Hoe u een vakantiebericht kunt maken voor (bijna) elk e-mailaccount

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 1

Als u de stad uit gaat, kunt u een notitie in uw e-mail plaatsen om mensen te laten weten waar ze contact met u kunnen opnemen. Of gewoon om ze te laten weten dat ze contact moeten opnemen met iemand anders terwijl je weg bent. Hier leest u hoe u een vakantie-responder instelt voor (bijna) elk e-mailaccount.

Een vakantieresponder instellen

Als het gaat om het opzetten van een vakantiehulpverlener, zit u in een van de weinige boten:  • Of je hebt een Gmail-, Hotmail- of Yahoo-account die responders ondersteunt.
  • Je bent verbonden met een Microsoft Exchange Server en kunt gebruik maken van de Out Of Office Assistant.
  • U hebt een verouderd POP3/IMAP-e-mailaccount dat geen responders ondersteunt, bijvoorbeeld van uw internetprovider of een andere service.

Voor degenen onder u die e-mailaccounts hebben bij een van de 3 belangrijkste zoekmachines, dat wil zeggen Gmail, Hotmail of Yahoo: de installatie is redelijk eenvoudig en kost slechts een paar klikken om aan de slag te gaan.

De Gmail-vakantieresponder instellen

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 2

Voor degenen onder u die een @gmail.com-adres hebben, of zelfs een klein bedrijf runnen dat Google Apps gebruikt, is het proces slechts een paar klikken lang. Klik gewoon op het instellingenmenu in de rechterbovenhoek van uw scherm en selecteer E-mailinstellingen. Wanneer de pagina met e-mailinstellingen wordt geopend, scrolt u omlaag totdat u een sectie ziet met de naam vakantiebeantwoorder.

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 3

De opties zijn zeer intuïtief en het maken van een vakantieresponder is heel eenvoudig.

Een Windows Live Hotmail-responder instellen

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 4

Als je eenmaal in je Hotmail-inbox bent, klik je op de optieknop aan de rechterkant en selecteer je de link Meer opties.

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 5

Wanneer de Hotmail-opties-pagina wordt geladen, wilt u op de link Automatische vakantie-antwoorden verzenden klikken.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mail-account-foto te maken 6

Van hieruit kunt u eenvoudig uw vakantieantwoord instellen.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mail-account-foto te maken 7

Standaard reageert het alleen op mensen die je in je contacten hebt, dus zorg ervoor dat je het selectievakje uitschakelt als je wilt dat het op iedereen reageert.

Een Yahoo! Vakantieresponder

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount-foto te maken 8

De vakantiereactie in Yahoo Mail wordt ingesteld door naar Opties bovenaan de pagina te gaan en vervolgens naar Mailopties. Eenmaal daar vindt u aan de linkerkant een tabblad met de naam Vacation Response, dit is waar u moet zijn.

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 9

Een extra optie die de Yahoo Vacation Responder biedt, is dat u verschillende e-mailreacties kunt hebben en u kunt er een instellen op basis van een domeinnaamregelschema. Erg behulpzaam.

Een Microsoft Exchange-server / Outlook Vacation-responder instellen

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mail-account-foto te maken 10

Als u bent verbonden met een Microsoft Exchange Server (meestal op uw werk), kunt u profiteren van de Afwezigheidsassistent, wat hetzelfde is als een vakantie-responder. Om dit in te stellen, drukt u op de office-knop om de backstage-weergave te openen, vanaf hier kunt u de knop Automatische antwoorden kiezen.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount-foto te maken 11

Vanaf hier is het opzetten van een vakantie-responder vrij eenvoudig.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount-foto te maken 12

Een POP3 / IMAP vakantie-responder instellen in Outlook

Als u op uw werk niet bent verbonden met een Exchange-server, maar misschien thuis Outlook gebruikt om verbinding te maken met uw lokale ISP-e-mail, kunt u de webmail van uw ISP controleren om te zien of ze een vakantieresponder bieden. Als dat niet het geval is, moet u uw pc met Outlook laten draaien terwijl u op vakantie gaat.

U moet ook een e-mailsjabloon hebben ingesteld voordat u doorgaat. Houd er rekening mee dat als uw stroom uitvalt en uw pc wordt uitgeschakeld, de e-mails niet meer worden verzonden. Dit betekent ook dat je tijdens je vakantie een actieve internetverbinding nodig hebt. Het is absoluut de laatste redmiddeloptie.

Klik op de Office-knop om naar de backstage-weergave te gaan.

Eenmaal in de backstage-weergave moet u het e-mailaccount selecteren waarvoor u de voor vakantie-responder wilt maken.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount-foto te maken 14

Nadat u het account heeft geselecteerd, moet u een nieuwe regel maken, hiervoor klikt u op de knop Regels en waarschuwingen.

