Hoe u uw Minecraft-werelden in Google Earth-stijl kunt weergeven met Mapcrafter

hoe-weer-je-minecraft-werelden-google-earthstyle-met-mapcrafter foto 1

Als je ooit de drang hebt gehad om door je Minecraft-wereld te zoomen alsof het een Google Earth-kaart was, dan is Mapcrafter iets voor jou. Lees verder terwijl we je laten zien hoe je dit krachtige kleine programma kunt gebruiken om je hele Minecraft-wereld te nemen en het als een 3D-model weer te geven.

hoe-je-minecraft-werelden-google-earthstyle-met-mapcrafter-foto 2 te renderenEen woord over Mapcrafter

Net als de eerder beoordeelde tool AMIDST, is Mapcrafter geen tool om in-game play te verbeteren. Mapcrafter is een hulpmiddel om van je Minecraft-creaties te genieten en ze te bewonderen buiten het eigenlijke spel om. Het neemt je Minecraft-wereld (of een andere Minecraft-wereld naar keuze waarvoor je het wereldopslagbestand hebt) en geeft het weer in een 3D-weergave die sterk doet denken aan de wereldbrowser in Google Earth. Het is echt een fantastische manier om je wereld en de creaties daarin op een geheel nieuwe manier te bewonderen.

Van elke truc, tool en mod die we hebben gemarkeerd in zowel onze basis- als geavanceerde Minecraft-serie, is Mapcrafter echter absoluut de meest ondoorzichtige om te gebruiken. We waarschuwen je van tevoren dat er geen point-and-click GUI zal zijn, je zult je eigen configuratiebestanden moeten maken en je zult zeker een of twee keer geïrriteerd raken voordat je het uiteindelijke product ziet. Dat gezegd hebbende, het eindproduct is supercool en het is absoluut de moeite waard om door de semi-geheimzinnige opdrachtregelinterface van het programma te navigeren.

hoe-je-minecraft-werelden-google-earthstyle-met-mapcrafter-foto 3 te renderen

Als je wilt proeven van wat het programma te bieden heeft voordat je het installeert en configureert, raden we je ten zeerste aan om de demo-wereld te bekijken die wordt gehost op Mapcrafter.org (te zien in de bovenstaande schermafbeelding). Het is een heel kleine wereld met slechts enkele tientallen chunks geladen, maar het geeft je een heel goed idee van waartoe het programma in staat is (en je kunt ook spelen met de interface van de wereldkijker).

Het programma is oorspronkelijk ontworpen voor gebruik op een Linux-machine en later geport naar Windows. Hoewel de Windows-build als experimenteel wordt bestempeld, hebben we geconstateerd dat deze redelijk goed werkte, zolang u de syntaxis van het configuratiebestand en de opdrachtregel begrijpt en correct toepast. Instructies voor het installeren van de Windows-, OS X- en Linux-versies zijn hier beschikbaar.

MapCrafter installeren en configureren

De Linux- en OS X-instructies op hun wiki zijn vrij duidelijk en de Windows-instructies zijn vrijwel onbestaande, wat er in feite op neerkomt dat je wordt geïnstrueerd om de experimentele kopie te downloaden. Omdat we Windows gebruiken en omdat de instructies nog moeten worden uitgewerkt, zullen we u door het proces leiden.

Nadat je het Windows-bestand (mapcrafterdist.zip) hebt gedownload, pak je de inhoud uit in een submap van je steeds groter wordende stapel Minecraft-tools zoals /MapCrafter/.

Voordat we verder gaan, laten we een paar punten ophelderen die uw avonturen met MapCrafter een stuk aangenamer zullen maken. Eerst moet je een configuratie-item maken voor elke kaart die je rendert, maar maak je geen zorgen, we laten je zien hoe je de configuratiebestanden maakt.

