Hoe Ubuntu Linux eruit te laten zien als Mac OS X

hoe-u-buntu-linux-eruit-als-mac-os-x-foto te maken

We hebben je al laten zien hoe je je Ubuntu-installatie kunt aanpassen en het op Windows 7 kunt laten lijken, en nu zijn we terug om je te laten zien hoe je van Linux in slechts een paar minuten een Mac OS X-lookalike kunt maken.

Om dit te bereiken, gaan we Macbuntu gebruiken, een open-sourceprogramma dat is ontworpen om het Linux-thema om te zetten in een Mac OS X-omgeving. Hoewel Macbuntu is bedoeld voor Ubuntu Linux OS, kan het worden gebruikt in andere besturingssystemen op basis van Debian/GTK.Macbuntu installeren

Pak eerst een kopie van de projectpagina op SourceForge. Klik na het downloaden met de rechtermuisknop op het bestand en druk op Hier uitpakken.

hoe-u-buntu-linux-eruit-als-mac-os-x-foto te maken 3

Wanneer uitgepakt open de uitgepakte map. U vindt een bestand met de naam Install.sh. Je raadt het al, het is het installatiescript. Dubbelklik er nu op en kies Uitvoeren in Terminal.

hoe-u-buntu-linux-eruit-als-mac-os-x-foto te maken 4

Er zou nu een terminalvenster moeten verschijnen dat er ongeveer zo uitziet:

hoe-u-buntu-linux-eruit-als-mac-os-x-foto te maken 5

Niets interessants hier, dus we zullen gewoon op y drukken en op enter drukken. Daarna begint de installatie met een aantal vragen die u moet beantwoorden.

hoe-u-buntu-linux-eruit-als-mac-os-x-foto te maken 6

Je kunt elk antwoord kiezen dat je wilt of als je niet weet wat je moet doen, druk je gewoon op Enter zonder enige letter om de standaardkeuze te kiezen. Tijdens de installatie moet het mogelijk enkele pakketten van internet downloaden, dus kies ja wanneer daarom wordt gevraagd. Nu de installatie is voltooid, wordt u aangeboden om Mac OS X-thema's voor FireFox, Thunderbird en Chrome te downloaden. Als je wilt, kun je ja kiezen en het browservenster wordt geopend en laat je zien waar je ze kunt downloaden. De themalinks vindt u aan het einde van dit artikel. Je Ubuntu zou nu een beetje op Mac moeten lijken. Het laatste wat je moet doen is opnieuw opstarten. U wordt gevraagd om opnieuw op te starten, dus kies ja.

Na het herstarten zul je ontdekken dat je Ubuntu-box er bijna identiek uitziet als Mac OSX. Het opstartscherm is veranderd, het inlogscherm, bureaublad, panelen, pictogrammen, onderste dock en zelfs de muiscursor is gewijzigd. Veel plezier met je nieuwe Mac OSX. Je kunt altijd een andere gebruiken zonder Macbuntu te verwijderen. Klik gewoon met de rechtermuisknop op uw bureaublad, klik op bureaubladachtergrond wijzigen in het contextmenu, er verschijnt een venster, kies het tabblad Thema's en wijzig het thema.

Macbuntu verwijderen

Als je Macbuntu niet leuk vindt of als je het gevoel hebt dat je het niet meer wilt, kun je je Ubuntu terugzetten naar de standaardstatus. In het archief dat u hebt gedownload en uitgepakt, bevindt zich het bestand uninstall.sh, dubbelklik erop en kies uitvoeren in terminal. Ga verder met de instructies in het terminalvenster om het verwijderen te voltooien.

Macbuntu-startpagina

Meer verhalen

Wat je zei: de eerste dingen die je moet doen na het installeren van een nieuw besturingssysteem

Eerder deze week hebben we je gevraagd de stappen te delen die je hebt doorlopen na het installeren van een nieuw besturingssysteem. U heeft gereageerd en wij hebben uw antwoorden afgerond.

DropVox neemt spraakmemo's rechtstreeks op in je Dropbox-account

DropVox is een slimme en zeer gespecialiseerde applicatie die je iOS-apparaat heel effectief verandert in een voicerecorder met op Dropbox gebaseerde opslag.

Vrijdagpret: Carveola-incident

Is het een lange en saaie werkweek geweest? Wat dacht je van iets om de boel een beetje op te fleuren? In de game van deze week krijg je orders om je aan te sluiten bij een nieuw gevormde taskforce bestaande uit soldaten van geallieerde en voormalige vijandelijke eenheden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Jouw missie is om vreemde waarnemingen te onderzoeken.

Hoe zang uit muzieknummers te verwijderen met Audacity

Heb je ooit een plotseling, onverklaarbaar onweerstaanbaar verlangen naar karaoke gekregen? Misschien hou je van de muziek van een nummer, maar kun je de leadzanger niet uitstaan? Hier leest u hoe u in een paar eenvoudige stappen de zang van de meeste muzieknummers kunt verwijderen.

Deze week in de geschiedenis van Geek: Microsoft wordt openbaar, geboorte van Albert Einstein, internet wordt oceaanoverschrijdend

Elke week bekijken we interessante weetjes en gebeurtenissen uit de geschiedenis van Geekdom. Deze week kijken we naar de eerste openbare aanbieding van Microsoft-aandelen, de geboorte van Albert Einstein en de verknoping van informatienetwerken over de Atlantische Oceaan.

Do Not Track Plus voorkomt dat websites u volgen

Do Not Track Plus is een Firefox-extensie die de do-non-track-header combineert met beveiligingslijsten voor uitgebreide trackingvermijding tijdens het surfen op het web.

Uit de doos met tips: Pre-installatie Prep Work maakt upgrades van servicepacks soepeler

Vorige maand heeft Microsoft Windows 7 Service Pack 1 uitgerold en, zoals veel SP-releases, wachten nogal wat mensen om te zien wat er gebeurt. Als je wilt updaten maar toch voorzichtig wilt zijn, biedt lezer Ron Troy een stapsgewijze handleiding.

50 jaar ruimteonderzoek [Infographic]

We hebben meer dan 200 missies de ruimte in gestuurd om de maan, de zon, planeten en meer te bekijken. Benieuwd waar ze allemaal zijn gebleven? Bekijk deze geweldige infographic om de lanceringen naar hun bestemming te traceren.

RetinaPad maakt Retina-display voor iPhone-apps op iPad mogelijk

RetinaPad is een iPad-applicatie die de Retina Display-resolutie op iPhone-applicaties activeert om de duidelijkheid op de iPad te vergroten. Het is een functie die ingebouwd zou moeten zijn, maar is momenteel alleen beschikbaar voor gejailbreakte iPads.

De How-To Geek-gids voor audiobewerking: knippen, bijsnijden en rangschikken

Audacity-beginners beginnen vaak met verheven projectideeën, maar soms missen ze de basis. Weten hoe je tracks moet knippen en trimmen, is de basis voor audiobewerking en is een fundamenteel startpunt voor het maken van meer uitgebreide arrangementen.