Lettertypen en kleuren aanpassen voor Gnome-panelen in Ubuntu Linux

hoe-lettertypen-en-kleuren-voor-gnome-panelen-in-ubuntu-linux-foto 1 aan te passen

Eerder deze week hebben we je laten zien hoe je de Gnome-panelen volledig transparant kunt maken, maar je hebt echt een aantal aangepaste lettertypen en kleuren nodig om het effect beter te laten werken. Hier is hoe het te doen.

Dit artikel is het eerste deel van een meerdelige serie over het aanpassen van de Ubuntu-desktop, geschreven door How-To Geek-lezer en ubergeek, Omar Hafiz.De kabouterkleuren op de gemakkelijke manier veranderen

Je moet eerst Gnome Color Chooser installeren, die beschikbaar is in de standaard repositories (de pakketnaam is gnome-color-chooser). Ga dan naar Systeem > Voorkeuren > Gnome Color Chooser om het programma te starten.

Als je al deze tabbladen ziet, weet je meteen dat Gnome Color Chooser niet alleen de letterkleur van het paneel verandert, maar ook de kleur van de lettertypen overal in Ubuntu, bureaubladpictogrammen en vele andere dingen.

hoe-lettertypen-en-kleuren-voor-gnome-panelen-in-ubuntu-linux-foto 2 aan te passen

Schakel nu over naar het paneeltabblad, hier kunt u alles over uw panelen regelen. U kunt het lettertype, de letterkleur, de achtergrond- en achtergrondkleur van de panelen en startmenu's wijzigen. Vink de optie Normaal aan en kies de gewenste kleur voor het paneellettertype. Als u wilt, kunt u ook de zweefkleur van de knoppen op het paneel wijzigen.

Iets onder de kleuroptie zijn de lettertype-opties, dit omvat het lettertype, de lettergrootte en de X- en Y-positionering van het lettertype. De eerste twee opties zijn vrij eenvoudig, ze veranderen het lettertype en de grootte.

hoe-lettertypen-en-kleuren-voor-gnome-panelen-in-ubuntu-linux-foto 3 aan te passen

De X-Padding en Y-Padding kunnen u in verwarring brengen, maar ze zijn interessant, ze kunnen uw panelen een mooie uitstraling geven door de ruimte tussen items op uw paneel als volgt te vergroten:

X-vulling:

hoe-lettertypen-en-kleuren-voor-gnome-panelen-in-ubuntu-linux-foto 4 aan te passen

Y-vulling:

hoe-lettertypen-en-kleuren-voor-gnome-panelen-in-ubuntu-linux-foto 5 aan te passen

De onderste helft van het venster bepaalt het uiterlijk van uw startmenu's, namelijk de menu's Toepassingen, Plaatsen en Systemen. U kunt ze op dezelfde manier aanpassen als met het paneel.

hoe-lettertypen-en-kleuren-voor-gnome-panelen-in-ubuntu-linux-foto 6 aan te passen

hoe-lettertypen-en-kleuren-voor-gnome-panelen-in-ubuntu-linux-foto 7 aan te passen

Oké, dit was de gemakkelijke manier om het lettertype van je panelen te wijzigen.

De Gnome-themakleuren wijzigen op de opdrachtregel

De andere moeilijke (niet zo moeilijke) manier is het wijzigen van de configuratiebestanden die uw paneel vertellen hoe het eruit zou moeten zien. Druk in je thuismap op Ctrl+H om de verborgen bestanden weer te geven, zoek nu het bestand .gtkrc-2.0, open het en voeg deze regel erin in. Als er nog andere regels in het bestand staan, laat ze dan intact.

inclusief /home//.gnome2/panel-fontrc

Vergeet niet de naam van uw gebruikersaccount te vervangen. Als u klaar bent, sluit u het bestand en slaat u het op. Navigeer nu vanuit uw thuismap naar de map .gnome2 en maak een nieuw bestand aan met de naam panel-fontrc. Open het bestand dat je zojuist hebt gemaakt met een teksteditor en plak het volgende erin:

stijl mijn_kleur
{
fg[NORMAAL] = #FF0000
}
widget * PanelWidget * stijl my_color
widget *PanelApplet* stijl my_color

hoe-lettertypen-en-kleuren-voor-gnome-panelen-in-ubuntu-linux-foto 8 aan te passen

Deze tekst maakt het lettertype rood. Als u andere kleuren wilt, moet u de Hex-waarde/HTML-notatie (in dit geval #FF0000) vervangen door de waarde van de gewenste kleur. Om de hex-waarde te krijgen, kunt u GIMP gebruiken, Gcolor2 die beschikbaar is in de standaardrepository's of u kunt met de rechtermuisknop op uw paneel> Eigenschappen> tabblad Achtergrond klikken en vervolgens klikken om de gewenste kleur te kiezen en de Hex-waarde kopiëren. Verander niets anders in de tekst. Als u klaar bent, slaat u het op en sluit u het. Druk nu op Alt+F2 en voer het killall gnome-paneel in om het te forceren om opnieuw op te starten of je kunt uitloggen en opnieuw inloggen.

