Hoe u op maat gemaakte siliconen oorstukjes maakt voor uw in-ear monitors

Er is weinig erger dan een geweldige set in-ear monitors die constant uitvallen, en zonder dat zegel doen ze hun werk niet goed. Met wat siliconenkit kun je echter een pasvorm krijgen die goed afdicht en goed sluit.

Als je een echt high-end set in-ear monitors koopt, zoals Shures of Westones, dan is de kans groot dat je de op maat gemaakte siliconen mallen van $ 200 kunt betalen. Het proces is lang en ingewikkeld, inclusief een afspraak met een audioloog. Nu, ik weet zeker dat als je dat soort geld op een aangepaste pasvorm laat vallen, ze geweldig zullen zijn, maar hoe zit het met de rest van ons? Ben je een doe-het-zelver, dan is zelf maken gelukkig niet zo moeilijk.Er is veel informatie op internet hierover, sommige tegenstrijdig en sommige unaniem. Dit was meer een proefrit voor mij; Ik wilde dit doen op een goedkope koptelefoon in plaats van mijn dure Shures voor het geval er iets mis zou gaan. In de gids geef ik de techniek die de betere resultaten opleverde. In het gedeelte Resultaten zal ik aangeven wat ik anders heb gedaan, zodat u een idee krijgt van wat u (niet) moet doen. Als je bekend bent met het proces en die punten wilt zien, ga dan gerust naar dat gedeelte. Als je echter overweegt dit zelf te doen, zorg er dan voor dat je alles meer dan eens leest.

Materialen

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 2

  • DIY oordopjes kit. Ik gebruikte het merk Radian.
  • In-ear hoofdtelefoon
  • Een hobbymes
  • Oren en handen schoonmaken

Siliconen stopverf is geweldig en het is gemakkelijk vast te pakken. Het is duidelijk dat we de lichaams- / voedselveilige soort willen, en gelukkig voor ons zijn er genoeg doe-het-zelf-oordopjessets in de buurt. Na wat zoeken heb ik het merk Radian gekozen, omdat het goedkoop op eBay ($ 14) te vinden was en op heel veel plaatsen goede recensies kreeg. Omdat ik niet zeker wist hoe het proces zou verlopen, kocht ik ook een goedkope Skullcandy-koptelefoon, dus als er problemen zouden zijn, zou ik mijn Shures niet verpesten.

Disclaimer: in dit project steek je iets in je oor. Je gebruikt ook scherp gereedschap. Zolang je heel voorzichtig bent en wat gezond verstand gebruikt, komt het wel goed. Toch zijn er gevaren om op uw hoede te zijn, dus u neemt de verantwoordelijkheid op zich als er iets misgaat in de loop van de tijd. Nogmaals, het is hoogst onwaarschijnlijk, maar er zijn risico's, dus lees alle instructies meerdere keren voordat u het zelf doet.

Hoe te vormen?

Maak je oortelefoons klaar door de mouwen uit te doen.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 3

Deze Skullcandy's zien er anders uit dan mijn Shures, en de kleine vallei zorgt ervoor dat de stekkers niet uit de koptelefoon komen.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 4

Maak het oordopjespakket open en bekijk de inhoud.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 5

Lees de instructies. Ook al volg je deze handleiding, het is belangrijk om ook te lezen wat ze je hebben gegeven, vooral als je kit van een ander merk is.

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-in-ear-monitoren foto 6

Hier zijn de gescheiden plamuren. De stopverf wordt geleverd in twee gescheiden klodders. Wanneer je de twee delen samen kneedt, zal dat de reactie veroorzaken waardoor het kan uitharden. Als je oren klein genoeg zijn, kun je misschien de helft voor beide oren gebruiken, zodat je een back-upset kunt maken.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 7

Zodra je de twee samen hebt gekneed, bepaalt het of je het gebruikt of niet, dus benader het zo goed mogelijk en wat je niet gebruikt, houd het apart en berg het op.