Ten tweede is de weergavetijd gebaseerd op de kaartgrootte en de kaartgrootte wordt bepaald door hoeveel chunks daadwerkelijk in de wereld zijn geladen. We raden u aan een kaart te gebruiken die u nog niet veel hebt verkend, zoals een testkaart, om uw eerste weergaven te versnellen. Een kleine kaart op een stevige computer wordt binnen enkele minuten weergegeven; een grote kaart met tienduizenden chunks die in het kaartbestand zijn opgeslagen, duurt veel langer.

De eerste stap bij het configureren van MapCrafter is het maken van invoer- en uitvoermappen. Maak in dezelfde map waarin u MapCrafter hebt uitgepakt de volgende mappen:

/MapCrafter/werelden/mijnwereld

/MapCrafter/uitvoer/

Kopieer vervolgens de inhoud van de map /saves/[someworld] die overeenkomt met de wereld die u wilt renderen naar de map /myworld/. Dit wordt het bronmateriaal voor je render.

Nadat u de mappen hebt ingesteld en de bestanden hebt gekopieerd, kunt u uw eerste configuratiebestand maken. Maak een nieuw tekstdocument in de /MapCrafter/ map en plaats de volgende tekst erin. Let op, deze tekst is specifiek voor de mappenstructuur die we zojuist hebben gemaakt. Als u wijzigingen aanbrengt in de mappenstructuur of het configuratiebestand, moet u ervoor zorgen dat deze worden gespiegeld in uw configuratiebestand.

output_dir = output

[wereld:mijnwereld]

input_dir = wereldenmijnwereld

[kaart:map_myworld]

naam = Mijn Wereld

wereld = mijnwereld

Sla het bestand op als render.conf in de map /MapCrafter/. Nu bent u klaar om MapCrafter uit te voeren. Als u veel kaarten tegelijk wilt weergeven (laten we zeggen dat u de machine 's nachts wilt laten draaien en wakker wilt worden met een stapel kaarten), kunt u meerdere vermeldingen in het configuratiebestand maken. In het bovenstaande voorbeeld hebben we één wereld [world:myworld] en één output [map:map_myworld]. U kunt extra paren maken voor zoveel kaarten als u wilt weergeven.

Uw wereld weergeven en bekijken

Nu we het wereldbestand in de juiste map en de configuratiebestandsinstellingen hebben, is het tijd om wat opdrachtregelwerk te doen om de bal aan het rollen te krijgen.

Open een terminal en navigeer naar uw MapCrafter-map. Voer de volgende opdracht uit:

Mapcrafter.exe -c render.conf

MapCrafter komt in actie en begint mee te tuffen met een kleine ASCII-animatiebalk die de voortgang, weergegeven brokken en geschatte resterende tijd in kaart brengt. Wanneer de weergave is voltooid, wordt de tijd aangekondigd die nodig was om de kaart weer te geven.

Zodra het is voltooid, is het tijd om de map /output/ te bezoeken en te onderzoeken. Daar vindt u de map /map_myworld/, vers gemaakt, evenals index.html en enkele javascript-bestanden. Open het bestand index.html in uw webbrowser.

Weet je nog de wereld van de overlevingsmodus die we met je deelden in les 6 van onze Minecraft Basics-serie? Hier is het zoals te zien in het spel.

hoe-weer-je-minecraft-werelden-google-earthstyle-met-mapcrafter foto 4

Hier is het zoals weergegeven door MapCrafter.

hoe-weer-je-minecraft-werelden-google-earthstyle-met-mapcrafter foto 5

Een ding dat niet meteen duidelijk is uit een screenshot, is dat we dicht bij de structuren kunnen inzoomen en door het gebied kunnen bewegen. Laten we inzoomen alsof we op ongeveer 60 blokken boven zeeniveau vliegen.

hoe-weer-je-minecraft-werelden-google-earthstyle-met-mapcrafter foto 6

We kunnen ook ver uitzoomen en elk stuk zien dat we hebben verkend in de opgemaakte kaart.

