Een PowerShell-profiel maken

hoe-een-powershell-profielfoto te maken 1

PowerShell is een geweldige manier om bijna alles in Windows te automatiseren. Het is echter niet alleen een scripttaal. Als u merkt dat u het als een opdrachtregelshell gebruikt, kan het handig zijn om uw functies en aanpassingen op te slaan in een profiel dat wordt geladen telkens wanneer u de console laadt. Lees verder om erachter te komen hoe.Een PowerShell-profiel maken

Het eerste dat we moeten doen, is controleren of je al een profiel hebt. Er is een automatische variabele, $Profile, die de volledig gekwalificeerde locatie van het PowerShell-profiel opslaat. Een gemakkelijke manier om te controleren of uw profiel bestaat, is door de Test-Path-cmdlet op de $Profile-variabele te gebruiken.

Testpad $Profiel

hoe-een-powershell-profielfoto te maken 3

Zoals je kunt zien, hebben we nog geen profielbestand, dus we zullen er een moeten maken, dat kun je eenvoudig doen met de New-Item cmdlet.

Nieuw item –Pad $Profiel –Type bestand –Force

Opmerking: als u de parameter force gebruikt, wordt er een profiel gemaakt, zelfs als u er al een had. Dit betekent dat uw oude profiel wordt overschreven.

hoe-een-powershell-profielfoto te maken 4

U kunt uw profiel bewerken met Kladblok, dat eenvoudig kan worden gestart met PowerShell.

kladblok $Profiel

hoe-een-powershell-profielfoto te maken 5

U kunt alle opdrachten, functies, aliassen en zelfs module-importen in uw PowerShell-profiel plaatsen. Hier zijn enkele dingen, voorbeelden en ideeën van wat u in uw profiel kunt plaatsen.

Aangezien PowerShell 3 wordt geleverd met bij te werken Help, is de eenvoudigste manier om uw Help-bestanden up-to-date te houden door de Update-Help-cmdlet aan uw profiel toe te voegen.

Opmerking: Update-Help zal slechts één keer per dag helpbestanden downloaden, dit is prima voor ons omdat we niet willen dat het elke keer dat we de console openen de helpbestanden bijwerkt. Als u wilt dat het elke keer wordt bijgewerkt, kunt u de parameter force gebruiken.

hoe-een-powershell-profielfoto te maken 6

Een ander ding dat ik graag aan mijn profiel toevoeg, zijn aangepaste functies die ik in de loop van de tijd heb geschreven, waardoor ze automatisch beschikbaar zijn in de console. Hieronder kun je zien dat je letterlijk een functie uit een script kunt kopiëren en in je profiel kunt plaatsen. Het zal dan beschikbaar zijn voor gebruik in de console.

hoe-een-powershell-profielfoto te maken 7

Tot slot heb ik ook nog wat aanpassingen aan de console. Een van mijn favoriete wordt hieronder getoond, het bepaalt in feite of je een verhoogde PowerShell-console hebt geopend en verandert de letterkleur, op deze manier herinner ik me altijd dat ik met verhoogde privileges gebruik.

hoe-een-powershell-profielfoto te maken 8

Wat heb je in je profiel? Laat het ons weten in de reacties.

Meer verhalen

De beste How-To Geek-artikelen voor oktober 2012

De afgelopen maand hebben we onderwerpen behandeld zoals het oplossen van problemen met de internetverbinding, of stof uw computer daadwerkelijk kan beschadigen, 7 manieren om ruimte op de harde schijf in Windows vrij te maken en meer. Kijk met ons mee als we terugkijken op de beste artikelen van oktober.

Vraag de lezers: gebruikt u een desktop-e-mailclient?

Dankzij de opkomst van gratis en talloze webmailproviders is er een hele generatie e-mailgebruikers die nog nooit een desktop-e-mailclient hebben gebruikt. Desalniettemin zijn er nog steeds veel toegewijde desktopclientgebruikers (en redenen om er een te zijn) - behoort u tot hen?

Geek Trivia: The Killer In 1978's Horror Hit Halloween droeg een masker van welke scifi-acteur?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een dozijn USB-opladers geanalyseerd; Of: Pas op voor de knock-offs

Als het gaat om het kopen van een USB-oplader, is de ene net zo goed als de andere, dus je kunt net zo goed de goedkoopste kopen, toch? Deze interessante en gedetailleerde analyse van merknaam, merkloze en nagemaakte opladers zal u doen nadenken over die houding.

Gmail rolt nieuwe Compose-functies uit

Gmail heeft verschillende nieuwe functies die het nog eenvoudiger maken om e-mailberichten op te stellen, waaronder pop-over-compositievensters (vergelijkbaar met het Google Chat-venster), contactprofielfoto's in het adresvak en slepen en neerzetten van adreswisseling.

De standaardzoekmachine wijzigen in Internet Explorer 10 van Windows 8

U kunt de standaardzoekmachine wijzigen in de moderne versie van Internet Explorer 10, maar Microsoft verbergt deze optie goed. Je zult het niet vinden in de instellingen-charme van IE - je moet deze instelling vanaf het bureaublad wijzigen.

Beginner Geek: Hoe u kunt voorkomen dat websites uw locatie opvragen in de Metro Internet Explorer

Tegenwoordig probeert bijna elke website op internet alle mogelijke informatie over u en uw surfgedrag te verzamelen. Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat ze misschien de meest gevoelige informatie, uw fysieke locatie, krijgen tijdens het surfen op internet in de Metro IE.

Waarom zijn niet alle applicaties draagbaar?

Het is een vraag die zeurt bij iedereen die verliefd is geworden op draagbare apps: waarom zijn niet alle applicaties draagbaar?

Geek Trivia: welke console bood als eerste 16-bits games aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Pumpktris: De Tetris-enabled Jack-o'-Lantern [Video]

Je kunt een pompoen snijden, je kunt zelfs hightech gaan en hem aansluiten met een paar LED's, maar kun je er Tetris op spelen? Bekijk deze volledig functionele Tetris-kloon ingebouwd in een jack-o'-lantern.