Hoe u uw eigen Windows Event Log-meldingssysteem kunt maken

hoe-u-uw-eigen-windows-event-log-notificatie-systeem-foto te maken

De Windows-gebeurtenislogboeken zijn een geweldige bron omdat ze u niet alleen kunnen helpen bij het oplossen van huidige systeemproblemen, maar u ook waarschuwingssignalen kunnen geven van mogelijke toekomstige problemen. Dus het bijhouden van de gebeurtenissen in uw systeemrecords kan de sleutel zijn om uw systeem te laten werken zoals het hoort. Helaas kan het doorzoeken van de gebeurtenislogboeken of het maken van aangepaste weergaven een omslachtig handmatig proces zijn.

Gelukkig hebben we een oplossing waarmee u eenvoudig Windows Event Log-items kunt exporteren en filteren en ze vervolgens kunt e-mailen en/of opslaan in een tekstbestand. Wanneer dit proces is geconfigureerd als onderdeel van een geplande taak, kunt u bijvoorbeeld automatisch waarschuwings- en foutberichten per e-mail ontvangen.Hoe het werkt

Onze oplossing werkt met behulp van een freeware-hulpprogramma, MyEventViewer, van Nirsoft waarmee u eenvoudig Windows-gebeurtenislogboeken kunt exporteren naar een door komma's gescheiden bestand. Op basis van deze uitvoer hebben we een eenvoudig te configureren batchscript ontwikkeld dat deze resultaten filtert en vervolgens het gefilterde resultatenbestand kan e-mailen en/of opslaan. Omdat de resultaten een door komma's gescheiden bestand zijn, kan het worden geopend in Excel (of uw favoriete CSV-programma) en verder worden gesorteerd en gefilterd.

Configuratie

De configuratie-instellingen en opties zijn gedocumenteerd als inline opmerkingen in het script, maar we zullen er hier een paar in detail bespreken.

Naam gebeurtenislogboek

Wanneer u de gebeurtenislogboeken opgeeft waarvan u de gebeurtenissen wilt vastleggen, moet u de volledige systeemnaam van het logboek gebruiken. Dit is niet noodzakelijkerwijs wat u ziet in de Logboekenlijst van Event Viewer.

Als u bijvoorbeeld gebeurtenissen uit het Microsoft Office Alerts-logboek wilt vastleggen, gaat u naar het dialoogvenster Eigenschappen van het logboek.

hoe-u-uw-eigen-windows-event-log-notificatie-systeem-foto te maken 3

Noteer de waarde in de waarde Volledige naam, in dit geval OAlerts. Dit zou de waarde zijn die u zou moeten invoeren in de configuratie van het script.

hoe-je-eigen-windows-event-log-notificatie-systeem-foto te maken 4

Evenementtypes

De waarden voor de gebeurtenistypen zijn gewoon de tekst die u in de kolom Niveau ziet wanneer u gebeurtenislogboeken bekijkt. Meestal zijn dit Informatie, Waarschuwing of Fout, maar verschillende logboeken kunnen verschillende waarden hebben.

hoe-u-uw-eigen-windows-event-log-notificatie-systeem-foto te maken 5

Geplande taak instellen

Het typische gebruik van dit script is hoogstwaarschijnlijk in een geautomatiseerd proces. Dus om ervoor te zorgen dat er geen overlap is tussen uw opname-interval en wanneer het proces wordt uitgevoerd, moet u een geplande Windows-taak instellen om de opnametijd aan te vullen.

Heel eenvoudig, als uw configuratie is ingesteld om gebeurtenissen van de laatste dag vast te leggen, zou u een geplande taak moeten hebben die eenmaal per dag wordt uitgevoerd. Als uw configuratie is ingesteld om het laatste uur vast te leggen, moet uw geplande taak worden ingesteld om eenmaal per uur te worden uitgevoerd. Enz.

Als aanvullende opmerking, om ervoor te zorgen dat de MyEventViewer-toepassing de benodigde informatie kan krijgen, moet de respectievelijke geplande taak worden uitgevoerd met beheerdersrechten op de machine.

hoe-u-uw-eigen-windows-event-log-notificatie-systeem-foto te maken 6

Voorbeelden

Deze configuratie zou fouten en waarschuwingen van de systeem- en toepassingsgebeurtenislogboeken die in de afgelopen dag (24 uur) zijn geregistreerd, naar my@email.com e-mailen en de uitvoer opslaan in de map C:EventNotices:

 • E-mailresultaten=1
 • EmailTo=mijn@email.com
 • Resultaten opslaan=1
 • SaveTo=C:EventNotices
 • Tijdinterval = 3
 • Tijdwaarde=1
 • Logboeken=Systeem,Toepassing
 • Types=Fout,Waarschuwing
 • Geplande taak moet elke dag worden uitgevoerd.

