Eenvoudige beltonen maken van videobestanden met Avidemux

eenvoudige-ringtones-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 1

Heb je ooit een citaat of stukje dialoog in een film of favoriete tv-show gehoord en zou je willen dat je het als beltoon of melding op je smartphone kon instellen? Dat kan, met de gratis, open-source applicatie Avidemux.

Avidemux is geen app voor het maken van beltonen. Het is eigenlijk een behoorlijk krachtige video-editor die je kunt gebruiken om video's te knippen, filters toe te voegen, te transcoderen en meer. Met de ringtone-truc doen we echter een aangepaste versie van een proces dat we eerder beschreven op How-To Geek.Om deze truc te volbrengen, moet je eerst Avidemux downloaden voor je platform. U moet ook het videobestand in handen krijgen waarvan u uw beltoon wilt maken.

Beltonen gemakkelijk gemaakt

Videobestand in de hand, Avidemux geïnstalleerd, het is tijd om te beginnen. Open Avidemux en klik op Bestand -> Openen of op het mappictogram, zoals weergegeven in de schermafbeelding.

eenvoudige-beltonen-van-videobestanden-maken-met-avidemux foto 2

Blader naar waar uw bestand zich bevindt, selecteer het en klik op Openen.

eenvoudige-ringtones-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 3

Avidemux opent het bestand en vanaf hier kunt u uw begin- en eindpunt voor uw beltoon kiezen.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 4

Het eerste dat u hoeft te doen, is uw startpunt kiezen. Om dit te doen, kunt u ofwel de hele video afspelen en de tijden markeren, of gemakkelijker, u kunt op de schuifregelaar klikken en deze slepen.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 5

Het kan een beetje moeite kosten om het exacte punt te vinden. U kunt de knoppen op de interface gebruiken om door het bestand te navigeren, maar het is nauwkeuriger om de pijltoetsen rechts-links te gebruiken om snel (houd de knop ingedrukt) of langzaam door uw video te stappen (tik) totdat u de perfecte plek vindt.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 6

Hoe dan ook, wanneer je je startpunt hebt gevonden, klik je op de A-knop. Je zult nu zien dat je video vanaf dat moment tot het einde is geselecteerd. Merk ook op dat u onder Selectie de A-begin- en B-eindpunten ziet.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 7

We willen geen beltoon hebben die langer is dan 90 seconden. We moeten nog steeds ons eindpunt (B) kiezen. Nogmaals, sleep de schuifregelaar, laat hem spelen of gebruik de pijltoetsen om het einde van je beltoon te vinden en klik vervolgens op B.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 8

Merk op hoe het blauwe vak rond onze schuifregelaar is gekrompen om alleen de clip te bevatten die we willen accijnzen. De tijdstempel in de B-selectie is ook gewijzigd om dit nieuwe eindpunt weer te geven.

Uw werk controleren voordat u opslaat

Laten we eens kijken hoe we het deden. Houd er rekening mee dat terwijl u dit doet, dit geen exact proces is. Mogelijk moet u een aantal testbestanden maken voordat u het precies krijgt zoals u het wilt. U kunt echter uw begin- en eindpunt controleren en kleine aanpassingen maken.

Klik op uw selecties om tussen begin en einde te wisselen en druk op Afspelen om ze te controleren.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 9

Als u wijzigingen wilt aanbrengen, bijvoorbeeld als uw selectie iets te vroeg begint, klikt u op uw A-selectie, gebruikt u de rechterpijltoets om het startpunt naar voren te verplaatsen en klikt u nogmaals op A. Of, als u het startpunt precies heeft waar u het wilt hebben, en u wilt gewoon een snelle clip van tweeëntwintig seconden maken, kunt u op de knop Tijd klikken en deze handmatig aanpassen.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 10

Druk op OK en vervolgens op B en je ziet dat je nieuwe eindpunt wordt bijgewerkt.

eenvoudige-ringtones-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 11

Nogmaals, je kunt nauwkeurigere aanpassingen maken met de pijltjestoetsen, maar laten we doorgaan en dit ding coderen. Zorg ervoor dat Avidemux is ingesteld om MP3's te coderen door op het vervolgkeuzemenu onder Audio-uitvoer te klikken.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 12

Als u de geluidskwaliteit wilt aanpassen, kunt u op Configureren klikken, maar we gaan in plaats daarvan op het menu Audio klikken en Audio opslaan selecteren.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 13