De meesten van jullie zullen de voorkeur geven aan de eerste manier om het lettertype en de kleur te veranderen vanwege het gemak van toepassen en omdat het je veel meer opties geeft, maar sommigen hebben misschien niet de mogelijkheid/willen om een ​​nieuw programma te downloaden en op hun computer te installeren of hebben daar redenen voor van hun eigen om het niet te gebruiken, daarom hebben we de tweerichtingsverkeer geboden.

Meer verhalen

Gebruikt u Facebook al met een versleutelde sessie?

Als je een nerd bent en al het technische nieuws bijhoudt, weet je waarschijnlijk al dat Facebook een SSL-functie heeft toegevoegd, maar voor alle anderen: je kunt je Facebook-profiel veiliger maken door deze optie in te schakelen, en hier is hoe het te doen .

Wees creatief door Hex- en RGB-codes te gebruiken voor Crayola Crayon-kleuren op uw volgende web- of kunstproject [Geek Fun]

Kleurpotloden zijn een van de beste aspecten van het kind zijn, dus waarom zou je al het plezier missen nu je volwassen bent? Als je goede herinneringen hebt aan het kleuren van foto's met kleurpotloden tijdens je kindertijd, dan is deze set Hex...

Vraag het de lezers: Browser Wars – Welke zal zegevieren in 2011?

Met elke week die voorbijgaat, lijkt het alsof de browseroorlog heviger wordt omdat alle deelnemers vaker nieuwe functies toevoegen en versies uitbrengen. Deze week willen we graag weten welke browser of browsers volgens jou de overwinning zullen behalen in 2011.

22 manieren om een ​​Altoids Mint Tin te recyclen

Altoids blikken zijn een nietje in veel knutselateliers, de stevige kleine metalen doos is een geweldige container voor allerlei projecten. Bekijk deze verzameling Altoid-tinconversies, inclusief elektronica, survival en gaming-projecten.

De How-To Geek Valentijnsdag Cadeaugids

De volgende cadeaugids bevat cadeaus voor de nerds in je leven en cadeaus voor nerds om te geven aan degenen die hun geeky karakter waarderen. Onze methodologie voor het kiezen van Valentijnsgerelateerde geschenken was gericht op geschenken die ofwel traditionele Valentijnsdaggeschenken waren met een geek-inslag of een knipoog naar een aspect

Priority Inbox van Gmail nu beschikbaar voor mobiele webbrowsers

Hoewel Gmail voor Android vorig jaar Priority Inbox ontving, ontbrak het tot gisteren aan de mobiele basisversie van Gmail. U kunt nu uw Priority Inbox bekijken en gebruiken in elke HTML5-compatibele mobiele browser.

Hoe tweet-links op te slaan voor later lezen vanaf uw desktop en telefoon

Het organiseren van links van Twitter kan lastig zijn, maar deze tools zullen de inspanning aanzienlijk verminderen:

Touchpad Blocker vergrendelt uw touchpad tijdens het typen

Het touchpad van uw laptop poetsen en met de cursor rondspringen, tekst markeren en zelfs per ongeluk tekst verwijderen, zijn enkele van de problemen die gepaard gaan met gevoelige laptop-touchpads. Touchpad Blocker schakelt de tou...

Desktopplezier: TRON en TRON Legacy Customization Set

Bent u een programma of een gebruiker? Kies je lot terwijl je de strijd om het raster en vrijheid naar je desktop brengt met onze TRON en TRON Legacy Customization Set.

Geo-herinneringen maken in Android met GeoNote

In tegenstelling tot de meeste herinneringen die u eraan herinneren om een ​​bepaalde actie op een gewenst tijdstip uit te voeren, geeft GeoNote u herinneringen wanneer u een locatie invoert. Als je een grote fan bent van locatiegebaseerde services, dan is GeoNote de perfecte herinnering voor jou.