Problemen met uw internetverbinding oplossen, laag voor laag

hoe u uw internetverbinding laag voor laag kunt oplossen foto 1

Breedband is de levensader van het moderne huishouden en het is ongelooflijk frustrerend als je internetverbinding hapert. Lees verder terwijl we u door onze beproefde technieken voor probleemoplossing leiden, zodat u precies kunt vaststellen waar uw verbindingsproblemen vandaan komen.

Waarom wil ik dit doen?

Het voor de hand liggende antwoord op waarom je dit wilt doen, is om je netwerkproblemen op te lossen, maar om dingen op een permanente manier op te lossen, is iets meer probleemoplossing nodig dan de typische plug-and-unplug-routine. Iedereen met verbindings-/internetproblemen wil die problemen oplossen en dat doen ze vaak door dingen aan en uit te trekken, de stroom naar hun apparaten en netwerkapparatuur aan en uit te zetten, enzovoort.In de meeste gevallen lossen die dingen je problemen op omdat je de apparaatsoftware dwingt om opnieuw te laden, potentiële fouten in het geheugen dumpt en nieuwe netwerktoewijzingen krijgt (of geeft), maar niet omdat je echt hebt geïsoleerd wat er mis is met je verbinding. Het doel van deze handleiding is om u te helpen precies te bepalen wat het probleem veroorzaakt, zodat u het in de toekomst kunt controleren en proactief kunt zijn om uw netwerk soepel te laten werken (en, belangrijker nog, zodat elke keer dat uw Wi-Fi -Fi wordt schilferig, je zit niet vast in de herstart-alles-in-het-huis-lus). Door dingen te verfijnen, weet u of u een klacht moet indienen bij uw internetprovider om een ​​probleem op te lossen dat u niet onder controle heeft, of u problemen met uw eigen router moet oplossen, op apparaatniveau moet sleutelen of uw aandacht op een andere manier moet richten.

Help me mijn haperende internetverbinding te herstellen is verreweg de meest voorkomende hulpvraag die we hier bij How-To Geek krijgen, evenals het belangrijkste verzoek dat we van vrienden en familie krijgen. Hoe graag we ook elk van uw specifieke netwerkproblemen nauwkeurig zouden kunnen oplossen (omdat we dol zijn op het oplossen van grote en kleine geeky-problemen), dat kunnen we helaas niet op een redelijke schaal doen.

Wat we echter wel kunnen doen, is de basisprincipes van het oplossen van problemen met internetverbindingen terugbrengen tot een eenvoudige workflow waarmee iedereen, hoe onervaren ze ook zijn, kan achterhalen waar de zwakste schakel in hun internetverbinding thuis is. De beste manier om de zwakste schakel te vinden, is door te beginnen bij de grootste schakel in de keten en van daaruit te werken. Lees verder terwijl we werken van de grootste en meest kritieke componenten van het netwerk tot aan de afzonderlijke apparaten, en bieden zo inzicht in het oplossen van problemen.

Naast het werken van de grootste link naar de kleinste link, bevat elke sectie van de tutorial een kortetermijnoplossing en een langetermijnoplossing die is gericht op wat u nu moet doen om uw probleem op te lossen (mogelijk slechts tijdelijk, afhankelijk van de ernst) en wat wat u moet doen om ervoor te zorgen dat het probleem niet terugkeert (dit kan inhouden dat u de kabelman moet bellen om lijntests uit te voeren of uw router te vervangen). In elke sectie zullen we de directe stappen bovenaan de sectie vermelden en vervolgens verder uitleggen waarom we elke stap uitvoeren.

Problemen met uw modem oplossen

Of uw breedbandverbinding nu glasvezel, kabel of DSL is, de eerste stop is bij het meest kritieke punt: de modem. Dit is het punt waar uw thuisnetwerk rechtstreeks is verbonden met de buitenwereld en het laatste dat u in uw huis kunt beheren en diagnosticeren voordat u op het terrein komt van dingen die alleen door uw ISP kunnen worden opgelost (zoals een zwakke signaalsterkte op de lijn die van de elektriciteitspaal komt).

Als je geen verbinding hebt op modemniveau, ben je feitelijk dood in het water totdat jij (of je ISP) het oplost. Als zodanig is de allereerste stap in elke routine voor het oplossen van problemen met connectiviteit, vast te stellen dat de spreekwoordelijke kraan open staat en dat internettoegang uw huis binnenstroomt.

