Een indextabel maken als een professional met Microsoft Word

hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken
Een index geeft lezers een manier om belangrijke woorden gemakkelijk in ons document te vinden, maar het handmatig maken van een index is erg vervelend en tijdrovend. Gelukkig kun je automatisch een indextabel maken in Word.

Afbeelding door Ifijay

De gebruikelijke benadering om een ​​indextabel in Word te maken, is om elk woord dat we willen indexeren handmatig te markeren, maar het andere alternatief is om een ​​concordantiedocument te gebruiken om ons hoofddocument automatisch te indexeren, wat we in het artikel van vandaag zullen behandelen.hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken

De index genereren

Laten we beginnen met het maken van een tabel met twee kolommen in ons concordantiebestand. Schrijf de woorden die u wilt markeren voor indexering in de linkerkolom. Schrijf de tekst die u wilt gebruiken in de indextabel van het hoofddocument in de rechterkolom.

hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken

Sluit het concordantiebestand en open het referentietabblad van uw hoofddocument om ons hoofddocument te indexeren.

Klik op de AutoMark-knop en kies het concordantiedocument wanneer Word u vraagt ​​om het AutoMark-bestand op te geven.

hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken

Direct nadat u op de knop OK hebt geklikt, ziet u dat Word enkele indexinvoervelden in ons document aanmaakt.

hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken

We kunnen deze velden verbergen door op de knop Paragraaf weergeven/verbergen op het starttabblad te klikken.

Ga naar het einde van het hoofddocument en klik nog een keer op de knop Index invoegen en klik deze keer op de knop OK om de index te maken.

hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken

Dat is alles wat we hebben over het maken van een indextabel met een concordantiebestand. Laten we eens nader bekijken hoe we de indexstijl kunnen aanpassen.

Kruisverwijzingen in de index maken

Met Word kunnen we verschillende soorten indexen maken. Hier hebben we een index met subitem dat vooral handig is als we een reeks nauw verwante concepten in ons document willen groeperen.

hoe-een-indextabel-als-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken-te maken

De truc van het maken van een subitem is door de tekst in de rechterkolom van onze concordantiedocumenttabel te scheiden met een dubbele punt (:). Word behandelt alle woorden die na de dubbele punt komen als een subitem in de index.

hoe-maak-een-indextabel-als-een-pro-met-microsoft-word-foto

Een ander nuttig type index is een kruisverwijzingsindex die meestal wordt geleverd in de vorm van Zie ook ...

hoe-een-indextabel-als-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken-te maken 11

Helaas kunnen we geen kruisverwijzingen maken in onze indextabel met behulp van een concordantiebestand, dus moeten we het indexveld handmatig bewerken door toe te voegen na het geïndexeerde woord gevolgd door het woord waarnaar wordt verwezen.

hoe-een-indextabel-als-een-pro-maken-met-microsoft-word-foto 12

De index bijhouden

Een van de uitdagingen bij het onderhouden van een index in Word is dat Word ons geen knop of menu geeft waarop we eenvoudig kunnen klikken om de indexvelden te wissen als we besluiten ons concordantiebestand opnieuw te maken.

We moeten een Visual Basic-script gebruiken om de indexvelden in ons document te wissen. De meesten van jullie denken vast aan Visual Basic Script, ik ben geen programmeur! Wat is dat ?. Maak je geen zorgen, het is niet zo erg als het klinkt. Kopieer en plak dit eenvoudige script, geschreven door de geweldige jongens van TechRepublic, in de Visual Basic-editor van Word en voer het uit om de indexvelden van uw hoofddocument op te schonen.

|__+_|

Open de Visual Basic-editor door op Alt+F11 te drukken en plaats dit script in de editor. Voer het script uit door op de knop Uitvoeren te klikken om de indexvelden van het hoofddocument op te schonen.

hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken-13

Uw hoofddocument zou geen indexvelden meer moeten hebben. We kunnen nu het hoofddocument opnieuw indexeren en de indextabel opnieuw maken met behulp van het menu Index invoegen.

Verschillende indextabelindelingen toepassen

Ja, index is zeker nuttig voor uw lezer, maar waarschijnlijk denken sommigen van u: waarom ziet de indextabel er zo saai uit. Kan ik de manier waarop het eruit ziet veranderen om het aantrekkelijker te maken?. Het antwoord is ja, indextabel hoeft er niet eenvoudig uit te zien.

