Hoe u uw eigen audio-podcast maakt en uitvoert

hoe je je eigen audio-podcast-foto maakt en uitvoert

Heb je ooit zin om je stem letterlijk naar het web te brengen? Podcasts zijn een geweldige manier om met mensen te communiceren en een blog aan te vullen. Dit is wat u moet weten, van het kopen van een microfoon tot het hosten ervan op uw site.

(Afbeelding door notfrancois)Stap 1: Premisse en toewijding

Een audiopodcast - netcast, als je echt merkonafhankelijk wilt zijn - is een geweldige manier om via internet een communicatief repertoire met mensen te beginnen. Het is ook een geweldige aanvulling op een blog, voor lezers die geen tijd hebben of voor een meer diepgaande analyse. Maar voordat je iets doet, moet je echt een premisse vaststellen. Hoe gaat jouw podcast voor jou werken? Wat moet het voor je lezers doen? Hoe lang draait het? Hoeveel mensen zullen hosten, en heb je gasten? Is het rechttoe rechtaan als een talkshow, of een soundscape met effecten en achtergrondmuziek? Het plannen van een algemeen overzicht is ook een goed idee, zodat je het voor elke aflevering kunt invullen. Organisatie maakt podcasts veel gemakkelijker om naar te luisteren en te begrijpen, en als je advertenties moet plaatsen, weet je waar je moet breken.

Of je nu een kleine podcast of een volledig professionele podcast doet, toewijding is de sleutel. In tegenstelling tot blogberichten, waar een kortstondige raaklijn je kan afschrikken en je op je gemak post na post kunt karnen, zijn podcasts meer gestructureerd. Er is minder tijd voor raaklijnen en je moet bronnenmateriaal voor je lezing tot je beschikking hebben. Zelfs als je alleen een maandelijkse podcast doet, moet je nog veel voorbereiden, en dit is alles voordat je de fysieke apparatuur en bandbreedte overweegt die je nodig hebt. Je moet niet ontmoedigd zijn, maar je moet je realiseren dat het tijd, moeite en veel toewijding kost om afleveringen af ​​te kunnen maken. Het is zeker een verantwoordelijkheid, maar er is ook genoeg dat leuk en vermakelijk is.

Stap 2: Apparatuur

hoe je je eigen audio-podcastfoto maakt en uitvoert

(Afbeelding door themacraic-david)

Hier is een lijst met apparatuur die u waarschijnlijk in een of andere vorm nodig zult hebben:

 • Microfoon
 • Voorversterker/condensator/hardware-EQ
 • Computer
 • Audio-editor
 • Koptelefoon
 • Standaards voor microfoon(s)

Aangezien u audio opneemt, is uw microfoon het belangrijkste apparaat. Dit is waar de meeste mensen waarschijnlijk het grootste deel van hun geld zullen uitgeven, en terecht. Als je geen goede audio vastlegt, kun je weinig doen om de kwaliteit te verhogen. Zoals het gezegde luidt: Garbage In = Garbage Out. Er zijn twee soorten microfoons die hier relevant zijn, dynamisch en condensator. Dynamische microfoons zijn meestal duurder, maar ze isoleren de stem uitstekend, zodat je achtergrondgeluiden kunt verwijderen. Condensatormicrofoons zijn goedkoper en laten je stem natuurlijker klinken, maar ze zijn kwetsbaarder voor achtergrondgeluiden. De Heil PR 40, voor $ 320, is een unaniem aanbevolen dynamische microfoon die nog steeds erg warm en natuurlijk klinkt, en er is zelfs een shockmount voor beschikbaar.

Uiteindelijk hangt het af van je setup. Als je meer professionele middelen hebt, kun je betere apparatuur betalen of iemand inhuren om de microfoon te bemannen die een goede techniek kent. Als je echter een lager budget hebt, is het logisch om meer uit te geven voor een dynamische microfoon met een goede standaard. Controleer of je microfoon een voorversterker nodig heeft om het signaal te versterken; sommige wel en andere niet, maar het is een extra kost om rekening mee te houden. USB-microfoons zijn ook een optie, met als voordeel dat ze geen audio-interface nodig hebben, maar als je later overstapt op meer professionele apparatuur, je zult het moeten vervangen. De Samson Meteor Mic is een geweldige keuze voor $ 100.