Het helpt om te begrijpen wat de lampjes van uw modem betekenen

Een van de handigste trucs voor het oplossen van problemen, omdat er geen specifieke vaardigheid of gedoe voor het aansluiten of loskoppelen van apparatuur vereist is, is om eenvoudig documentatie bij de hand te hebben die u vertelt wat de diagnostische lampjes op uw modem betekenen. Of u nu zelf het modelnummer van het modem opzoekt en de relevante pagina's uit de handleiding afdrukt of het op de website van uw ISP opzoekt en van daaruit afdrukt, het is uiterst waardevol om een ​​diagnoseblad bij de hand te hebben. Het is het verschil tussen Wat betekent de knipperende wereldbol? en De knipperende wereldbol betekent dat de modem een ​​vaste verbinding heeft met mijn ISP of wat dan ook.

hoe u uw internetverbinding laag voor laag kunt oplossen foto 2

Diagnostische lampjes gaan echter maar zo ver en om vast te stellen of uw modem echt goed functioneert, is het erg handig om een ​​op Ethernet gebaseerd apparaat rechtstreeks op de Ethernet-poort van uw modem aan te sluiten. Hoewel we nooit zouden aanraden om uw computer rechtstreeks op de modem aan te sluiten zonder een soort firewall (zoals de firewalls die in bijna elke commerciële router onder de zon zijn ingebouwd) voor normaal gebruik, proberen we in dit geval uitdrukkelijk vast te stellen dat de modem is functioneren. Je kunt je gewone computer of laptop gebruiken, een oude beater-laptop die je alleen voor testdoeleinden bijhoudt, of zelfs een media-apparaat met een netwerkadapter zoals een Amazon Fire TV, Apple TV of zelfs een Raspberry Pi.

Het doel is om uw apparaat rechtstreeks op de modem aan te sluiten via de harde lijn van een Ethernet-kabel en een verbinding met het grotere internet tot stand te brengen. Als u een echte computer gebruikt, of het nu een laptop of desktop is, kunt u het beste een zeer eenvoudige verbindingstest gebruiken, zoals het pingen van de DNS-servers van Google. U kunt dit doen door een opdrachtprompt te openen, cmd in het vak Uitvoeren en ping 8.8.8.8 te typen. Als u een reactie krijgt, weet u dat uw modem met de buitenwereld communiceert. Voor apparaten die u niet gemakkelijk een ping-verzoek kunt sturen, kunt u proberen een eenvoudige netwerkverbindingstest uit te voeren, zoals het apparaat vragen om te controleren op software-updates of een streaming videobestand laden. Hoewel het uitvoeren van de meest elementaire test, zoals een ping, ideaal is, is elke beschikbare methode de moeite waard.

De korte termijn oplossing

Als u merkt dat er geen verbinding is tussen uw modem en uw ISP (omdat de connectiviteitstest geen positief resultaat oplevert), is de eenvoudigste kortetermijnoplossing om uw modem volledig los te koppelen van de stroombron, de netwerkkabels en de coax/fiber/ kabel die het verbindt met de eigenlijke nutslijn of druppel die aan uw huis is bevestigd.

Stap 1: Koppel uw modem volledig los van de stroom- en netwerkkabels (of in ieder geval alleen de stroom).

Stap 2: Laat het apparaat minimaal 30-60 seconden zitten.

Stap 3: Sluit alle netwerk- / nutskabels aan en vervolgens de voedingskabel.

Dit zijn veel voorkomende aanwijzingen wanneer u de technische ondersteuning belt - ze willen altijd dat u het apparaat minstens een halve minuut losgekoppeld laat. Maar waarom?

Het komt erop neer: apparaten zoals modems, routers, enzovoort, hebben twee soorten geheugen: vluchtig en niet-vluchtig RAM-geheugen. Het niet-vluchtige RAM-geheugen (meestal NVRAM genoemd) is als een kleine flashdrive binnenin die belangrijke dingen opslaat, zoals het besturingssysteem en de instellingen van het apparaat. Het vluchtige geheugen is net als het geheugen op uw computer: het wordt gebruikt voor het bewaren van gegevens terwijl het apparaat in werking is, maar het kan geen gegevens bevatten wanneer het is uitgeschakeld. De reden dat u wordt verteld om het apparaat minstens een halve minuut uit te laten, is omdat de lading die de kleine gegevens in het RAM-geheugen houdt zo lang kan duren om volledig te verdwijnen en het doel is om het geheugen volledig schoon te hebben wanneer het apparaat herstart.

