Ruimte vrijmaken op een iPhone of iPad

hoe-ruimte-op-een-iphone-of-ipad-foto vrij te maken

iPads en iPhones hebben geen bestandssystemen die u kunt zien, maar er zijn nog steeds apps en bestanden die ruimte in beslag nemen. U kunt precies zien wat die beperkte ruimte in beslag neemt en deze vrijmaken.

Elk stukje gegevens op uw apparaat is gekoppeld aan een app. Gedownloade Kindle-eBooks zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan de Kindle-app. Muziekbestanden maken deel uit van de Muziek-app, video's maken deel uit van de Video's-app en foto's maken deel uit van de Foto's-app.Opslaggebruik per app bekijken

Het gebruiksscherm van uw apparaat toont een overzicht van de opslagruimte die op uw apparaat wordt gebruikt en hoeveel elke app precies gebruikt. Open de app Instellingen, selecteer de categorie Algemeen en tik op Gebruik om deze te bekijken.

Het nummer dat rechts van elke app wordt weergegeven, omvat de toepassingsbestanden van de app, documenten en gegevens in de cache en mediabestanden. Tik op de app om precies te zien welk deel van de app de ruimte in beslag neemt.

hoe-ruimte-op-een-iphone-of-ipad-foto vrij te maken

Apps verwijderen

Maak ruimte vrij door apps te verwijderen. Games zijn bijzonder groot, dus uw geïnstalleerde games zullen waarschijnlijk bovenaan uw gebruikslijst verschijnen. Tik op een app in de lijst en tik op App verwijderen om deze van je apparaat te verwijderen.

U kunt de app later altijd opnieuw installeren. Ga naar de app store, zoek naar de app en download deze opnieuw. Als de app gebruikmaakt van iCloud-synchronisatie of een eigen gebruikersaccountsysteem, zijn uw opgeslagen instellingen en gegevens mogelijk toegankelijk, zelfs als u de app later opnieuw installeert.

hoe-ruimte-vrij-maken-op-een-iphone-of-ipad-foto 3

De documenten en gegevens van een app wissen

Sommige apps hebben nogal wat ruimte die wordt gebruikt door hun documenten en gegevens. In de onderstaande schermafbeelding gebruikt de Pocket-app zelf 37,4 MB, terwijl de documenten en gegevens maar liefst 191 MB in beslag nemen.

hoe-ruimte-op-een-iphone-of-ipad-foto vrij te maken 4

Documenten en gegevens van een app omvatten alle documenten en andere bestanden die de app heeft gedownload of gemaakt. Documenten en gegevens van de Pocket-app bevatten bijvoorbeeld offline kopieën van artikelen in onze Pocket-wachtrij. Documenten en gegevens van de Amazon Kindle-app bevatten alle eBooks die je hebt gedownload om offline te gebruiken. Documenten en gegevens van Google Chrome bevatten uw instellingen en de browsercache van Chrome.

U kunt de documenten en gegevens van een app in dit scherm niet echt wissen. In plaats daarvan moet u de app verwijderen en opnieuw installeren of de tijdelijke gegevens van een app wissen vanuit de app. U kunt bijvoorbeeld het scherm Instellingen in Pocket openen en op Gedownloade bestanden wissen tikken om offline kopieën van gedownloade artikelen te verwijderen. Dit vermindert het gebruik van documenten en gegevens in de Pocket-app. Niet elke app heeft dit soort opties, dus u moet mogelijk een app verwijderen en opnieuw installeren als deze te veel ruimte gebruikt voor zijn tijdelijke gegevens.

hoe-ruimte-vrij-maken-op-een-iphone-of-ipad-foto 5

Muziek, video's, foto's en andere mediabestanden verwijderen

Video's, muziek, foto's, podcasts en andere mediabestanden worden opgeslagen als onderdeel van de bijbehorende app. De Muziek- en Video-apps in de opslaglijst laten zien hoeveel ruimte muziek- en videobestanden op uw apparaat innemen.

Tik op de app Video's om een ​​lijst met video's te zien die ruimte innemen. Veeg een video naar links en tik op Verwijderen om deze van je apparaat te verwijderen, zodat er ruimte vrijkomt. Met de Podcasts-app kun je gedownloade afleveringen op een vergelijkbare manier verwijderen.

hoe-ruimte-op-een-iphone-of-ipad-foto vrij te maken 6

De Muziek-app toont alleen de totale hoeveelheid ruimte die wordt gebruikt door alle muziek op uw apparaat. Veeg Alle muziek naar links en tik op Verwijderen om alle muziek van uw apparaat te verwijderen.

