Een back-up maken van uw Windows Home Server-systeemstatus

Soms kan het systeem onstabiel worden wanneer u aanpassingen maakt aan WHS of bepaalde invoegtoepassingen installeert. Hier bekijken we hoe u een back-up kunt maken van de WHS-systeemstatus en/of het register, zodat u deze kunt herstellen als er iets misgaat.

Back-up WHS-systeemstatus

De systeemstatus bevat de belangrijkste systeembestanden voor WHS, zoals het register, opstartbestanden en beveiligde systeembestanden.

Het eerste dat u wilt doen, is inloggen op WHS via de WHS-console, Extern bureaublad of via de geavanceerde beheerconsole. Navigeer nu naar Start All Programs Accessories System Tool Backup.hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-staat foto 1

De wizard Back-up of terugzetten wordt gestart, maar we gaan de wizard niet gebruiken. Klik vanaf hier in plaats daarvan op de link Geavanceerde modus.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 2

Hiermee wordt het back-uphulpprogramma geopend en vouwt u in het linkerdeelvenster Mijn computer uit en controleert u de systeemstatus.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 3

Klik nu onderaan het scherm op de knop Bladeren om een ​​bestemming te vinden om het back-upbestand op te slaan.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 4

Opmerking: maak geen back-up op de lokale schijf van de server. Zorg ervoor dat u een bestemming kiest, zoals een gedeelde map, Flash Drive of Externe HD.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 5

Zoals je hier kunt zien, hebben we het ingesteld om een ​​back-up te maken naar onze gedeelde back-upmap ... klik nu op Back-up starten.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 6

U krijgt een overzicht van de back-uptaak ​​en kunt deze meteen starten of inplannen voor een later tijdstip.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeemstatus foto 7

Wacht nu terwijl alles is geback-upt. De hoeveelheid tijd die nodig is, is afhankelijk van de serverconfiguratie. Houd er ook rekening mee dat het bestand groot kan zijn (de onze was 627 MB), dus zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt op de locatie waarnaar je een back-up maakt.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-staat foto 8

Wanneer de back-up is voltooid, kunt u een rapport bekijken voor gedetailleerde informatie over de back-up of het hulpprogramma afsluiten.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 9

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-staat foto 10

Nadat we de back-up van de systeemstatus hadden voltooid, brachten we het bestand naar een van de pc's in ons netwerk en maakten we een back-up van het back-upbestand met Carbonite... redundante back-ups maken is altijd een goed idee!

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-staat foto 11

Maak alleen een back-up van het register

Als u geen back-up wilt maken van de volledige systeemstatus, kunt u ook alleen een back-up maken van het volledige register. Remote naar WHS en open de Register-editor.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 12

Klik vervolgens op Bestand Exporteren...

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 13

Selecteer nu een locatie en naam voor de back-up. Zorg ervoor dat u onder Bereik exporteren Alles selecteert om een ​​back-up van het hele register te maken. Of u kunt door een geselecteerde branch gaan en een back-up maken als u alleen wijzigingen aanbrengt in specifieke delen van het register. Maak bij twijfel gewoon een back-up van het hele ding.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-status foto 14

Nogmaals, u wilt er een back-up van maken naar een andere locatie dan uw lokale serverstation. De grootte van ons register was ongeveer 45 MB, hoewel het uwe kan variëren.

hoe-een-back-up-van-uw-windows-home-server-systeem-staat foto 15

Een back-up maken van de systeemstatus en het register van uw server is een geweldig idee om op te nemen in uw back-upstrategie. Als er iets misgaat, kunt u eenvoudig de instellingen herstellen die u zouden moeten helpen uw server terug te brengen naar waar hij moet zijn.

Meer verhalen

Dropbox gebruiken met een Android-telefoon

Dropbox is een geweldige applicatie om je bestanden te delen met al je computers en apparaten. Vandaag bekijken we het gebruik van Dropbox op je Android-telefoon.

Bouw een downloadplanner met weinig programmeervaardigheid

We houden er allemaal van om dingen van internet te downloaden en er zijn enorm veel geweldige downloadbeheertools die we kunnen gebruiken om onze downloads te plannen. Het is misschien eenvoudiger om een ​​downloadmanager te gebruiken, maar het kan geen kwaad om de tools die al bij onze Ubuntu worden geleverd te verkennen en volledig gebruik te maken van

Vervang eenvoudig een vergrendeld bestand zodra het is ontgrendeld

Als u probeert bepaalde Windows-bestanden (zoals programma's of Word-documenten) bij te werken terwijl ze in gebruik zijn, krijgt u de standaardtoegang geweigerd, bestand is in gebruik. Hoewel de redenering hierachter duidelijk is, kan het behoorlijk vervelend zijn als u een klein uitvoerbaar bestand moet bijwerken dat momenteel in

Stream video naar uw iPhone, iPad of iPod Touch vanuit Windows of OS X

Wilt u eenvoudig video uit de collectie op uw computer streamen naar een draagbaar Apple-apparaat via Wi-Fi of internet? Vandaag bekijken we wat misschien wel de gemakkelijkste manier is om video naar je iPod Touch, iPhone of iPad te streamen met Air Video.

Hoe weet ik of ik 32-bits of 64-bits Office 2010 gebruik? [Antwoorden]

Vraag je je af of je de 32-bits of de 64-bits versie van Office 2010 gebruikt? Zo kom je er snel achter welke versie je gebruikt.

Exporteer uw Evernote-notities in HTML- of MHT-indeling

Wil je sommige of al je aantekeningen uit Evernote exporteren, zodat je ze in een ander programma kunt bekijken of de gegevens ergens anders kunt gebruiken? Hier leest u hoe u alles kunt exporteren dat in Evernote is opgeslagen in HTML- of MHT-indeling.

Vraag de lezers: welke Windows-systemen gebruikt u? [Opiniepeiling]

Er zijn bijna tien maanden verstreken sinds Windows 7 beschikbaar kwam voor het publiek en het heeft het in die korte tijd heel goed gedaan. Deze week willen we weten of je de sprong hebt gemaakt en een upgrade naar Windows 7 hebt uitgevoerd.

Exporteer en maak een back-up van uw gegevens van Google Wave voordat deze wordt afgesloten

Wil je al je gesprekken en meer van Google Wave opslaan voordat het wordt afgesloten? Hier zijn enkele manieren waarop u uw Waves vandaag kunt exporteren, zodat uw team kan overschakelen naar andere samenwerkingsplatforms.

Tijd besparen bij het verzenden en ontvangen van e-mail

Foto door H is voor Thuis

Bouw uw eigen geautomatiseerde systeem voor bestandsupdates

Elke serverbeheerder heeft een aantal hulpprogramma's die ze graag gebruiken. Deze tools worden doorgaans op elke machine bewaard om de beschikbaarheid te garanderen en kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals Sysinternals en Nirsoft.