Wanneer de modem volledig is ingeschakeld, herhaalt u de bovenstaande test met uw laptop of ander Ethernet-apparaat om vast te stellen dat een directe verbinding tussen de modem en het grotere internet mogelijk is. Als het op en actief blijft, geweldig. Als de verbinding wordt verbroken, noteer dan hoe lang het is gebleven, want deze informatie kan nuttig zijn voor latere probleemoplossing.

De oplossing voor de lange termijn

Wat als het aanzetten van uw modem uw probleem niet onmiddellijk oplost of het probleem snel terugkeert? De kans is groot dat er iets mis is met uw modem of de bedrading naar de modem. U moet contact opnemen met uw ISP en problemen aan hun kant uitsluiten.

Stap 1: Neem contact op met uw ISP om te bepalen of uw modem op afstand moet worden gereset/gereprovisioneerd.

Stap 2: Als u een kabelmodem gebruikt, controleer dan of de lijn overmatig is gesplitst voordat u de kabelmodem binnengaat.

Stap 3: Bel een ondersteuningsmedewerker om de signaalsterkte bij u thuis te testen om te bepalen of het probleem een ​​zwak signaal of een beschadigde kabel is.

Stap 4: Behoudens een van de bovengenoemde problemen, vervangt u de modem.

Het kan zijn dat ze uw modem op afstand moeten voorzien, resetten of andere aanpassingen maken (we hadden ooit een kabelmodem voor drie jaar waarvan we later ontdekten dat het kabelbedrijf zelfs nooit formeel aan ons account had gekoppeld; technische ondersteuningsoproepen zitten vol mysteries ).

Een ding dat u kunt doen aan de straat-naar-modem-kant van dingen die kunnen helpen, is het verwijderen van extra splitters als u een kabelmodem hebt; elke keer dat de lijn via splitter wordt gesplitst, wordt de signaalsterkte verminderd door zowel het aantal splitters als het aantal splits binnen de splitter.

hoe u uw internetverbinding laag voor laag kunt oplossen foto 3

Als je huis eind 20e eeuw bedraad was voor kabel, is de kans groot dat ze alle kabeldruppels in het huis hebben verbonden met een monsterlijke 9-weg splitter die de sterkte van je signaal vernietigt. Als je zo'n box moet gebruiken om het tv-signaal naar verschillende kamers te laten stromen, dan raden we je aan een eenvoudige 2-weg splitter te gebruiken om de kabelmodemlijn af te takken voordat je deze splitst met de grotere splitsing voor distributie door het hele huis.

Als noch u, noch de ondersteuning op afstand die door uw ISP wordt aangeboden uw modem terug tussen de navigatiebakens kunnen plaatsen, is de volgende stap om een ​​ISP-vertegenwoordiger te sturen om de daadwerkelijke lijn te controleren en ervoor te zorgen dat de verbinding voldoende signaalsterkte heeft op het punt uw huis binnenkomt en mogelijk de modem vervangt. Als u de eigenaar bent van uw modem (en dat zou u moeten doen!) De vervangingskosten zijn voor uw rekening, maar u weet in ieder geval dat u een superieur modem krijgt en geen maandelijkse huur betaalt. Het vervangen van een modem is niet leuk (of goedkoop), maar toen onze 7 jaar oude kabelmodem eindelijk het stof beet en we hem vervingen door een nieuwere, waren de snelheidsverbeteringen en stabiliteit elke cent waard.

Problemen met uw router oplossen

Als uw modem in orde is, maar u nog steeds verbindingsproblemen ondervindt, is de volgende verdachte die u moet onderzoeken uw router. U kunt de meest stabiele modem ter wereld hebben, maar als uw router constant vastloopt of opnieuw opstart, zult u het erg moeilijk hebben met moderne breedbandtoepassingen zoals gamen, videostreaming, enzovoort.

Routerproblemen zijn verreweg de meest frustrerende thuisnetwerkproblemen. In tegenstelling tot uw modem, die bijna altijd volledig functioneel of volledig offline is, kunnen routers net oude auto's zijn met een groot aantal problemen en spoken in de machine die u moet opsporen.

hoe u uw internetverbinding laag voor laag kunt oplossen foto 4

Het belangrijkste waar u zich op moet concentreren bij het oplossen van problemen met uw router, is om vast te stellen wat werkt (te beginnen met de basis, zoals computers die zijn aangesloten op Ethernet en werken tot apparaten met een Wi-Fi-verbinding) en hoe lang ze werken voordat er problemen optreden.

