Hoe Ubuntu Linux eruit te laten zien als Windows 7

Ubuntu heeft een redelijk goed themasysteem, visuele effecten en eye-candy-dingen, maar je zult misschien dol zijn op de elegantie van Windows 7 Aero-klasse, transparantie of het Startmenu. Vandaag laten we u zien hoe u Ubuntu kunt transformeren om eruit te zien als Windows 7.

Het zal natuurlijk geen exacte match zijn, maar het komt zo dicht in de buurt dat veel mensen op het eerste gezicht zouden denken dat het Windows 7 is. Blijf lezen om te zien hoe u dit kunt doen.hoe-u-buntu-linux-eruit-als-windows-7 te maken foto 2

Het Win7-thema installeren

Laten we beginnen met het invoeren van enkele opdrachten - open gewoon een terminalvenster en voer dit in:

cd ~/

sudo wget http://web.lib.sun.ac.za/ubuntu/files/help/theme/gnome/win7-setup.sh

sudo chmod 0755 ~/win7-setup.sh

~/win7-setup.sh

Hiermee wordt een scriptbestand gedownload dat later zal worden gebruikt om uw computer te vertellen welke bestanden moeten worden gedownload om de installatie van de Win7-themapakketten te voltooien. Als je klaar bent, zal een venster je vertellen dat de installatie nu begint, dus druk gewoon op OK.

hoe-u-buntu-linux-eruit-als-windows-7 te maken foto 3

Er verschijnt een ander venster met de vraag of u wilt doorgaan, antwoord ook voor dat venster met ja. Nu begint de terminal met het downloaden en installeren van het thema. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van uw internetsnelheid. Daarna verschijnt een venster zoals dit:

hoe-u-buntu-linux-eruit-als-windows-7 te maken foto 4

Druk op OK en voer vervolgens terug in de terminal in:

setup-win7-thema

Met deze opdracht wordt het Win7-thema ingesteld en zal uw computer onmiddellijk in Windows-stijl veranderen. Wacht een paar seconden en je ziet een venster waarin je wordt gevraagd om uit te loggen, dus log uit en log opnieuw in en dit is wat je zult zien:

Nu ziet uw Ubuntu er bijna precies hetzelfde uit als Windows. Gefeliciteerd! Nu heb je WinBuntu! U kunt zelfs met de rechtermuisknop op de startknop klikken en eigenschappen kiezen om het startmenu aan te passen.

Als u wilt, kunt u Internet Explorer-achtige thema's voor Firefox installeren. Je kunt ook Windows 7-achtergrond voor je bureaublad gebruiken om het een compleet gevoel van Windows 7 te geven. De downloadlinks staan ​​aan het einde van het artikel.

Het Win7-thema verwijderen

Tijdens de installatie van het Win7-themascript werd een back-up van de vorige Gnome-instellingen opgeslagen in je thuismap, dus als je ooit verveeld raakt van dit thema, kun je het verwijderen en teruggaan naar de vorige Gnome-status. Het enige nadeel is echter dat er geen automatische verwijdering is.

Het is niet moeilijk om de verwijdering uit te voeren. Open je thuismap, er zou een bestand moeten zijn met de naam win7-uninstall.tar.gz, open het met je archiefbeheerder en je zult je thuismap vinden, dubbelklik erop en je ziet je gebruikersnaam, dubbelklik er ook op . Er zou een .gconf-bestand moeten zijn, pak dat bestand uit in uw thuismap.

Uitloggen en weer inloggen, dat is alles. Je thema is terug naar de normale kabouter alsof er niets is gebeurd. Cool, niet?

Geforceerd verwijderen

In sommige gevallen, wanneer u het thema probeert te verwijderen, wordt het niet volledig verwijderd, waardoor sommige Windows 7-pictogrammen of bureaubladachtergrond overblijven. In dit soort gevallen moet je het thema verwijderen door de bestanden handmatig te verwijderen, maar maak je geen zorgen, het is makkelijker dan je denkt. Open gewoon een terminalvenster en typ de volgende opdracht gevolgd door de enter-toets.

rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity

OPMERKING: hiermee wordt uw gnome-uiterlijk teruggezet naar de standaard zoals toen u Ubuntu voor het eerst installeerde.

