Hoe maak je van Windows Home Server een domeincontroller?

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken

Met Active Directory kunnen bedrijven gebruikers, computers, printers en meer beheren vanaf een centrale locatie. Wilde je deze functionaliteit wel in huis, maar heb je geen geld voor Windows Server? Hier leest u hoe u Windows Home Server kunt promoveren tot een domeincontroller.

Misschien heb je geen 100+ computers in je kast, maar soms kan het zo voelen. Met Active Directory kunt u centraal de gebruikers beheren die zich op de machines kunnen aanmelden en kunt u snel machinevoorkeuren instellen en zelfs uw virtuele machines helpen beheren. Als u een betere manier wilt om alles te beheren, of zelfs maar een duik wilt nemen in Active Directory, kunt u dit als volgt goedkoop doen.Houd er rekening mee dat Microsoft specifiek zegt dat u dit niet mag doen volgens hun licentieovereenkomst voor eindgebruikers (EULA) waarmee u akkoord moet gaan bij het installeren of instellen van een Windows Home Server. Als zodanig is dit artikel uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 3

Als u allergisch bent voor het breken van EULA's, raad ik u aan om Windows Server van Microsoft te kopen. Geselecteerde studenten daarentegen kunnen Windows Server gratis downloaden van Microsoft DreamSpark.

Windows Home Server instellen

Na uw eerste installatie van Windows Home Server moet u de mogelijkheden voor extern bureaublad inschakelen vanaf de Windows Home Server-console. Als je dit artikel leest, ga ik ervan uit dat je weet hoe je dat zelf moet doen.

U hebt ook een aantal speciale schijven of partities nodig voor het opslaan van Active Directory-informatie. Active Directory gebruikt de mappen NTDS en SYSVOL om de database en openbare bestanden op te slaan en als ze niet op speciale schijven staan, ziet u hoogstwaarschijnlijk vertraging met uw server en met uw netwerk.

Active Directory vereist dat u DNS en een statisch IP-adres op uw server heeft. U hoeft deze twee stappen nu niet uit te voeren, maar u moet wel voorbereid zijn om ze tijdens het proces te doen.

Het promoten van uw WHS naar een domeincontroller gaat een paar dingen doen die u misschien niet wilt. Lees de onderstaande voorzorgsmaatregelen voordat u verdergaat.

  1. U kunt geen computers meer toevoegen aan WHS met de WHS-connector. Vanaf nu moet u computers toevoegen aan uw nieuwe domein dat u gaat instellen. Om computers aan een domein toe te voegen, kunt u geen van de thuisvarianten van Windows gebruiken en moet u in plaats daarvan de zakelijke, professionele of enterprise-lagen gebruiken.
  2. Al uw gebruikers in WHS worden gewist en alleen de standaard gebruikersaccounts (bijv. beheerder, gast, enz.) blijven in WHS.
  3. Uw WHS-webpagina wordt verbroken. U kunt dit oplossen door een andere webserver te installeren (bijv. Apache), maar dit vereist meer installatie en werk.

Al met al, wees voorbereid op een nieuwe installatie op uw WHS en doe dit niet op een computer waarop u actief informatie bijhoudt. Het zou waarschijnlijk een beter idee zijn om een ​​tweede computer te hebben om AD in te stellen en alle gewenste informatie te migreren.

Zorg altijd voor back-ups, als dit een computer is die u gebruikt, is het uw verantwoordelijkheid om een ​​back-up te maken voordat u dit proces start.

Promoot uw server

Promotie van domeincontrollers vindt plaats via de opdracht dcpromo.exe. Ga op afstand met uw server en open vervolgens het dialoogvenster Uitvoeren en voer de opdracht uit.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 4

Klik een paar keer op volgende en selecteer vervolgens de optie om een ​​nieuwe controller aan te maken voor een nieuw domein.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken

Selecteer vervolgens nieuw domeinforest.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 6

Vervolgens kunt u het beste selecteren om DNS in te stellen op de lokale computer. Dit is de gemakkelijkste manier om de controller te configureren. U moet er alleen voor zorgen dat u DNS op uw router uitschakelt.

Als u DHCP van uw router wilt behouden, moet u ook de DNS-verantwoordelijkheden naar uw server wijzen. Kijk in de handleiding van je router hoe je dat moet doen.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 7

Eindelijk kunnen we het nieuwe domein een naam geven. Als u een webdomeinnaam bezit, noem deze dan niet dezelfde naam als uw domeinnaam, want in dit geval kan dit problemen veroorzaken, tenzij u ook de webservice en de dynamische DNS-updater vanaf deze computer uitvoert.