De korte termijn oplossing

Kun jij de eerste stap raden? Pak een apparaat met Ethernet-functionaliteit en sluit het rechtstreeks aan op uw router. Als u geen enkel Ethernet-compatibel apparaat in uw huishouden heeft, moet u de test uitvoeren met Wi-Fi (maar we raden u ten zeerste aan om een ​​Ethernet-gebaseerd apparaat te gebruiken). Waarom Ethernet? Wi-Fi is notoir onstabiel in vergelijking met hardline-verbindingen en het is erg handig om te zien of het probleem niet zozeer uw hele router is, maar de Wi-Fi-gerelateerde elementen. We hebben in de loop der jaren veel routers in bezit gehad en getest, waar de harde kant van dingen prima werkte, maar de wifi was zo zwak als maar kan.

Stap 1: Verbind een apparaat rechtstreeks met de router via Ethernet.

Stap 2: Test op connectiviteit door een algemeen adres zoals Google's 8.8.8.8 DNS-server te pingen of een webpagina te laden.

Stap 3: Power cycle router indien nodig.

Als u geen vaste Ethernet-verbinding en/of een draadloze Wi-Fi-verbinding kunt krijgen, is het tijd om hem opnieuw op te starten. Net als de breedbandmodem heeft uw router vluchtig en niet-vluchtig RAM-geheugen. U moet uw apparaat gedurende ten minste 30 seconden loskoppelen van de stroombron (niet alleen de aan / uit-schakelaar gebruiken als uw router die heeft) om alle energie in het apparaat volledig te laten verdwijnen en het vluchtige geheugen volledig leeg te maken.

Schakel de zaken weer in en kijk of die connectiviteit hersteld is. Nogmaals, net als bij uw modem, als het na een bepaalde tijd de verbinding verliest, noteert u hoe lang het in gebruik was.

De oplossing voor de lange termijn

Als uw router u consistente problemen lijkt te geven die een eenvoudige stroomcyclus niet heeft opgelost, is het tijd om wat dieper in te gaan.

Stap 1: Controleer op firmware-updates.

Stap 2: Reset uw router (zorg ervoor dat u eerst de instellingen noteert).

Stap 3: Als de vorige stappen uw probleem niet hebben opgelost, vervangt u de router.

Uw eerste taak zou moeten zijn om de firmware te controleren. Als u uw router al jaren hebt en geen automatische firmware-update heeft, is het een vrij veilige gok dat uw firmware jaren verouderd is.

U wilt niet alleen updaten om te profiteren van beveiligingspatches, maar u wilt ook al die ontbrekende bugfixes die zaken als geheugenlekken en instabiliteit in het besturingssysteem van de router patchen. Controleer het configuratiescherm van uw router en/of de website van de fabrikant om de firmware bij te werken. De meeste moderne routers hebben een ingebouwde check-for-updates-functie die de update zal downloaden en installeren als u deze goedkeurt, maar oudere routers vereisen dat u het bestand zelf downloadt en uploadt, net zoals het uploaden van een bestand naar een website, om de router.

Als je problemen wifi-gerelateerd zijn, raden we je ten zeerste aan om je wifi-kanaal te wijzigen. 2,4 GHz-band wifi is erg overbelast en als je in een redelijk dicht stedelijk gebied woont, is het heel goed mogelijk (en ronduit waarschijnlijk) dat je wifi-kanaal in conflict is met een of meer routers van je buren. U kunt hier meer lezen over het wijzigen van het kanaal van de router.

De tweede opdracht is om uw router opnieuw in te stellen. Dit is iets anders dan het apparaat uit- en weer inschakelen en het in feite terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hoewel het resetten van een router meestal niet nodig is, zijn we in de loop der jaren veel situaties tegengekomen waarin een hardnekkige fout alleen via een harde reset werd verholpen. Voordat je zo'n reset uitvoert, is het belangrijk dat je weet welke instellingen er op de router stonden, zodat je deze later kunt herstellen. Raadpleeg onze gids Kloon uw huidige router voor een hoofdpijnvrije router-upgrade om te zien welke instellingen u de tijd moet nemen om op te schrijven voordat u de reset uitvoert.