Als je een podcast uitvoert, is de kans groot dat je een computer hebt die audioverwerking en dergelijke aankan. Het voordeel van een echte voorversterker, een hardwarecompressor of hardware-EQ, is dat je een heel goed signaal van de microfoon krijgt. Sommige microfoons (vooral het XLR-type) hebben voorversterkers of een goede audio-interface nodig om versterking toe te voegen en uw computer ermee te laten werken. De M-Audio Fast Track Pro is een 4×4 USB-audio-interface met ingebouwde voorversterkers. Hij werkt en klinkt geweldig, is behoorlijk draagbaar en kan goedkoop worden gevonden voor ongeveer $ 170. Als je een laag budget hebt en een USB-microfoon gebruikt, kun je waarschijnlijk de voorversterker overslaan en goede opnamesoftware gebruiken.

Wat software betreft, is Audacity een geweldige, gratis, platformonafhankelijke geluidseditor die ook heel goed opneemt. Als je het niet erg vindt om wat geld uit te geven, is Adobe's Soundbooth goed, en Mac-gebruikers hebben GarageBand, en beide maken het bewerken van audio veel gemakkelijker.

Goede standaards zijn belangrijk omdat ze omgevingsfeedback kunnen dempen en uw handen vrij kunnen houden om uw computer te gebruiken. Ze zijn ook erg belangrijk omdat ze je nek en rug ontlasten. Dit is de sleutel wanneer u duidelijk probeert te spreken, uit te spreken en te projecteren. Een dikke sok over je microfoon schuiven werkt redelijk goed in plaats van een popfilter als je een beperkt budget hebt, en dit is belangrijk omdat je de microfoon dan dicht bij je kunt houden tijdens het opnemen.

Ten slotte wil je een goede koptelefoon. Je moet horen wat iedereen - of het nu op afstand is via Skype, vanaf de microfoon naast je, of alleen jij - zegt, en je moet het doen zonder dat het terugkomt in de microfoon. In-ear monitors werken heel goed, of over-the-ear-cans, maar wat je ook kiest, zorg ervoor dat ze van behoorlijke kwaliteit zijn. Die oude iPod-koptelefoon die je hebt liggen zal het waarschijnlijk niet redden.

Stap 3: Instellen en opnemen

hoe je je eigen audio-podcastfoto maakt en uitvoert

(Afbeelding door theunabonger)

Nadat u uw apparatuur hebt gekozen, moet u uw opstelling aangeven. Je hebt een professionele geluidsstudio nodig, alleen een heldere ruimte waar mensen kunnen bewegen, zitten en praten zonder veel achtergrondgeluid. Als je in een meer openbare omgeving bent, heb je betere apparatuur nodig, maar het kan worden gedaan. Microfoonstandaards zijn optimaal omdat je vrij wilt zijn - vrij om je armen te bewegen en vrij om een ​​goede houding aan te nemen. Zorg voor een goed opnameniveau van dichtbij de microfoon, en hopelijk houdt die sok de pieken in het volume laag. Compressoren zijn om deze reden goed, maar zoals eerder vermeld, niet helemaal nodig.

Zodra iedereen op zijn gemak is, neem je op. Probeer langzaam te spreken en te articuleren. Dit is niet alleen voor de luisteraars; je kunt veel beter editen als je dingen duidelijk kunt horen en je stem een ​​gestaag tempo heeft. Je gaat hier en daar een puinhoop maken, en dat is prima. Zeg gewoon dat je het moet knippen/bewerken (zodat je eraan kunt denken om dit te doen als je het opnieuw doorneemt), en blijf praten. Laat wat pauzes achter als je kunt, en als je dat nodig hebt, kun je altijd in verschillende sessies opnemen. En tot slot, vergeet niet om water te blijven drinken. Praten is een dorstige zaak!