We kunnen de stijl van de indextabel aanpassen door een van de beschikbare formaten te selecteren om het uiterlijk van de indextabel aan te passen.

hoe-een-indextabel-als-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken-te maken 14

Hier is een voorbeeld van hoe het klassieke indexformaat eruitziet.

hoe-een-indextabel-als-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken-te maken 15

We kunnen zelfs onze eigen stijl toepassen op de indextabel door de Van sjabloon te kiezen en op de knop Wijzigen te klikken.

hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken

Kies een van de beschikbare indexstijlen en klik op de knop Wijzigen om onze eigen stijl te maken.

hoe-een-indextabel-zoals-een-pro-met-microsoft-word-foto-maken- 17

We kunnen de lettertypestijl van de indextabel aanpassen.

hoe-een-indextabel-als-een-pro-maken-met-microsoft-word-foto 18

Geeft de indextabel enkele randen, of nummering;

hoe-een-indextabel-als-een-pro-maken-met-microsoft-word-foto 19

… om de indextabel een specifieke look en feel te geven.

hoe-een-indextabel-als-een-pro-maken-met-microsoft-word-foto 20

Dat is alles wat we hebben voor het maken van een indextabel met Microsoft Word. Heb je nog meer goede tips voor het maken van documenten? Deel uw expertise in de opmerkingen.

Meer verhalen

Help het Blue Screen of Death oplossen door automatisch opnieuw opstarten te voorkomen

Een van de meest frustrerende dingen bij het oplossen van willekeurige blauwe schermfouten is dat de computer opnieuw opstart voordat u de kans krijgt om de foutmeldingen op te schrijven, zodat u ze later kunt googlen. Hier leest u hoe u dat kunt oplossen.

Optimaliseer het Microsoft Word Editor-gebied voor beter schrijven

Onze monitor geeft ons slechts een beperkte ruimte om Word-documenten te bewerken. Van de ene pagina naar de andere springen kost te veel tijd, dus vandaag laten we u enkele eenvoudige tips zien om het bewerkingsgebied van Microsoft Word te maximaliseren voor een betere schrijfervaring.

Hoe de 10 grootste Windows-ergernissen op te lossen

Laten we eerlijk zijn: Windows kan soms serieus vervelend zijn, maar gelukkig is er meestal ook een tijdelijke oplossing of een hulpprogramma van derden dat het probleem verhelpt. We hebben de tien dingen afgerond die ons het meest irriteren, samen met hoe we ze kunnen oplossen.

Koppel en blader door uw iOS-apparaat met telefoonschijf

Heb je ooit gemakkelijk door de mappen op je iPhone of iPod Touch willen bladeren in Windows Verkenner of OS X Finder? Phone Disk maakt het u gemakkelijk en u kunt het tot 1 december gratis krijgen.

Voetnoten gebruiken in Microsoft Word

Een voetnoot is een notitie die onder aan een pagina wordt weergegeven en die vaak door schrijvers wordt gebruikt om publicaties van andere auteurs in hun document te citeren. We laten u zien hoe u voetnoten in Microsoft Word kunt beheren.

Hoe VistaSwitcher te repareren met lege vensters in de lijst

We zijn grote fans van het VistaSwitcher-alternatief voor Alt+Tab, maar helaas heeft een recente bug het voor velen van ons bijna onbruikbaar gemaakt, met veel lege vensters in de lijst. Hier leest u hoe u dit kunt oplossen met een snelle wijziging van de instellingen.

Gratis old-school downloadbare games voor uw Windows-systemen

Speel je graag ouderwetse computerspelletjes? Als je de nostalgie voelt, dan hebben we een goede oplossing voor je. Ontwikkelaar Erich Kohl heeft een webpagina vol videogames in ouderwetse stijl die beschikbaar zijn om te downloaden voor fr ...

Vraag het de lezers: Ubuntu UI Deathmatch - GNOME vs Unity

Mark Shuttleworth heeft onlangs aangekondigd dat Unity vanaf 11.04 de nieuwe standaardgebruikersinterface wordt voor Ubuntu's desktop- en netbookedities. Wat we deze week willen weten, is of u het eens of oneens bent met de beslissing.

Advertenties verwijderen met Pixelserv op DD-WRT

Er zijn talloze manieren om advertenties in uw browser te blokkeren, maar wat als u ze op de router zou kunnen blokkeren? Hier leest u hoe u de DD-WRT-firmware en opzettelijke DNS-vergiftiging gebruikt om advertenties voor elk apparaat in uw netwerk te blokkeren.

Geek Fun: blader door YouTube-video's met de cijfertoetsen

Heb je ooit een YouTube-video bekeken en wil je snel naar het goede deel gaan zonder te wachten tot het is geladen? Vandaag hebben we een coole tip die laat zien hoe je de cijfertoetsen gebruikt om op een gemakkelijke manier door video's te navigeren.