Hoe u uw eigen installatie-dvd of USB voor Windows 8 kunt maken

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 1

Upgraden naar Windows 8 was nogal anders dan eerdere versies van het besturingssysteem - dit keer kon het volledig online worden gedaan. U heeft er misschien voor gekozen om de upgradekosten zo laag mogelijk te houden door geen back-up-dvd te kopen. Hier leest u hoe u uw eigen kunt maken.

Om je eigen dvd te maken, moet je de installatiebestanden downloaden. Begin met het bezoeken van de Windows Order Summary-pagina en vul het formulier in met alle gevraagde details.hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 3

Tenzij u bijzonder georganiseerd bent en de stap hebt genomen om uw e-mail met orderbevestiging af te drukken na uw eerste aankoop, heeft u waarschijnlijk niet al deze details meteen bij de hand.

Om de e-mail op te sporen, zoekt u gewoon in uw inbox naar 'Bedankt voor het bestellen van Windows 8' en u zult het relevante bericht gemakkelijk vinden.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 4

Klik op Verzenden en je wordt naar het overzicht van je bestelling geleid waar je wordt uitgenodigd om een ​​back-upschijf te bestellen, maar je kunt er ook gratis een maken.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 5

Onderaan de pagina vindt u een downloadlink voor Windows 8 - klik hierop om een ​​kopie van het kleine installatieprogramma te pakken.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 6

Dubbelklik op het uitvoerbare bestand, voer uw productsleutel voor Windows 8 in en klik op Volgende.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 7

Controleer of de juiste versie van Windows 8 voor u is gedetecteerd en klik op Volgende.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 8

Nu moet u wachten terwijl de vereiste installatiebestanden zijn gedownload voordat u verder kunt gaan.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 9

Zodra dit is gebeurd, selecteert u de optie 'Installeren door media te maken' en klikt u op Volgende.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 10

U kunt dan kiezen tussen het maken van een USB-installatieprogramma of het maken van een ISO-bestand dat op dvd kan worden gebrand.

Als u een USB-drive heeft met een capaciteit van 3 GB of meer, selecteert u de optie 'USB-flashdrive' en klikt u op Volgende.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 11

Selecteer uw USB-station in de lijst en klik op Volgende. Houd er rekening mee dat alle gegevens die momenteel op de schijf zijn opgeslagen, worden gewist, dus zorg ervoor dat u een back-up hebt.

Nadat de bestanden zijn verwijderd, kunt u achterover leunen terwijl de installatiebestanden op hun plaats worden gekopieerd.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 12

Als u liever de meer traditionele route volgt voor het maken van een installatie-dvd, moet u in plaats daarvan de optie 'ISO-bestand' selecteren en vervolgens op Opslaan klikken.

Kies waar u het ISO-bestand wilt opslaan, klik op Opslaan en wacht terwijl de afbeelding voor u wordt gemaakt.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 13

Zodra dit is gebeurd, plaatst u een lege dvd en klikt u op de link 'Dvd-brander openen'. Zorg ervoor dat uw dvd-brander is geselecteerd in de lijst met stations en klik op Branden.

hoe-maak-je-eigen-windows-8-installatie-dvd-of-usb foto 14

Wanneer de schijf is gemaakt, moet u deze dienovereenkomstig labelen.

Meer verhalen

Geek Trivia: Wat was de dodelijkste luchtschipramp aller tijden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Microsoft-accounts ontvangen binnenkort twee-factorenauthenticatie

Met de toenemende focus op het verbeteren van de beveiliging van gebruikersaccounts, is tweefactorauthenticatie een 'must have'-functie geworden voor veel populaire online services. In navolging van andere bedrijven zal Microsoft zich binnenkort bij hen voegen om de functie aan te bieden om gebruikersaccounts beter te beveiligen.

Een e-mailhandtekening maken in Outlook 2013

Merk je dat je altijd hetzelfde typt aan het einde van een e-mail? Als je ja hebt geantwoord, is het tijd om een ​​e-mailhandtekening te krijgen.

Waarom Ubuntu geen ondersteuning biedt voor MP3's, Flash en andere multimedia-indelingen

De meeste Linux-distributies worden geleverd zonder ondersteuning voor MP3-audio, H.264-video, Flash-inhoud en zelfs commerciële video-dvd's. Octrooien, closed-source software en zelfs wetten die bepaalde soorten software illegaal maken, beperken wat kan worden opgenomen in een Linux-distributie.

Internettoegang en meer regelen met het ouderlijk toezicht van Windows 8

Elke ouder weet dat het een tweesnijdend zwaard is om hun kinderen toegang tot internet te geven. Toegang tot 's werelds grootste gratis bibliotheek is van onschatbare waarde, maar er zijn tal van onaangename hoeken van het web waar jonge ogen het best tegen kunnen worden beschermd. Als u Windows 8 gebruikt, kan Family Safety zijn:

Geek School: leer hoe u PowerShell kunt uitbreiden

PowerShell biedt twee manieren om de shell uit te breiden. Je kunt ofwel snapins gebruiken, die alleen binair zijn en ontwikkeld zijn in een volwaardige programmeertaal zoals C#, of je kunt modules gebruiken, die zowel binair als scriptgebaseerd kunnen zijn.

Ik heb mijn USB-stick gewassen; Wat zijn de risico's op lange termijn?

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderafdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groep van Q&A-websites.

De tekortkomingen van Windows 8 oplossen: een eenvoudigere manier om de weergave Alle apps te openen

De weergave Alle apps in Windows 8 is best handig, aangezien veel van de applicaties die een nerd zou willen gebruiken, niet op het startscherm worden vastgemaakt, maar het is lastig om daar te komen. We gingen op zoek naar een betere oplossing.

E-mails verzenden vanaf verschillende adressen in Gmail

De meesten van ons hebben tegenwoordig meer dan één e-mailadres - het maakt het gemakkelijker om verschillende levensgebieden gescheiden te houden. Maar schakelen tussen e-mailaccounts kan lastig zijn. Met Gmail kun je dingen zo instellen dat je vanuit meerdere accounts kunt verzenden zonder dat je steeds hoeft te wisselen.

Geek School: leer hoe u banen in PowerShell kunt gebruiken

PowerShell heeft vier soorten taken: achtergrondtaken, externe taken, WMI-taken en geplande taken. Doe mee en ontdek wat ze zijn en hoe we ze kunnen gebruiken.