Back-ups van systeemimages maken en herstellen op Windows 8.1

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 1 te maken en te herstellen

We hebben eerder gemeld dat de back-upfunctie voor systeemimages is verwijderd in Windows 8.1. Dit is niet helemaal waar - hoewel de grafische interface voor het maken van systeemafbeeldingen is verwijderd, kunt u nog steeds systeemafbeeldingen maken met een PowerShell-cmdlet.

Dit is goed nieuws voor systeembeheerders, omdat ze hiermee back-ups van systeemimages kunnen maken en herstellen zonder over te schakelen naar tools van derden, zoals Norton Ghost. Systeemimages verschillen van herstelimages die met recimg zijn gemaakt, omdat ze een volledige momentopname van de harde schijf van het systeem bevatten, inclusief gebruikersbestanden en instellingen.Maak een back-up van een systeemimage op de gemakkelijke manier

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 2 te maken en te herstellenMicrosoft kan back-uptools in Windows opnemen, maar ze doen alleen het absolute minimum en ze zijn verwarrend. Als u op een gemakkelijke manier een back-up van uw hele computer wilt maken, is Acronis True Image 2016 de juiste keuze.

Acronis True Image 2016 kan een back-up maken van uw volledige computer, inclusief uw besturingssysteem, toepassingen en gegevens, en deze vervolgens terugzetten op de bestaande computer of zelfs op een volledig afzonderlijke computer.

En als u upgradet naar Acronis True Image Cloud, kunt u optioneel een volledige back-up van uw hele computer opslaan in de cloud en op een lokale schijf.

Maak op een gemakkelijke manier een back-up van uw pc of Mac met True Image

Een back-up van systeemimage maken

Eerst moet u een externe schijf op uw systeem aansluiten, die als back-upschijf zal dienen. U kunt ook een back-up maken naar een gedeelde map via het netwerk. U kunt de back-up van de systeemimage echter niet opslaan op het systeemstation of op andere stations waarvan u een back-up maakt.

Open vervolgens een PowerShell-venster als beheerder. Druk hiervoor op Windows-toets + X en selecteer Windows PowerShell (Admin) in het menu dat verschijnt. U kunt ook vanuit het startscherm naar PowerShell zoeken, er met de rechtermuisknop op klikken en Als administrator uitvoeren selecteren.

hoe-te-maken-en-herstellen-systeem-image-back-ups-op-windows-81 foto 3

Voer in het PowerShell-venster een opdracht uit zoals de volgende om een ​​back-up te starten:

wbAdmin start back-up -backupTarget:E: -include:C: -allCritical -quiet

De bovenstaande opdracht vertelt Windows om een ​​back-up te maken van de C:-schijf naar de E:-schijf, inclusief alle kritieke volumes die de systeemstatus bevatten. De schakeloptie -quiet vertelt de cmdlet om te worden uitgevoerd zonder dat u daarom wordt gevraagd.

Natuurlijk moet u de waarden vervangen door uw eigen voorkeurswaarden. Gebruik in plaats van E: voor het back-updoel het station waarop u de systeemkopie wilt opslaan.

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 4 te maken en te herstellen

Als u een back-up van meerdere schijven of partities in de systeemkopie wilt maken, voegt u deze toe als een door komma's gescheiden lijst:

wbAdmin start back-up -backupTarget:E: -include:C:,D:,F: -allCritical -quiet

U kunt ook een back-up maken naar een gedeelde map via het netwerk:

wbAdmin start back-up -backupTarget:\remoteComputer\Folder -include:C: -allCritical -quiet

Raadpleeg de Wbadmin-startback-uppagina op de Technet-site van Microsoft voor meer informatie over de syntaxis van de cmdlet. U kunt ook wbAdmin startback-up uitvoeren zonder schakelaars om de opties van de opdracht te bekijken.

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 5 te maken en te herstellen

Het uitvoeren van de opdracht duurt even. Nadat het klaar is, vindt u een map WindowsImageBackup met uw back-upafbeeldingen op het back-upstation dat u hebt opgegeven.