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-in-ear-monitoren foto 8

Het begint gestreept, maar terwijl je kneedt, zal het overgaan in één effen kleur. Het zal ook opwarmen tot lichaamstemperatuur, waardoor het comfortabeler is wanneer u het inbrengt.

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-in-ear-monitoren foto 9

Nu zijn we klaar om te gaan. Zoek iets dat je tussen je tanden kunt doen, zodat je je mond open kunt houden. Ik heb een mondspoelmiddel gebruikt.

Trek omhoog en weg op het bovenste deel van uw oor. Hierdoor kan de lucht gemakkelijk ontsnappen wanneer u de stopverf erin doet.

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-in-ear-monitoren foto 10

Doe de stopverf langzaam en voorzichtig in uw oor, licht maar stevig aandrukkend. Vouw het overschot naar binnen zodat het een goede pasvorm krijgt.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 11

Als er te veel is, haal er dan een deel van af. Iets minder is goed; onthoud dat je de koptelefoon er nog in moet doen.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 12

Nadat u een goede pasvorm hebt gecreëerd, plaatst u uw hoofdtelefoon opnieuw langzaam maar stevig. Druk de stopverf rondom aan zodat je een goede afdichting krijgt.

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-inear-monitoren foto 13

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-inear-monitoren foto 14

Na ongeveer 10 minuten is de siliconen voldoende uitgehard zodat je de vormpjes kunt verwijderen. DOE DIT HEEL LANGZAAM. Je wilt grip krijgen en ze heel langzaam uit je oor draaien. Als je ze te snel verwijdert, loop je het risico dat je trommelvlies klapt. Dit is niet alleen schadelijk en pijnlijk, maar u loopt ook het risico op een infectie, dus neem alstublieft de tijd en doe dit zorgvuldig.

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-in-ear-monitoren foto 15

Laat ze een paar uur zitten, zodat ze volledig zijn uitgehard.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 16

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-in-ear-monitoren foto 17

Vreemd hé? De twee uitsteeksels in de bovenstaande afbeelding zullen in feite in de buitenste oorplooien vastklikken, zodat ze er niet uit kunnen glippen.

De mallen aanpassen

Nu ze zijn ingesteld, willen we gaten maken zodat het geluid doorkomt. Haal je koptelefoon heel voorzichtig uit als je kunt.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 18

Gebruik een scherp hobbymes en snij in de vorm. Probeer een rond gat te maken zodat het geluid eruit kan komen.

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-in-ear-monitoren foto 19

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-inear-monitoren foto 20

Je kunt het ook van buitenaf proberen.

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-in-ear-monitoren foto 21

Dit is hoe het voltooide gat eruit zal zien.

hoe-maak-ik-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-uw-in-ear-monitoren foto 22

Zet ze in en probeer te zien of je goed kunt horen. Zo niet, dan moet je misschien wat meer afsnijden, zoals:

hoe-maak je-op maat gemaakte-siliconen-oorstukjes-voor-je-inear-monitoren foto 23

Resultaten

Omwille van het experimenteren heb ik mijn beide oren anders gevormd. Voor mijn linkeroor stak ik de stopverf erin en hield mijn mond dicht. Voor mijn rechteroor stak ik de stopverf erin en hield mijn muis open. De professionele op maat gemaakte malpakketten vertellen uw audioloog dat u uw mond open moet houden terwijl ze het schuim dat ze gebruiken laten uitharden. Ik wilde uit de eerste hand zien of hier enig praktisch voordeel aan zat, en dat was er. Het is logisch, omdat je gehoorgang van vorm verandert afhankelijk van de positie van je kaak, en voor mij was er een veel betere afdichting op mijn rechteroor dan op mijn linker. Neem de mallen zeker met je mond open.

