Hoe u uw PlayStation 4 of Xbox One sneller kunt maken (door een SSD toe te voegen)

hoe-je-playstation-4-of-xbox-one-sneller-maken-door-een-ssd-foto toe te voegen 1

Sony en Microsoft hebben ervoor gekozen om de PlayStation 4- en Xbox One-consoles niet met solid-state schijven te verzenden. Ze gingen met langzamere mechanische schijven om de kosten laag te houden, maar je kunt de laadtijden voor je consolegames versnellen door een solid-state schijf toe te voegen aan je PS4 of Xbox One.

Moderne consolegames worden over het algemeen geïnstalleerd op en geladen vanaf de harde schijf, niet alleen vanaf schijven. Het gebruik van een snellere solid-state drive zal de laadtijden in games verkorten. Dit is de enige upgrade die u op een gameconsole kunt uitvoeren.Je kunt deze truc ook gebruiken om een ​​grotere mechanische harde schijf toe te voegen en meer opslagruimte te krijgen dan de 500 GB-schijf die bij je console is geleverd, als je dat liever hebt.

PlayStation 4

PlayStation 4-consoles ondersteunen geen externe harde schijven, dus u kunt niet zomaar een externe SSD op uw console aansluiten. Met de PlayStation 4 heb je echter toegang tot een schijfcompartiment, waar je de interne schijf kunt verwijderen en vervolgens kunt vervangen. Je kunt de mechanische harde schijf verwijderen die bij je PS4 is geleverd en een snellere SSD-schijf installeren - of een nog grotere mechanische harde schijf, als je dat liever hebt.

Sony biedt officiële instructies voor het vervangen van de harde schijf van je PS4. Uw nieuwe schijf moet een 2,5-inch interne schijf zijn, 9,5 mm of kleiner, en de SATA-specificatie gebruiken. Zolang je een schijf kiest die aan die specificaties voldoet, zou deze prima moeten werken in je PS4. Doe wat onderzoek en koop een solide interne SSD - het zou hetzelfde soort SSD zijn dat u zou kopen als u een computer met een SSD zou upgraden.

Je kunt maar één harde schijf tegelijk in je PS4 hebben geïnstalleerd, dus misschien wil je een vrij grote SSD aanschaffen.

De handleiding van Sony helpt je bij het maken van een back-up van de gegevens die zich momenteel op je console bevinden op een verwisselbare schijf, het openen van de harde-schijfruimte van de PlayStation 4, het installeren van de schijf en het opnieuw installeren van de PS4-systeemsoftware op je nieuwe schijf en het herstellen van de back-up.

hoe-je-playstation-4-of-xbox-one-sneller-maken-door-een-ssd-foto toe te voegen 2

Xbox One

Microsoft's Xbox One staat je niet toe om het te openen en de interne schijf te vervangen. De Xbox One ondersteunt echter wel externe harde schijven die je via USB kunt aansluiten. Koop een snelle externe SSD die de USB 3.0-specificatie gebruikt, sluit hem aan op je Xbox One en je kunt games op die schijf installeren. Games worden sneller geladen vanaf een voldoende snelle externe schijf dan vanaf de interne mechanische schijf.

Je hebt een schijf nodig die USB 3.0 ondersteunt en minimaal 256 GB groot is, anders kun je er geen games op installeren met de Xbox One. U moet ook op zoek gaan naar een solid-state schijf die USB 3.0 gebruikt voor de snelste prestaties - misschien wilt u benchmarks van externe schijven opzoeken voordat u ze koopt. Goedkope externe USB 3.0-schijven zijn misschien behoorlijk traag, ondanks dat ze zijn gelabeld met USB 3.0. De Xbox One biedt drie USB 3.0-poorten, dus je kunt maximaal drie externe schijven hebben aangesloten.

Sluit een externe schijf aan op uw Xbox One en u wordt gevraagd deze te formatteren en te gebruiken voor games en apps. U kunt deze optie ook openen via Instellingen > Alle instellingen > Systeem > Opslag > Indeling voor games en apps.