Een back-up van systeemimage herstellen

Back-ups van systeemimages kunnen niet vanuit Windows worden hersteld, omdat ze het Windows-systeem volledig overschrijven. Om een ​​back-up van een systeemkopie te herstellen, moet u opstarten vanaf de installatiemedia van Windows 8.1, de herstelschijf of de systeemherstelschijf.

Plaats de installatiemedia of het herstelstation en start uw computer opnieuw op. Wanneer het installatieproces begint, klikt u op de link Uw computer herstellen.

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 6 te maken en te herstellen

Klik op de tegel Problemen oplossen om toegang te krijgen tot de opties voor probleemoplossing.

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 7 te maken en te herstellen

Klik op de tegel Geavanceerde opties om toegang te krijgen tot de opties die bedoeld zijn voor geavanceerde gebruikers.

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 8 te maken en te herstellen

Selecteer de optie Systeemkopie herstellen om uw computer opnieuw te imagen vanaf een systeemkopie.

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 9 te maken en te herstellen

Windows begeleidt u bij het herstellen van een back-up van een systeemkopie. Sluit de externe schijf met de back-up van de systeemkopie aan op uw computer als u dat nog niet hebt gedaan - u kunt er rechtstreeks vanaf herstellen naar uw computer.

hoe-systeem-image-back-ups-op-windows-81-foto 10 te maken en te herstellen


Microsoft heeft deze functionaliteit duidelijk verborgen, zodat gemiddelde gebruikers de nieuwe back-uptool Bestandsgeschiedenis van Windows 8 en de functies Vernieuwen en Opnieuw instellen zullen gebruiken.

Gelukkig hebben ze deze functie niet volledig verwijderd, dus systeembeheerders en geeks kunnen doorgaan met het maken en herstellen van back-ups van systeemimages op Windows 8.1 - geen software van derden vereist.

Meer verhalen

Geek Trivia: is Listerine mondwater vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Welke vogels hebben veren die zijn aangepast voor stille vlucht?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: Harvard Medical School en Hollywood hebben samengespannen om het Amerikaanse publiek te beïnvloeden om wat te doen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe Google Locatie Wi-Fi Scannen op Android uit te schakelen

Er zijn enkele belangrijke geavanceerde opties begraven in de wifi-instellingen van je Android. De belangrijkste hiervan is de mogelijkheid om wifi-scannen uit te schakelen voor de locatieservice van Google.

Problemen met de wifi van uw Mac oplossen en analyseren met de Wireless Diagnostics Tool

Macs bevatten een Wireless Diagnostics-tool waarmee je je wifi-netwerk kunt versnellen en de signaalsterkte kunt verbeteren. Het bevat ook veel extra tools voor ervaren gebruikers.

Waar bevindt de Apps-toets zich op een standaard Microsoft-georiënteerd toetsenbord?

Sneltoetsen kunnen onze workflow aanzienlijk vereenvoudigen, maar wat doe je als je wordt verteld dat je een sneltoets moet gebruiken met een obscure toets waarvan je niet eens zeker weet of deze op je toetsenbord staat? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord om een ​​gefrustreerde lezer te helpen de sleutel te vinden waarnaar hij op zoek is.

Geek Trivia: de memorisatietechniek die wordt gebruikt door geheugenwedstrijdkampioenen wordt genoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Always-On-schuifbalken terugbrengt in Mac OS X

Als Macs nieuw voor u zijn, is het u misschien opgevallen dat er geen schuifbalken zijn in Finder-vensters, webpagina's, enzovoort. Dit kan moeilijk (en vervelend) zijn om aan te wennen, maar dat hoeft gelukkig niet.

Superkoekjes

Cookies zijn kleine stukjes informatie die in een browser worden opgeslagen en (afgezien van irritante reclametracking) over het algemeen best handig zijn, omdat ze dingen mogelijk maken zoals langdurig inloggen op websites, opgeslagen voorkeuren en ander browse-gemak.

Hoe u een beter draadloos signaal krijgt en draadloze netwerkinterferentie vermindert?

Zoals alle voldoende geavanceerde technologieën, kan wifi als magie aanvoelen. Maar wifi is geen magie - het zijn radiogolven. Verschillende dingen kunnen deze radiogolven verstoren, waardoor uw draadloze verbinding zwakker en onbetrouwbaarder wordt.