Een nieuwe gebruiker maken in Server 2008

Een van de eerste dingen die u in een nieuw netwerk moet doen, is het maken van gebruikers, ook wel gebruikersobjecten genoemd. Zolang u de informatie over de gebruiker kent die u moet maken, zal het proces geen tijd in beslag nemen.

Dit is een taak die we willen uitvoeren vanaf een domeincontroller, en je zou de Systeembeheer in je Start-menu moeten hebben naast de link naar het Configuratiescherm. We kiezen de module Active Directory: gebruikers en computers.

hoe-een-nieuwe-gebruiker-in-server-2008-foto te maken 1Zodra we ons in de Active Directory-module Gebruikers en computers bevinden, moeten we het domein waarin we de gebruiker willen maken, uitbreiden en met de rechtermuisknop op de map Gebruikers klikken. We selecteren dan Nieuw|Gebruiker.

hoe-een-nieuwe-gebruiker-in-server-2008-foto te maken 2

Het vak Nieuw object - Gebruikers zal verschijnen en u moet de gebruikersnaam invoeren en de gebruikersaanmelding maken. U moet een standaardmethode gebruiken voor het maken van gebruikersaanmeldingsnamen, omdat dit in de toekomst veel minder verwarring zal veroorzaken. Als je een klein netwerk hebt, wil je misschien gewoon de voorletter en achternaam gebruiken, omdat deze korter is. Als je verwacht dat je netwerk behoorlijk groot zal worden, is het standaardadvies om de volledige voor- en achternaam te gebruiken, gescheiden door een punt, zoals we hieronder hebben gedaan.

hoe-een-nieuwe-gebruiker-in-server-2008-foto te maken 3

Vervolgens geven we de gebruiker een eerste wachtwoord en zorgen ervoor dat ze dit wijzigen zodra ze zich voor het eerst aanmelden.

hoe-een-nieuwe-gebruiker-in-server-2008-foto te maken 4

Als we klaar zijn, krijgen we een mooie samenvatting van ons werk.

hoe-een-nieuwe-gebruiker-in-server-2008-foto te maken 5

Wanneer we teruggaan naar de map Gebruikers in het domein, kunnen we onze nieuw aangemaakte gebruiker zien.

hoe-een-nieuwe-gebruiker-in-server-2008-foto te maken 6

Zodra we een gebruiker hebben gemaakt, zijn er veel dingen die we ermee moeten doen om ze nuttig te maken, zoals het toevoegen van machtigingen en beveiligingsgroepen, maar de bewerking om ze te spawnen is eenvoudig en duidelijk.

Meer verhalen

Minimaliseer Firefox op de gemakkelijke manier naar het systeemvak

Klinkt het idee om Firefox te minimaliseren naar het systeemvak in plaats van de taakbalk aantrekkelijk? Als dat zo is, kijk dan hoe eenvoudig het is om de extensie MinimalizeToTray Revived in te stellen.

Stomme geektrucs: vind de geheime berichten in websiteheaders

De stomme nerdtruc van vandaag neemt ons mee naar de onzichtbare technische wereld onder de oppervlakte van je favoriete websites en laat ons zien hoe echte nerds geheime berichten verbergen in de HTTP-protocolheaders. We hebben het hier over Serious geek cred.

Verminder uw bladwijzerwerkbalk tot een werkbalkknop

Dus je hebt je gebruikersinterface in Firefox verkleind om meer schermruimte terug te krijgen, maar je hebt veel bladwijzers in je bladwijzerwerkbalk die je elke dag gebruikt. Leer hoe u die werkbalk kunt verkleinen tot een uiterst handige werkbalkknop met behulp van de bladwijzermenu-extensie.

Open en start Windows-hulpprogramma's op de gemakkelijke manier

Ben je het zat om door het Configuratiescherm (of diepere delen van het Startmenu) te moeten graven om toegang te krijgen tot verschillende Windows-hulpprogramma's en deze te gebruiken? Geniet van supersnelle (en gemakkelijke) toegang tot die hulpprogramma's met Windows Utilities Launcher.

Bespaar op uw afdrukbenodigdheden met PrintWhatYouLike

Ben je het beu om veel papier en printerinkt te verspillen om alleen maar nuttige artikelen te laten printen? Leer hoe u die webpagina's snel en gemakkelijk kunt opschonen in Firefox of uw favoriete browser.

Open uw bladwijzers in het contextmenu met contextbladwijzers

Op zoek naar een gemakkelijke manier om overal in uw browservenster toegang te krijgen tot uw bladwijzers in plaats van altijd naar de menubalk te moeten gaan? Dat kan nu met Context Bookmarks!

Voeg Sticky Note Goodness toe aan uw bureaublad met Stickies

Bent u op zoek naar een aanpasbaar programma voor plaknotities voor uw bureaublad dat kan worden aangepast aan uw thema? Zie hoe Stickies een leuke toevoeging is aan elk Windows-systeem.

Maak een back-up van uw browser met de nieuwe FavBackup

Als je het leuk vond om de eerdere releases van FavBackup te gebruiken, dan zul je zeker blij zijn met de extra functies die zijn toegevoegd. Doe met ons mee terwijl we de nieuwste versie van dichterbij bekijken.

Tekstopmaak in Firefox op de gemakkelijke manier verwijderen

Ben je het zat om vanuit Firefox tekst in Kladblok te moeten plakken om de opmaak te verwijderen voordat je het ergens anders kunt gebruiken? Zie hoe eenvoudig het is om alle opmaak te verwijderen met de extensie Tekst zonder opmaak kopiëren.

Verwijder ongeschikte reacties van YouTube

Moe van al het afval en de godslastering in de reacties op YouTube? Nu kun je dingen opruimen met de YouTube Comment Snob-extensie voor Firefox.