Hoe u Windows Defender kunt laten scannen op mogelijk ongewenste programma's

how-to-make-windows-defender-scan-naar-mogelijk-ongewenste-programma's foto 1

Windows Defender is een malware- en virusscanner ingebouwd in Windows 10. Het doet redelijk goed werk bij die taken, maar je kunt het een beetje opfleuren door het te laten scannen op mogelijk ongewenste programma's (PUP's), ook zoals browserwerkbalken, adware , en andere crapware.

GERELATEERDE ARTIKELEN how-to-make-windows-defender-scan-naar-mogelijk-ongewenste-programma's foto 2Hoe de ingebouwde Windows Defender Antivirus op Windows 10 te gebruiken Wat is de beste antivirus voor Windows 10? (Is Windows Defender goed genoeg?)Windows Defender is bedoeld als basislijn, ingebouwde virusbescherming voor Windows-gebruikers. Het belangrijkste voordeel (behalve dat het ingebouwd is) is dat het gemakkelijk te gebruiken is en je niet lastigvalt met meldingen. Toch is het niet per se uw beste optie. Er zijn tal van goede antivirusprogramma's van derden die het beter zullen doen, waarvan sommige gratis zijn en sommige ook scannen op PUP's. Maar als u vastbesloten bent om Windows Defender te gebruiken, kunt u als volgt een beetje handige functionaliteit toevoegen.

Schakel PUP-scannen in Windows Defender in door het register te bewerken

Het enige dat u hoeft te doen, is een eenvoudige registerhack uitvoeren. Waarom zou je je druk moeten maken over een hack? De functionaliteit is op dit moment echt alleen bedoeld voor zakelijke gebruikers. Dit betekent dat het in toekomstige updates naar andere gebruikers kan worden uitgerold, of dat het op een gegeven moment volledig kan worden verwijderd. Maar voor nu, aangezien het Windows Defender-programma hetzelfde is, ongeacht waar Windows is geïnstalleerd, kunt u het inschakelen en ervan profiteren.

GERELATEERDE ARTIKELEN hoe-windows-defender-scannen-op-potentieel-ongewenste-programma's foto 4De Register-editor leren gebruiken als een professionalEen back-up maken van het Windows-register en het herstellen

Standaardwaarschuwing: Register-editor is een krachtig hulpmiddel en misbruik ervan kan uw systeem onstabiel of zelfs onbruikbaar maken. Dit is een vrij eenvoudige hack en zolang je je aan de instructies houdt, zou je geen problemen moeten hebben. Dat gezegd hebbende, als je er nog nooit mee hebt gewerkt, overweeg dan om te lezen hoe je de Register-editor gebruikt voordat je aan de slag gaat. En maak zeker een back-up van het register (en uw computer!) voordat u wijzigingen aanbrengt.

Om aan de slag te gaan, opent u de Register-editor door op Start te drukken en regedit te typen. Druk op Enter om de Register-editor te openen en toestemming te geven om wijzigingen aan te brengen op uw pc. Gebruik in de Register-editor de linkerzijbalk om naar de volgende sleutel te navigeren:

|__+_|

Vervolgens gaat u een nieuwe subsleutel maken onder de Windows Defender-sleutel. Klik met de rechtermuisknop op het Windows Defender-pictogram en selecteer Nieuw > Sleutel. Noem de nieuwe sleutel MpEngine.

hoe-windows-defender-scannen-op-potentieel-ongewenste-programma's foto 6

Nu gaat u een nieuwe waarde maken in de MpEngine-sleutel. Klik met de rechtermuisknop op het MpEngine-pictogram en kies Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde. Noem de nieuwe waarde MpEnablePus.

hoe-windows-defender-scannen-op-potentieel-ongewenste-programma's foto 7

Vervolgens ga je die waarde wijzigen. Dubbelklik op de nieuwe MpEnablePus-waarde en stel de waarde in op 1 in het vak Waardegegevens.

hoe-windows-defender-scan-naar-mogelijk-ongewenste-programma's foto 8

Klik op OK, sluit de Register-editor af en start uw computer opnieuw op. Vanaf nu, wanneer Windows Defender een PUP detecteert, zal het u waarschuwen met de standaard pop-upwaarschuwing.

hoe-windows-defender-scannen-op-potentieel-ongewenste-programma's foto 9

Als je wilt weten wat de daadwerkelijk geblokkeerde PUP is, open dan gewoon Windows Defender, ga naar het tabblad Geschiedenis en zoom in op de optie Alle gedetecteerde items.

hoe-windows-defender-scannen-op-potentieel-ongewenste-programma's foto 10

Als je het scannen naar PUP's in Windows Defender wilt uitschakelen, hoef je alleen maar de Register-editor opnieuw te starten en de MpEnablePus-waarde op 0 in te stellen (of te verwijderen) en je computer opnieuw op te starten.

