Spellingcontrole beperken tot alleen het hoofdwoordenboek in Word

spellingcontrole-tot-de-hoofdwoordenboek-alleen-in-woord-foto 1

Met Word kunt u aangepaste woordenboeken toevoegen die u kunt gebruiken bij het controleren van de spelling. Wanneer u de spellingcontrole uitvoert of wanneer Word automatisch de spelling controleert terwijl u typt, worden de woorden in uw document vergeleken met het hoofdwoordenboek en eventuele aangepaste woordenboeken die u hebt toegevoegd.

Soms wilt u dat Word alleen het hoofdwoordenboek gebruikt bij het controleren van de spelling van een document. Uw aangepaste woordenboeken kunnen gespecialiseerde termen bevatten die niet geschikt zijn voor het huidige document. U kunt Word vertellen om alleen het hoofdwoordenboek te gebruiken en uw aangepaste woordenboeken te negeren bij het uitvoeren van een spellingcontrole.OPMERKING: we hebben Word 2013 gebruikt om deze functie te illustreren.

Als u wilt dat Word alleen het hoofdwoordenboek gebruikt, klikt u op het tabblad Bestand terwijl u zich in een bestaand of nieuw document bevindt.

hoe-spellingcontrole-naar-het-hoofdwoordenboek-alleen-in-woord-beperken foto 2

Klik in het backstage-scherm op Opties in de lijst met items aan de linkerkant.

hoe-spellingcontrole-naar-het-hoofdwoordenboek-alleen-in-woord-beperken foto 3

Klik in het dialoogvenster Opties voor Word op Proeflezen in de lijst met items aan de linkerkant.

hoe-spellingcontrole-tot-de-hoofdwoordenboek-alleen-in-woord-foto 4 te beperken

Schakel in het gedeelte Bij het corrigeren van spelling in Microsoft Office-programma's het selectievakje Alleen voorstellen uit hoofdwoordenboek in, zodat er een vinkje in het vakje staat.

hoe-spellingcontrole-tot-de-hoofdwoordenboek-alleen-in-woord-foto 5

Klik op OK om de wijziging te accepteren en het dialoogvenster Word-opties te sluiten.

hoe-spellingcontrole-tot-het-hoofdwoordenboek-alleen-in-woord-foto 6 te beperken

Deze optie is ook beschikbaar en toegankelijk op dezelfde locatie in Excel en PowerPoint. Het is beschikbaar in Outlook, maar op een andere locatie in de opties.

Meer verhalen

Geek Trivia: Welke van deze gedomesticeerde dieren kan veilig zeewater drinken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Volume-instellingen aanpassen voor individuele audioapparaten en geluidseffecten in OS X

Als je ooit een presentatie of een video hebt laten zien, weet je hoe gênant het kan zijn wanneer systeemgeluiden zoals waarschuwingen, fouten en meldingen je audio onderbreken, vooral wanneer je projecteert naar een PA-systeem of luidsprekers.

Locaties van bestanden vinden in Word

Heb je een document in Word geopend, maar ben je vergeten waar het is opgeslagen? Mogelijk moet u toegang krijgen tot andere documenten op dezelfde locatie of moet u een back-up van uw documenten maken. Er zijn verschillende manieren om Word te gebruiken om de locatie van een bestand te vinden.

Kan ik twee soorten DDR3-RAM gebruiken met hetzelfde moederbord?

Een mogelijkheid om de hardware van uw computer te upgraden is altijd een goede zaak, maar zou u twee soorten DDR3 RAM op hetzelfde moederbord kunnen gebruiken als u beperkte middelen heeft? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat de antwoorden op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: het eerste voedsel dat opzettelijk door microgolfstraling werd gekookt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Slimme mappen maken en gebruiken op OS X om gegevens op uw Mac te ordenen

Heb je ooit OS X gebruikt en je afgevraagd, wat is de deal met Smart Folders? Ze staan ​​tenslotte overal in de Finder. Dus hoe werken ze en, nog belangrijker, hoe kun je ze voor je laten werken?

Hoe u een melding krijgt wanneer Word wijzigingen in de normale sjabloon wil opslaan

Sjablonen in Word zijn als kant-en-klare documenten. Ze slaan opmaak, stijlen en paginalay-outinstellingen, standaardtekst, enz. Op waarmee u snel verschillende soorten documenten kunt maken. De standaardsjabloon die wordt toegepast op nieuwe, lege documenten is de sjabloon Normaal.

Hoe u uw iPhone kunt gebruiken om professionele films op te nemen

Films maken op je smartphone is altijd eenvoudig geweest, maar vaker wel dan niet kun je verwachten dat de kwaliteit eronder zal lijden door wankele beelden, onscherpe lenzen en geluid dat je beter aan doven kunt overlaten. Nu kan dat allemaal veranderen met behulp van unieke hardware en slim ontworpen

Hoe Flirc te gebruiken om elke afstandsbediening aan elk mediacentrum toe te voegen

De software en hardware van het mediacentrum is de afgelopen tien jaar exponentieel vooruitgegaan, maar het kan nog steeds lastig zijn om een ​​afstandsbediening met uw apparaat aan de gang te krijgen. Vandaag kijken we naar de Flirc IR-dongle, een ongelooflijk slimme en effectieve manier om elke afstandsbediening aan bijna elk mediacentrum te koppelen.

Geek Trivia: Tot in de jaren 60 werd een veelgevraagde bruine verflaag gemaakt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!