Hoe u uw eigen geluidsclips in portaalstijl kunt maken

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 1

Als je Portal ooit hebt gespeeld, dan weet je hoe heerlijk griezelig de stem van GlaDOS kan zijn. Hier leest u hoe u uw eigen geluidsclips met GlaDOS-thema kunt maken, zodat u de op Portal gebaseerde horror kunt verspreiden.

Afbeelding door digitale sextantWat je nodig hebt

  • Audacity, om audio op te nemen, op te ruimen en te exporteren. Bekijk de How-To Geek Guide to Audio Editing: The Basics om aan de slag te gaan.
  • Melodyne Studio, om het daadwerkelijke effect te creëren. Het draait op Windows en Mac OS, en je kunt de demoversie gebruiken als je aan de volgende vereiste voldoet, anders moet je het misschien kopen.
  • Stereo Mix ingeschakeld op uw computer, om te voorkomen dat u de volledige versie van Melodyne Studio hoeft te kopen. Bekijk ons ​​artikel, Stereomix inschakelen in Windows 7 (om audio op te nemen), voor meer informatie hierover.
  • Een microfoon van behoorlijke kwaliteit, als je je eigen bronaudio wilt opnemen.

Bronaudio

Het is duidelijk dat we een opname van een soort frase nodig hebben om mee te werken. De manier waarop Valve het voor Portal deed, was dat ze een professionele stemactrice, Ellen McLain, haar beste indruk gaven van een tekst-naar-spraak-engine. Ze gebruikten TTS om haar regels op te nemen en speelden ze vervolgens af om haar een basis te geven voor haar stemacteren. Hoewel we misschien niet allemaal professionele stemacteurs zijn, is het vrij eenvoudig om thuis hetzelfde effect te krijgen. Ik gebruikte de Natural Voices Text-to-Speech-demo van AT&T Labs om een ​​basis te krijgen en gebruikte vervolgens de array-microfoon op mijn netbook om mijn beste indruk op te nemen (met een paar wijzigingen om de nadruk te leggen). Mac-gebruikers kunnen de uitvoer van het commando say opnemen, of je kunt het mixen met welk TTS-programma je maar wilt. Je kunt altijd gewoon TTS-uitvoer gebruiken in plaats van je stem, maar het gebruik van een echte stem maakt het verschil.

Ik nam mijn stem op in Audacity en deed wat snelle ruisverwijdering om het op te ruimen. Als je ervoor hebt gekozen om je eigen audio op te nemen, bekijk dan ons artikel The How-To Geek Guide to Audio Editing: Basic Noise Removal. Toen ik het opnam, kreeg ik het als een stereotrack. Ik heb het uitgekleed tot een monotrack en geëxporteerd als een .wav.

Klik op de titel van de geluidsclip (naast de X) en selecteer Split Stereo to Mono.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 2

Je krijgt zoiets als dit:

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 3

Ik koos de iets betere track door een voor een te selecteren en af ​​te spelen, en de andere verwijderd door op de X-knop linksboven in de trackinfo te klikken.

Ga vervolgens naar Bestand > Exporteren.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 4

U ziet het dialoogvenster Exporteren verschijnen.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 5

Je kunt het gewoon exporteren als een WAV, aangezien al het andere in Melodyne Studio zal worden gedaan.

Bewerken in Melodyne

Open in de Melodyne Studio-demo uw .wav-bestand. Je zult uiteindelijk een scherm als dit zien:

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 6

We willen wat afspeelknoppen, dus ga naar Venster > Transportbalk.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 7

Je ziet de transportbalk verschijnen.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 8

Dit is handig om de audio af te spelen en te stoppen.

Bekijk vervolgens het rechterbovengedeelte van het scherm. Dat zijn de bedieningselementen die we zullen gebruiken. U kunt nu zien dat het selectiegereedschap is gemarkeerd.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 9

Het eerste wat we gaan doen is alles in dezelfde toonaard zetten. Druk op CTRL+A om alles te selecteren en klik vervolgens op het besturingselement Pitch bewerken.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 10

Je zult zien dat de weergave enigszins verandert, naar dit:

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 11

Dubbelklik op een van de geluidsbubbels en je ziet ze allemaal op de dichtstbijzijnde noot klikken.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 12

Vervolgens verwijderen we toonhoogtemodulatie. Dit verzacht het geluid van je stem, zodat het consistenter en robotachtiger klinkt. Houd de Edit Pitch-regelaar ingedrukt om de andere regelaars te openen en ga naar Pitch Modulation.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 13

Druk nogmaals op CTRL+A om alles te selecteren. Dubbelklik op een van de geluidsbubbels om modulatie te verwijderen. Het resultaat ziet er ongeveer zo uit:

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 14

Je zult zien dat sommige hangende lijnen tussen de bubbels zijn verdwenen en dat de lijn die door elke bubbel loopt plat is.

