Hoe het kritieke batterijniveau te verlagen tot 1% in Windows 7

hoe-het-kritieke-batterijniveau-naar-1-in-windows-7 te verlagen foto 1

Met specifieke hardwareconfiguraties weigert Windows u het kritieke batterijniveau onder een bepaald punt te laten wijzigen. Als je een grote batterij hebt, voorkom je dat je het laatste beetje sap verbruikt. Gelukkig zijn er twee eenvoudige oplossingen.

We hebben u al laten zien hoe u de actie voor een bijna lege batterij op uw Windows 7-laptop kunt aanpassen, maar Windows kan koppig zijn. Op mijn specifieke laptop kan ik het kritieke batterijniveau niet instellen op iets onder de 5%; het verandert terug naar 5% zodra ik op iets anders klik. Op mijn netbook is dat bijna 20 minuten die ik mis, en het duurt minder dan 30 seconden om in slaap te vallen, dus ik weet dat ik met 1% in orde zou zijn. Afhankelijk van uw specifieke hardware kan dit nummer anders zijn, of u kunt geluk hebben en dit probleem helemaal niet hebben; het lijkt erop dat veel Macbooks met Windows 7 dit probleem niet hebben. Als je echter op mij lijkt, zijn er twee oplossingen waaruit je kunt kiezen: een die gemakkelijk is en een andere die iets ingewikkelder is.Trek aan de batterij

Sluit uw laptop aan zodat deze stroom uit de muur haalt. Je kunt op deze manier zonder problemen de batterij op het live systeem trekken. Nadat de batterij is verwijderd, zou u het kritieke batterijniveau zoals normaal moeten kunnen wijzigen, maar deze keer veranderen uw instellingen niet terug. Als u klaar bent, plaatst u de batterij gewoon weer terug.

hoe-het-kritieke-batterijniveau-naar-1-in-windows-7 te verlagen foto 3

Dit lijkt niet op alle systemen te werken. Als je dit hebt geprobeerd en het niet werkte, zal de volgende oplossing dat wel doen.

Gebruik Powercfg.exe

Als uw laptop geen door de gebruiker vervangbare batterij heeft, of als u om welke reden dan ook de batterij niet kunt verwijderen terwijl het systeem is ingeschakeld, heeft u nog geen hoop. We kunnen het lagere percentage handmatig instellen met het opdrachtregelprogramma Powercfg.exe, dus ga naar Start > Alle programma's > Accessoires > Opdrachtprompt.

Eerst hebben we de GUID van uw energiebeheerschema nodig. Voer het volgende commando in:

powercfg.exe –l

Dat is een 'l' zoals in de lijst, wat powercfg zal doen.

hoe-het-kritieke-batterijniveau-naar-1-in-windows-7 te verlagen foto 4

Uw huidige actieve energieplan wordt gemarkeerd met een asterisk. Ik gebruik alleen de eerste, maar als je van energiebeheerschema wisselt, moet je dit proces voor elk schema doorlopen. Zoek degene die u wilt wijzigen in de lijst, klik met de rechtermuisknop en selecteer Markeren. Nu kunt u de lange alfanumerieke tekenreeks selecteren met uw muiscursor en vervolgens op Enter drukken om deze te kopiëren. Je moet dit in een kladblokvenster plakken, want we hebben meer te kopiëren.

Vervolgens hebben we de GUID van de subgroep nodig en de instelling die we willen wijzigen. Voer de volgende opdracht uit en vervang [SCHEME_GUID] door wat u zojuist hebt gekopieerd.

powercfg.exe –q [SCHEMA_GUID]

U krijgt weinig tekst in de opdrachtprompt. Blader er doorheen en zoek naar Kritiek batterijniveau. Eerst moet u de lange alfanumerieke reeks kopiëren die bij de subgroep Batterij hoort, die u een klein stukje boven het kritieke batterijniveau kunt vinden. Plak dat in je kladblokvenster. Vervolgens moet u de GUID voor de instelling kopiëren, die zich direct naast het kritieke batterijniveau bevindt. De volgende schermafbeelding markeert de sectie waarnaar moet worden gezocht in rood en de twee GUID's die u moet kopiëren in cyaan.