In plaats daarvan is het een beter idee om een ​​.local-naam voor uw domein te bedenken.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 8

Vervolgens moet u een NETBIOS-naam invoeren. U zou de standaard moeten kunnen selecteren en gewoon op volgende kunnen klikken.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken

We moeten de domeincontroller vertellen waar de database, logbestanden en openbare bestanden moeten worden opgeslagen. Het is aan te raden om dit allemaal op een aparte harde schijf te bewaren. In mijn installatie heb ik een losse 20 Gb harde schijf aangesloten (E:) waar ik de benodigde bestanden op heb gezet.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 10

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 11

Als je pre-Windows 2000-computers hebt, heb ik medelijden met je. In de meeste gevallen kunt u in de volgende stap ondersteuning voor iets dat oud is weglaten.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 12

Selecteer een nieuw beheerderswachtwoord.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 13

En bekijk vervolgens uw wijzigingen en klik op volgende.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 14

Uw promotie start het proces voor u.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 15

U zult waarschijnlijk op een bepaald moment om uw installatie-cd worden gevraagd, dus zorg ervoor dat u uw cd (of de bestanden van uw cd) bij de hand hebt.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domeincontroller-foto te maken 16

Tijdens het proces wordt u waarschijnlijk ook gevraagd om uw IP-adres van dynamisch naar statisch te wijzigen.

Klik op OK en ga verder met het wijzigen van uw IP-adres naar een geschikt statisch adres.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 18

Uw installatie zou met dit scherm moeten eindigen. Zodra u op Voltooien klikt, gaat u verder en start u uw nieuwe domeincontroller opnieuw op.

Maak je geen zorgen als het opnieuw opstarten even duurt. Er moeten veel nieuwe services worden opgestart en het duurt waarschijnlijk even voordat de eerste keer opnieuw wordt opgestart.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller te maken foto 19

Zodra de machine opnieuw is opgestart, krijgt u mogelijk een foutmelding dat een service niet kan worden gestart. Je zou ook een nieuwe optie op je inlogscherm moeten hebben om in te loggen op het nieuwe domein dat je zojuist hebt aangemaakt.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 20

Instellingen na installatie

Nu je een domein en een domeincontroller hebt, zijn er slechts een paar dingen die we moeten doen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Eerst kunnen we de servicefout die we eerder kregen oplossen door naar start -> uitvoeren -> services.msc . te gaan

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 21

Zoek de SSDP Discovery Service en de Universal Plug and Play Device Host-services en stel ze in om automatisch te starten. Start de services vervolgens handmatig.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller te maken foto 22

Blader nu naar C:WindowsTemp. Klik met de rechtermuisknop op de mappen en kies eigenschappen.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 23

Klik op het tabblad Beveiliging op toevoegen en typ vervolgens netwerkservice en klik op namen controleren. Zodra de naam is geverifieerd (deze wordt onderstreept), klikt u op OK.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller-foto te maken 24

Herhaal de bovenstaande twee stappen ook voor de map c:WindowsMicrosoft.NETFrameworkv2.0.50727Temporary ASP.NET Files.

Nu moeten we de Windows Firewall configureren om de juiste programma's door te laten. U kunt de firewall gewoon uitschakelen, maar u krijgt een prestatiehit door deze gewoon uit te schakelen. Dit zijn de poorten en programma's die u nodig hebt om toegang via uw firewall toe te staan.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domeincontroller-foto te maken 25

Om een ​​programma-uitzondering toe te voegen, klikt u op het tabblad uitzonderingen en vervolgens op programma toevoegen. Blader naar dns.exe in de map c:windowssystem32 en klik vervolgens op bereik wijzigen.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller te maken foto 26

Wijzig het bereik zodat het alleen op uw lokale subnet staat, omdat u niet wilt dat iemand buiten uw netwerk uw DNS gebruikt voor zoekopdrachten.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller te maken foto 27

Doe vervolgens hetzelfde voor de DHCP-server op C:WINDOWSsystem32 cpsvcs.exe, maar beperk het bereik niet. Sta in plaats daarvan toe dat elke computer verbinding maakt met DHCP, anders krijgen de computers nooit een IP-adres nadat we dat hebben ingeschakeld.