Ik was aanvankelijk bang dat stopverf te strak aan het plastic van de oortelefoons zou blijven plakken, daarom heb ik dit niet met mijn Shures geprobeerd. Ze hebben een lange buis en ik wilde niet dat hij erin zou blijven steken. De siliconen mal plakt niet echt aan het plastic, maar er is zeker een strakke pasvorm. Wanneer ik mijn Shures doe, zal ik ervoor zorgen dat ik de buizen zorgvuldig stop voordat ik ze in de stopverf stop. De kleine richel / vallei in de Skullcandies zorgt ervoor dat ze niet gemakkelijk van de voltooide mal kunnen scheiden, wat goed of slecht kan zijn, afhankelijk van je voorkeur.

Al met al sluiten ze goed af, zijn echt comfortabel en klinken geweldig.

Als dit niet het type project voor u is, kijk dan eens naar Hoe u wegwerphoezen maakt voor uw in-ear monitors.

Meer verhalen

Firefox 4 eindelijk uitgebracht en het lijkt op Opera [Screenshot Tour]

Firefox 4 is eindelijk uitgebracht en hoewel het erg veel op Opera lijkt, lijdt het geen twijfel dat het sneller, beter en een geweldige upgrade van 3.6 is. Hier zijn een paar hoogtepunten.

Vintage opengewerkte tekeningen bieden een kijkje in kernreactoren van weleer

Benieuwd naar de geschiedenis van kernreactoren na alle aandacht die ze in het nieuws hebben gekregen? Neem een ​​kijkje in de geschiedenis van reactoren met deze prachtige opengewerkte tekeningen van vintage kerncentrales.

Hoe Ubuntu Linux eruit te laten zien als Windows 7

Ubuntu heeft een redelijk goed themasysteem, visuele effecten en eye-candy-dingen, maar je zult misschien dol zijn op de elegantie van Windows 7 Aero-klasse, transparantie of het Startmenu. Vandaag laten we u zien hoe u Ubuntu kunt transformeren om eruit te zien als Windows 7.

Hack een iPad van de eerste generatie voor de iPad 2 Smart Cover

Als je niet van plan bent om je iPad binnenkort te upgraden, maar je wilt wel wat van die slimme omslagactie, dan kan deze eenvoudige doe-het-zelf-hack helpen.

Een geschiedenis van de wereld in 100 seconden [Video]

Als je een sukkel bent voor interessante datakaarten (en dat zijn we zeker), dan wil je deze wereldkaartanimatie bekijken die is gemaakt door duizenden historische datums te geolokaliseren.

Desktop Fun: Handschriftstijl Fonts Collection Series 1

De normale lettertypen op uw computer zijn meestal perfect voor uw document- en afbeeldingswerk, maar af en toe heeft u in plaats daarvan iets unieks nodig met een beetje stijl. Handgeschreven lettertypen kunnen een elegante, casual of leuke touch toevoegen om die persoonlijke brieven, kaarten, uitnodigingen en afbeeldingen te maken

Verander uw thuisrouter in een superkrachtige router met DD-WRT

Draadloos is overal en routers zijn de kracht die dit mogelijk maakt, dus waarom zou u de uwe niet een boost geven om er goed van te profiteren? Met DD-WRT kunt u het bereik van uw router vergroten, functies toevoegen en meer.

Hoe veel bestanden tegelijk te hernoemen met Total Commander

Dus je hebt een heleboel bestanden met slordig ogende namen. Het is niet zo dat de namen verkeerd zijn, maar het zijn allemaal kleine letters, ontbrekende spaties en over het algemeen rommelig. Geen probleem voor de multi-rename tool van Total Commander! Lees verder en zie.

Vraag How-To Geek: Greasemonkey in Chrome, bekabeling van een mediacenter en aangepaste Windows 7 Jumplists

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Vandaag bekijken we het gebruik van Greasemonkey-scripts in Google Chrome, het kiezen van de juiste kabel voor uw mediacenter en hoe u een aangepaste Windows 7-jumplist voor elke toepassing kunt maken.

Blootstelling aan straling begrijpen [Infographic]

Als de situatie in de kernreactor in Japan je nieuwsgierig maakt naar blootstelling aan straling en wat de verschillende niveaus en graden betekenen, zou deze gemakkelijk te lezen infographic van XKCD je moeten helpen om dingen op te helderen.