Stap 4: De audio bewerken en polijsten

Als je bent begonnen met goede audio zoals je zou moeten hebben, hoef je alleen maar bewerkingen uit te voeren en de fouten weg te werken. Misschien wil je pauzes toevoegen en advertenties plaatsen. Gelukkig hebben we een artikel dat je vertelt hoe je dit soort bewerkingen kunt maken met Audacity!

 • De How-To Geek-gids voor audiobewerking: de basis
 • De How-To Geek-gids voor audiobewerking: ruisverwijdering
 • De How-To Geek-gids voor audiobewerking: knippen, bijsnijden en rangschikken
 • Hoe MP3-ondersteuning aan Audacity toe te voegen
 • Crossfade gebruiken in Audacity voor naadloze overgangen tussen audiotracks

Over het algemeen wil je dat de audio helder is, zodat je wat ruis kunt verwijderen als je microfoon of opname-instellingen niet alles eruit hebben gefilterd. Het moet ook een gelijkmatig volume hebben over het hele nummer. Het compressoreffect in Audacity is gemakkelijk te gebruiken als je weet hoe het werkt. Als u dat niet doet, hebben we ook uw gedekt: HTG legt uit: hoe verandert dynamisch bereik compressie audio?

Als alles is gezegd en gedaan, kun je alles exporteren naar een .mp3- of .aac-bestand. Je kunt de kwaliteit verhogen als je muziek toevoegt en meerdere luidsprekers hebt, maar als jij alleen bent en je een opname van goede kwaliteit hebt, kun je het misschien comprimeren zonder veel negatieve effecten en kun je waarschijnlijk wegkomen met monogeluid. Gewone stemtracks zijn niet echt ingewikkeld, en tenzij je probeerde het interessanter te maken, is een 64 kbps .mp3 in mono prima. Als je meer aan de hand hebt, kun je een 128 of 160 kbps-bestand in stereo gebruiken. Houd rekening met uw bandbreedtebeperkingen.

Stap 5: Naar het web!

hoe je je eigen audio-podcastfoto maakt en uitvoert

(Afbeelding door Bert Heymans)

Eindelijk, je hebt de apparatuur gekocht, gepraat en gepraat, en het bewerkt tot een mooi georganiseerd stuk discussiekunst. Hoe ga je mensen laten luisteren? Dat bestaat uit twee delen: de hosting en de feed. Hosting is waar de podcast vandaan komt, of het nu uw website is of een opslagruimte met een hogere bandbreedte. Feeds zijn hoe ze worden geopend door een lezer / aggregator, zoals iTunes.

Als je een eigen blog hebt, kun je je eigen podcast hosten en je eigen feed ontwerpen. Er zijn tal van webbronnen over hoe u uw eigen iTunes-compatibele podcast RSS-feed kunt maken. Podcast Generator is een geweldig PHP-script waarmee je eenvoudig een goede RSS-feed voor je podcasts kunt publiceren. Het is open source, dus als je je eigen hosting hebt, moet je het eens proberen.

Als je je podcast onafhankelijk van een website uitvoert, kun je hosting van derden overwegen. Vaak zullen deze websites niet alleen uw podcasts hosten, maar ook de juiste RSS voor u maken. U kunt er naar behoefte adverteren/publiceren en de URL van de feed gaat terug naar de host. Het nadeel van deze aanpak is dat er vaak beperkingen zijn, hetzij in lengte, bestandsgrootte of bandbreedte, hetzij in het bedrag dat u per maand moet betalen om ze uit te breiden. Hier is een korte lijst van enkele podcast-hosts:

 • Podcast-revolutie
 • PodBean
 • HipCast
 • Bevrijde syndicatie (LibSyn)

Hoewel je gratis een podcast kunt doen, wil je zeker een beetje uitgeven aan betere apparatuur. Dingen kunnen snel duur worden, maar als je een audiofiel kent, kun je waarschijnlijk goedkoop toegang krijgen tot veel fatsoenlijke componenten. Als geld een probleem is, kun je altijd beginnen met wat je hebt en gaandeweg verbeteren. Er is veel en met podcasts die de afgelopen jaren van de grond zijn gekomen, zul je een aantal goede deals en informatie vinden die specifiek voor deze niche zijn. Maar vergeet niet dat alle luxe apparatuur in de wereld geen verschil zal maken, tenzij je iets te zeggen hebt.

