Hoe u een Linux Dual-Boot-systeem van uw computer kunt verwijderen

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto

Als je Linux op zijn eigen partitie hebt geïnstalleerd in een dual-boot-configuratie, is er geen eenvoudig verwijderprogramma dat het voor je zal verwijderen. U moet de partities ervan verwijderen en de Windows-bootloader zelf repareren.

Hoe u Linux verwijdert, hangt af van hoe u het hebt geïnstalleerd. Als je Linux als je enige besturingssysteem hebt geïnstalleerd, moet je Windows opnieuw installeren via Linux om je Windows-systeem terug te krijgen.Als je Wubi . hebt gebruikt

Als je Ubuntu of een vergelijkbare Linux-distributie zoals Linux Mint met Wubi hebt geïnstalleerd, heb je een eenvoudig verwijderprogramma. Start gewoon Windows op, open het Configuratiescherm en zoek Ubuntu in de lijst met geïnstalleerde programma's. Verwijder het zoals u elk ander programma zou doen en het verwijderprogramma verwijdert automatisch de Ubuntu-bestanden en bootloader-items van uw computer.

Merk op dat dit item alleen beschikbaar is als u Ubuntu binnen Windows hebt geïnstalleerd met Wubi.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto

Als je Linux op zijn eigen partitie hebt geïnstalleerd

Als je Linux op zijn eigen partities hebt geïnstalleerd in een dual-boot-configuratie, moet je voor het de-installeren de Linux-partities van je computer verwijderen en vervolgens je Windows-partities uitbreiden om de nu vrije ruimte op de harde schijf te gebruiken. Je zult ook de Windows bootloader moeten herstellen, aangezien Linux de Windows bootloader overschrijft met zijn eigen bootloader, bekend als GRUB. Na het verwijderen van de partities zal de GRUB bootloader je computer niet goed opstarten.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 3

Verwijder uw Linux-partities

Eerst moet je de Linux-partities verwijderen. Druk op de Windows-toets om het Start-menu of Start-scherm te openen, typ diskmgmt.msc in het Start-menu of op het Start-scherm en druk vervolgens op Enter om de toepassing Schijfbeheer te starten.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 4

Zoek de Linux-partities, klik er met de rechtermuisknop op en verwijder ze. U kunt de Linux-partities identificeren omdat ze geen label hebben onder de kolom Bestandssysteem, terwijl Windows-partities worden geïdentificeerd door hun NTFS-bestandssysteem.

Wees voorzichtig bij het verwijderen van partities hier - je zou niet per ongeluk een partitie met belangrijke bestanden erop willen verwijderen.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 5

Zoek vervolgens de Windows-partitie in de buurt van de nieuw beschikbare vrije ruimte, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Volume uitbreiden. Verleng de partitie zodat deze alle beschikbare vrije ruimte in beslag neemt. Elke vrije ruimte op uw harde schijf blijft onbruikbaar totdat u deze aan een partitie toewijst.

U kunt er ook voor kiezen om een ​​nieuwe, aparte partitie te maken in plaats van uw huidige Windows-partitie uit te breiden, als u dat wilt.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 6

De Windows Boot Loader repareren

Linux is nu van je computer verwijderd, maar de bootloader blijft bestaan. We moeten een Windows-installatieschijf gebruiken om de Linux-bootloader te overschrijven met de Windows-bootloader.

Als u geen Windows-installatieschijf hebt die rondslingert, kunt u een Windows-reparatieschijf maken en die in plaats daarvan gebruiken. Volg onze instructies om een ​​systeemherstelschijf te maken in Windows 8 of maak er een in Windows 7.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 7

Plaats het Windows-installatieprogramma of de herstelschijf in uw computer en start uw computer opnieuw op. U moet toegang krijgen tot de opdrachtprompt vanaf de schijf. De instructies en schermafbeeldingen hier zijn voor Windows 8, maar u kunt deze instructies volgen om toegang te krijgen tot de herstelopdrachtprompt met een Windows 7-schijf.

Klik op de optie Uw computer herstellen na het opstarten vanaf de schijf.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 8

Klik in het scherm Kies een optie op het pictogram Problemen oplossen.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 9

Klik op de tegel Geavanceerde opties en klik vervolgens op de tegel Opdrachtprompt.

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 10

Zodra een opdrachtpromptvenster is geopend, typt u de volgende opdracht en drukt u op Enter om het uit te voeren:

bootrec.exe /fixmbr

hoe-te-verwijderen-een-linux-dualboot-systeem-van-uw-computer foto 11

U kunt nu uw computer opnieuw opstarten. Het zal opstarten vanaf de harde schijf en Windows normaal opstarten. Alle sporen van Linux zouden nu gewist moeten zijn.

Meer verhalen

Hoe u Facebook, Twitter, Google+ en andere sociale netwerken kunt afsluiten

Er kunnen maar weinig computergebruikers zijn die niet ten minste één account voor sociale netwerken hebben - Facebook en Twitter zijn tegenwoordig zo wijdverbreid. Maar hoewel het gemakkelijk is om u aan te melden voor een account, is het sluiten van een account niet altijd zo eenvoudig. Tot nu.

Geek Trivia: Atoomtijd wordt bijgehouden met behulp van atomen van welk type?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel een lijst met afbeeldingen converteren naar een PDF-bestand

We konden geen goed scenario bedenken waarom je dit zou willen doen, maar als je een lijst met afbeeldingen naar een enkel PDF-bestand wilt converteren, kun je dat doen met een enkele opdracht. Tenminste, op Linux of Mac. Als u Windows gebruikt, moet u Cygwin installeren met het Imagemagick-pakket of de Windows

Week in Geek: Facebook-gebruikers onthullen meer informatie dan gerealiseerd via 'Likes'

De editie van WIG van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Dropbox heeft de populaire e-mailapp Mailbox gekocht, de meeste pc-beveiligingsproblemen zijn het gevolg van niet-gepatchte Windows-apps van derden, Google Now is begonnen aan te komen in Chrome-Chrome OS , en meer.

Geek Trivia: Welke vorm van snackvoedsel is gemodelleerd met behulp van supercomputers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek School: Windows 7 leren - Windows Firewall

Kom en doe mee terwijl we de wereld veiliger maken met behulp van onze Windows Firewall in deze editie van Geek School.

Geek Trivia: Astronauten gebruiken wat in hun helmen om hun neus te krabben?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Toepassingen die u privé wilt houden, verbergen en beveiligen met een wachtwoord

Als u in Windows veel programma's tegelijk opent, kan uw bureaublad behoorlijk chaotisch en rommelig worden. Een van die vele vensters kan privégegevens weergeven en het is gemakkelijk om het uit het oog te verliezen en het per ongeluk zichtbaar te laten.

APK-bestanden (Android-apps) downloaden van Google Play

Installeer een app van Google Play en hoewel het installatieprogramma de vorm aanneemt van APK-bestanden, krijgt u nooit de mogelijkheid om het bestand rechtstreeks te downloaden. Met de APK Downloader-extensie voor Chrome kun je elke APK downloaden die je nodig hebt, zodat je deze als back-up hebt.

Geek School: Windows 7 leren - Draadloos netwerken

In de laatste twee artikelen hebben we gekeken hoe u uw pc kunt voorbereiden op netwerktoegang. In deze aflevering gaan we kijken naar de draadloze netwerkconfiguratie.