We zullen DHCP in dit artikel niet instellen, maar kunnen dit in de toekomst opnieuw bekijken. Als je wilt weten hoe je DHCP instelt, kijk dan eens naar de link die we hebben gekregen aan het einde van dit bericht.

Ga terug naar het hoofdtabblad uitzonderingen en klik vervolgens op poort toevoegen. Typ LDAP voor de naam en 389 voor het poortnummer. Wijzig het bereik alleen in mijn netwerk (subnet) en klik vervolgens op OK.

hoe-om-windows-home-server-in-een-domein-controller te maken foto 28

Herhaal deze stappen voor de volgende extra poorten.

LDAP – 389 – UDP

LDAP – 636 – TCP

LDAP – 3268 – TCP

Kerberos – 88 – TCP en UDP

U hebt nu alle Active Directory ingesteld en de benodigde poorten om computers aan uw nieuwe domein toe te voegen en gebruikers, computers, printers en nog veel meer vanaf een centrale locatie te gaan beheren.

we zijn bediend wiki

Meer verhalen

Vrijdagpret: Roadkill Revenge

Ben je toe aan wat stressvermindering na een lange werkweek? Maak je dan klaar om op pad te gaan met het spel van deze week en help deze dieren om een ​​welverdiende wraak te nemen voor de dood van hun konijnenvriend.

Gratis download: het complete werk van H.P. Lovecraft in eBook-formaat

Als je een fan bent van de grote Amerikaanse auteur H.P. Lovecraft, dit is een must-download. En als je zijn werk nog nooit hebt gelezen, is dit je kans: er zijn versies die op bijna elk e-readerapparaat zouden moeten werken.

Pas de gebruikersinterface van Firefox 4.0 aan om een ​​unieke, gepersonaliseerde browser voor uw systeem te maken

De nieuwe gebruikersinterface in Firefox 4.0 ziet er strak uit en is gebruiksvriendelijk, maar wat als u deze naar een geheel nieuw niveau wilt aanpassen? Met behulp van de Stratiform-extensie kunt u het uiterlijk van de gebruikersinterface wijzigen en ervoor zorgen dat deze goed past bij uw fa...

Deze week in de geschiedenis van geek: geboorte van Twitter, 10e verjaardag van OS X en het langste verblijf in de ruimte komt tot een einde

Elke week brengen we je interessante weetjes en mijlpalen uit de archieven van Geekdom. Vandaag nemen we een kijkje bij de geboorte van Twitter, tien jaar Mac OS X en het langste ruimteverblijf in de geschiedenis.

DIY PSU voedt een lichtgewicht thuisserver

Als u probeert de stroom die uw thuisserver naar beneden zuigt te verminderen, kan deze doe-het-zelf-voedingseenheid in combinatie met een energiezuinig moederbord het stroomverbruik van uw server terugbrengen tot netbook-niveaus.

Uit de doos met tips: Shifting Letter Case in MS Word, programmacompatibiliteit onder Windows 7 64-bit en Easy Phone-gebaseerde torrenting

Het is tijd om in de tipsbox te duiken en te delen vanuit de schat aan lezerskennis. Vandaag kijken we naar een eenvoudige manier om hoofdletters in MS Word te wijzigen, compatibiliteitsproblemen onder Windows 7 64-bit op te lossen en uw torrents vanaf uw smartphone te besturen.

Moodagent maakt op stemming gebaseerde muziekafspeellijsten

Moodagent, een platformonafhankelijke en mobiele applicatie, maakt muziekafspeellijsten op basis van je stemming. Vertel het hoe je je voelt en het kiest nummers die je emotionele toestand weerspiegelen.

Inside the Business of Malware [Infographic]

Niemand houdt van malware en iedereen wil infectie vermijden, maar waarom precies? Bekijk dit stroomschema voor malware-bedrijven om precies te zien wat u vermijdt wanneer u uzelf tegen malware beschermt.

Hoe u uw wifi-netwerksignaal kunt versterken en het bereik kunt vergroten met DD-WRT

Draadloos is echt handig totdat je je verbinding verbreekt of echt lage snelheden krijgt. Dankzij DD-WRT is het eenvoudiger dan ooit om het bereik van uw thuisnetwerk uit te breiden met een paar eenvoudige aanpassingen en een reserverouter.

SysInternals-tools gebruiken als een professional

Deze How-To Geek School-serie leert je hoe je SysInternals-tools als een professional kunt gebruiken, en zelfs de meest hardcore nerds zullen waarschijnlijk iets nieuws leren. Ga met ons mee terwijl we een diepe duik nemen in SysInternals.