U kunt games tussen schijven verplaatsen zonder ze opnieuw te installeren. Markeer een game in Mijn games en apps, druk op de menuknop en selecteer Game beheren. U kunt het vervolgens verplaatsen tussen uw aangesloten opslagapparaten, bijvoorbeeld tussen een interne schijf en een externe schijf. De website van Microsoft biedt informatie over het gebruik van een externe schijf met uw Xbox One.

hoe-je-playstation-4-of-xbox-one-sneller-maken door-een-ssd-foto toe te voegen 3


Games op Nintendo's Wii U worden meestal niet in de interne opslag geïnstalleerd, tenzij je ze digitaal downloadt en ze niet vanaf schijven speelt. Je kunt echter ook externe schijven op je Wii U aansluiten om de opslagcapaciteit te vergroten en mogelijk de laadtijden te versnellen als de game gegevens van de schijf laadt. Op de website van Nintendo wordt uitgelegd wat je moet weten over het toevoegen van externe schijven aan je Wii U.

Image Credit: BagoGames - Wikipedia, de gratis encyclopedie

Meer verhalen

Aangepaste thema's en visuele stijlen in Windows installeren

Windows heeft sinds Windows XP ondersteuning voor thema's, ook wel visuele stijlen genoemd. Standaard laadt Windows alleen door Microsoft ondertekende thema's, maar u kunt dit vrij eenvoudig omzeilen.

Wat is USB-foutopsporing en is het veilig om het ingeschakeld te laten op Android?

Als je ooit hebt geprobeerd iets geavanceerds te doen op je Android-telefoon, heb je waarschijnlijk de term USB-foutopsporing gehoord (of gelezen). Dit is een veelgebruikte optie die netjes is weggestopt onder het menu Ontwikkelaarsopties van Android, maar het is nog steeds iets dat veel gebruikers inschakelen zonder er een seconde aan te denken

Hoe u uw iPhone kunt vinden met uw Apple Watch

Je legt je iPhone ergens neer, maar je weet niet meer waar. Je weet dat het niet ver kan zijn; je had het net een tijdje geleden. Je vermiste iPhone vinden is snel en eenvoudig met je Apple Watch.

18+ nuttige dingen die u kunt doen met OK Google

Apple-gebruikers hebben Siri, Windows 10-gebruikers kunnen een beroep doen op Cortana en Android-gebruikers kunnen Ok Google gebruiken. Oké, Google kan echter veel meer dan alleen dingen opzoeken, en in sommige opzichten wedijvert het zelfs met Siri.

Hoe te kiezen of uw functietoetsen F1-F12-toetsen of speciale toetsen zijn

Moderne laptop- en desktoptoetsenborden hebben een multifunctionele set toetsen in de functierij. Deze toetsen kunnen speciale acties uitvoeren met betrekking tot het audiovolume, afspelen en hardwarefuncties. Ze kunnen ook functioneren als de klassieke F1-F12-toetsen, maar niet tegelijkertijd.

Geek Trivia: wanneer uitrusting minder effectief wordt gemaakt in videogames, zeggen gamers dat dit het geval is geweest?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Sci-Fi-auteur Ernest Cline leende zijn DeLorean uit aan fantasy-auteur George Martin in ruil voor?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: welke Amerikaanse staat is het platst?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Handmatig Wi-Fi-netwerken toevoegen aan of verwijderen uit OS X

Een van de dingen die OS X doet, is elk wifi-netwerk waarmee u verbinding maakt, opslaan. Dit is geweldig als je van wifi-netwerk naar wifi-netwerk gaat en niet elke keer je inloggegevens wilt invoeren, maar het heeft wel een keerzijde.

Hoe u uw laatste activiteit bij het optillen van uw pols op Apple Watch kunt hervatten

Uw Apple Watch-scherm wordt standaard ingeschakeld wanneer u uw pols opheft. Wanneer het scherm wordt ingeschakeld vanwege een opgetrokken pols, wordt standaard ook de wijzerplaat weergegeven, zelfs als u een andere activiteit op uw horloge aan het uitvoeren was toen het scherm uitging.