Als je liever afzonderlijke nummers verwijdert, open je de Muziek-app zelf, veeg je een nummer naar links en tik je op Verwijderen.

hoe-ruimte-vrij-maken-op-een-iphone-of-ipad-foto 7

Foto's werken op dezelfde manier. De app Foto's en camera in de gebruikslijst geeft aan hoeveel opslagruimte wordt gebruikt door foto's op uw apparaat. Om deze foto's daadwerkelijk te verwijderen, moet je de Foto's-app openen, de foto's selecteren die je wilt verwijderen en op de knop Verwijderen tikken.

hoe-ruimte-op-een-iphone-of-ipad-foto vrij te maken 8

Browsegegevens wissen

Het gebruiksscherm toont verschillende soorten browsegegevens wanneer u op de Safari-app tikt. Tik op Websitegegevens en tik op Alle websitegegevens verwijderen om de cache en cookies te verwijderen. Veeg naar links op offline leeslijst of geschiedenis en tik op Verwijderen om deze andere soorten gegevens te verwijderen.

hoe-ruimte-vrij-maken-op-een-iphone-of-ipad-foto 9

Als u Google Chrome gebruikt, kunt u de cache van Chrome wissen door de Chrome-app te openen, het scherm Instellingen te openen, op Privacy te tikken en uw browsegegevens te wissen. De browsegegevens van Chrome worden weergegeven als Documenten en gegevens van Chrome op het scherm Instellingen. Andere browsers van derden werken op dezelfde manier.

hoe-ruimte-op-een-iphone-of-ipad-foto vrij te maken 10


Als u er niet achter kunt komen hoe u de documenten en gegevens van een app kunt wissen, verwijdert u de app en installeert u deze opnieuw. Mogelijk moet u de app daarna opnieuw instellen als de instellingen niet online worden gesynchroniseerd.

Voor de vooraf geïnstalleerde apps van Apple kunt u de app zelf openen en inhoud verwijderen om ruimte vrij te maken. iMessage kan bijvoorbeeld behoorlijk wat ruimte in beslag nemen. U kunt de iMessage-app openen, berichtenreeksen met bestands- of fotobijlagen zoeken, naar links vegen en op Verwijderen tikken om ze van uw apparaat te verwijderen.

Afbeelding tegoed: m01229 op Flickr

Meer verhalen

Een nieuwe Sonos-speaker instellen

Bluetooth-luidsprekers zijn zo 2014. Hoewel ze geweldig zijn op een individuele draagbare basis, hebben ze slechts een effectief bereik van ongeveer 30 voet. Erger nog, je kunt meestal maar één Bluetooth-luidspreker tegelijk vanaf één apparaat bedienen en de geluidskwaliteit is niet geweldig via Bluetooth. Dat is echter waar

Meerdere afbeeldingen combineren in een PDF-bestand op Android

Je hebt foto's gemaakt van een papieren document met je Android-telefoon en nu moet je het naar iemand sturen. We laten u een eenvoudige manier zien waarop u deze afbeeldingen naar een PDF-bestand kunt converteren, zodat u dit document gemakkelijker kunt delen.

Vermijd Java's Ask Toolbar-installaties met deze ene rare registerhack

Java probeert de vreselijke Ask Toolbar en andere irritante rommel - sorry, gesponsorde software - te installeren wanneer je het installeert. Erger nog, Java bundelt deze junkware met beveiligingsupdates. Deze registerhack vertelt Java om dat spul nooit te installeren.

Moet je de Nest Learning Thermostat van Google kopen?

Thermostaten zijn slechts een van de vele huishoudelijke artikelen die een slimme upgrade krijgen in de recente druk op domotica en interconnectiviteit. Is het de moeite waard om een ​​slimme thermostaat aan te schaffen? Lees verder terwijl we de Nest Learning Thermostat beoordelen en je vertellen wat we denken na drie maanden leven met

3 gratis manieren om op afstand verbinding te maken met het bureaublad van uw Mac

Apple verkoopt Apple Remote Desktop in de Mac App Store voor $ 80, maar je hoeft geen geld uit te geven om op afstand verbinding te maken met je Mac. Er zijn gratis oplossingen, waaronder een die in je Mac is ingebouwd.

Alles wat u moet weten over het gebruik van een MicroSD-kaart met uw Amazon Fire-tablet

Amazon's $ 50 Fire Tablet wordt alleen geleverd met 8 GB opslagruimte, maar ondersteunt ook MicroSD-kaarten. Een MicroSD-kaart is een goedkope manier om extra opslagruimte toe te voegen aan uw tablet en deze te gebruiken voor muziek, video's, apps en andere soorten inhoud.

Hoe AutoRun-malware een probleem werd op Windows en hoe het (meestal) werd opgelost

Dankzij slechte ontwerpbeslissingen was AutoRun ooit een enorm beveiligingsprobleem op Windows. Met behulp van AutoRun kon schadelijke software worden gestart zodra u schijven en USB-drives in uw computer stopte.

Wanneer moet u versleuteling gebruiken?

Meer besturingssystemen bevatten standaard codering, wat prima is. Maar als uw besturingssysteem dat niet doet, hoeft u waarschijnlijk niet alles te versleutelen met software van derden.

Hoe u zich kunt aanmelden bij meerdere accounts op dezelfde website tegelijk

Als u zich ooit bij twee verschillende accounts op dezelfde website tegelijk wilt aanmelden, bijvoorbeeld om meerdere Gmail-inboxen naast elkaar te openen, kunt u niet zomaar een nieuw tabblad of browservenster openen.

Hoe maak je jeugdige, stralende portretten in minder dan een minuut

Je hebt het gezien in tijdschriften, fotowebsites, advertenties en tal van andere plaatsen - die romantische, bijna zoetige look toegepast op een afbeelding om de huidtextuur te verzachten en stralende portretten te maken. Hier leest u hoe u die supermodel-gloed in minder dan een minuut kunt krijgen.