Thuis opnemen? Ben je je eigen podcast begonnen? Ben je een fervent luisteraar? Doe mee met de reacties en help enkele podcasters die net beginnen!

Meer verhalen

Food Lab: de wetenschap van perfect gekookte eieren

Als je hardgekookte eieren altijd met doffe dooiers en schoenachtige blanken zijn geworden - laat je hoofd niet beschaamd hangen, de mijne vaak - deze op wetenschap gebaseerde verkenning van perfect gekookte eieren is voor jou.

Uit de doos met tips: eenvoudige IE-naar-Firefox-synchronisatie, eenvoudige Windows-werkbalken en USB-kabels identificeren

Elke week storten we in onze postzak en delen we leuke tips van je medelezers. Deze week kijken we naar een gemakkelijke manier om uw bladwijzers te synchroniseren tussen IE en Firefox, met behulp van eenvoudige Windows-werkbalken en een slimme manier om USB-kabels te identificeren.

Gmail rolt 'Don't Forget Bob' en 'Got the Wrong Bob?' uit Functies

Gisteren heeft Gmail twee functies van Gmail Labs gegradueerd naar de algemene reeks Gmail-functies - Vergeet Bob niet en heb je de verkeerde Bob? - die je helpen ervoor te zorgen dat je ooit e-mailt...

Hoe u uw cameralens op de juiste manier schoonmaakt [Video]

In de bovenstaande video laten de jongens van de Nikon Help Hotline zien hoe u uw cameralens grondig en grondig kunt reinigen op een manier die stof verwijdert, olie optilt en ervoor zorgt dat uw dure lens niet bekrast wordt in de pr ...

Een harde schijf of flashdrive converteren van FAT32 naar NTFS-indeling

Als je een harde schijf hebt die is geformatteerd met het FAT32-bestandssysteem, heb je misschien ontdekt dat je geen grote bestanden naar die schijf kunt kopiëren. Dus hoe los je dat op en converteer je het bestandssysteem naar NTFS? Hier is hoe.

Hoe u uw eigen Minecraft-server start voor multiplayer-gaming

Als je Minecraft hebt gespeeld, kun je gemakkelijk zien hoe leuk het kan zijn. Door je eigen server te runnen, kun je al je vrienden naar hetzelfde spel brengen en kun je spelen met regels die je kunt maken of breken. Het is het ultieme in een al verslavend spel!

Gebruik het navigatiedeelvenster in Word om documenten gemakkelijk te reorganiseren

Microsoft Word heeft ontelbare functies, en zelfs nadat je het een tijdje hebt gebruikt, vind je altijd iets nieuws. Het navigatiedeelvenster is een geweldige functie waarmee u gemakkelijk tussen secties kunt overslaan, maar nog handiger is de mogelijkheid om het te gebruiken om uw documenten te reorganiseren.

Wat is Network Booting (PXE) en hoe kunt u het gebruiken?

Heeft u ooit een probleem met een computer moeten oplossen of een diagnose moeten stellen en bent u vergeten waar de hulpprogramma-cd is? We laten u zien hoe u Network Booting (PXE) met FOG kunt gebruiken om dat probleem tot het verleden te laten behoren.

Vraag de lezers: wat zit er in uw Flash Drive Toolkit?

Flash-drives geladen met diagnostische apps, draagbare tools en andere goodies zijn een belangrijk onderdeel geworden van de computerreparatietoolkits van de meeste nerds. Wat zit er in je set?

IE10 Platform Preview pronkt met next-generation CSS- en HTML-trucs

Hoewel de download zelf bedoeld is voor ontwikkelaars, kan elke nerd het leuk vinden om te zien wat toekomstige webbrowsers in petto hebben. Bekijk de video hierboven om enkele van de nieuwe functies te zien, zoals CSS-gradiënten, flexibel en effectief...