Deze configuratie stuurt alleen fouten uit het systeemgebeurtenislogboek dat het afgelopen uur is geregistreerd naar mijn@email.com:

 • E-mailresultaten=1
 • EmailTo=mijn@email.com
 • Resultaten opslaan=0
 • Tijdinterval = 2
 • Tijdwaarde=1
 • Logboeken=Systeem
 • Types=Fout
 • Geplande taak moet elk uur worden uitgevoerd.

Deze configuratie zou alleen fouten en waarschuwingen uit het toepassingsgebeurtenislogboek van de afgelopen week opslaan op het bureaublad van gebruiker JFaulkner (Windows 7) C:UsersjfaulknerDesktop:

  • E-mailResultaten=0
  • Resultaten opslaan=1
  • SaveTo=C:UsersjfaulknerDesktop
  • Tijdinterval = 3
  • Tijdwaarde=7
  • Logboeken=Toepassing
  • Types=Fout,Waarschuwing
  • Geplande taak moet elke week worden uitgevoerd.

Download Event Log Notifier Script van How-To Geek

Download MyEventViewer van Nirsoft

Blat downloaden van Sourceforge

Meer verhalen

Versier je kantoor met deze geeky prints

Als generieke afdrukken van de plaatselijke huis- en tuinwinkel er gewoon niet goed uitzien op uw kantoormuren, is het tijd om op zoek te gaan naar geekier tarief. Bekijk deze 20+ prints om de perfecte pasvorm te vinden.

Er is een web-app die Chrome-apps voorstelt op basis van browsegeschiedenis

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van meer Chrome-apps, maar niet zeker weet waar u moet beginnen, stelt There's a Web App For That Chrome-apps voor op basis van uw browsegeschiedenis.

Domme Photoshop-trucs: hoe maak je een onzichtbaarheidsmantel?

Soms is het bewerken van afbeeldingen handig. En soms gebruik je het om dingen onzichtbaar te maken, gewoon omdat het kan. Hier leest u hoe u in enkele minuten onzichtbaarheidsmantels maakt in Photoshop, met onze GIMP-vriendelijke techniek.

Week in Geek: IE 9 is de beste browser in onderzoek naar malware-blokkering

Deze week hebben we geleerd hoe je een krachtige Wiki op een Windows-pc kunt instellen, een ontbrekende batterijmeter kunt vervangen, VirtualBox-harde schijven kunt repareren na onjuiste verplaatsingen, en hoe je spin-downs van harde schijven kunt begrijpen, hoe Linux-bestandsrechten werken, welke methoden je verkiest voor streaming uw media, vierden de release van

Desktop Fun: Wereldkaarten Wallpaper Collection Series 1 [Bonuseditie]

Kaarten zijn geweldig om informatie over onze wereld te leren en te bekijken, samen met het maken van geweldige decoraties voor onze huizen en computers. Nu kunt u genieten van het bekijken van de wereld in één oogopslag op uw bureaublad met de eerste in onze reeks Wereldkaarten Wallpaper-collecties.

Wat je zei: stream je je media?

Eerder deze week vroegen we je naar je streaminggewoonten en nu zijn we terug om de trends, tips en trucs uit je reacties te benadrukken.

DIY propcasting: schimmel en kloon zo ongeveer alles

Of je nu een stapel rekwisieten wilt maken om je vrienden uit te rusten als een Space Marine Squadron voor Halloween, modelleerrekwisieten wilt repliceren voor je tafelspellen of een kopie van je favoriete actieheld wilt casten, deze how-to-castinggids kan helpen .

Vrijdagpret: Impasse

Waarom neemt u niet een paar minuten de tijd om achterover te leunen en te ontspannen terwijl u wacht tot uw werkweek voorbij is? In het spel van deze week is het je doel om een ​​drietal lichtbollen veilig van de ene kant van de spelniveaus naar de andere te verplaatsen, maar het is niet zo eenvoudig als het klinkt. Ben jij klaar voor de uitdaging om de patronen met succes op te lossen?

De beginnershandleiding voor Shell Scripting 2: For Loops

Als je je geek-cred wilt opbouwen, sluit je dan bij ons aan voor de tweede aflevering in onze shellscripting-serie. We hebben een paar correcties, een paar verbeteringen aan het script van vorige week en een gids over looping voor niet-ingewijden.

Uit de doos met tips: conversie van Easy Nook naar Android, YouTube aanpassen en batterijgebruik bijhouden

Elke week openen we de tipsbox en lichten we enkele handige lezerstips en -trucs uit. Deze week kijken we naar een eenvoudige manier om Android op je Nook Color op te starten, je YouTube-ervaring aan te passen en het batterijgebruik van je laptop bij te houden.