Download onze één-klik registerhack

hoe-windows-defender-scannen-op-potentieel-ongewenste-programma's foto 11

Als u geen zin heeft om zelf in het register te duiken, hebben we twee downloadbare registerhacks gemaakt die u kunt gebruiken. De ene hack maakt het scannen van PUP's in Windows Defender mogelijk en de andere zet het weer uit. Beide zijn opgenomen in het volgende ZIP-bestand. Dubbelklik op degene die u wilt gebruiken, klik door de aanwijzingen en start uw computer opnieuw op.

Windows Defender PUP-hacks

Deze hacks zijn eigenlijk gewoon de nieuwe MPEngine-sleutel die we hebben gemaakt en geëxporteerd naar een .REG-bestand. Het uitvoeren van de Enable PUP Scanning-hack voegt de nieuwe sleutel en de MpEnablePus-waarde toe en stelt de waarde in op 1. Als u de DISABLE PUP Scanning-hack uitvoert, wordt de waarde op 0 gezet. En als u het leuk vindt om met het register te spelen, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te leren hoe om uw eigen register-hacks te maken.

Meer verhalen

Hoe de nieuwe en verbeterde meldingen van iOS 10 te gebruiken

iOS 10 heeft nogal wat wijzigingen aangebracht in meldingen en hoe u ermee omgaat. Laten we vandaag even de tijd nemen om deze veranderingen te introduceren en te onderzoeken.

Apps openen van niet-geïdentificeerde ontwikkelaars op uw Mac

macOS heeft een functie genaamd Gatekeeper die is ontworpen om je Mac te vergrendelen, waardoor deze standaard alleen door Apple goedgekeurde software hoeft uit te voeren. Maar een Mac is op dezelfde manier vergrendeld als Android: je bent nog steeds vrij om elke gewenste toepassing uit te voeren.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen Java-beveiligingsproblemen als u het niet kunt verwijderen

Java is al jaren de belangrijkste bron van browserexploits. Zelfs na een recente noodpatch is Java nog steeds kwetsbaar. Om onszelf te beschermen, moeten we aannemen dat Java altijd kwetsbaar zal zijn.

Waarom u de CPU-kloksnelheid niet kunt gebruiken om computerprestaties te vergelijken?

Een nieuwe computer kopen? Let niet te veel op de kloksnelheid van de CPU. De CPU-snelheid was ooit een gemakkelijke, zo niet volledig nauwkeurige, manier om de prestaties van twee computers te vergelijken - vergelijk gewoon de GHz. Maar nu niet meer.

21 Windows-beheerprogramma's uitgelegd

Windows zit boordevol systeemtools en veel ervan bevinden zich in de map Systeembeheer. De tools hier zijn krachtiger en complexer, dus ze zijn verborgen waar de meeste Windows-gebruikers ze niet zullen tegenkomen.

Een volledige Linux-desktop uitvoeren in een browsertabblad op uw Chromebook

Crouton is de beste manier om Linux naast Chrome OS op uw Chromebook uit te voeren. Nu is het zelfs nog beter: u kunt die Linux-desktop op een browsertabblad uitvoeren.

Hoe u Internet Explorer veiliger kunt maken (als u het niet meer gebruikt)

Internet Explorer is onderweg. Zelfs Microsoft raadt mensen aan het te vermijden in het voordeel van hun nieuwe browser, Edge. Als u Internet Explorer echter nodig heeft voor een oude website, kunt u deze beveiligen tegen aanvallen met optionele functies zoals de verbeterde beveiligde modus.

Een vastgelopen pixel op een LCD-monitor repareren

Is het je ooit opgevallen dat een pixel – een kleine stip op het LCD-scherm van je computer – altijd in één kleur blijft? Je hebt een vastzittende pixel. Gelukkig zijn vastzittende pixels niet altijd permanent.

Hoe u uw eigen aangepaste bokeh-achtergrond kunt maken in Photoshop

We hebben je geleerd wat bokeh is en hoe je het kunt maken met een fysieke camera. Laten we nu eens kijken hoe we de prachtige zachtheid van bokeh kunnen creëren als een mooie kleurrijke en lichtgevlekte achtergrond voor je computer en mobiele apparaten.

Hier zijn 6 geweldige trucs voor Windows 8 die u waarschijnlijk niet kent

We hebben veel tips, trucs en tweaks voor Windows 8 behandeld, maar er zijn er nog een paar. Van het omzeilen van het vergrendelscherm tot het direct maken en opslaan van schermafbeeldingen, hier zijn nog een paar verborgen opties en sneltoetsen.