hoe-het-kritieke-batterijniveau-naar-1-in-windows-7 te verlagen foto 5

Nu hebben we alle stukken die we nodig hebben om onze opdracht te bouwen:

powercfg.exe –setdcvalueindex [SCHEME_GUID] [SUBGROUP_GUID] [SETTING_GUID] [VALUE]

Vul het schema, de subgroep en de instelling GUIDS in vanuit uw kladblokvenster en vervang [VALUE] door het gewenste percentage. Druk op de Enter-toets om het in te stellen. Dit is de opdracht die ik heb gebruikt voor mijn specifieke behoeften:

powercfg.exe -setdcvalueindex 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e e73a048d-bf27-4f12-9731-8b2076e8891f 9a66d8d7-4ff7-4ef9-b5a2-5a326ca2a469 1

Hierdoor wordt mijn kritieke batterijniveau ingesteld op 1%. Als u ook de instelling wilt wijzigen voor wanneer u op netstroom werkt, drukt u gewoon op de Omhoog-toets in de opdrachtprompt (om uw vorige opdracht weer te geven) en wijzigt u de

-setdcvalueindex

optie om:

-setacvalueindex

Dat is het! Nu kunt u elke laatste mogelijke minuut uit uw batterij persen, of Windows dat nu wil of niet!

Meer verhalen

DIY-verlichtingstrigger maakt foto's wanneer het licht verandert

Het is een uitdaging om prachtige foto's van bliksem in actie te maken. Deze doe-het-zelf-trigger gebruikt de verlichting zelf als een foto-trigger, zodat je je foto nooit zult missen.

Beginner: een virtuele machine maken in Windows 7 met behulp van Virtual PC

Microsoft Virtual PC is een gratis applicatie waarmee u uw eigen virtuele machines kunt maken binnen uw huidige besturingssysteem, zodat u software kunt testen of eenvoudig een nieuwe omgeving kunt leren kennen. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

Sendoid biedt directe en veilige P2P-bestandsoverdracht

Sendoid is een client voor het delen van bestanden die is ontworpen om bestanden snel tussen browsers en desktops te verplaatsen zonder dat configuratie of firewall-aanpassingen nodig zijn.

Bureaubladplezier: WALL-E-aanpassingsset

Of het nu op aarde was of in de verre uithoeken van de ruimte, WALL-E's nooit opgeven houding hielp hem door het ene avontuur na het andere. Nu kun je zijn kosmische avonturen mee naar huis nemen op je desktop met onze WALL-E Customization-set.

Crossfade gebruiken in Audacity voor naadloze overgangen tussen audiotracks

Plotseling van track wisselen in je audio-/videoprojecten kan erg schokkend zijn voor het publiek. Crossfades kunnen helpen om natuurlijk klinkende overgangen tussen audiotracks te maken, en je kunt er echt van profiteren als je een beetje weet hoe geluid werkt.

Hoe u volledige albumhoezen voor uw muziekbibliotheek kunt krijgen

Als het op muziek aankomt, is albumhoezen een groot deel van het plezier. Maar wat als je honderden albums hebt zonder albumhoezen? Lees verder om te zien hoe u voor elk de juiste kunst kunt vinden.

Vraag How-To Geek: gegevens redden door uw harde schijf te bevriezen, achtergronden te wisselen en tekstberichten te e-mailen

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Deze week bekijken we het opslaan van gegevens op basis van vriezers, het verwisselen van je achtergrond en hoe je sms-berichten kunt e-mailen.

8-bits lettertypen voegen retro flair toe aan moderne computers

Als u op zoek bent naar het juiste lettertype voor uw retro-computerproject, kan deze verzameling 8-bits systeemlettertypen uit de jaren 70 en 80 u helpen.

Hoe Ubuntu Linux eruit te laten zien als Mac OS X

We hebben je al laten zien hoe je je Ubuntu-installatie kunt aanpassen en het op Windows 7 kunt laten lijken, en nu zijn we terug om je te laten zien hoe je van Linux in slechts een paar minuten een Mac OS X-lookalike kunt maken.

Eenvoudige filters Blokkeert oproepen en sms-berichten op Android-telefoons

Als u op zoek bent naar een flexibele manier om te voorkomen dat specifieke nummers u bellen en sms'en, is Easy Filter Call Blocker & SMS een op Android gebaseerd filter dat eenvoudig te configureren en te implementeren is.