Een aangepaste Ubuntu Live-cd of USB maken op de gemakkelijke manier

hoe-maak-je-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier foto 1

Er zijn verschillende manieren om aangepaste Ubuntu live-cd's te maken. We hebben in het verleden de Reconstructor-webapp gebruikt, maar sommige commentatoren hebben in plaats daarvan de Ubuntu Customization Kit aanbevolen. Het is een open-sourcehulpprogramma dat te vinden is in de softwarerepository's van Ubuntu.

UCK biedt krachtigere functies dan Reconstructor, maar Reconstructor maakt de meeste taken gemakkelijker voor beginnende gebruikers. Kijk ook eens naar Reconstructor.Ubuntu-aanpassingskit installeren

U vindt de Ubuntu Customization Kit in Ubuntu's Software Center.

hoe-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier-foto te maken 2

Je kunt het ook vanaf een terminal installeren met de volgende opdracht:

sudo apt-get install uck

Je hebt ook een basis ISO-image nodig die je wilt aanpassen. U kunt een Ubuntu ISO-image downloaden van de Ubuntu-website. U hebt een afbeelding nodig die compatibel is met de architectuur van uw systeem. Als u bijvoorbeeld een 32-bits systeem gebruikt, hebt u de i386 ISO nodig en niet de amd64. Gebruikers van 64-bits besturingssystemen kunnen echter ook een 32-bits afbeelding gebruiken, aangezien 64-bits besturingssystemen 32-bits software kunnen gebruiken.

Een aangepaste live-cd maken

U kunt de Ubuntu Customization Kit starten vanaf het dashboard. (Je kunt de opdracht uck-gui ook vanaf een terminal uitvoeren.)

hoe je een aangepaste ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier foto maakt 3

UCK zal u informeren over de vereisten - 5 GB schijfruimte op uw lokale computer en internettoegang. De Ubuntu Customization Kit gebruikt een chroot-omgeving.

hoe-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-the-easy-way-foto-maken 4

Het volgende scherm vraagt ​​je om taalpakketten te installeren – het leek leeg voor mij, misschien omdat ik al taalpakketten op het systeem heb geïnstalleerd. Hoe dan ook, u kunt op OK klikken om door te gaan.

hoe-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier-foto-maken 5

In het volgende scherm kunt u selecteren welke talen beschikbaar zijn op de live-cd.

hoe-maak-je-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier foto 6

Daarna kunt u de standaardtaal van de live-cd selecteren. Dit maakt de Ubuntu Customization Kit handig voor het maken van live-cd's die zijn aangepast aan specifieke regio's waar de standaardtaal Engels niet ideaal is.

hoe-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-the-easy-way-foto-maken 7

Selecteer nu de Ubuntu ISO-image die u eerder hebt gedownload. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u een aangepaste naam opgeven voor uw nieuwe live-cd.

hoe-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier-foto-maken 8

UCK geeft u de mogelijkheid om de live-cd handmatig aan te passen, als u dat wilt.

hoe-maak-je-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier foto 9

Nadat u hebt geselecteerd of u Windows-gerelateerde bestanden van uw live-cd wilt verwijderen (bijvoorbeeld de toepassing die automatisch wordt uitgevoerd wanneer u een Ubuntu-cd in een Windows-systeem plaatst), kunt u op OK klikken om de live-cd te bouwen. Nadat u dit hebt gedaan, moet u uw wachtwoord in het terminalvenster opgeven.

hoe-maak-je-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier foto 10

Uiteindelijk heb je de mogelijkheid om de live-cd verder aan te passen met een pakketbeheerder of een terminalvenster. Deze opties verschijnen alleen als je UCK hebt verteld dat je de live-cd handmatig wilt aanpassen.

hoe-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-the-easy-way-foto-maken 11

Helaas lijkt het pakketbeheercomponent niet langer te werken op Ubuntu 11.10, wat een bekend probleem lijkt te zijn. In eerdere versies werd dit een Synaptic-achtige applicatie genoemd.

hoe-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-the-easy-way-foto-maken 12

U kunt nog steeds de optie Consoletoepassing uitvoeren selecteren om een ​​speciaal terminalvenster te openen. Dit terminalvenster vertegenwoordigt de live-cd-omgeving - alle opdrachten die u erin uitvoert, hebben invloed op uw aangepaste live-cd. Dit betekent dat u de standaard apt-get-opdrachten kunt gebruiken om software te installeren die op de live-cd zal verschijnen.

