Een systeemherstelpunt maken in Windows 7

Toen Systeemherstel in Windows ME werd geïntroduceerd, hielp het een aantal grote computerproblemen voor veel gebruikers te redden. De functie is nog steeds opgenomen in Windows 7, 8 en 10 en is een handig hulpmiddel voor het oplossen van talloze problemen.

U kunt meer lezen over het gebruik van Systeemherstel in onze volledige gids. Maar als u alleen een snel herstelpunt wilt maken, zouden de onderstaande instructies u moeten helpen.

Het wordt aanbevolen dat u een herstelpunt maakt voordat u nieuwe software installeert of grote wijzigingen aanbrengt op uw computer. Wanneer u nieuwe software installeert, krijgt u vaak de keuze om een ​​punt te maken, maar als dat niet het geval is, kunt u dit ook handmatig doen.Klik op het menu Start, typ herstel en klik op Een herstelpunt maken.

hoe-een-systeem-herstelpunt-in-windows-aan-maken-7 foto 1

Het dialoogvenster Systeemeigenschappen wordt geopend. Klik op de knop Maken.

hoe-een-systeem-herstelpunt-in-windows-aan-maken-7 foto 2

Typ een beschrijving voor het herstelpunt, zodat u kunt onthouden op welk punt het is gemaakt.

hoe-een-systeem-herstelpunt-in-windows-aan-maken-7 foto 3

De tijd die nodig is om het herstelpunt te maken, is afhankelijk van de hoeveelheid gegevens, computersnelheid enz.

hoe-een-systeem-herstelpunt-in-windows-aan-maken-7 foto 4

Helemaal klaar! Als er nu iets misgaat, heeft u de voldoening dat u terug kunt gaan in de tijd naar het punt voordat de wijzigingen werden aangebracht.

Meer verhalen

Ontdek de werkelijke locatie van een website met Flagfox

Heb je een website bezocht en je afgevraagd waar deze echt stond? Nu kunt u met Flagfox de echte locatie weten, ongeacht het adres dat in de adresbalk wordt weergegeven.

Synchroniseer uw Outlook en Google Agenda met Google Agenda Sync

Als u voor sommige taken afhankelijk bent van uw Outlook-agenda en voor andere van Google Agenda, kan het vervelend zijn om tussen beide te moeten schakelen. Vandaag kijken we naar de bètaversie van Google Agenda Sync waarmee we evenementen tussen de twee kunnen delen voor een eenvoudigere organisatie.

De laatste ripper

Luister je graag naar je favoriete nummers op Last.FM, maar zou je willen dat er een manier was om de nummers op je lokale harde schijf op te slaan? Vandaag bekijken we The Last Ripper, een platformonafhankelijk hulpprogramma waarmee je Last.FM-nummers en albumhoezen op je computer kunt opnemen.

Defraggler is een gratis hulpprogramma om uw harde schijf te defragmenteren

Het defragmenteren van uw harde schijf wordt doorgaans beschouwd als een goede huishouding om uw computer soepel te laten werken. Vandaag bekijken we Defraggler, een gratis hulpprogramma waarmee u een hele schijf of alleen afzonderlijke bestanden kunt defragmenteren.

EditPad Lite - Teksteditor met tabbladen voor alle doeleinden

Heeft u een teksteditor voor alle doeleinden nodig met een interface met tabbladen en die eenvoudig kan worden aangepast aan uw behoeften? Geniet van wat een teksteditor zou moeten zijn met EditPad Lite.

Maak eenvoudig een back-up van verschillende browsers met FavBackup

Liever één enkel programma dat een back-up kan maken van uw profiel en instellingen voor meerdere soorten browsers in plaats van veel verschillende programma's te gebruiken? Nu kunt u het back-up- en herstelproces vereenvoudigen met FavBackup.

Vind snel films om te bekijken bij Hello Movies

Je weet dat je in de stemming bent voor een film, maar niet zeker wat je wilt kijken of waar je het wilt bekijken. Vandaag nemen we Hello Movies waarmee je gemakkelijk naar verschillende films kunt zoeken en je kunt zien waar je ze kunt bekijken.

Vrijdagpret: Thing Thing Arena 3

Voor Friday Fun van deze week kijken we naar een schietspel boordevol actie genaamd Thing Thing Arena 3. Als de puntharige baas je woedend ziet typen en klikken, zullen ze trots zijn dat je zo hard aan het werk bent voor het weekend.

Start Windows Apps sneller met Executor

Als je een drukke Windows-gebruiker bent, kan het vervelend zijn om door menu's en eindeloze mappen te navigeren om bij de apps en gegevens te komen die je nodig hebt. Executor is een gratis applicatie-opstartprogramma waarmee u snel programma's kunt uitvoeren en naar alles kunt zoeken vanaf één centrale locatie.

Herstel per ongeluk verwijderde bestanden met Recuva

Het kan het ergste gevoel ter wereld zijn als je per ongeluk een heel belangrijk bestand verwijdert waar je al dagen aan hebt gewerkt. Vandaag kijken we naar Recuva, een gratis tool waarmee je per ongeluk verwijderde bestanden kunt herstellen.