hoe-weer-je-minecraft-werelden-google-earthstyle-met-mapcrafter foto 7

Wat op deze afstand zo klein lijkt, is in feite een enorme afstand in het spel. Ons kasteel-in-wording bevindt zich op het stukje jungle net ten zuiden van het besneeuwde gebied aan de uiterste linkerrand van de kaart. Het kostte ons enkele uren van verkenning over land en over zee om helemaal naar de oceaangebieden aan de rechterkant van de kaart te komen. Wees niet verbaasd als de kaart waarvan je dacht dat hij zo groot zou zijn, eigenlijk vrij bescheiden van formaat is, zoals de kaart die we hier hebben weergegeven.


Mapcrafter is niet voor iedereen, maar als je een Minecraft-fan bent die een mooie, gerenderde en interactieve kaart van je hele Minecraft-wereld wil, is het de moeite waard om de configuratiebestanden te downloaden en ermee te spelen.

Meer verhalen

HTG beoordeelt de Amazon Fire TV-stick: de krachtigste HDMI-dongle op de markt

Met de torenhoge populariteit van de Google Chromecast en in mindere mate de Roku Streaming Stick, vormde 2014 zeker het jaar van de HDMI-dongle. Lees verder terwijl we Amazon's gloednieuwe intrede op de markt, de Fire TV Stick, testen.

Geek Trivia: de eerste president die officieel gratie verleende aan een Thanksgiving die Turkije was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Gebruik Smart Lock in Android 5.0 en ontgrendel uw telefoon nooit meer thuis

Haat je het niet als je veilig thuis bent en er niemand anders in de buurt is om toegang te krijgen tot je telefoon, en toch moet je hem ontgrendelen wanneer je hem wilt gebruiken? Android 5.0 Lollipop's Smart Lock lost dat op.

SSH-tunneling gebruiken in Chrome OS

Chromebooks bieden ingebouwde ondersteuning voor SSH-tunneling met de meegeleverde crosh-shell en SSH-opdracht. Met een SSH-tunnel kunt u een SSH-verbinding gebruiken, zoals een VPN of versleutelde proxy, en uw browseverkeer door de beveiligde tunnel sturen.

Een back-up maken van uw Minecraft-werelden, mods en meer

Minecraft is een spel dat zich leent voor honderden uren aan verkenning en bouwen. Laat je creaties niet de lucht in gaan in een rookwolk van een stervende harde schijf; lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw kritieke Minecraft-bestanden kunt lokaliseren en (automatisch) een back-up kunt maken.

Brute-force-aanvallen uitgelegd: hoe alle versleuteling kwetsbaar is

Brute-force-aanvallen zijn vrij eenvoudig te begrijpen, maar moeilijk te beschermen. Versleuteling is wiskunde, en naarmate computers sneller worden in wiskunde, worden ze ook sneller in het uitproberen van alle oplossingen en zien welke past.

Een draagbare versie van Windows 8 maken zonder extra software

Lange tijd hebben Linux-gebruikers hun besturingssysteem op een draagbare USB-drive kunnen installeren, maar Windows heeft dit net ingehaald. Lees verder om erachter te komen hoe u Windows 8 op een USB-station kunt installeren, zodat u het overal mee naartoe kunt nemen.

Geek Trivia: Welke partygame is van de grond gekomen dankzij een optreden van Tonight Show?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HTG beoordeelt de Amazon Fire TV: beefy hardware klaargemaakt voor het Amazon-ecosysteem

In het tijdperk van afnemende kabel-tv-abonnementen schreeuwen bedrijven om controle over uw woonkamer, en Amazon is geen uitzondering. Vandaag bekijken we hun intrede in het circus van het mediacentrum met een recensie van de compacte en krachtige Amazon Fire TV.

Geek Trivia: In Japan is het gebruikelijk voor golfers om te kopen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!