verhalen

Geek Trivia: de postcode met het laagste nummer in de Verenigde Staten waartoe behoort?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gebruikersaccounts instellen en configureren op Windows 10

Windows 8 introduceerde Microsoft-accounts, die in wezen zwervende accounts zijn waarmee u instellingen en bestanden van computer naar computer kunt synchroniseren. Vandaag willen we bespreken wat Windows 10 brengt voor gebruikersaccountbeheer en welke opties voor u beschikbaar zijn.

Automatisch een reservekopie maken van een Word-document wanneer u het opslaat

Een back-up maken van uw documenten is altijd een goede zaak om te doen, maar niet altijd iets dat we onthouden te doen. Word kan elke keer dat u het opslaat automatisch een reservekopie van uw Word-document maken en we laten u zien hoe u dit doet.

Het startmenu moet heilig zijn (maar het is nog steeds een ramp in Windows 10)

Het Startmenu is een hoofdbestanddeel van de Windows-ervaring en moet gestroomlijnd, efficiënt en onaangetast zijn door de grotere wereld buiten het besturingssysteem en de programma's waarvoor het als portaal dient. Microsoft bracht het Startmenu weer op de voorgrond in Windows 10, maar ze verpesten het in het proces.

Het startmenu moet heilig zijn (maar het is nog steeds een ramp in Windows 10)

Het Startmenu is een hoofdbestanddeel van de Windows-ervaring en moet gestroomlijnd, efficiënt en onaangetast zijn door de grotere wereld buiten het besturingssysteem en de programma's waarvoor het als portaal dient. Microsoft bracht het Startmenu weer op de voorgrond in Windows 10, maar ze verpesten het in het proces.

Het volume van uw iPhone, iPod en andere Apple-apparaten beperken (en het gehoor van uw kind redden)

Onlangs hebben we u laten zien hoe u elk apparaat met een volumebeperkende hoofdtelefoon het volume kunt beperken om het gehoor van uw kind te beschermen. U kunt hetzelfde in het apparaat doen als u een iPhone, iPad of ander Apple-apparaat heeft met een eenvoudige aanpassing van de iOS-instelling.

Geek Trivia: luchthavencode voor de luchthaven die het dichtst bij het hoofdkantoor van Oracle ligt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een afbeelding annoteren in Word

Als je een document schrijft dat afbeeldingen bevat, wil je misschien annotaties aan die afbeeldingen toevoegen om te verduidelijken wat ze vertegenwoordigen. U kunt toelichtingen aan uw afbeeldingen toevoegen om bepaalde delen van de afbeelding aan te duiden en tekst toevoegen om die delen te beschrijven.

De Phone Companion-app instellen in Windows 10 op Android en iOS

De dag is eindelijk aangebroken. U hebt uw Windows 10-installatie opgestart, geconfigureerd volgens uw exacte specificaties en aangepast aan uw behoeften. Maar hoe zit het met mobiele integratie? Dat is waar de nieuwe Windows 10 Phone Companion-app van Microsoft in het spel komt.

Hoe te voorkomen dat Windows 10 automatisch updates downloadt

Windows 10-pc's controleren automatisch op updates en installeren alle updates die ze vinden. U kunt hier enige controle over krijgen en Windows 10 updates volgens uw schema laten installeren, maar deze opties zijn verborgen. Windows Update wil echt automatisch updaten op Windows 10.