Een herhalend alarm maken in Windows 7 zonder extra software

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 1 te maken

Als je de hele dag achter een computer werkt, vergeet je misschien af ​​en toe op te staan ​​om te strekken. Om te voorkomen dat je nek blokkeert en je ogen uitpuilen, kun je een alarm instellen om jezelf eraan te herinneren om af en toe op te staan.

Er zijn allerlei tools van derden waarmee u herinneringen voor uzelf kunt instellen, maar u kunt ook de ingebouwde taakplanner van Windows gebruiken.Om de Taakplanner te openen, opent u het menu Start en typt u taakplanner (zonder de aanhalingstekens) in het zoekvak. Druk op Enter wanneer de Taakplanner is gemarkeerd in de resultaten, of klik erop.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 2 te maken

Klik in de Taakplanner op Taak maken in het deelvenster Acties aan de rechterkant.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 3 te maken

Het dialoogvenster Taak maken wordt weergegeven. Voer op het tabblad Algemeen een naam in voor de taak.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 4 te maken

Eerst creëren we een trigger om iets te laten gebeuren dat ons waarschuwt. Klik op het tabblad Triggers en klik op Nieuw onder aan het tabblad.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 5 te maken

Het dialoogvenster Nieuwe trigger wordt weergegeven. Selecteer eerst wanneer u met de taak wilt beginnen. We gaan een schema instellen om ons elk uur tijdens onze werkdag te waarschuwen, dus we selecteren Op schema in de vervolgkeuzelijst. U kunt ook instellen dat taken op bepaalde tijden beginnen, zoals wanneer de computer opstart, wanneer bepaalde gebruikers zich aanmelden of wanneer het werkstation wordt vergrendeld of ontgrendeld.

In het vak Instellingen definiëren we de dagen en de starttijd voor de taak. Als u wilt instellen dat de taak elke weekdag wordt geactiveerd, selecteert u Wekelijks in de reeks keuzerondjes aan de linkerkant. Als u vervolgens van maandag tot en met vrijdag werkt, schakelt u de selectievakjes voor die dagen in en voert u 1 in het invoervak ​​Herhaal elke bewerking in. Hiermee wordt de taak elke week op elke weekdag uitgevoerd.

We moeten ook aangeven hoe laat de taak elke dag voor de eerste keer moet worden uitgevoerd. Om dit te doen, selecteert u een startdatum in de pop-upkalender Start en voert u een tijd in het tijdvak in. U kunt ook de pijlen omhoog en omlaag in het tijdvak gebruiken om een ​​tijd te selecteren.

Schakel in het gedeelte Geavanceerde instellingen het selectievakje Taak elke keer herhalen in en selecteer een tijd in de vervolgkeuzelijst. Als de gewenste tijd niet wordt vermeld, voert u de tijd in een formaat in dat overeenkomt met het formaat van de huidige opties. We hebben 1 uur geselecteerd, maar als je om de twee uur gewaarschuwd wilt worden, vul dan 2 uur (zonder de aanhalingstekens) in het bewerkingsvak in. Standaard wordt de taak de hele dag elk uur uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat de taak slechts tot het einde van de werkdag herhaaldelijk wordt uitgevoerd, selecteert u een optie in de vervolgkeuzelijst voor een duur van. Nogmaals, als de gewenste optie niet beschikbaar is, voer deze dan handmatig in. In ons geval wilden we 8 uur specificeren, wat geen optie was. We hebben dus 8 uur ingevoerd (zonder de aanhalingstekens) in het bewerkingsvak.

Zorg ervoor dat het selectievakje Ingeschakeld is geselecteerd onder aan het dialoogvenster Nieuwe trigger en klik op OK.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 6 te maken

De nieuwe trigger wordt weergegeven in de lijst op het tabblad Triggers.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 7 te maken

Nu moeten we de actie selecteren die elke keer dat de taak wordt geactiveerd, zal plaatsvinden om ons te waarschuwen. Klik op het tabblad Acties en klik op Nieuw onder aan het tabblad.

hoe-maak-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software foto 8

Het dialoogvenster Nieuwe actie wordt weergegeven. U kunt ervoor kiezen om een ​​programma te starten, een e-mail te verzenden of een bericht weer te geven. We willen dat er een bericht op het scherm wordt weergegeven, dus we selecteren Een bericht weergeven in de vervolgkeuzelijst Actie. Voer een titel in voor het berichtvenster dat wordt weergegeven op de titelbalk van het dialoogvenster. Voer vervolgens een bericht in dat in het dialoogvenster moet worden weergegeven. Klik OK.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 9 te maken

De nieuwe actie wordt weergegeven in de lijst op het tabblad Acties. U kunt meerdere acties laten plaatsvinden wanneer een taak wordt geactiveerd, en u kunt de pijlknoppen aan de rechterkant gebruiken om de volgorde aan te geven waarin ze plaatsvinden.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 10 te maken

U kunt bijvoorbeeld het werkstation automatisch laten vergrendelen wanneer de taak wordt geactiveerd, waardoor u gedwongen wordt te stoppen met werken. Selecteer hiervoor Een programma starten in de vervolgkeuzelijst Actie. Voer de volgende regel in het bewerkingsvak Programma/script in.

c:windowssystem32 undll32.exe

Voer vervolgens de volgende regel in het invoervak ​​Argumenten toevoegen in.

user32.dll, LockWorkStation

Klik OK.