Meer verhalen

Week in Geek: met malware geïnfecteerde websites verdubbeld sinds vorig jaar

Deze week hebben we geleerd hoe je spelling autocorrectie kunt krijgen in alle applicaties op een Windows-systeem, DSL-storingen diagnosticeren, mediabestanden extraheren uit PowerPoint-presentaties, IE beperken tot een enkele website, het Ubuntu-bootloader-scherm aanpassen, smartphone-achtige woordsuggestie krijgen op ramen

Een PS3-controller gebruiken als joystick voor uw Windows-pc

Vind je het moeilijk om je muis te besturen en op de juiste toets op het toetsenbord te drukken om pc-games te spelen? Als je toevallig PS3-controllers hebt, waarom zou je ze dan niet als joysticks gebruiken om games te spelen?

Desktop Fun: Moonlit Nights Wallpaper Collection Series 1

Of het nu onze eigen maan is of die in fictie- en fantasiekunstwerken, manen kunnen romantisch, mysterieus en inspirerend zijn. Nu kunt u een uniek vleugje stijl en flair toevoegen aan uw bureaublad met de eerste in onze serie Moonlit Nights Wallpaper-collecties.

Gratis 48 pagina's tellende PDF-gids voor het beheersen van sociale netwerken met Gwibber [Linux]

Gebruik je Gwibber op je Linux-systeem, maar maak je niet volledig gebruik van het potentieel ervan? Deze gratis PDF-gids van 48 pagina's laat u zien hoe u Gwibber kunt gebruiken en aanpassen voor de beste prestaties als het gaat om het werken met uw sociale netwerken.

Super Secret Door Top Stash verbergt je flashdrive en contant geld [DIY]

Iedereen heeft een beetje spionageplezier in zijn leven nodig (of op zijn minst een manier om je Sailor Moon-fotocollectie voor iedereen te verbergen). Deze slimme en extreem goed verborgen doe-het-zelfvoorraad plaatst je smokkelwaar in een deur.

Wat je zei: tools en trucs om online geweldige deals te scoren

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete tools en tips te delen voor het online scoren van geweldige deals. Nu zijn we terug om uw geldbesparende technieken te demonstreren.

DIY Carbonator maakt poprocks zoals koolzuurhoudend fruit [Science]

Als je ooit hebt zitten wensen dat wetenschappers zouden stoppen met het verspillen van tijd aan het oplossen van dringende mondiale problemen en in plaats daarvan genetisch een bizarre maar heerlijke hybride van Pop Rocks-snoep en gezond fruit zouden manipuleren, ...

Instapaper-updates; Sport Native sociale media delen, browsen en meer

De populaire webcontentmanager Instantpaper is geüpdatet naar versie 3.0 en biedt een groot aantal nieuwe functies, zoals native ondersteuning voor het delen van sociale media, een aanbevelingssysteem, in-app surfen op het web en meer.

Vrijdagpret: Naruto Star-studenten

De beste dag van de week is eindelijk weer aangebroken, dus iets leuks om die martelende laatste paar uur snel voorbij te laten gaan, is altijd goed. Deze week is het jouw missie om Tazuna veilig naar zijn huis te begeleiden terwijl je vecht tegen een leger van ninja's en de moordenaar Zabuza. Zijn je ninja-vaardigheden op peil?

Wat zijn tekencoderingen zoals ANSI en Unicode, en hoe verschillen ze?

ASCII, UTF-8, ISO-8859... Je hebt deze vreemde namen misschien wel eens zien rondzweven, maar wat betekenen ze eigenlijk? Lees verder terwijl we uitleggen wat tekencodering is en hoe deze acroniemen zich verhouden tot de platte tekst die we op het scherm zien.