Vervolgens veranderen we de formant, wat klinkt alsof je de grootte van de stembanden verandert van degene die de audio sprak. Kies het besturingselement Opmaak bewerken.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 15

Nogmaals, de weergave zal veranderen en u wilt op CTRL + A drukken om alles te selecteren. Dit is wat je zult zien:

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 16

Zie je die balken boven elke geluidsbel? Klik op een van hen en sleep omhoog, waarschijnlijk ongeveer 3 stappen. Als je afspeelt, hoor je meteen het verschil; het klinkt alsof een kind het nu zegt. Zo ziet het eruit na de wijziging.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 17

Notities splitsen

Als u een woord wilt opsplitsen en ze naar twee afzonderlijke noten wilt verplaatsen, kunt u de zogenaamde segmentscheiding uitvoeren. Kies de segmentscheidingsregeling:

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 18

Vervolgens kun je een lijn over een van de geluidsbubbels vinden en deze schuiven naar waar je de audio wilt onderbreken.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 19

Vervolgens kunt u de toonhoogte van dat segment afzonderlijk van de andere bewerken.

Sarcasme Citaten

GlaDOS gebruikt vaak sarcasme bij het uitspreken van bepaalde woorden in Portal. De geluidskwaliteit is heel anders, maar het is hetzelfde effect als wat we hebben gedaan, alleen in de tegenovergestelde richting.

In mijn voorbeeld heb ik twee lettergrepen die ik helemaal aan het einde moet veranderen. U kunt meerdere geluidsbellen selecteren met de selectietool door te klikken en te slepen en een kader te maken rond wat u moet bewerken. Dit is de sectie die ik in mijn bestand aan het bewerken ben:

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 20

Om dat rare sarcasme-effect te krijgen, gaan we eerst de toonhoogte met bijna 5 stappen verlagen. Selecteer nogmaals het besturingselement Pitch bewerken en schuif alles naar beneden.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 21

Om het effect te voltooien, laten we de formant op die bubbels vallen van 3 stappen hierboven naar 4-5 stappen hieronder. Uw eindproduct ziet er als volgt uit:

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 22

Het voltooide bestand ophalen

Met de Melodyne Studio-demo kan het voltooide geluid niet worden geëxporteerd of het project halverwege worden opgeslagen. Om dit te omzeilen, moet je ervoor zorgen dat je microfoon is uitgeschakeld en dat Stereo Mix het standaard opnameapparaat is. Open dan Audacity.

Wat je moet doen, is op opnemen in Audacity en vervolgens op afspelen in Melodyne, en beide stoppen zodra ze klaar zijn. Dat is het. Hier is een foto van het in actie.

U kunt het bestand in Audacity gemakkelijk bewerken. Selecteer gewoon de stille delen van de track aan het begin en einde en druk op Delete om ze te verwijderen. Helemaal klaar! Ga naar Bestand > Exporteren en je kunt ervoor kiezen om het als mp3 te doen.

hoe-maak-je-eigen-portaalstijl-geluidsclips foto 24

Als een bonus voor jullie lezers, krijg je mijn vreselijke stem te horen, helemaal gemoduleerd en hervormd. Je kunt de mp3 hieronder pakken.

HTG-opmerkingen.mp3

Meer verhalen

​De beste arceringstips voor Pokemon Go

Het uitbroeden van eieren is de beste manier om ze allemaal te vangen zonder de wereld rond te reizen. We hebben enkele tips om u op weg te helpen.

Google doodle viert de 100ste verjaardag van Walter Cronkite

Legendarische journalist wordt herinnerd voor objectieve berichtgeving over de oorlog in Vietnam, de moord op JFK en de maanlanding van Apollo 11.

WikiLeaks 'spirit cooking' tweet zet Twitter aan het koken

Social Cues: Ook trending op sociale media op vrijdag zijn de 'Hamilton'-mixtape en de nieuwste doodle van Google.

Geek Trivia: hebben patiënten met het Alice in Wonderland-syndroom moeite met waarnemen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Artikelen importeren tussen Pocket en Instapaper

Als u overweegt uw read-it-later-toepassing naar keuze te verlaten voor groenere weiden, hoeft u niet helemaal opnieuw te beginnen. Hier leest u hoe u alles van Pocket naar Instapaper of vice versa kunt verplaatsen, zonder een beat te missen.

Hoe de retweets van een Twitter-gebruiker te blokkeren (maar nog steeds hun tweets te zien)

Retweet iemand die je op Twitter volgt constant, waardoor je tijdlijn wordt overspoeld met onzin? Komen bepaalde accounts waarvan u nooit wilt horen toch opduiken? Hier leest u hoe u die dingen snel kunt filteren, zonder mensen die u anders leuk vindt te ontvolgen.

Leer de geeky-details van elk Apple-product, oud en nieuw

Als je een fan bent van Apple-producten, maar je hardware is beperkt tot wat je je kunt veroorloven, dan kun je nog steeds veel plezier beleven aan het maken van een reis door de productgeschiedenis van Apple met Mactracker.

Eén consult was genoeg om me te verkopen aan online artsen

Van het maken van een afspraak tot het slikken van een pil in 45 minuten.

Netflix komt volgende week naar Comcast X1-boxen

Als u geen Netflix-abonnee bent, kunt u voor Netflix betalen via uw Comcast-factuur.

Sony's PlayStation TV-service komt naar Mac- en pc-browsers

Na vorige week naar Android TV te zijn gekomen, is PlayStation-weergave aangekomen in Mac- en pc-browsers, wat betekent dat het beschikbaar is op zowat elk apparaat dat je maar kunt bedenken. L...