OPMERKING: We hebben besloten om het werkstation ons niet automatisch buiten te sluiten. Het kan verrassend en frustrerend zijn om op die manier met geweld onderbroken te worden. Een dialoogvenster is iets minder opdringerig. Het is echter aan jou.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 11 te maken

Nadat u alle acties hebt toegevoegd die u wilt laten plaatsvinden wanneer de taak wordt geactiveerd, klikt u op OK.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 12 te maken

Uw nieuwe taak zou moeten worden weergegeven in de lijst in het midden van het dialoogvenster Taakplanner wanneer u in het linkerdeelvenster op Bibliotheek Taakplanner klikt. Om de taak te testen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Uitvoeren.

hoe-maak je-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software foto 13

Ons dialoogvenster wordt weergegeven met een knop OK om het te sluiten. Dat is wat we elk uur zullen zien om ons eraan te herinneren dat we van ons bureau moeten opstaan.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 14 te maken

Om de Taakplanner te sluiten, selecteert u Afsluiten in het menu Bestand.

hoe-een-herhalend-alarm-in-windows-7-zonder-extra-software-foto 15 te maken

Deze truc kan erg handig zijn als je de neiging hebt om uren achter elkaar te werken zonder op te staan. Er is echter een nadeel aan het gebruik van de Taakplanner. Er is geen snooze-functie. Als u erg betrokken bent bij uw werk, kunt u het dialoogvenster sluiten of zelfs opnieuw inloggen vanaf het vergrendelscherm en doorgaan met werken, waarbij u de herinnering om een ​​pauze te nemen negeert.

Meer verhalen

Wetenschappers creëren een ultraveilig op onderbewustzijn gebaseerd wachtwoordsysteem

Een groep neurowetenschappers en cryptografen heeft een manier ontwikkeld om een ​​complex en veilig wachtwoord te genereren dat wordt opgeslagen in het onderbewuste geheugen van de gebruiker, waardoor het in wezen immuun is voor extractie door dwang.

Hoe u het Windows-contextmenu op de gemakkelijke manier kunt bewerken

Het bewerken van het Windows-contextmenu kan handmatig worden gedaan door het register te hacken, maar misschien bent u er nog niet klaar voor om erin te graven, lees in dat geval verder om te zien hoe u de registersleutels voor u kunt laten genereren.

Chrome gebruiken als uw Metro-browser in Windows 8 Release Preview

Met Windows 8 kan een browser van derden Internet Explorer in de Metro-omgeving vervangen, behalve op Windows RT. U kunt Google Chrome vandaag in Metro gebruiken en Firefox voor Metro is onderweg.

Geek Trivia: Swingline introduceerde een nieuw product als resultaat van welke film?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Europese Dropbox-gebruikers worden gespamd, onderzoek levert geen aanwijzingen op

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals geen Office 2013-ondersteuning voor XP en Vista, een nieuwe Chrome Dev Channel-functie bevrijdt web-apps uit de browser, een op de vijf gehackte aanmeldingen komt overeen met Microsoft-accounts en meer.

Wat is IPv6 en waarom is het belangrijk?

IPv4-adressen op het openbare internet raken op. Microsoft betaalde $ 7,5 miljoen voor de 666.624 IP-adressen van Nortel toen Nortel in 2011 failliet ging - dat is meer dan $ 8 per IP-adres. IPv4 heeft technische problemen en IPv6 is de oplossing.

Geek Trivia: welk gamingplatform verbruikt minder energie dan een gloeilamp?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites voor het downloaden, huren en kopen van audioboeken

We hebben onlangs een lijst met websites gepubliceerd waar u gratis eBooks kunt downloaden of eBooks kunt kopen, lenen of huren. Als u echter liever naar uw favoriete boeken luistert, zijn hier enkele websites die audioboeken aanbieden die u kunt downloaden, huren of kopen, sommige gratis, andere niet.

Desktop Fun: Abstract Textures Wallpaper Collection Series 2

Twee jaar geleden deelden we een prachtige collectie achtergronden met abstracte textuur met u en vandaag zijn we terug met meer. Voeg unieke texturen, patronen en meer toe aan uw bureaublad met de tweede in onze reeks abstracte texturen-behangcollecties.

Hoe u de nieuwe webapp-functie van Ubuntu installeert en gebruikt

Installeer Ubuntu's nieuwe webapp-functie - standaard inbegrepen in de aankomende Ubuntu 12.10 - om ongelezen e-mail in je berichtenmenu te zien, muziek te bedienen die op websites wordt afgespeeld vanuit het geluidsmenu, en meer.