Tot slot, als u merkt dat u week na week met routerproblemen worstelt, kunt u overwegen om te upgraden naar een nieuwere router. We hebben het voorrecht om hier bij How-To Geek een breed scala aan moderne en hoogwaardige routers te testen en laten we je vertellen dat routers zoals de Netgear R7000 en de D-Link DIR-890L verbazingwekkend stabiel en krachtig zijn in vergelijking met de oude routers uit de jaren 2000 die sommige mensen nog steeds gebruiken.

Problemen met uw apparaten oplossen

Hier kunnen dingen een beetje gek worden. Over het algemeen is het vrij eenvoudig om een ​​modemprobleem op te lossen, een beetje gemakkelijk om een ​​routerprobleem op te lossen, en vaak behoorlijk frustrerend om een ​​probleem met een bepaald apparaat op uw netwerk op te lossen. We hadden bijvoorbeeld een iPhone 6 die een hekel had aan een bepaalde router die we hebben getest. Geen enkel ander apparaat leek er op de een of andere manier om te geven, maar die specifieke iPhone 6 zou niet langer dan een paar minuten per keer verbonden blijven met het wifi-toegangspunt. Soms merk je gewoon dat een bepaald apparaat geen fan is van je thuisnetwerk.

hoe u uw internetverbinding laag voor laag kunt oplossen foto 5

We kunnen geen gedetailleerd advies geven over uw specifieke apparaat, maar we kunnen soms bieden om eigenzinnige apparaten terug in de netwerkpen te krijgen.

De korte termijn oplossing

Net als in onze vorige secties, als je een apparaat via een harde lijn kunt aansluiten (om wifi-problemen te voorkomen), is dat geweldig. We streven ernaar om zoveel mogelijk van onze apparaten via Ethernet aan te sluiten, zodat wanneer en als er wifi-problemen optreden, we onze film in alle rust kunnen bekijken of ons werk kunnen beëindigen en de wifi later kunnen afhandelen.

Stap 1: Sluit het apparaat, indien mogelijk, rechtstreeks aan op de router.

Stap 2: Start het apparaat opnieuw op of forceer op een andere manier een nieuwe adrestoewijzing.

Of u nu verbonden bent via Wi-Fi of Ethernet, de eerste eenvoudige stap is om opnieuw op te starten. De reden waarom het herstarten van een apparaat u bijna altijd een korte (of zelfs langdurige) verlichting van netwerkproblemen geeft, is bijna volledig te danken aan DHCP, de dynamische adrestoewijzingsservice die door uw router (en de samenwerkende apparaten) wordt gebruikt om een ​​unieke lokale netwerk IP-adres. Wanneer u het apparaat opnieuw opstart, dwingt u zowel de router als het apparaat om het toewijzingsproces te doorlopen en lost u vaak eventuele problemen op.

Op computers kunt u de netwerkcomponent van het besturingssysteem dwingen om een ​​nieuwe toewijzing aan te vragen zonder opnieuw op te starten. De eenvoudigste manier om dit in Windows te doen, is bijvoorbeeld door de opdrachtprompt te openen en de opdracht ipconfig /release in te voeren om het toegewezen adres te dumpen en vervolgens ipconfig /renew om een ​​update te forceren waarbij de computer een nieuw adres vraagt ​​van de router.

Problemen met apparaten op lange termijn oplossen

Het opnieuw opstarten en het forceren van DHCP-toewijzing is een truc voor de korte termijn, maar vaak moet u uw netwerk een beetje meer permanent aanpassen. Als u terugkerende problemen ondervindt met apparaten die uw netwerk uitvallen (en u hebt uitgesloten dat wifi-congestie de oorzaak van uw hoofdpijn is), vindt u het misschien handig om statische IP-adressen aan uw apparaat toe te wijzen. Selecteer een adres buiten de pool die door de DHCP-server wordt gebruikt (controleer uw router om te zien wat die pool is) en wijs het vervolgens toe aan het apparaat via het configuratiescherm van uw router.

Stap 1: Wijs statische IP-adressen toe.

Stap 2: Wijzig de wifi-band die het apparaat gebruikt.

