Aangepaste Chrome Web App-snelkoppelingen maken voor uw favoriete websites

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites-foto 1 te maken

Google pusht nu in Chrome verpakte apps, maar veel Chrome-apps zijn nog steeds snelkoppelingen naar websites. U kunt uw eigen aangepaste web-apps maken die als snelkoppelingen fungeren als de gewenste website niet beschikbaar is in de Chrome Web Store.

Deze Chrome-webapps verschijnen ook in het startprogramma voor Chrome-apps op Windows, Mac, Linux en Chrome OS. Je kunt ze openen vanuit het opstartprogramma en instellen dat ze altijd worden geopend als een venster of vastgezet tabblad - dat kun je niet doen met standaard bladwijzers.Dit is iets anders dan het maken van taakbalk- en bureaubladsnelkoppelingen, waardoor websites in hun eigen venster kunnen worden uitgevoerd. Dat kan voor elke website.

Een aangepaste web-app maken

Om dit te doen, zullen we in wezen de eenvoudigste soort Chrome-webapp helemaal opnieuw maken. Het enige dat u echt nodig hebt, is een pictogram en een webadres.

Maak eerst een nieuwe map op uw computer voor uw webapp.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites-foto 3 te maken

Maak vervolgens een nieuw tekstbestand met de naam manifest.json in uw nieuwe map.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites te maken foto 4

Open het manifest.json-bestand in een teksteditor, bijvoorbeeld Kladblok. Kopieer en plak de volgende tekst erin:

{
manifest_versie: 2,
naam: Websitenaam,
omschrijving: Beschrijving van de website,
versie: 1.0,
pictogrammen: {
128: 128.png
},
app: {
URL's: [
http://voorbeeld.com/

],
launch: {
web_url: http://voorbeeld.com/
}
},
rechten: [
onbeperktOpslag,
meldingen
]
}

Wijzig de vetgedrukte delen van de voorbeeldcode en vervang de naam, beschrijving en URL's van de website. Als u bijvoorbeeld How-To Geek wilt starten, vult u How-To Geek in het naamveld in, voert u een gewenste beschrijving in en gebruikt u de URL http://howtogeek.com.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites-foto 5 te maken

Zoek vervolgens een 128 × 128 PNG-afbeeldingsbestand dat zal worden gebruikt als het logo van de website. Als je geen afbeelding hebt die precies de juiste maat heeft, kun je een grotere afbeelding bijsnijden en vergroten of verkleinen met een afbeeldingseditor zoals Paint.NET.

Sla het afbeeldingsbestand op met de naam 128.png in de map die u hebt gemaakt.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites-foto 6 te maken

Open ten slotte de extensiepagina van Chrome op chrome://extensions/. Schakel het selectievakje Ontwikkelaarsmodus in en klik op de knop Uitgepakte extensie laden.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites te maken foto 7

Blader naar de map die u hebt gemaakt en klik op OK - Chrome installeert de web-app die u zojuist hebt gemaakt.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites-foto 8 te maken

Als de app is geïnstalleerd, kunt u deze starten vanaf de nieuwe tabbladpagina, aanpassen hoe deze wordt geopend door er met de rechtermuisknop op te klikken, of starten vanuit het Chrome-app-opstartprogramma.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites te maken foto 9

U kunt ook op de knop Extensie inpakken klikken om de extensie als een enkel installeerbaar .crx-bestand te verpakken. U kunt dit bestand onder andere mensen verspreiden, zodat zij het ook kunnen installeren.

Lokaal geïnstalleerde Chrome-webapps en -extensies worden niet gesynchroniseerd tussen uw computers met Chrome Sync. Om in de toekomst tijd te besparen, wilt u misschien een back-up maken van uw webapp-mappen of .crx-bestanden, zodat u ze gemakkelijk op andere computers kunt installeren.

De snelle en lelijke manier

U kunt ook aangepaste snelkoppelingen toevoegen aan uw nieuwe tabbladpagina door een bladwijzer van de bladwijzerbalk naar het raster met pictogrammen te slepen.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites-foto 10 te maken

Helaas zal het grote pictogram nogal lelijk zijn, zonder een eigennaam of pictogram. Deze bladwijzer werkt net als een standaard bladwijzer-app, maar er is geen manier om deze aan te passen en er beter uit te laten zien.

hoe-aan-gepaste-chrome-web-app-snelkoppelingen-voor-uw-favoriete-websites te maken foto 11


Idealiter zou Google de functionaliteit voor slepen en neerzetten uitbreiden met een manier om deze aangepaste snelkoppelingen te hernoemen en eenvoudig betere pictogrammen toe te wijzen. Voorlopig zullen we het moeten doen met de handmatige oplossing.

Meer verhalen

Privénavigatie gebruiken om uw tracks op Android te verbergen

Met privé browsen kunt u op internet surfen zonder enige informatie over uw browse- en downloadgeschiedenis, cookies, formuliergegevens of zoekgeschiedenis op te slaan. Browsers die beschikbaar zijn voor pc's bieden manieren om privé te browsen, maar hoe zit het met privé browsen op een telefoon of tablet?

Verminderen op tekst gebaseerde browsers het netwerkverkeer?

Het lijdt geen twijfel dat de webpagina's van vandaag vol zitten met rijke inhoud en meer bandbreedte gebruiken om volledig te laden, maar zou het gebruik van een op tekst gebaseerde browser in plaats van een op een GUI gebaseerde browser een aanzienlijk verschil maken bij het verminderen van netwerkverkeer? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft de antwoorden op die van een nieuwsgierige lezer

Geek Trivia: het snelste tweebenige wezen op aarde is het?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: ducttape was oorspronkelijk uitgevonden om af te dichten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kan ik mijn iPhone/iPad-video's bekijken via Chromecast?

Als je een iOS-apparaat en Chromecast hebt, casten de grote spelers allemaal prima (zoals Netflix), maar als het gaat om het streamen van de lokale inhoud op je apparaat naar je Chromecast, is het een beetje gedoe. Ga mee terwijl we een medelezer helpen om hun lokale iPad-inhoud op de tv te gooien.

Geek Trivia: de bestverkochte niet-gebundelde game voor het Game Boy-platform was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de eerste console-rollenspel was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Voorkom dat Windows om een ​​wachtwoord vraagt ​​bij het ontwaken uit de slaapstand/stand-by

Als u Windows hebt geconfigureerd om u automatisch aan te melden in plaats van een wachtwoord in te voeren, vindt u het misschien vervelend dat u nog steeds een wachtwoord moet invoeren wanneer uw pc uit de slaapstand komt. Hier is de snelle oplossing.

Waarom u waarschijnlijk niet extra wilt betalen voor een snellere CPU in uw laptop of tablet

Wanneer u een nieuwe laptop of tablet koopt, kunt u deze vaak aanpassen door extra te betalen voor een snellere CPU. Maar dit is misschien geen goed idee - de duurdere CPU is misschien minder geschikt voor het apparaat!

Geek Trivia: het eerste universele leerplichtsysteem werd gevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!