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 15

Wanneer het dialoogvenster Regels en waarschuwingen wordt geopend, moet u een nieuwe regel maken.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount-foto te maken 16

Hiermee start u de wizard Regels, u wilt de optie kiezen die luidt Regel toepassen op berichten die ik ontvang en klik vervolgens op volgende.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount-foto te maken 17

We willen dat de regel op iedereen van toepassing is, zodat we de sectie voorwaarden leeg kunnen laten.

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 18

U wordt gevraagd zodra u op de volgende knop klikt. Het bericht waarschuwt dat de regel die u aan het maken bent, wordt toegepast op elk bericht dat u ontvangt. Klik gewoon op ja om door te gaan.

Kies op de actiepagina om het bericht te beantwoorden met een sjabloon.

hoe-maak-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount foto 20

Klik op het specifieke sjabloon onderstreept woord om een ​​sjabloon te kiezen dat zal worden gebruikt.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mail-account-foto te maken 21

Zodra uw sjabloon is gekozen en u naar het volgende dialoogvenster gaat, wordt u gevraagd of er uitzonderingen zijn, laat dit blanco omdat we willen dat alle berichten worden beantwoord.

Klik nu op voltooien om de regel te activeren.

hoe-je-een-vakantie-weg-bericht-voor-bijna-elk-e-mailaccount-foto te maken 23

Wanneer iemand u nu een e-mail stuurt, wordt de sjabloon die u hebt geselecteerd automatisch naar hen verzonden.


Hoe ga je om met je e-mails als je gewoon met rust gelaten wilt worden? Geluid uit in de reacties.

Meer verhalen

Week in Geek: Internet Explorer-gebruik daalt tot onder de 50%

Deze week hebben we geleerd hoe je afbeeldingen en foto's kunt omzetten in geluidsbestanden, je QR-codes kunt aanpassen en decoreren met afbeeldingen, LogMeIn Hamachi kunt gebruiken om overal toegang te krijgen tot je bestanden, geleerd wat die desktop.ini-bestanden zijn die je steeds ziet, teruggekeken op de beste -Naar Geek-artikelen voor oktober en meer.

20 van de beste domme geektrucs om indruk te maken op je vrienden

Heb je ooit een niet-nerdvriend verrast en indruk gemaakt toen je iets op je computer deed waarvan je dacht dat het eenvoudig was? Zo ja, dan heb je een Stupid Geek Trick uitgevoerd. Dit zijn eenvoudige, soms niet erg nuttige, computertaken.

Desktop Fun: Sci-Fi Cities Wallpaper Collection Series 1

Sciencefiction laat ons dromen van nieuwe werelden om te verkennen, geavanceerde technologie, onbekende soorten, fantastische steden om in te wonen en meer. Nu kun je de metropolen van de toekomst rechtstreeks naar je bureaublad brengen met de eerste in onze Sci-Fi Cities Wallpaper-collecties.

Bouw een salontafel MAME-console [Weekendproject]

Natuurlijk kun je je klassieke arcade-spellen spelen met een moderne controller, maar wat is daar zo leuk aan? Deze indrukwekkende tafelcontroller-console brengt het gevoel terug dat je bij de arcade-machine zit.

Wat je zei: je favoriete RSS-lezers

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete RSS-reader te delen; nu zijn we terug om uw RSS-favorieten, tips en trucs te delen.

Ontdek wanneer het internationale ruimtestation zichtbaar is vanuit uw omgeving

Vanwege zijn grote formaat en sterk reflecterende oppervlakken is het mogelijk om het International Space Station (ISS) vanaf de aarde te zien. Bekijk deze handige site om te zien wanneer het over jouw stad is.

Vernieuwen en opnieuw instellen gebruiken in Windows 8 of 10 om uw pc eenvoudig opnieuw te installeren

Ben je het formatteren beu? Leer vervolgens hoe u uw machines nieuw leven kunt inblazen zonder te formatteren met behulp van de nieuwe vernieuwings- en resetfuncties die aanwezig zijn in Windows 8 of 10.

Vrijdagpret: 6 verschillen

Vrijdag is eindelijk weer hier en dat betekent dat het tijd is om een ​​​​snel spel of twee binnen te sluipen terwijl je wacht om naar huis te gaan. In het spel van deze week is het je doel om de verschillen tussen twee afbeeldingen te vinden, maar deze specifieke versie is niet zo eenvoudig als het klinkt! Durf jij de uitdaging aan?

Uit de doos met tips: Android Mind Mapping, Chrome Pandora-meldingen en eenvoudige takenlijsten

Een keer per week dumpen we de brievenbus met tips en delen we enkele van de door lezers ingezonden tips met u. Deze week kijken we naar het maken van mindmaps op Android-apparaten, desktop Pandora-meldingen en gebruiksvriendelijke takenlijsten.

De mobiele wereld in 60 seconden [Infographic]

Als je een minuutje wereldwijd smartphonegebruik zou kunnen vastleggen, hoe zou dat er dan uitzien? Het lijkt veel op deze infographic van Mobclix.