Hoe u Ubuntu MP3-bestanden kunt laten afspelen

Vanwege licentieproblemen kan Ubuntu geen MP3's uit de doos afspelen. We laten u zien hoe u mp3's en andere beperkte bestandsindelingen kunt afspelen in ongeveer vier muisklikken.

De filosofie achter Ubuntu is dat software gratis en voor iedereen toegankelijk moet zijn. Of MP3 en andere bestandsindelingen gratis zijn, is in veel landen onduidelijk, dus Ubuntu bevat geen software om deze bestandsindelingen standaard te lezen.

hoe-je-ubuntu-mp3-bestanden te maken foto 1Gelukkig bevat het een pakket dat de meest gebruikte bestandsindelingen in één keer installeert, inclusief een Flash-plug-in voor Firefox.

Opmerking: deze instructies zijn voor Ubuntu 10.04. Er zijn kleine verschillen voor eerdere versies van Ubuntu.

MP3-bestanden afspelen

Open het Ubuntu Software Center, te vinden in het menu Toepassingen.

hoe-je-ubuntu-mp3-bestanden-foto te maken 2

Klik op Bekijken en zorg ervoor dat Alle software is geselecteerd.

hoe-je-ubuntu-mp3-bestanden te maken foto 3

Typ beperkte extra's in het zoekvak rechtsboven. Zoek het pakket met beperkte extra's van Ubuntu en klik op Installeren.

hoe-je-ubuntu-mp3-bestanden-foto te maken 4

Voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

hoe-je-ubuntu-mp3-bestanden-foto-afspelen 5

Zodra de installatie is voltooid, sluit u Ubuntu Software Center af en kunt u MP3-bestanden afspelen! Om dit te bevestigen, openen we Rhythmbox, te vinden in het gedeelte Geluid en video van het menu Toepassingen.

hoe-u-buntu-mp3-bestanden-foto-maken-maken 6

Onze test MP3 speelt zonder problemen af!

Opmerking: als Rhythmbox je vertelt dat er geen MP3-plug-ins zijn geïnstalleerd, sluit dan Rhythmbox en open het opnieuw. U hoeft niets extra's te installeren via Rhythmbox.

hoe-u-buntu-mp3-bestanden-foto-maken-maken 7

Ondanks deze extra stap is het afspelen van de meest voorkomende audio- en videobestandsformaten – inclusief Flash-video’s op internet – eenvoudig. Alle software wordt geïnstalleerd, je hoeft ze alleen maar te leren hoe ze je bestanden moeten lezen.

Meer verhalen

Bekijk woorddefinities in IE 8 met Define met Bing Accelerator

Heeft u een gemakkelijke manier nodig om woorddefinities te bekijken tijdens het browsen met Internet Explorer? De Define with Bing Accelerator geeft definities weer op hetzelfde (of een nieuw) tabblad en bespaart u tijd tijdens het browsen.

Achtergrondafbeeldingen en thema's toevoegen aan Windows 7 Media Center

Ben je diezelfde look en feel van Windows Media Center beu? Vandaag laten we u zien hoe u de achtergrond kunt wijzigen en thema's kunt toepassen op WMC.

AutoArchiveren beheren in Outlook 2010

Als u Outlook 2010 schoon wilt houden en sneller wilt laten werken, is een methode om de functie AutoArchiveren in te stellen. Vandaag laten we u zien hoe u de functie in Outlook 2010 configureert en beheert.

Verwijder Ubuntu of XP uit het opstartmenu van Windows 7

Als je ooit een dual-boot-systeem hebt gebruikt en vervolgens een van de besturingssystemen hebt verwijderd, kan het nog steeds worden weergegeven in het opstartmenu van Windows 7. We laten u zien hoe u oude vermeldingen kunt verwijderen en het opstartproces kunt versnellen.

Eigen stuurprogramma's toevoegen aan Ubuntu 10.04

Heeft de hardware op uw Ubuntu-systeem eigen stuurprogramma's nodig die topprestaties leveren? Vandaag bekijken we hoe gemakkelijk versie 10.04 het maakt om ze te installeren.

Zet ongebruikte tabbladen in de wacht in Firefox

Als u veel webpagina's met veel inhoud hebt geopend in Firefox, leidt dit al snel tot geheugengebruik. De BarTab-extensie zet ongebruikte tabbladen in de wacht en houdt ze leeg totdat u klaar bent om ze te openen.

Bureaubladplezier: vakantie- en reispictogrampakketten

Heeft u een aanstaande vakantie, een plaats waar u naartoe zou willen reizen of een favoriete bestemming die u in het verleden heeft bezocht? Met een geschikte achtergrond kun je de sfeer voor je bureaublad bepalen met onze collectie Vakantie- en reispictogrampakketten.

Rommel verwijderen van de Opera-snelkiespagina

Wilt u de snelkiespagina in Opera opschonen zodat alleen de miniaturen zichtbaar zijn? Vandaag laten we je een paar tweaks zien die het mogelijk maken.

Hoe video's naar 3GP voor mobiele telefoons te converteren

Wil je video's afspelen op je telefoon, maar het toestel ondersteunt alleen 3GP-bestanden? We laten u zien hoe u populaire videobestanden converteert naar het 3GP-videoformaat voor mobiele telefoons met Pazera Free Video to 3GP Converter.

Ruim het nieuwe Ubuntu Grub2 opstartmenu op

Ubuntu heeft de nieuwe versie van de Grub-opstartmanager in versie 9.10 geadopteerd, waardoor het oude problematische menu.lst is verwijderd. Vandaag bekijken we hoe u de opstartmenu-opties in Grub2 kunt wijzigen.