hoe je een aangepaste ubuntu live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier foto maakt 13

Nadat u klaar bent, typt u exit in de terminal en selecteert u de optie Doorgaan met bouwen om door te gaan. UCK zal uw aangepaste live-cd maken en bouwen.

hoe je een aangepaste ubuntu-live-cd-of-usb-op-de-eenvoudige-manier foto maakt 14

Zodra het klaar is, wordt u verteld waar uw nieuwe ISO-afbeeldingsbestand zich bevindt. U kunt naar het ISO-bestand navigeren, er met de rechtermuisknop op klikken en de brandoptie gebruiken om het op een schijf te branden.

hoe je een aangepaste ubuntu live-cd-of-usb-foto maakt 15

Live-cd naar USB

Nadat je een live-cd-image hebt, kun je de Startup Disk Creator-tool die bij Ubuntu is geleverd, gebruiken om er een opstartbare USB-drive van te maken. Start gewoon de Startup Disk Creator-toepassing vanuit het dashboard en specificeer uw nieuwe ISO-bestand als de bronschijfkopie.

hoe-een-aangepaste-ubuntu-live-cd-of-usb-the-easy-way-foto-maken 16


Heb je UCK of Reconstructor al geprobeerd? Wat heb je liever? Laat een reactie achter en laat het ons weten.

Meer verhalen

Speel Minecraft Classic als een gratis in-browserspel

Of je nu geen genoeg kunt krijgen van Minecraft of het nog nooit bent begonnen, je kunt rechtstreeks in je browser springen en een klassieke versie van het spel gratis spelen.

Vrijdagpret: Schiet op de Aliens

In de game van deze week zijn buitenaardse wezens de stad binnengeglipt en hebben ze iets gestolen van de lokale geweerjager, wat een zoektocht naar wraak begint. Zijn je schietvaardigheden goed genoeg om de geweerjager te helpen de aliens te verslaan of zullen ze achterover leunen en lachen om je slechte doel?

Fotorealistische karikaturen maken met Photoshop

Zelfs als je niet veel tekentalent hebt, is het verrassend eenvoudig om van een foto een fotorealistische karikatuur te maken met een goede resolutie en een paar minuten in Photoshop. Pak een afbeelding en maak je klaar om een ​​karikatuurkunstenaar te worden!

Servergebeurtenissen op afstand verzamelen met Syslog

Heb je ooit gewenst dat in plaats van handmatig in te loggen op een server om het systeemlogboek te zien, de gebeurtenissen gewoon naar je toe zouden komen? How-To Geek gaat in op het opzetten van een syslog-collector.

Eenvoudige grafische shell-scripts maken met Zenity op Linux

Zenity voegt grafische interfaces toe aan shellscripts met één enkele opdracht. Shell-scripts zijn een geweldige manier om repetitieve taken te automatiseren, maar ze zijn normaal gesproken beperkt tot de terminal - Zenity haalt ze uit de terminal en op uw bureaublad.

Uit de doos met tips: Android-telefoons recyclen, gloeiende lichtschakelaars en Dropbox versleutelen

Een keer per week verzamelen we een aantal leuke tips uit de HTG tips box en delen deze met iedereen; deze week kijken we naar het recyclen van Android-telefoons voor gebruik in het hele huis, het vergroten van de veiligheid met een gloeiende LED-schakelaar en het eenvoudig versleutelen van Dropbox-inhoud.

Geek Trivia: wat was het eerste tv-programma dat computergegenereerde modellen gebruikte?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hergebruik een servethouder als een verticale laptopstandaard

Verticale laptopstandaards zijn momenteel allemaal ruimtebesparend, maar $ 50 voor een lichtgewicht stuk plastic of metaal lijkt een beetje steil. Deze hack verandert een goedkope servetstandaard in een verticale laptopstandaard.

Mod een Zwitsers zakmes om USB-opslag toe te voegen

Je kunt een standaard Zwitsers zakmes kopen met een USB-drive, maar ze hebben meestal een tekort aan werktuigen en zijn meestal gevuld met een omvangrijke full-size thumb drive. Deze hack voegt een kleine USB-drive toe aan een normaal mes voor het beste van twee werelden.

Hoe te leven zonder de startknop in Windows 8

Het bureaublad van Windows 8 ziet er net zo uit als Windows 7, met één uitzondering: geen Start-knop. Het verliezen van de Start-knop is niet het einde van de wereld - Windows 8 onthult alle bekende opties op verschillende manieren.