Een andere truc die goed werkt voor wifi-apparaten die zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band aankunnen, is om het apparaat permanent naar de ene of de andere band te schakelen (met een voorkeur voor de minst overbelaste 5 Ghz-band). Om dit te doen, moet u een unieke SSID aan elke band toewijzen, zodat u de ene boven de andere kunt selecteren (en uw apparaat dwingen het wachtwoord te vergeten voor de band die u niet wilt gebruiken). Als uw huidige SSID bijvoorbeeld StevesHouse is, laat u het als StevesHouse voor 2,4 GHz en hernoemt u de 5GHz-radio StevesHouse5G met een ander wachtwoord. Al uw apparaten bevinden zich nog steeds op hetzelfde netwerk, maar u kunt ze gemakkelijker scheiden tussen de twee banden.


Het oplossen van problemen met netwerkapparatuur is niet bepaald leuk werk, maar met onze gids heb je in ieder geval een duidelijke workflow en een duidelijk resultaat: stabiele en plezierige internettoegang.

Heeft u een tip of truc voor het oplossen van netwerkproblemen? Ga naar ons discussieforum met de onderstaande link en deel uw wijsheid. Heeft u een vraag over hardware voor thuisnetwerken? Stuur ons een e-mail op ask@howtogeek.com.

Afbeelding met dank aan Chauncey Davis.

Meer verhalen

Hoe de iOS 10 Beta op uw iPhone of iPad te installeren

De redelijk stabiele openbare bètaversie van iOS 10 is nu beschikbaar. Als u hiervan wilt profiteren, zijn we hier om u te laten zien hoe u uw iPhone, iPad of ander in aanmerking komend iOS-apparaat kunt bijwerken en uitproberen.

8 tips en trucs voor browsen met Safari op iPad en iPhone

Safari is gemakkelijk te gebruiken, maar je zult misschien nooit alle handige functies vinden, tenzij je ernaar op zoek gaat. iPads hebben veel handige navigatietrucs die je misschien nooit zult tegenkomen, en Safari heeft zijn eigen trucs.

Lezerverzoek: Wazige foto's herstellen

Ooit een foto gemaakt met een focus die net iets te zacht is? Het grafische idee van vandaag werd gevraagd door een lezer die iets aan die wazige afbeeldingen wilde doen. Blijf lezen om onze oplossing te zien!

10+ opdrachten opgenomen in de verborgen Crosh Shell van Chrome OS

Het Chrome OS van Google bevat een shell-omgeving die bekend staat als Chrome Shell, of kortweg crosh. Crosh bevat verschillende terminalopdrachten die op alle Chromebooks kunnen worden gebruikt, zelfs als de ontwikkelaarsmodus niet is ingeschakeld.

Java is onveilig en verschrikkelijk, het is tijd om het uit te schakelen, en hier is hoe

Zoals gewoonlijk is er nog een beveiligingslek in de Java Runtime Environment, en als u uw Java-plug-in niet uitschakelt, loopt u het risico geïnfecteerd te raken met malware. Hier is hoe het te doen.

8 redenen waarom het Windows-bureaublad geweldig is

We hebben onlangs een aantal bijzonder negatieve dingen over Windows geschreven, waarbij we ons concentreren op de redenen waarom het gebruik van de traditionele Windows-desktop een frustrerende ervaring kan zijn. Hebben we gewoon een hekel aan Windows? Helemaal niet. Het Windows-bureaublad is een geweldig platform.

Android-updates voor uw Nexus-apparaten installeren zonder te wachten

Google rolt Android-updates langzaam uit, zelfs naar hun eigen Nexus-apparaten. Het kan weken duren voordat een draadloze update beschikbaar komt via het scherm Systeemupdates, maar u kunt het wachten overslaan.

Websites toevoegen aan het startscherm op elke smartphone of tablet

Het startscherm van uw smartphone of tablet is niet alleen voor apps. Welk platform u ook gebruikt, u kunt uw favoriete websites vastzetten op uw startscherm, zodat u ze snel kunt openen.

Download nooit een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's; Ze zijn erger dan nutteloos

Download nooit een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's. Net als programma's voor het opschonen van pc's, proberen ze u geld in rekening te brengen voor een service die u niet nodig hebt. Ze doen dit door je bang te maken met dreigingen van blauwe schermen en systeemproblemen.

Pokémon Go heeft volledige toegang tot uw Google-account. Hier leest u hoe u het kunt repareren [Bijgewerkt]

Zeggen dat Pokémon GO enorm populair is, zou een groot understatement zijn. Zeggen dat het gebruik van uw Google-account door de app enorm onveilig is, zou ook een groot understatement zijn. U moet de toegang tot uw account nu intrekken. (Maar maak je geen zorgen, er is een manier om te blijven spelen.)