Bepaal waar u uw beltoon wilt opslaan en hoe u deze wilt noemen. We gaan een aantal testbestanden maken totdat we het precies goed hebben, dus we noemen het testbestand 1 en voegen het toe met .MP3. Zorg ervoor dat u dit doet, want Avidemux zal de extensie niet automatisch toevoegen. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 14

Meestal, als je met zo'n klein bestand te maken hebt, duurt het coderingsproces minder dan een paar seconden. Je merkt misschien niet eens dat er iets is gebeurd, totdat het bestand plotseling verschijnt waar je het hebt opgeslagen.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 15

Omdat het zo snel is, kunnen we het testen en supersnelle aanpassingen maken en het bestand vervolgens meerdere keren opnieuw doen totdat we het precies goed hebben. Als u tevreden bent, kunt u het bestand of de bestanden naar uw apparaat overbrengen. Als je een iPhone gebruikt, gebruik dan iTunes, en als je Android gebruikt, kun je het bestand in je Ringtones-map plaatsen.

eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 16

Met uw nieuwe beltoon op uw telefoon geladen, kunt u doorgaan en deze op uw apparaat instellen.

GERELATEERDE ARTIKELEN eenvoudige-beltonen-maken-van-videobestanden-met-avidemux foto 17Snel filters bewerken, combineren, transcoderen en toepassen op video's met Avidemux Hoe maak je een MP3 van elk videobestand

Dat is alles, vrij eenvoudig als je het ons vraagt. Voordat je het weet, zit je telefoon vol met je eigen speciale beltonen en meldingen. Nee, het is geen perfecte methode, maar het werkt en klaart de klus. Dat gezegd hebbende, zouden we graag horen over uw favoriete methode om beltonen te maken van videobestanden. Geef ons alstublieft uw feedback op het discussieforum!

Avidemux downloaden

Meer verhalen

Beveilig uw online accounts door app-toegang van derden te verwijderen

Je hebt waarschijnlijk een paar applicaties of websites toegang gegeven tot je Google-, Facebook-, Twitter-, Dropbox- of Microsoft-account. Elke toepassing die u ooit hebt toegestaan, behoudt die toegang voor altijd - of in ieder geval totdat u deze intrekt.

Geek Trivia: de grootste gouden kluis ter wereld is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw POP3-e-mails in een IMAP-account kunt importeren

We hebben onlangs uitgelegd waarom je IMAP zou moeten gebruiken in plaats van POP3 voor je e-mail. Als je nog oude POP3-e-mails offline hebt opgeslagen, hoef je ze niet te verlaten - importeer je POP3-e-mails in een IMAP-account.

Venstertransparantie uitschakelen in OS X Yosemite

Als je de nieuwe transparante venstereffecten in OS X Yosemite niet leuk vindt, kun je ze eenvoudig uitschakelen ... of ze op zijn minst een beetje afzwakken.

Geek Trivia: De Eiffeltoren was oorspronkelijk geschilderd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de deal met het persistente netwerk van Android dat mogelijk wordt gecontroleerd? Waarschuwing?

De release van Android 4.4 KitKat bracht een breed scala aan verbeteringen, waaronder verbeterde beveiliging. Hoewel de beveiliging misschien strenger is, kunnen de berichten nog steeds een beetje cryptisch zijn. Wat betekent de aanhoudende waarschuwing Network May Be Monitored precies, als u zich zorgen maakt, en wat kunt u doen om?

Hoe Google Keep te gebruiken om zonder frustratie aantekeningen te maken

Een van de grootste obstakels voor het bijhouden van digitale notities en takenlijsten (behalve wennen aan het niet gebruiken van pen en papier), is het vinden van een app die je leuk vindt. Google Keep is gratis, lichtgewicht, gebruiksvriendelijk en misschien wel de notitie-app die u zocht.

Zou het gebruik van ongelijke hoeveelheden RAM in elke sleuf de prestaties verminderen?

Wanneer u RAM aan een computer toevoegt, maakt het dan echt uit of de sticks ongelijke hoeveelheden geheugen hebben of dat u ze altijd nodig heeft om gelijke hoeveelheden geheugen te hebben? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vragen van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: welk iconisch sci-fi-personage is vereeuwigd als een grotesk op de Washington National Cathedral?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is de POODLE-kwetsbaarheid en hoe kun je jezelf beschermen?

Het is moeilijk om al deze internetcatastrofes te begrijpen als ze zich voordoen, en net toen we dachten dat het internet weer veilig was nadat Heartbleed en Shellshock het leven dreigden te beëindigen zoals we dat kennen, komt POODLE uit.